16 Ιουνίου 2010

Εγγυήσεις για τη BP ζητάει ο Βρετανός πρωθυπουργός

 Άρχισε η ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας, την απαραίτητη προπαγάνδα για την οικονομική διάσωση της BP !!!

Ανάγκη από εγγυήσεις αναφορικά με τους επιχειρηματικούς κινδύνους που σχετίζονται με τη ζημιά που υπέστη ο πετρελαιαγωγός της στη θάλασσα του Κόλπου του Μεξικού έχει η BP δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα που η διεύθυνση της εταιρείας γινόταν δεκτή από τον πρόεδρο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

"Παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικό που η εταιρεία αποδέχτηκε να πληρώσει όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν στον Κόλπου του Μεξικού, έχει ανάγκη από εγγυήσεις κάποιου ύψους", ανέφερε ο κ. Κάμερον, επισημαίνοντας ότι η ΒΡ δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την οικολογική καταστροφή αλλά επιθυμεί να υπάρξουν εγγυήσεις όσον αφορά το ποιες ακριβώς είναι οι ευθύνες της. Συγκεκριμένα η ΒΡ χρειάζεται εγγυήσεις ότι δεν θα κατατεθούν εναντίον της αγωγές για τη μόλυνση που προκάλεσε, ανέφερε.

"Το σημαντικό είναι ότι αυτό δεν θα πρέπει να εξελιχθεί σε πρόβλημα μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θέλει κάτι τέτοιο το ίδιο και εγώ", τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός. "Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις ότι η ΒΡ θα παραμείνει μια σημαντική εταιρεία ενώ η οικονομική της σταθερότητα αφορά τόσο τα δικά μας συμφέροντα όσο και τα συμφέροντα της Αμερικής, και αυτό είναι κάτι που θα το λέω πάντα, σαφώς", κατέληξε ο κ. Κάμερον.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκε σήμερα στο Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της ΒΡ Καρλ Χένρικ Σβάνμπεργκ και τον γενικό διευθυντή Τόνι Χέιγουορντ. Οι δύο αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία δήλωση αναφορικά με τα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν για την αποζημίωση των θυμάτων από την πετρελαιοκηλίδα ενώ από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε με έντονο τρόπο τη σύσταση ενός ταμείου αποζημίωσης των θυμάτων και επισήμανε ότι ο αγώνας για τον καθαρισμό από τη μόλυνση ενδέχεται "να διαρκέσει μήνες ακόμα και χρόνια" καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την "ασυνειδησία" της ΒΡ.

Εντωμεταξύ η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ ανακοίνωσε ότι σήμερα άντλησε 10.440 βαρέλια αργού πετρελαίου, ποσότητα χαμηλότερη από τη συνήθη λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε ένα από τα πλοία όπου συγκεντρώνεται το πετρέλαιο. Μέχρι τις 8 Ιουνίου το σύστημα αντλούσε ημερησίως τουλάχιστον 15 χιλιάδες βαρέλια αλλά από χθες που ξέσπασε η πυρκαγιά σταμάτησε προσωρινά η λειτουργία του. Μέχρι στιγμής έχουν αντληθεί 160.400 βαρέλια αργού πετρελαίου αφότου εγκαταστάθηκε το νέο σύστημα στις 3 Ιουνίου.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=173842

1 σχόλιο:

  1. Gia katse ligo na skefteis poso paralogo akougetai..
    sthn eleftherh agora mia idiwtikh etairia ta kanei mantara kai meta trexei to kratos na thn kseskatwsei..
    ma fysika..oi kefalaiokrates exoun frontisei na katexoun meros twn asfalistiken eisforwn tou kosmakh me ton ena h ton allo tropo..opote exoun eksasfalisei thn nomimopoihsh stis syneidiseis tou kosmou gia thn opoia sthriksh tou kratous..

    oust

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.