27 Ιουνίου 2010

Η επίθεση απέναντι στον λαό, θα κλιμακωθεί ...

Το επιχείρημα της ...«ειδικής περίπτωσης» της Ελλάδας, που υποχρεούται λόγω της κατάστασης των ελλειμμάτων της να λεηλατήσει τα λαϊκά εισοδήματα και να βάλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι να τους βγει η ψυχή, έχει καταρριφθεί από την ίδια τη ζωή. Το καταρρίπτουν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, που προωθούν σχεδόν πανομοιότυπες αντιλαϊκές ρυθμίσεις και μέτρα.....

Το ακόμα χειρότερο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, αλλά και για τους εργαζόμενους των άλλων χωρών, αυτό που πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δε θα μείνουν σε αυτά τα μέτρα. Πολύ γρήγορα και κάτω από την πίεση που θα ασκεί η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί, θα προσπαθήσουν να πάρουν κι άλλα μέτρα, να οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών νοικοκυριών.


Και για να μην πει κανείς ότι αυτά είναι συνωμοσιολογίες των κομμουνιστών, καλύτερα να έχει ο καθένας μας υπόψη του τι λέει το κείμενο για τη «στρατηγική του 2020» της ΕΕ, που ψηφίστηκε στις 3 του Μάρτη του 2010. Το κείμενο λέει επί λέξει:
 «Η δημοσιονομική εξυγίανση και η μακροπρόθεσμη χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα θα χρειαστεί να συμβαδίσουν με σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως στα συστήματα που αφορούν τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αξιοποιήσει την κατάσταση αυτή ως ευκαιρία για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών».
Το πιάσατε; Μιλάνε για ...μακροπρόθεσμες προοπτικές. Μιλάνε, με φόντο το 2020, για «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» όχι γενικά και αφηρημένα, αλλά για τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση. Και για να μη φλυαρούμε, όταν λένε «μεταρρυθμίσεις», δεν εννοούν αύξηση των συντάξεων, βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Εχουν υπόψη τους την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, παραπέρα περιορισμούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας και επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης- ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

http://www1.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.