30 Οκτωβρίου 2012

Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.
Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.
Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγοις, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ». 

Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή το πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!! 

Τέτοιο πλαίσιο ΝΑΙ βγήκε, αλλά με πρωτεργάτες την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τη στήριξη των άλλων δυνάμεων και την κατηγορηματική αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. 


Ισχυρίζονται στην εν λόγω ανακοίνωσή τους ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «...ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη πρόταση εκτός από την 24ωρη στις 9 Νοέμβρη και να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες...».

Αλλο ένα τεράστιο ψέμα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δε ζήτησαν κλαδικούς αγώνες, ζήτησαν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, συμμαχία και κοινό αγώνα με τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους, τις γυναίκες. Πρότειναν και ψήφισαν 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το απόγευμα της ίδιας μέρας να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος, να εκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Τόνισαν δε πως θα πρωτοστατήσουν και είναι ανοιχτοί σε κάθε μορφή πάλης αρκεί αυτή να κινεί τις μάζες, να συσπειρώνει τους εργαζομένους, να δημιουργεί προϋποθέσεις γενικευμένης μαζικής λαϊκής αντεπίθεσης, σύγκρουσης με εργοδοσία, κράτος, κυβέρνηση, ΕΕ, προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας και τελικής νίκης. 

Για την προτεινόμενη πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη ισχυρίζονται: «Εφτασαν στο σημείο (σ.σ. οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) να επικαλούνται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ, αν δεν συμφωνήσει η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε την πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη». Η τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και η αλήθεια είναι η εξής: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο μιας πανευρωπαϊκής απεργίας, ούτε αντίθετοι στον αγωνιστικό συντονισμό των Συνδικάτων στην Ευρώπη. Το θέμα όμως αυτό δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα, είναι αντικείμενο συνεννόησης και με τη ΓΣΕΕ». 

Το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο απεργιακό περιεχόμενο που προωθεί η προδοτική Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), για τις δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι «ψιλά γράμματα». Νοιάζονται περισσότερο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά τη ΣΕΣ που καλεί τους εργαζομένους να απεργήσουν για «να σωθεί η ΕΕ και το ευρώ από την κρίση», «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή», να κάνουν θυσίες «για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ».

Τέλος, οι εν λόγω γραφίδες ισχυρίζονται τα εξής: «...Σύμμαχος της ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ... το οποίο είπε πως... τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως και άρα αυτό που χρειάζεται είναι να τα μπλοκάρουμε μετά την ψήφισή τους...». 

Η αλήθεια για την τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι η εξής: «Απαιτείται πανστρατιά, συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα. Κι εδώ το κύριο είναι μέσα από την οργάνωση, την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού των αγώνων, τη σύγκρουση με κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ, να δημιουργούμε καθημερινά τις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα μέτρα. Στο βαθμό όμως που τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή απαιτείται λαϊκό μπλόκο παντού, ώστε να μην περάσουν, να μην υλοποιηθούν στην πράξη».

Και μια χρήσιμη πληροφορία: Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδριάζει με πρακτικά μαγνητοφωνημένα κι αυτά είναι στη διάθεση κάθε εργαζομένου. Οχι πως έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι παραπάνω επικαλούμενοι τα πρακτικά, αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος για να ξεσκεπάζονται οι αριστεροί συκοφάντες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Θα το ξαναπούμε. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε. Υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν όλες να αξιοποιηθούν από το λαϊκό κίνημα.

Ομως, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αντί να προβαίνουν σε μεγαλοστομίες και αγωνιστικές πλειοδοσίες, φρονιμότερο θα ήταν να πουν και δυο κουβέντες στους εργαζόμενους και με μια έννοια να απολογηθούν σε αυτούς για την απεργοσπασία που οργανώνουν οι συνδικαλιστές τους στους τόπους δουλειάς. 

Στο σωματείο των ΟΤΑ στην Καλλιθέα, όπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν απόλυτη πλειοψηφία, πήραν απόφαση στο ΔΣ του σωματείου να προτείνουν τη μέρα της Γενικής Απεργίας στις 18 Οκτώβρη... στάση εργασίας!

Στη Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, όπου ο πρόεδρος είναι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δε δήλωσαν απεργία επειδή το σχολείο τους ήταν σε... κατάληψη!

Στο σωματείο των ΟΤΑ και πάλι στην Καλλιθέα ζήτησαν από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις γιατί έγιναν περικοπές στα μεροκάματα όταν οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη. Δηλαδή, τι ζήτησαν; Και κατάληψη, και απεργία, και το μεροκάματο να πέφτει!! Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, σαν τα παραπάνω που εκθέσαμε. Γενική πολιτική απεργία διαρκείας πρότεινε με ενυπόγραφη επιστολή του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά την ίδια στιγμή σε κάθε απεργία, είτε 24ωρη είτε 48ωρη, η απεργοσπασία από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πάει σύννεφο. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. 

Σε πάνω από 60 ΕΛΜΕ και Συλλόγους Δασκάλων, στις αρχαιρεσίες για τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα γίνουν τώρα στις 7 Νοέμβρη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή «αριστερών αιρετών» αλλά, την ίδια στιγμή, κατεβαίνουν ξεχωριστά στις ίδιες εκλογές για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει περίτρανα τον καιροσκοπισμό τους, το διαβρωτικό τους ρόλο στο κίνημα. 

Δείχνει περίτρανα πως είναι πλέον το μαξιλαράκι της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για τη διαμόρφωση και την επανίδρυση ενός νέου κινήματος κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχουν και πρωτοστατούν για να πάρει κεφάλι ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός της κυβερνώσας αριστεράς. Από αυτή την άποψη αντιπαρατίθενται, χτυπούν την ταξική γραμμή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πολεμάνε το ΠΑΜΕ με ύπουλο και βρώμικο τρόπο, με συκοφαντίες και ψέματα, ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε... ενότητα!

Εφτασαν στο σημείο να συκοφαντήσουν και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο NOVOTEL (εκεί γινόταν η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ) ότι έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα και συμπορευόμενο με τα άλλα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αττική και το ΠΑΜΕ μεταθέτει τάχα τη λύση των άμεσων προβλημάτων των εργαζομένων στη Δευτέρα Παρουσία της... λαϊκής εξουσίας!

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι χρήσιμη. Βοηθάει κάθε τίμιο αγωνιστή, κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο να βγάζει τα συμπεράσματά του. Βοηθάει τους εργαζόμενους να αποφασίσουν «με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν».


Αλέκος ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

28 σχόλια:

  1. Από τη στιγμή που διάβασα το συκοφαντικό τους κείμενο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και μερικοί το έστελναν και με mail, περίμενα πως και πως την απάντηση του ΠΑΜΕ όχι γιατί την είχα ανάγκη εγώ, αλλά για να βουλώσουν ορισμένα βρωμοστόματα. Στοχευμένη και την ευχαριστήθηκα.
    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yπάρχει και αυτό!

    http://followtheredriver.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΦΡΑΓΔΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ!ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι΄αυτό και τα κεφαλαία? Για να ξυπνήσουμε περισσότερο? Θα σε φωνάξω στο σωματείο να φωνάξεις με την ίδια στεντόρεια φωνή μπας και σε ακούσουν ορισμένοι επαναστάτες των ανακοινώσεων και ξυπνήσουν το πρωί σε μέρα απεργίας και έρθουν στις απεργιακές φρουρές γιατί δεν μπορούν τα πουλάκια μου να σηκώνονται από τα άγρια χαράματα...

      Διαγραφή
    2. Ψευτη ανώνυμε. Το ΚΚΕ ψήφισε λευκό. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν από μόνοι τους πλειοψηφία στην επιτροπή. Ψήφισε λευκό γιατί όπως είπε ο Χαλβατζής "η διαδικασία όπως έχει εξελιχθεί αποπροσανατολίζει από τη διελεύκανση της υπόθεσης". ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ! κατάλαβες ψευταράκο; Δεν ψήφισε ούτε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ούτε μαζί με τους χιτλερικούς...

      Διαγραφή
    3. Τι λές βρε ηλίθιε Ανώνυμε 2012 4:59 με τα κεφαλαία ;;;;;!!! Πού σας είδαμε στις απεργίες στις απεργιακές επιτροπες, στις περιφρουρήσεις έξω από τα εργοστάσια ; στο μοιρασμα υλικου απ'τ άγρια χαράματα στα ξενοδοχεια, στους δήμους , στα πολυκαταστηματα , στα νταμάρια στις οικοδομές;;;;;;;;;;Πότε ήσασταν εκει;;;;;Με ποιά ""ενωτικά """ψηφοδέλτια κατεβαίνετε στις εκλογές;;; Έχετε και το θράσος να εγκαλείτε το ΠΑΜΕ !!!!;;;
      ΤΗ στιγμη που άλλοι οργώνουν και οργανώνουν τους τόπους δουλειάς , μελη του ΠΑΜΕ απολύονται από τις επιχειρήσεις επειδή ειναι μέλη ταξικών σωματειων και καλουν σε απεργιες τους εργαζομενους ..... το μόνο που κάνετε ειναι να καμαρωνεται και να κορδώνεστε στις συγκεντρώσεις , απαιτώντας μάλιστα να μιλήσετε κι όλας !!!! ΑΜ ΔΕ !!!!!! Μ' ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΝΑ ΚΟΙΜΆΣΤΕ !!!ότι θα σας δίνουμε και βήμα να μιλάτε στις κινητοποιήσεις!!!! Και επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα .......
      Γνωρίζω από ιδία πείρα !!!Είστε οι θλιβεροί, κοινοί συκοφάντες μαξιλαράκια για τον πισινό της Εργατικής Τάξης στηρίγματα του συστήματος που τόσο ""απεχθάνεστε """ !!!!!! Περαστικά σας !

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν εγώ λέω μπράβο στο ΠΑΜΕ για τις περιφρουρήσεις των απεργιών και γενικότερα για την παρέμβασή του στους εργαζομένους..αλλά ας μου πει κάποιος ότι αν τώρα δεν είναι η ώρα για γενική πολιτική απεργία, αν τώρα δεν είναι η ώρα το εργατικό κίνημα να βγεί σύσσωμο στο δρόμο τότε πότε?Μετά το πετσόκομα των μισθών και συντάξεων δεν θα υπάρχει γυρισμός.Ας ανταποκριθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στην περίσταση και ας αφήσει την ηττοπάθεια μακρυά!!

      Διαγραφή
    5. Επειδή ανώνυμε, οι εξυπνάδες έχουν και κάποιο όριο, καλό θα είναι να σταματήσεις τη σπέκουλα με την υποτιθέμενη πολιτική απεργία. Δηλαδή την απεργία με στόχο να ΦΥΓΕΙ (γιατί το "ανατραπεί" έχει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε κάν το ζητούν) η σημερινή κυβέρνηση(που βεβαίως να φύγει μια ώρα αρχύτερα)και να έρθει η άλλη, του ΣΥΡΙΖΑ, της "αριστερής" διαχείρισης του καπιταλισμού! Μόνο που γενική πολιτική απεργία, στην ουσία θέτουν μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, γιατί βάζουν γραμμή σύγκρουσης με την Ε.Ε. και την εξουσία του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ θέτει το ζήτημα Αποδέσμευση από Ε.Ε.-μονομερής Διαγραφή του Χρέους με λαϊκή Εξουσία-κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Αυτό σημαίνει ΑΝΑΤΡΟΠΗ και πραγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Όμως αυτά είναι που καταγγέλλετε σαν "σεχταρισμό", σαν "δευτέρα παρουσία", καλώντας τους εργαζόμενους να μην απεργούν, αλλά να "χρησιμοποιούν" άλλες μορφές αγώνα...που θα αρέσουν προφανώς στην Ε.Ε. και στους βιομήχανους!
      Επιπλέον το ΚΚΕ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ματώνουν καθημερινά για να γίνουν συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα, για να γίνουν η απεργία και τα πολιτικά συνθήματα υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.
      Αντίθετα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εννοούν απεργία διαρκείας, να συμμετέχει μαι μικρή μερίδα εργαζομένων και αυτοί να κάνουν σόου για τα Μ.Μ.Ε. Υπάρχει η πείρα από τη δίμηνη απεργία των δασκάλων! Πέρα από τη συστηματική απεργοσπασία...
      Αλλά όλα αυτά τα λέτε για να κρύψετε την ταύτιση σας με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την Ε.Ε. Προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους εργαζόμενους για να κρύψετε τις πομπές σας. Το ίδιο έγινε και με την υπόθεση στην επιτροπή της βουλής!

      Διαγραφή
  4. Εδω και μερικες ωρες συντροφοι,γνωστα αντικομμουνιστικα σαιτ διαδιδουν ψεματα για τη πρωινη ψηφοφορια ,σχετικα με τη λιστα λαγκαρντ και τη συμμετοχη παπανδρεου στη απολογια.Διαδιδουν ψεματα οτι το ΚΚΕ ψηφισε κατα,ενω ψηφισε λευκο και μαλιστα ο σ.Χαλβατζης υπερθεματισε για το θεμα.Πρεπει εμμεσα να κινηθουμε εντος του διαδικτυου και να ξεσκεπασουμε την υπουλη επιθεση.Πρεπει και το κομμα να βγαλει ανακοινωση γιατι η βρωμια ειναι μεγαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να διευκρινιστει αν ψηφιφσε οχι ή λευκο ο Χαλβατζης αμεσα, επισης αν με ενα δικο του ναι θα γινοταν δεκτη η προταση. ωρες ωρες φαινεται οτι καποιοι δε καταλαβαινουν και την επικοινωνιακη διασταση των πραγματων . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o Χαλβατζης ψηφισε λευκο.Το κομμα ψηφισε λευκο δηλ.Τη πλειοψηφια την εχουν Πασοκ-Ν.Δ στην επιτροπη.Αρα και ναι να ψηφιζε παλι δεν θα περναγε το θεμα.Το ζητημα ομως δεν ειναι εκει .Το ζητημα ειναι στην υπουλη και καλα οργανωμενη επιθεση στο κομμα ,διαδιδωντας ασυστολα ψευδη.Εχουν δημιουργησει ενα δικτυο ιστοσελιδων και διαδιδουν μεθοδικα και συντονισμενα ψευδη εις βαρος του ΚΚΕ!!!Πρεπει να απαντησουμε αμμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μερικοι σκοπελοι μπορουν να αποφευγονται πιο ευκολα απο το να εχεις να εξηγησεις στον καθε @@@@@@ ψηφοφορο τα αυτονοητα, "χωρις κερδος κερατα" λεει ο λαος. . .

      Διαγραφή
    2. οποιος εχει λογαριασμο σε facebook και τα λοιπα να μπει να τα γραψει στο newsit και τα υπολοιπα @@@@site.

      Διαγραφή
    3. Αυτή την ανακοίνωση έβγαλε ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφαίρετε πουθενά ότι ο σ. Χαλβατζής ψήφισε λευκό ή κατά ή υπέρ!
      Μη δημιουργείται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

      Δελτίο Τύπου του βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Σταύρου Κοντονή για τη στάση του ΚΚΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

      Σε σφοδρή αντιπαράθεση βρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές εκπροσώπους του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και κατά την εξέταση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

      Συγκεκριμένα, μετά από την πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή για συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής με την εξέταση και άλλων πολιτικών προσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Τάσος Μπάνος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην Διοικητής της Ε.Υ.Π. Παναγιώτης Μπήκας, ο έλληνας πρέσβυς στην Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Χρύσα Χατζή, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ότι η συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής δεν ενδιαφέρει την εργατική τάξη και είναι αποπροσανατολιστική.

      Απαντώντας του, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι μέσα από τις αντιφάσεις, τους παραλογισμούς και τα λογικά αδιέξοδα όσων εξετάσθηκαν στην Επιτροπή έχει φανεί σε όλους τους πολίτες ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που μας κυβερνάνε και πως πολιτεύθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ συνέβαλε καθοριστικά στην καταψήφιση της παραπάνω πρότασης.

      Διαγραφή
    4. αυτα τα μαθηματικα ποτε δεν τα καταφερες. Σε καταλαβαινω

      Διαγραφή
    5. http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/dhlosh_toy_spyroy_xalbatzh_koinoboyleytikoy_ekprosopoy_toy_kke_30/10/2012?morf=1

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Σαν να μου φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πολύ στα σοβαρά, την ιδιότητα του, σαν αξιωματική αντιπολίτευση, στην αστική μας δημοκρατία, και συνεχίζει τα « αντιμνημονιακά» τρικ, δουλεύοντας ψιλό γαζί την εργατική τάξη, με προτάσεις, όπου δίνουν αντιμνημονιακά άλλοθι στην ΧΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες … Όταν όμως σφίγγουν τα λουριά …
      http://www.youtube.com/watch?v=JKX27U4k_pE&feature=related
      http://www.youtube.com/watch?v=v2xvZwHyIVg
      δεν μπορεί ξεκάθαρα ένα μέλος του να απαντήσει ευθέος σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, εάν θα υπερψηφίσει έναν νόμο όπου θα καταργούσε τα μνημόνια τους εφαρμοστικούς νόμους, και τις δανειακές συμβάσεις, ή διαχωρίζει τα μνημόνια από τις δανειακές συμβάσεις…

      Να μην μιλήσουμε και για την « ρητορική» του « κύριου» ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ…
      http://www.youtube.com/watch?v=KOvcYkal7Pg&playnext=1&list=PL5BBF747E0457A75A&feature=results_video

      Διαγραφή
  7. Λινκ με την ψηφοφορία παίζει? Η σελίδα του κόμματος έχει μόνο τη δήλωση Χαλβατζη.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί που σήμερα απομονώνουν το ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, τι θα κάνουν και τι θα λένε, σε λίγο καιρό όπου τα μνημόνια κτλ, θα τα περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ … Το ότι «Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ…» ( όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ) περνάει στο ντούκου …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλεπω χρυσαυγιτες και αηδιαζω...αλλα με κατι ανταρσυα κτλ που τελευταια στιγμη αποφασισαν οτι δε πρεπει να καψουν το χαρτι τους και να μην ενσωματωθουν με το νεο πασοκ εεε συριζα πραγματικα μου ερχεται αναγουλα...το συστημα εχει πιασει ολη τη γκαμα...απο τους υπανθρωπους που ετσι για πλακα ψηφιζουν χρυση αυγη μεχρι και τους ψευτοκουλτουριαριδες με μουσακι και κοστιδακι συνηθως που με καμαρι δηλωνουν οτι εχουν περασει απο το ΚΚΕ και ξερουν απο μεσα τι γινεται.... ολοι μαζι στον αγωνα του κεφαλαιο...κανουν οτι μπορουν για να διατηρηθει η κατασταση στα μετρα του κεφαλαιου...ο λαος ομως ειναι ετοιμος θα βγει στους δρομους και εμεις ετοιμοι ιδεολογικα για να τους βοηθησουμε να κανουν τις σωστες κινησεις...αριστεριστες χαφιεδες δε περναει πια ο λογος σας....σας εχουν παρει ολοι χαμπαρι...δυστυχως για να μπορεσετε να κοροιδεψετε τον κοσμο πρεπει να κανετε απεργειες...αλλα τα αφεντικα σας ουτε που θελουν να ακουν τετοιες ωρες αυτη τη λεξη....υπομονη οταν θα ερθει η ψευτοανακαμψη
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και άντε ας πούμε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ, να το περιμένουμε, μιας και το μόνο του πλέον ενδιαφέρον είναι να κυβερνήσει …. άλλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( και πιο συγκεκριμένα το ΝΑΡ ) δεν τα βλέπει αυτά σε κάθε απεργία…. Προσωπικά θα θέσω και ακόμα ένα ερώτημα προς αυτούς … ποιοι νομίζουν πως θα την οργανώσουν αυτήν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( το τονίζω γιατί έχει σημασία, ένας ιδεολογικός χώρος να μιλά για πολιτική απεργία ) απεργία διαρκείας, την στιγμή όπου στην τελευταία απεργία, απέργησε το μόνο το 20% ( και ίσως βάζω και πολύ) των εργαζομένων στην Αθήνα??? Θα τρέξει η ΔΑΚΕ να οργανώσει πολιτική απεργία διαρκείας , και αν ναι, με τι πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο? Μήπως ξέχασαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ την τοξικότητα τους, και αρχίζουν να μπαίνουν στα « χωράφια» των « αγανακτισμένων» και στο τσιτάτο « όλοι έλληνες είμαστε» ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Γενική πολιτική απεργια διαρκείας", σημαίνει για όποιον δεν το έχει κάψει τελείως, κύρηξη επανάστασης.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν καλεί τους δημόσιους υπάλληλους -και μόνον αυτούς αφου΄η πρόταση δεν κατατίθεται και στην ΓΣΕΕ, σε ...επανάσταση! Στην οποία επανάσταση θα συμμετέχουν η ΔΑΚΕ και η ΑΠ προφανώς. Βέβαια δεν καθορίσει τον στόχο αυτής της επανάστασης στην οποία καλούν τις ...επόμενες μέρες τους δημόσιους υπάλληλους κατ'αποκλειστικότητα, αλλά δεν πειράζει θα βρεθεί στην πορεία.
    Όλοι οι στόχοι μας κάνουν εξάλλου, εκτός από του σοσιαλισμού, που εκτός από το ότι θα έρθει μόνο στην "δευτέρα παρουσία", υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να μην το δεχτούν σαν κοινό πλαίσιο πάλης οι συναγωνιστές της ΔΑΚΕ.
    -Ηθελα να ήξερα, πριν τα γράψουν αυτά, τριπάκια καταπίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απάντηση στο κείμενο του Ριζοσπάστη (26/10) για την πρόταση Παρεμβάσεων Δημοσίου και τη στάση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
    http://aristeroblog.gr/node/1110

    Μια παρατήρηση μόνο για το ζήτημα των εργαζόμενων του NOVOTEL: Αγγίζει τα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας να αποδίδεται ότι αναφέρθηκε κάποια τέτοια πράγματα (υπάρχουν και πρακτικά...), όταν στην τοποθέτηση για το θέμα και την πρόταση συνάντησης με το σωματείο και έκφρασης συμπαράστασης στον αγώνα τους από την ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην ανάλογη τοποθέτηση του σ. Γ. Λαθήρα, η μόνη απάντηση του ΠΑΜΕ (που βέβαια ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ NOVOTEL, ως όφειλε...) ήταν ότι το σωματείο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε ανώνυμε, πολιτική αλητεία και ξεφτίλα, είναι να καταγγέλλεις το ΠΑΜΕ με ψευτιές για να κάνεις αβάντα στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και για να κρύψετε τις πομπές σας από αυτούς που ακόμα έχουν αυταπάτες και στηρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
    Θαυμάστε λοιπόν τι γράφουν οι άθλιοιτης ΑΝΤΑΡΣΥΑ:"...Δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να συνυπογράψουμε το σύνολο αυτών των θέσεων, αν βέβαια είχαν εκφραστεί και αν το ΠΑΜΕ έπραττε αυτά που υποστηρίζει ότι υποστήριξε. Γιατί στην πραγματικότητα (και υπάρχουν και πρακτικά…) ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ υποστήριξε ότι το ζητούμενο των αγώνων σήμερα είναι το «μπλόκο στα μέτρα», χωρίς όμως να θέτει ταυτόχρονα το αίτημα της ανατροπής κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής τους, συμπληρώνοντας δε (…για να συμβάλλει στη «μαζική συστράτευση» των εργαζόμενων) ότι είναι σίγουρο πως τα μέτρα θα περάσουν και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή τους στην πράξη (χωρίς βέβαια να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα πάρει ο εργαζόμενος το επίδομα π.χ. που δεν του έχει καταθέσει ο εργοδότης στο λογαριασμό του)! Να συμφωνήσουμε ακόμη και για το ρόλο της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και να ρωτήσουμε ταυτόχρονα με ποιο τρόπο υπονομεύει ή αποκαλύπτει το ρόλο της «συμβιβασμένης με τον ευρωμονόδρομο» συνδικαλιστικής ηγεσίας, η υπερψήφιση των προτάσεών της; Και συμφωνώντας και πάλι για την προτεραιότητα του περιεχομένου έναντι της μορφής των αγώνων, να ρωτήσουμε σε ποιο σημείο της πρότασης της ΠΑΣΚ (που χάρη στις ψήφους του ΠΑΜΕ έγινε απόφαση) αναφέρεται η «σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του» ή έστω το μπλοκάρισμα των μέτρων;".
    Προφανώς λοιπόν οι εκλεγμένοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. με γενική πολιτική απεργία...μαζί με τη ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ και ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ στα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια σωματεία!!! Αυτό λέγεται ξεφτίλα!!! Γνωστό το παραμύθι: έχουν γραμμή υποταγής και προσπαθούν να κρυφτούν με δήθεν αγωνιστικές προτάσεις. Έτσι κι αλλιώς τους ίδιους τους εργαζόμενους τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και κάτι άλλο ανώνυμε: μην διαδίδεις τις παπάτζες που έφτιαξε το επιτελείο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις στέλνει με e-mail. Τουλάχιστον φόρα παντελόνια και υπερασπίσου το κόμμα σου χωρίς να κρύβεσαι παίζοντας το ένας απλός ανώνυμος!
    Να κάτι ακόμα που γράφουν οι άθλιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "...Πώς θα μπορούσε άλλωστε να δικαιολογηθεί το γεγονός της ταύτισης της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο τομέα, στην πιο κρίσιμη στιγμή για το εργατικό-λαϊκό κίνημα, με τον υποταγμένο συνδικαλισμό, ή μάλλον με ένα μόνο τμήμα του αφού και η ΔΑΚΕ (έστω την τελευταία στιγμή, έστω προσχηματικά, έστω με ελάχιστους συμβούλους της παρόντες) διαχωρίστηκε προτείνοντας απεργία όλες τις μέρες που συζητιούνται τα μέτρα στη βουλή και η ηγεσία της Αυτόνομης Παρέμβασης διαχωρίστηκε προτείνοντας 48ωρη απεργία ενώ στη συνέχεια ψήφισε την πρόταση της ΔΑΚΕ...".
    Αντε παιδιά μαζί με τη ΔΑΚΕ για γενική πολιτική απεργία...μόνο που πρώτα πείστε τα μέλη σας να δηλώνουν ΑΠΕΡΓΙΑ και να κάνουν πραγματικά ΑΠΕΡΓΙΑ και όχι να παραπονιέστε ότι χάνετε μεροκάματα...Τους τσάμπα μάγκες να τους κάνετε στις μαζώξεις σας και όχι στους εργαζόμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ΚΚΕ έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία – πολιτική – ιδεολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παίζει με τους αστικούς θεσμούς, ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρο γύρο όλοι. Aυτά που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το παιχνίδι του με τους αστικούς θεσμούς, δεν είναι ούτε καν αριστερή πολιτική…… ούτε οι σκληροτράχηλοι οπορτουνιστές αριστεροί μιας άλλης εποχής δεν θα το επικροτούσαν αυτό …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.