31 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

Στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής συζητιέται σήμερα Τετάρτη η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ. Με την ίδια Πρόταση Νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Πρόκειται για νόμους που:-- Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.
-- Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-- Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
-- Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή.


Η πρόταση νόμου του Κόμματος κατατέθηκε στις 12 Ιούλη 2012. Με ευθύνη όμως της συγκυβέρνησης, υπήρξε απαράδεκτη καθυστέρηση στο να δρομολογηθεί η συζήτησή της στη Βουλή. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία ζητούσε άμεσα να έρθει η Πρόταση Νόμου για συζήτηση στη Βουλή.
Σημαντική συμβολή στο να ξεκινήσει η συζήτηση, είχαν οι χιλιάδες υπογραφές στήριξης που συγκέντρωσε το ΚΚΕ μέσα σε λίγες μόλις μέρες, στην ηλεκτρονική σελίδα που δημιούργησε γι' αυτό το σκοπό, αλλά και οι σχεδόν 250 αποφάσεις και ψηφίσματα φορέων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος υπέρ της Πρότασης Νόμου. Η συγκέντρωση των υπογραφών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην ιστοσελίδα km.kke.gr που έχει προσεγγίσει τις 22.000.

23 σχόλια:

  1. Διαβάζω ότι ο τσιριζα ψηφίζει είπε ότι ψηφίζει την πρόταση αυτή. Ισχύει κάτι τέτοιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να σε βεβαιώσω φίλε μου ότι την πρόταση του ΚΚΕ κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων θα την υπερψηφίσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ! Το δύσκολο τεστ για την φερεγγυότητα του θα το βλέπαμε αν σήμερα είχαμε αριστερή κυβέρνηση με τη συμμετοχή ή με την ανοχή του ΚΚΕ! Αυτό το τεστ δεν θα το δούμε σήμερα να γίνεται πραγματικότητα και η ευθύνη σίγουρα δεν βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει μονομερώς τις δανειακές συμβάσεις ….

      «6. Με την παράγραφο 6 προβλέπεται η μονομερής καταγγελία από την Ελλάδα του συνόλου των δανειακών συμβάσεων που υπογράφηκαν στα πλαίσια του Μνημονίου ΙΙ.»

      «7. Με την παράγραφο 7 ορίζεται ότι η Ελλάδα παύει να δεσμεύεται έναντι οποιουδήποτε από το περιεχόμενο των πιο πάνω δανειακών συμβάσεων.»

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη αν σε διαβεβαιωνει ο Μαρμαρας, πανε κοψε το πουλι σου.

      kagemusha

      Διαγραφή
    3. CHE: Δεν χρειάζεται ούτε να το παίξουμε ούτε να το κόψουμε το πουλί μας γιατί τα επίσημα δεδομένα μέχρι σήμερα είναι τα εξής:

      Συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10/2012) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

      Ο εισηγητής επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Σαμοΐλης, τόνισε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα στην εισήγησή του ότι υπερψηφίζει την πρόταση του ΚΚΕ και ανέλυσε τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους η ακύρωση των μνημονίων, των συναφών εφαρμοστικών νόμων και η απόρριψη μιας χρηματοδότησης με τους γνωστούς ληστρικούς και επαχθείς όρους, που συνοδεύεται και με μνημονιακές δεσμεύσεις, συνιστά προϋπόθεση για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.


      Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με τις ομιλίες τους όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλαβαν το λόγο στη Συνεδρίαση.
      Μιλώντας στη Συνεδρίαση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει αυτήν την πρόταση νόμου, η οποία ήρθε προς συζήτηση σε μια πολύ κρίσιμη και επίκαιρη στιγμή, που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να περάσει από τη Βουλή το καταστροφικό πακέτο των 14 δισ. και της τελικής θεσμικής διάλυσης των εργασιακών σχέσεων».

      Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά αλλά γιατί η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, μαζί με την απόρριψη χρηματοδοτήσεων με ληστρικούς, επαχθείς, αποικιακούς και μνημονιακούς όρους, συνιστούν εξ αρχής την καρδιά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα μεγάλα και αναντικατάστατα βήματα για την εφαρμογή από μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς, που θα στηρίζεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενός προγράμματος προοδευτικών μετασχηματισμών με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

      Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ δείχνει τη δυνατότητα να αναζητηθεί κοινό πεδίο συνεργασίας αλλά και κοινός προγραμματικός τόπος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με σεβασμό στις διαφορές τους, για μια ενιαία μεγάλη αντεπίθεση της Αριστεράς στη συγκυρία με στόχο την ήττα του αστικού μπλοκ και προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα.

      Η πρόταση του ΚΚΕ απερρίφθη, όπως αναμένετο στην Επιτροπή, από την κυβερνητική πλειοψηφία, η συζήτησή της, όμως, θα συνεχισθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ολομέλεια της Βουλής!

      Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012.

      Διαγραφή
    4. Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει μονομερώς τις δανειακές συμβάσεις … ναι ή οχι??? ( δεν μίλησα εγώ για το πουλί μου, ούτε το συνηθίζω δημοσίως να μιλάω για τέτοια ζητήματα …. )

      Διαγραφή
    5. Μου αρέσει ότι αυτά που προτείνει ο Συριζα για λύση στο πρόβλημα είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με την πρόταση του ΚΚΕ που ψηφίζει. Αυτό μόνο ο συριζα μπορεί να το κάνει. Να προτείνει άλλα και ψηφίζει άλλα μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Διάβασε λίγο τι λέει το ΚΚΕ και τι λέει το Συριζα.
      Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν γίνεται. Διαλέξτε με ποια τάξη είστε επιτέλους και αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια για να γίνεται κυβέρνηση σε αστική δημοκρατία.

      Διαγραφή
  3. Το όλο εγχείρημα δεν είναι εργολαβία που θα την αναθέσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το βήμα πρέπει να γίνει από μια συμπαραταγμένη αριστερά! Γιαυτό πρέπει να αντιπαλέψουμε το αίσθημα του φόβου που σπέρνουν στο λαό οι εξουσιαστές πρέπει οι δυνάμεις της αριστεράς να βγουν ανοιχτά μπροστά και με επιχειρήματα να πείσουν το λαό ότι η λεγόμενη "πτώχευση" ή στάση πληρωμών, η έξοδος από το ευρώ με πρωτοβουλία της Ελλάδας δεν είναι καταστροφή αλλά διέξοδος! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συριζα πρεπει πρωτα να απαντησει γιατι ψηφισε το μααστριχτ και μετα να το παιζει μαγκας....το μααστριχτ και οχι το μνημονιο ειναι η ταφοπλακα...βεβαια το κκε βρηκε ενα ευκολο θεμα για να θίξει, αυτο του μνημονιου που ισως τελικα να βρει συμφωνο και τον συριζα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι αν ο συριζα τελικα το ψηφισει θα αποτελει για αυτο μια υπερβαση ενω για το κκε απλα η αρχη ....αυτη ειναι η διαφορα ΚΚΕ με συριζα...δε κοροιδευει
    Ο συριζα αποτελει την μεγαλυτερη απειλη του λαου στη παρουσα φαση...ακομα και οι υπανθρωποι της χρυσης αυγης εχουν ποιο καθαρο λογο απο τον συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλο αγχος για να κυβερνησει ο συριζα εχει ο φιλος μας...δεν εχετε αναγκη ...σιγα σιγα θα απορροφησετε ολο το πασοκ και θα τα κατεφερετε...αυτο που δε καταλαβαινω ειναι γιατι θελετε να λεγεστε αριστεροι...οσους πραγματικα αριστερους ειχατε που απλα ηταν και ευρωπαιστες...εχουν καταλαβει πλεον οτι η ευρωπαικη ενωση ειναι ενωση πολυεθνικων....αυτους θα τους χασετε... αρα γιατι θελετε να λεγεστε αριστεροι...εκτος και αν θεωρεις οτι οι πρωην πασοκοι να νυν συριζαιοι μπορουν να λεγονται αριστεροι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φαίνεται ότι θα ψηφιστεί απο το σύριζα και μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και μακάρι να το ψηφίσουνε όσοι πιο πολλοί μπορούν..είναι πράγματι μια καλή ενέργεια του κόμματος..ίσως να ψηφιστεί και απο ανελ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Μπαλάφας δήλωσε ρητά πως ο Σύριζα θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου. Είναι η πρώτη φορά που αυτό δηλώνεται επίσημα από στέλεχος του εν λόγω κόμματος, τουλάχιστον απ' ότι έχει υποπέσει στην αντίληψη μου. Μένει να δούμε αν θα πραγματοποιήσει αυτή τη δέσμευση, κάτι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να είναι δίχως ρίσκο, διότι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δεν επιτρέπουν ούτως ή άλλως την έγκριση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ωστόσο αποτελεί ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που κατά πάσα πιθανότητα θα σχηματίσει ο Σύριζα, την οποία δε θα μπορεί τόσο εύκολα ν'αποτινάξει χωρίς να γελοιοποιηθεί, όση δεξιοτεχνία -που διαπιστωμένα διαθέτει-κι αν επιδείξει στο να κάνει πολιτική πιρουέτα. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O ΣΥΡΙΖΑ απο την αρχη για λογους επικοινωνικαους εχει πει οτι στηριζει ορισμενα αρθρα αλλα οχι το πολιτικο πλαισιο που ειναι πλαισο ρηξης με την ΕΕ, ανατροπης και ξεκαθαρης συγκροσυης με τα μονοπωλια, επομενως ακομη και αν στην επιτροπη οι εκπροσωποι του το παιζουν "μωρες παρθενες" που θελουν να μεινουν "εγκυες" με τον κρινο, στην ολομελεια αν συζητηθει θα κρατησουν αποστασεις.Οταν γινεσαι μια φορα προδοτης του κινηματος και της εργατικης ταξης, θα γινεις και δυο και τρεις και δεκα.Εξαλου η λογικη του κατηφορου "μαρμαρα" μου ειναι ο πατος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και την ίδια μέρα που ο Σαμοϊλης και ο Λαφαζάνης δήλωναν με τόσο ενθουσιασμό το πόσο καλό είναι το ΚΚΕ που κατέθεσε αυτή την πρόταση νόμου, στη συνάντηση Παπαδημούλη- Δούρου με τον Σβόμποντα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, διαπιστώθηκε ευρεία σύνθεση απόψεων.
    Ή μας κάνετε πλάκα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ή μας περνάτε για ΠΟΛΥ μαλάκες.

    Βαγγέλης Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν κατάλαβα καλά marmaras,(από αυτά που έγραψες και την παρέμβαση του Λαφαζάνη-να με συγχωρέσεις αν το παρανόησα)ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, όχι γιατί συμφωνεί αλλά για λόγους ταχτικής. Για να δικαιολογήσει τη σπέκουλα για ενότητα και την κυβέρνηση. Μόνο που ο ίδιος ο Τσίπρας μιλά για ακύρωση των μνημονίων (αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα προωθήσει νέο) και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, πάντα μέσα στην Ε.Ε. και με τα επιτελεία της. Αυτά λοιπόν πως συμβιβάζονται; Φυσικά καλά θα κάνει και θα ψηφίσει την πρόταση νόμου. Αλλά αυτό δεν είναι εχέγγυο για φιλολαϊκή πολιτική! Λοιπόν, τα πράγματα είναι καθαρά. Αντιλαϊκή κυβέρνηση είτε λέγεται προοδευτική, είτε αριστερή για να βάλει νεα θηλιά στο λαό, το ΚΚΕ δεν στηρίζει! Κάθε συμμαχία με τη σοσιαλδημοκρατία είναι προδοσία της εργατικής τάξης. Γιατί μια κυβέρνηση δεν ασχολείται μόνο με 5 ή 10 ζητήματα, αλλά με το σύνολο των υποθέσεων της πολιτικής ζωής της χώρας. Το ΚΚΕ έχει εκ διαμέτρου αντίθετο πρόγραμμα με το ΣΥΡΙΖΑ! Άλλωστε και στην περίπτωση του μνημονίου αποδεικνύεται η αναγκαιότητα για αποδέσμευση από Ε.Ε.-μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία-κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Για αυτά, όμως, ούτε που θέλει να ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει δηλωσει ξεκαθαρα οτι δεν συμφωνει ετσι και αλλιως με το πολιτικο πλαισιο της προτασης νομου, επομενως ακομη και αν ψηφισει καποιες διαταξεις θα το κανει για τα ματια του κοσμου λεγοντας "οτι να εμεις θελουμε το ΚΚΕ, εκεινο δε μας θελει" και να σπειρει παλι συγχυσεις στον κοσμο της αριστερας, απλα οπορτουνιστικα πραγματα

      Διαγραφή
  11. Και κάτι ακόμα. Ας σκεφτούν διάφοροι φίλοι, που δεν ψηφίζουν το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που σήκωσε αταλάντευτα το ζήτημα της κατάργησης των μνημονίων μετά τις εκλογές, το κάνει υπόθεση του λαού και των λαϊκών φορέων και δεν έχει την παραμικρή αυταπάτη. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και άλλοι, πέρα από τις παλινδρομήσεις, απέφυγαν να το σηκώσουν, κι ας έκαναν σημαία τους τη στείρα αντιμνημονιακή ρητορεία πρίν τις εκλογές. Ας σκεφτούν όλοι λοιπόν, πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ με αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές και με τη στάση που κράτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σήμερα παίζετε άλλο επεισόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ … διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε……

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/248678/stratoylis-theloyme--xeroyme-kai-mporoyme-na-kyvernisoyme

    http://www.newsnow.gr/article/256800/lafazanisego-den-koroidevo-ton-kosmo-den-eimaste-etoimoi-na-kyvernisoume.html

    http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1

    Αυτός ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ μου θυμίζει τα μικρά παιδιά, που πρώτα την κάνουν, και μετά για να μην τις αρπάξουν από τους γονείς, ανακαλούν και ζητούν συγγνώμη …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είναι σίγουρο πως το ναι του συριζα είναι πέρα για πέρα κούφιο γιατί είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να περάσει.Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα ψηφίσουν ναι όλοι οι βουλευτές του συριζα.Πιστεύω πάντως πως υπάρχουν άτομα στον συριζα που μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής με το ΚΚΕ.Αυτή η πρόταση νόμου κατα τη γνώμη μου πρέπει να είναι η αρχή συζητήσεων και με στελέχη και κυρίως με ψηφοφόρους του συριζα
    ΣΩΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τους ψηφοφόρους πάντοτε υπάρχει κάποιο κοινό σημείο … τώρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ … όνειρο θερινής νυκτός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε σεις θα ξεχασουμε και τα ελληνικα που ξερουμε;
    ο ξωφαλτσα ειχε πει απο την αρχη που το ΚΚΕ εφερε την προταση, μαλλον απο τοτε που το ειπαμε μεταξυ μαη και ιουνη (εκλογες) οτι διαφωνει με το πολιτικο πλαισιο, αλλα θα ψηφισει καποια αρθρα, ολιγον εγγυος δλδ.
    παμε στο σημερα (για να μην πουμε για τις απιστευτες πιπες που λεγανε τα στελεχη τους, οπου κατεβαζαμε το πλαισιο σε συνδικατα κτλ).
    αυτο που ειπαν οτι καταρχην η κριση ειναι χρεους, αρα απαλλασουν τον καπιταλισμο και βαζουν απλα θεμα διαχειρισης
    ΚΚΕ - ξωφαλτσα 1-0
    δεν αφοριζουμε το μααστριχτ
    ΚΚΕ - ξωφαλτσα 2-0
    μεσα στην ΕΕ με συμμαχιες (με τον ολαντ ας πουμε ή με τον ραχοι; αυτος δεν ειναι δεξιος;;;;;;; ή με τον ιταλο προβοπουλο;;;;;;)
    αν και κανονικα ειναι διποντο και η μπαλα δικια μας, επειδη χαριζουμε, απλα
    3-0
    αλλαγη του ρολου της ΕΚΤ!!!!!!!;;;;;;; ο ληστης θα πει μονος του δεν ξανακλεβω γιατι με επεισαν αυτοι που τους κλεβω οτι ειναι κακο
    4-0
    κρατικοποιηση των τραπεζων στον καπιταλισμο, δλδ θα λειτουργουν με ποιο πλαισιο; θα δινει δλδ η κρατικη τραπεζα επιτοκιο καταθεσης 5% και δανειου μηδενικο;;;;;
    5-0 με ηλιθιο αυτογκολ
    εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έφερνε ένα νομοσχέδιο με τον ίδιο τίτλο, αλλά αμέσως μετά είπε ότι η πρόταση του κόμματός της είναι η διαγραφή όχι του συνόλου, αλλά «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το μορατόριουμ της πληρωμής τόκων και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης». ακα ναντια βαλαβανη
    6-0 και αποβολη του αμυντικου για φαουλ στον συμπαικτη του
    και συνεχιζει ακαθεκτη σταδιακη καταργηση των εφαρμοστικων νομων......να δεις ποιος τα ελεγε αυτα....α ναι ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ. αυτο δεν μετρησε γιατι απο το σοκ δεν ειχε καταλαβει οτι δεν ειχε ξεκινησει το παιχνιδι, αλλα οι θεατες διασκεδασαν με την επιδειξη βλακειας.

    λαφαζανης ειπε "αν υπήρχε συνεργασία αριστερών δυνάμεων, που είναι επιβεβλημένη και επίκαιρη, ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής αριστεράς με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτά τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν γιατί θα είχαμε μια κυβέρνησης της συνεργαζόμενης, συμπαραταγμένης, συμπορεύουσας αριστεράς». καπου εκει διακοπτει ο διαιτητης το παιχνιδι γιατι ειναι σιγουρος οτι οι παιχτες του ξωφαλτσα εχουν αρχισει τα ληγμενα και λενε οτι τους ερθει στο κεφαλι.
    στην αποχωρηση ομως οι θεατες ζητησαν να το γυρισουν σε προζα, μετα την δηλωση του αναπληρωματικου παιχτη του ξωφαλτσα που δεν προλαβε να μπει αλλαγη οτι "η λύση των λαϊκών προβλημάτων ειναι ο ΟΗΕ, όπου υπάρχουν άρθρα που προβλέπουν προστασία μιας χώρας «που συνθλίβεται από υπερεθνικούς οργανισμούς για δήθεν διάσωσή της»"
    μετα απο αυτο ξεκαρδισμενοι στα γελια θεατες και αγωνιζομενοι εφυγαν με ενα χαμογελο ευτυχιας για την κωμοδια που παρακολουθησαν.

    δυστηχως αυτη η κωμοδια ομως θα εξελιχτει σε απιστευτη τραγωδια με τους λακεδες και τα γιουσουφακια του συστηματος που πλασαρονται σαν αριστεροι!
    οχι τπτ αλλο αλλα πρεπει να φτυνετε και στον κοεφο σας γιατι σας ειπε ο κεδικογλου και κομμουνιστες....αντε τρεχτε να τα μαζεψετε και να σβησετε κανα σφυροδρεπανο ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.