26 Οκτωβρίου 2012

Γιατί η αστική τάξη στην Ελλάδα επείγεται να εξαλείψει το ΚΚΕ

Συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω άρθρο από τον Αντώνη

Όσοι παρακολούθησαν την πρόσφατη συνέντευξη της ΓΓ του ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στους Λυριτζή και Οικονόμου, θα πρόσεξαν, ακόμα και αν δεν είναι καν συμπαθούντες του κόμματος, μια επιτελεστική αντίφαση που συχνότατα παρατηρείται και σε σχόλια και κείμενα που διαβάζουμε στο νετ: από την μία πλευρά, "γηπεδική" χλεύη για την "μη απήχηση" του ΚΚΕ στα λαϊκά στρώματα, την εκλογική του κατάρρευση, την πολιτική του ασημαντότητα· από την άλλη, εμμονική ενασχόληση με την αδιαλλαξία του, την επιμονή του στην στρατηγική της λαϊκής εξουσίας, αγωνιώδεις ερωτήσεις για το αν θα αλλάξει την πολιτική του στο επόμενο συνέδριο. Αν αρκετοί από όσους παρουσιάζουν την αντίφαση αυτή στο διαδίκτυο μπορούν να κρυφτούν πίσω από το προσωπείο του "αριστερού που ενδιαφέρεται" όμως, η πανομοιότυπη στάση των Λυριτζή και Οικονόμου δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ως προς το ότι δεν εμφορείται από υπέρμετρη αγάπη του Ομίλου Αλαφούζου για το ΚΚΕ και επιθυμία να το δει να θριαμβεύει εκλογικά. Και επιβάλλει μια εξήγηση για την κραυγαλέα αντίφαση. 
Η μοναδική διαθέσιμη εξήγηση είναι ότι το ΚΚΕ εξακολουθεί να ενοχλεί σφόδρα παρά την μεγάλη του εκλογική υποχώρηση· ότι αυτή καθόλου δεν "εξευμένισε" τους φορείς της αστικής προπαγάνδας και τους εκπροσώπους του αστικού σχεδιασμού· ότι, κατά συνέπεια, στόχος των παραπάνω, όσο βέβαια και των προαναφερθέντων "αριστερών" του διαδικτύου, δεν είναι ο εκλογικός/κοινοβουλευτικός υποσκελισμός του ΚΚΕ απλώς αλλά η εξαφάνισή του. 

Για ποιον λόγο;
Σε ένα κείμενο που έγραψα προεκλογικά, και με τίτλο "Η κόκκινη γραμμή", σημείωνα:
Είναι παράξενα τα μαθηματικά της πολιτικής. Υπάρχουν πολλά κόμματα, αλλά τάξεις, όταν σφίξουν τα πράγματα, υπάρχουν πάντα δύο. Και κοίτα να δεις το πιο περίεργο: ενώ η τάξη που την τρώει παραδοσιακά και κατά συνήθειο ιστορικό είναι η πιο πολυάριθμη, τα κόμματα που την εκπροσωπούν, που βλέπουν τα πράγματα απ' τη σκοπιά του δικού της συμφέροντος, είναι ελάχιστα.
Το "ελάχιστα", σε ό,τι αφορά τα κόμματα που εκπροσωπούν την εργατική τάξη μιας χώρας, ήταν μια προσπάθεια να κρατηθεί ένας μέσος όρος ώστε να είναι δυνατή η γενίκευση. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος νόμος του πόσα ακριβώς είναι τα "ελάχιστα" σε κάθε χώρα και σε κάθε χρονική στιγμή: για παράδειγμα, στην προεπαναστατική Ρωσία, οι Μπολσεβίκοι δεν ήταν το μόνο κόμμα με εργατικά και αγροτικά ερείσματα· στην σημερινή Κύπρο, όπως έγινε ήδη στην Ιταλία, την Γερμανία, και την Αγγλία, και σε μεγάλο βαθμό και την Γαλλία, διαφαίνεται έντονα πια η προοπτική η εργατική τάξη να μην έχει κανένα κόμμα, καμία πολιτική εκπροσώπηση. Στην Ελλάδα, η εργατική τάξη σήμερα έχει ένα κόμμα. Όχι επειδή "ένα είναι το κόμμα" με κάποια μεταφυσική και υπεριστορική έννοια, αλλά επειδή η έλευση της κρίσης και οι πιέσεις που αυτή δημιούργησε στην αστική τάξη ανέδειξε ξεκάθαρα ότι κανένα άλλο κόμμα δεν είναι πρόθυμο να διανοηθεί καν την εργατική ηγεμονία στους κόλπους του, και φυσικά (και κατά συνέπεια) την εργατική εξουσία στη χώρα.

Σαφές επίσης έχει καταστεί το ότι η αστική τάξη πανευρωπαϊκά (τουλάχιστο) δεν έχει καμία διάθεση και ικανότητα να αποσύρει το πικρό ποτήρι από το στόμα της εργατικής τάξης, η οποία βέβαια διογκώνεται καθημερινά με "νέες παραλαβές" από τα εξαθλιωμένα μικροαστικά στρώματα. Το περιθώριο της αστικής τάξης για "μεταρρυθμίσεις" είναι μηδενικό, και αυτό έχει καταστεί ξεκάθαρο και αποδεκτό από αρκετούς εδώ και καιρό. 
Τι κάνει μια τάξη που θέλει να διατηρήσει την ηγεμονία της όταν δεν μπορεί να δώσει σε αυτή την ηγεμονία περιεχόμενο που να "εξαγοράζει" την συναίνεση;
Κάνει ένα από δύο πράγματα:
α) ανοιχτή δικτατορία. Αλλά η επιλογή αυτή εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο του παράγοντα της αντίδρασης, τον κίνδυνο να συσπειρωθούν οι από κάτω μη αντέχοντας τον συγκερασμό οικονομικής υπερεκμετάλλευσης και πολιτικής καταστολής χωρίς τέλος. Η ανοιχτή δικτατορία είναι μια επισφαλής επιλογή εάν ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος -- όπως, για παράδειγμα, αν η κρίση συσσώρευσης αναμένεται να κρατήσει για πολλά χρόνια. Στις νεωτερικές κοινωνίες, και η δική μας δεν μπορεί να πάψει να είναι τέτοια, η γυμνή κατασταλτική βία της μειοψηφίας στην πλειοψηφία έχει ημερομηνία λήξης ως "λύση."

β) καταστροφή των μέσων ιδεολογικής συνειδητοποίησης και πολιτικής οργάνωσης των εκμεταλλευόμενων. Αυτή η λύση είναι σαφώς πιο συμφέρουσα για την αστική τάξη. Έχει πολύ λιγότερο συμβολικό "κόστος", καθώς δεν χρησιμοποιείται άμεση βία η οποία "χαλά" την "εικόνα της χώρας." Δεν καταστρέφει πολύτιμα κομμάτια του εργασιακού δυναμικού στο όνομα της ασφάλειας. Και έχει πολύ πιο μακροπρόθεσμη προοπτική ιστορικά: αρκεί να δείτε πού βρίσκεται το εργατικό κίνημα σε χώρες όπου η αστική τάξη κατάφερε να εξαλείψει τα κόμματα της εργατικής τάξης, χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία. Ή τι θα συμβεί στην Κύπρο αν ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη στρατηγική εγκατάλειψης της εργατικής τάξης μέσω διάβρωσης του κόμματός της από την αστική, και συνάμα, προσφοράς των γνωστών "αριστερών" ψευδοεναλλακτικών.
Για τον λόγο αυτό, η προσπάθεια που θα γίνει στην Ελλάδα, που γίνεται ήδη εδώ και καιρό και που θα συνεχίσει να επιτείνεται, είναι η διάλυση του ΚΚΕ και η εξαφάνισή του από το πολιτικό πεδίο. Με τον τρόπο αυτό, η αστική τάξη θα μπορεί να έχει ένα πολύ μεγαλύτερο περιθώριο "ανεβάσματος" και "κατεβάσματος" κυβερνήσεων που θα αντανακλούν το ένα ή το άλλο τμήμα της χωρίς ποτέ να ρισκάρει την ανατροπή της εξουσίας της. Θα μπορεί δηλαδή η ενδοαστική σύγκρουση συμφερόντων να εκφραστεί ανοιχτά και πλήρως χωρίς τον φόβο ότι θα τύχει εκμετάλλευσης από το επαναστατικό εργατικό κίνημα. 

Στην κατεύθυνση αυτή, η ελληνική αστική τάξη, σε συνεργασία με την ΕΕ και τις αστικές τάξεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, έχει ήδη εκπονήσει σχέδια: δεν είναι καθόλου τυχαία η εξαγωγή στην Ευρώπη μιας πλαστογράφησης της ιστορίας στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποκαταστήσει και εξαφανίσει το ΚΚΕ ως "επαναστατικό κόμμα", ούτε οι δηλώσεις Ζίζεκ για κόμμα που "ξέχασε να πεθάνει" (και προφανώς πρέπει να πεθάνει), ούτε η συμπτωματική απώλεια μνήμης για την ύπαρξη καν του ΚΚΕ στο κείμενο Αλαβάνου περί Σχεδίου Β που δημοσιεύτηκε στο Βήμα, ούτε η παραχάραξη του ποιος διενεργεί εργατικό αγώνα στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά δήθεν εργατικά έντυπα όπως το Socialist Worker.

 Το βασικότερο από αυτά --το πραγματικό "σχέδιο Α", που έχει βέβαια και "Β" και θα έχει και "Γ", κλπ-- περιλαμβάνει την ταυτόχρονη προώθηση Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ ως "νέου τύπου πολιτικών δυνάμεων", η οποία υπολογίζεται να οδηγήσει σε μια κατάσταση ενόψει εκλογών όπου το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε ένα ανεπίλυτο δίλημμα (δηλαδή, να εγκατελείψει πλήρως τις πολιτικές του αρχές και να συμμαχήσει με την προδοτική σοσιαλδημοκρατία ή να "φορτωθεί" το ιστορικό στίγμα παράδοσης της χώρας στον "φασισμό"), που είναι υπολογισμένο να καταστρέψει τις σχέσεις βάσεις και ηγεσίας, να δημιουργήσει σύγχυση και εσωτερικές συγκρούσεις χωρίς προηγούμενο και να οδηγήσει το κόμμα σε διάλυση. Η προοπτική τέθηκε ευθέως ως σενάριο από τους Λυριτζή και Οικονόμου και δεν τέθηκε βέβαια καθόλου τυχαία. Η Ελλάδα είναι επιθυμητό να γίνει "ευρωπαϊκή χώρα" με την έννοια που είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία, και τώρα, μάλλον και η Κύπρος: χώρα χωρίς κανένα κόμμα για την εργατική τάξη.
Οι κομμουνιστές πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ανατραπούν έγκαιρα τα σχέδια της αστικής τάξης χωρίς καμία απολύτως ψευδαίσθηση για τους στόχους της και για το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι φορείς των συμφερόντων της, με την πολυπροσωπία που εμφανίζουν να είναι απλώς ένα πολύτιμο τακτικό πλεονέκτημα στα χέρια της, ικανό να σπείρει την σύγχυση, τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες σε μεγάλα τμήματα του λαού. 
Οι πραγματικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι μόνο δύο, όσες δηλαδή είναι και οι τάξεις της. Και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένας έξοχος τρόπος απόκρυψης αυτής της πολύ βασικής αλήθειας.

57 σχόλια:

  1. Διάβασα μόνο τον τίτλο, αλλά από την εμπειρία μου κάνω το εξής σχόλιο: η αστική τάξη (ο αλαφούζος πχ επειδή ελέγχει και τον σκάι) εννοείται οτι δεν γουστάρει να ακούγεται η προπαγάνδα του κκε που οδηγεί πολλούς εργαζόμενους να αντιληφθούν πολλά πράγματα σε αντικαπιταλιστική βάση..αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θέλουν να το εξαλείψουν, γιατί τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε είτε από ανοργάνωτες είτε από οργανωμένες λαϊκές αντιδράσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που και ποτε "ανοργανωτες αντιφδρασεις" "εφαγαν" καποιον η καποια κυβερνηση?Δεν υπαρχει ουτε ενα ιστορικο προηγουμενο.Που και ποτε "οργανωμενες αντιδρασεις" που δεν εβαζαν ζητημα καθαρα εξουσιας νητς εκμεταλευομενης ταξης εναντι της εκμεταλευτριας εφεραν την επαναστατικη εξελιξη του κοινωνικου γιγνεσθαι?

      Ουτε εδω υπαρχει ιστορικο προηγουμενο.Δεν ξερω τι προσπαθεις να πεις αλλα μαλλον οτι δεν χρειαζεται το επαναστατικο υποκειμενο στην δικη μας περιπτωση για να γινει η επαναστατικη ανατροπη της εξουσιας της αστικης ταξης και η εγκθιδρυση της λαικης εξουσιας με την ΕΤ στην πρωτοπορια και το κομμα της, δηλαδη το ΚΚΕ στην πρωτοπορια επισης του ολου προτσες.
      Οσο για την προταση νομου του ΚΚΕ που "μοιαζει" με αυτη του ΣΥΡΙΖΑ?(ο οποιος δεν εχει καθεσει καποια αντιστοιχη)

      Αν την διαβασεις θα δεις οτι το πολιτικο της πλαισιο αποτυπωνει σαφεστατα την αναγκη εξοδου απο την ΕΕ, κοντρας με τα μονοπωλια, και βαθειων ρηξεων σε επιπεδο οικονομιας και πολιτικης με οτι σημερα υπαρχει.Εξαλου γιαυτο ο ΣΥΡΙΖΑ εχει δηλωσει οτι δεν μπορει να ψηφισει το σκελος που αφορα στο πολιτικο πλαισιο, αλλα ισως καποιες παραγραφους που και ο Καμμενος η ακομη και η ΧΑ θα μπορουσαν να ψηφισουν για να πουλησουν "αντιμνημονικαη" μουρη.Τωρα για το αν οι αστοι "χαιρονται" με την υπαρξη του ΚΚΕ ας μην το σχολιασω, δεν αξιζει ουτε καν χαριν αστεισμου να αναφερθω.

      Διαγραφή
  2. "γιατί τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε είτε από ανοργάνωτες είτε από οργανωμένες λαϊκές αντιδράσεις...."

    Α μπα; Το ίδιο φίδι που έφαγε την αστική τάξη της Αγγλίας από ανοργάνωτες και οργανωμένες αντιδράσεις; Της Ιταλίας; Της Γερμανίας; Των χωρών που ξεφορτώθηκαν δηλαδή τα κομμουνιστικά κόμματα με τον ένα ή άλλο τρόπο, στην μία ή την άλλη φάση;

    Ας γελάσω.

    Κοροϊδευόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς μπροστά σας όλο συριζαίους βλέπετε... Μάλλον γιατί καταλήξατε να ζητάτε τα ίδια αντιμνημονιακά πράγματα στην πρόταση νόμου που θα καταθέσετε μα αυτά που ζητάει ο συριζα...Δεν είμαι με τη διάχυση των κομμουνιστικών κομμάτων στα ευρωκομμουνιστικά και σοσιαλδημοκρατικά μορφώματα...Χαλάρωσε...Αλλά το κκε έχει αποδείξει περίτρανα οτι παίζει εξισορροπητικό ρόλο στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα παρέα και ανταγωνιστικά με τον κάθε συριζα...
    Επίσης δεν είπα οτι αν εξαφανιζόταν το κκε αύριο κιόλας θα ξεσπούσε επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν απαντάς στην ερώτηση. Επειδή δεν έχεις απάντηση. Τώρα το πώς προσπαθείς να ελιχθείς λόγω στριμωξίματος είναι εντελώς αδιάφορο. Απλά μην νομίζεις ότι θα κοροϊδέψεις κάποιον μ' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανωνυμε από αυτά που γραφείς νοείται ότι το ΚΚΕ εμποδίζει το ξέσπασμα της επαναστάσης, αυτά θες να πεις ή δεν το διατύπωσες καλά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντησα...Θα στο κάνω πιο λιανά γιατί το παίζεις βλάκας (ενώ δεν είσαι). Δεν έχεις δει ακόμα τίποτα ακόμα από ανοργάνωτες αντιδράσεις...Αυτά που έγιναν στην Αγγλία και αλλού ήταν τα προεόρτια των προεορτίων...Και κυρίως δεν έχεις δει ακόμα πως πραγματικοί κομμουνιστές επαναστάτες διεισδύουν σε εκτεταμένες ανοργάνωτες αντιδράσεις και τις μετατρέπουν σε οργανωμένες πρωτοπόρες δράσεις,εξεργέσεις και επαναστάσεις...Καλή επιστροφή στο ρεφορμισμό σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και κυρίως δεν έχεις δει ακόμα πως πραγματικοί κομμουνιστές επαναστάτες διεισδύουν σε εκτεταμένες ανοργάνωτες αντιδράσεις και τις μετατρέπουν σε οργανωμένες πρωτοπόρες δράσεις,εξεργέσεις και επαναστάσεις ..."

      Κάτι σαν τους αγανακτισμένους και την Χρυσή Αυγή δηλαδή ...
      Εβίβα !

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε δικο σου..
      ...Και κυρίως δεν έχεις δει ακόμα πως πραγματικοί κομμουνιστές επαναστάτες διεισδύουν σε εκτεταμένες ανοργάνωτες αντιδράσεις και τις μετατρέπουν σε οργανωμένες πρωτοπόρες δράσεις,εξεργέσεις και επαναστάσεις...

      για θυμησε μου τι εκαναν οι πραγματικοι κομμουνιστες(δεν γινετε κομμουνιστης χωρις κομμα νεου τυπου αλλα λεμε τωρα)μεσα στο ΠΑΣΟΚ;;;
      Το οραμα αλλαζω το συστημα απο μεσα ειναι σαν το εξαγω επανασταση
      1)γελοιο
      2)ρεφορμιστικο και αποπροσανατολιστηκο

      μην πουμε για αγανακτησμενους...

      ο χωρος σου χαρακτιριζετε απο κατι το στεριτικο α ή αν-...(αν-οργονωτος,α-πολιτικος,αντι-εξουσιστικος κτλ)
      ο πραγματικα προοδευτικος ανθρωπος(και οχι μονο ο κομμουνιστης)
      δεν ξεκιναει με αντι-δραση αλλα με δραση και προταση

      και θυμησουν ΑΝ μπορεις τους λαικους αγωνες του 50-60 στην ελλαδα
      του με την ΕΔΑ και την αλλαγη απο μεσα...
      μηπως τοτε επαιξε αρνητικο ρολο η οργανομενη παρουσια του ΚΚΕ;;;;

      Ο.






      Διαγραφή
    3. Καλά είστε επαγγελματίες διαστρεβλωτές...ποιος είπε για αγανακτισμένους και χρυσή αυγή...?και τι σχέση έχει το μαζικό κίνημα με το πα.σο.κ...? αλλά βέβαια εσείς στέκεστε μακριά από το μαζικό κίνημα κρυμμένοι πίσω από την υπερεπαναστατική φρασεολογία σας (δήθεν) για να αποσυμπιέζετε την κατάσταση...Η αναγκαία βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος...Η άλλη βαλβίδα είναι ο συριζα....

      Διαγραφή
    4. αν ηθελες θα απαντουσες σε κατι εστω..
      αλλα αφου θες να γινεσε γελοιος τοτε...

      χααχχαχαχαχαχαχαχαχα
      ΤΕΛΟΣ(απο εμενα)

      Ο.

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος: Βλάκας θα ήμουν αν δεχόμουν να φάω τρία παραπάνω δεύτερα από τον χρόνο μου για να απαντήσω στις κωμικές βλακείες που έγραψες ως απάντηση, και για τις οποίες το μόνο ερώτημα είναι το πώς δεν κατουρήθηκες πάνω σου από τα γέλια.

      Αλλά δεν είμαι βλάκας και δεν έχω χρόνο για βλάκες.

      Διαγραφή
  7. όσο για τις ανοργάνωτες "λαικές" αντιδράσεις είναι σαν το ανέκδοτο του ψύλου που πήδαγε ελέφαντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι παράλογο να πιστεύει κανείς ότι μπορεί ένα κόμμα να εκπροσωπήσει μια ολόκληρη τάξη. Ακόμα και σε μια τάξη, πχ την εργατική, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μερίδες, άλλες με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και άλλες στο μέλλον. Υπό αυτή την έννοια μπορείς να βρεις συμμάχους και σε μερίδες άλλων τάξεων.

    Χρειαζόμαστε ένα κομμουνιστικό μέτωπο με ευρύτερες συμμαχίες, όπου χωριστά θα βαδίζουμε και μαζί θα χτυπάμε τους ίδιους εχθρούς. Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, κυρίως τον Αμερικανικό και τα πολυεθνικά – πολυκλαδικά μονοπώλια.

    Και λυπάμαι που το λέω, αλλά πριν από όλα αυτά θα πρέπει να αρχίσουμε να πολεμάμε για να βρει ο κόσμος ψωμί και γάλα να φάει, γιατί μας οδηγούν στην ΠΛΗΡΗ εξαθλίωση.

    Φυσικά και δεν πρέπει να χαθεί το ΚΚΕ, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν δύναται να ηγηθεί όλης της εργατικής τάξης και όλων των μερίδων άλλων τάξεων που βλέπουν τις θέσεις μας με συμπάθεια. Οι αστοί θέλουν να χαθεί ότι τους απειλεί, όχι μόνο το ΚΚΕ!

    Το σύστημα είναι πλέον εξαιρετικά οργανωμένο με πολύ καλούς αποσβεστήρες κραδασμών. Απαιτείται σύγχρονη στρατηγική ανάλογη της εποχής που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσες ταξεις υπαρχουν εκει στον Αρη;;;
      γιατι εδω στην Γη ειναι 2
      και ή θα εξυπηρετούνται τα συμφεροντα τις μια ή της αλλης...
      διαλεγεις μερια(ταξη δεν γινετε) και πολεμας...

      Ο.

      Διαγραφή
    2. Και ποιο αλλο κομμα, εκτος απο το ΚΚΕ αντιτιθεται στα συμφεροντα της αστικης ταξης; Άντε να παιρνουν το μερος καποιας συμαχιας συμφεροντων στην καλυτερη(Γερμανικο, Αμερικανικο, Ντοπιο κεφαλαιο κλπ), αλλα ποτε με το μερος του λαου. Εκτος και αν εννοεις συμμαχιες σε επιπεδο σωματειακο, που εκει γινονται κατα περίπτωση(δες πχ τους χαλυβουργους που προσπαθουν να κανουν κοινο αγωνα με τους αλλους στο Βολο). Αλλα τα κομματακια που ελεγχουν τα διαφορα σωματεια κοιτουν να αμβλυνουν τους αγωνες των εργατων, να περιοριστουν σε ακυνδυνα αιτηματα, σε "εναλλακτικους" τροπους παλης κλπ κλπ τα ξερουμε δεν ειμαστε και χθεσινοι.

      Για ποιες συνεργασιες μιλας λοιπον φιλε; Και ποιοι δεν συνεργαζονται με την εργατικη ταξη(γιατι αυτο μας ενδιαφερει) αυτοι η εμείς; Με αιτηματα "φιλετο" για το μεγαλο κεφαλαιο εμεις δεν κανουμε παιχνιδι.
      Και ναι. δεν υπαρχει αλλο κομμα στην ελλαδα εκτος απο του ΚΚΕ το οποιο να μπορει να εχει την πρωτοβουλια κινησεων για τα ζητηματα της εργατικης ταξης.

      Καμια αλλη απορια;

      Διαγραφή
  9. μα δεν έχετε καταλάβει τι εννοεί ο γνήσιος επαναστάτης μπολσεβίκος κομμουνιστής ανώνυμος;;;
    χρειάζεται, απαιτήται μάλλον να παρεισφρίσουμε στο κίνημα, σε αυτό το κίνημα που ξεκινάει από τα προπύλαια και τελειώνει στα λουλουδάδικα.

    Πόσο αφελείς είστε να νομίζεται ότι το κίνημα αφορά οτιδήποτε πέρα από τον δρόμο ή την πλατεία.

    Δεν χρειάζεται να λιώνεις σόλες στις εργατικές συνοικίες κάθε κυριακή.
    Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς νέες, ποικιλόμορφες μορφές πάλης και να εντάσσονται εκεί μέσα νέες δυνάμεις.
    Δεν χρειάζεται σκληρή ιδεολογική διαπάλη. (άλλωστε η αστική και οπορτουνιστική ιδελογία δεν έχει φθήρει και πολλούς, απλά περιμένουν μια παρίσφριση)
    Δεν χρειάζεται να κάνουμε ότι περνά για να ανατραπούν οι συσχετισμοί στα συνδικάτα και την ΓΣΕΕ και να γίνουν πραγματικά εργατικές οργανώσεις.
    Δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι στις 5 το πρωί για να προλάβεις όσες περισσότερες βάρδιες εργαζομένων στα εργοστάσια και να μπάσεις εκεί την ταξική γράμμη.
    Δεν χρειάζεται να παλεύεις για να ανασυσταθούν τα συλλογικά όργανα των φοιτητών, των σπουδαστών και των μαθητών.
    Δεν χρειάζεται σήμερα να δείξεις την πραγματική αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν δυνατότητα επιβίωσης.
    Δεν χρειάζεται να οργανώνεις επιτροπές που να διεκδικούν, να απαιτουν και να πετυχαίνουν σε περιπτώσεις κατάργηση χαρατσιών, σφραγίσματα βιβλιαρίων ανασφάλιστων, επανένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς κ.α.

    Χρειάζεται μία απλή παρείσφρηση....

    Ήθελα να ξέρα πιο φωτεινό μυαλό το σκέφτηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ: στην τρίτη παρείσφρηση την τελική, να πάρεις και τα όπλα μαζί σου να φτιάξεις επανάσταση.... μην ξεχαστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικολα δες το ντοκυμαντέρ του 902 για την παρισινή κομμούνα και θα καταλάβεις τι εννοώ....Ελπίζω να μην λογοκριθώ και σε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα καταλάβεις Νικόλα πως κάτι
      αναρχοσυριζιάρικα τυπάκια σαν και τον παραπάνω,

      σου προτείνουν να μπεις σε μια σύγχρονη ταξική μάχη,
      με ιδεολογικό εξοπλισμό του 1870,
      ακριβώς επειδή ξέρουν πως με αυτόν τον τρόπο θα σε κατατροπώσει ο αντίπαλος.

      Όπως ακριβώς έκαναν οι Εσέροι και Μενσεβίκοι ομοιδεατες του την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1917.

      Διαγραφή
  12. ανωνυμος ειπε ""Καλά είστε επαγγελματίες διαστρεβλωτές...ποιος είπε για αγανακτισμένους και χρυσή αυγή...?και τι σχέση έχει το μαζικό κίνημα με το πα.σο.κ...? αλλά βέβαια εσείς στέκεστε μακριά από το μαζικό κίνημα κρυμμένοι πίσω από την υπερεπαναστατική φρασεολογία σας (δήθεν) για να αποσυμπιέζετε την κατάσταση...Η αναγκαία βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος...Η άλλη βαλβίδα είναι ο συριζα....""

    ψιτ να σου πω, μαζικο κινημα δεν ειναι καποιοι ρεμπελοι που μαζευονται στο γκινη και κανουν "συνελευσεις" ή σε αλλα στεκια.
    δεν ειναι οι μπυροποσιες στις πλατειες που τις λετε ανοιχτες συνελευσεις και μαζευεστε three and the koukos band και τα λετε μεταξυ σας.
    αν πιστευεις οτι ενας οργανωμενος πολιτικος χωρος που εχει συγκεκριμενο στοχο και παλευει για αυτο μεσω και της καθημερινοτητας, στην εργατικη ταξη ειναι βαλβιδα ασφαλειας, ενω 100 πυρκαυλοι που παιζουν κυνηγητο με τα ματ σε καθε πορεια με τις πλατες αλλων δεν ειναι βαλβιδα ασφαλειας, τοτε φιλε μου δεν εχειςαπλα παροπιδες, δεν εισαι παντελως αστοιχιοτος για το εργατικο κινημα, δεν εχεις πληρη μεσανυχτα απλα, εισαι κατι παραπανω που διαφοροι λογοι δεν μου επιτρεπουν να πω.

    οσο για τον θανο
    η πρωτη παραγραφος σου ειναι μνημιο ανιστορητου ανθρωπου και παραζαλισμενου απο της ασυναρτησιες που λεει ο χωρος που ανηκεις. οπου κερδισε η εργτικη ταξη την εξουσια εγινε αυτο που λες οτι δεν μπορει να γινει, εκφραστηκε μεσα απο το κομμα της.
    για το υπολοιπο ειναι περιτο να σχολιασω καλυτερα να κανω αυτο
    http://www.youtube.com/watch?v=PqmBpXxWZYs (contributes to MANY)
    2η παρ.
    αυτο ακριβως παλευεις με τις συσπηρωσεις με τους ΕΒΕ, τους φοιτητες, τους αγροτες, τις γυναικες και τελος στις γειτονιες και χτυπαμε την ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, αυτο δλδ
    http://my--creations.blogspot.gr/ πρωτο σκιτσο με ημερομηνια 22/10.
    4η παρ.
    μονο το ΚΚΕ τους απειλει
    5η παρ.
    ακριβως οπως το λες το συστημα εχει τα αμορτισερ του και τα αναχωματα του, ξεκινωντας απο ακρα δεξια προς τα δω εχουμε
    χ.α. - λαος (μας τελειωσε προς το παρον) - καμμενο - καζακη - δημαρ - συριζα - ανταρσυα.
    Over and out

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μανία να με βγάλουν σύ.ριζ.α ή αναρχικό ρε...Τι πρεμούρα είναι αυτή???Και τον συριζα σιχαίνομαι και τον αναρχισμό και τις πλατείες όπως διαμορφώθηκαν αλλά κι εσάς μια χαρά σας βόλεψαν. το πρόβλημα με το ντοκυμαντέρ του 902 είναι οτι λόγω του ρεφορμισμού σας τώρα που αναμένεται να σπάσουν πολλά τζάμια, διολισθαίνετε στην πασοκική λογική του ''άλλα λέμε, άλλα πιστεύουμε και άλλα κάνουμε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τοτε τι εισαι;;;;
      να ξερουμε με ποιον μιλαμε....

      Ο.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε αν δεν ησουν τοσο νταρι νταρι ισως και να σου απαντουσα σοβαρα

      Σε στεναχωρησαν οι πλατειες ε; Σε χαλασε που τελειωσε το πανυγυρι και η αυταπατη και τωρα δεν εχεις που να πας να λες τις ανοησιες σου; Παντως η επιχειρηματολογια σου ειναι εντελως ποιοτητας πλατειας, λιγο απο πανω πλατεια, λιγο απο κατω πλατεια, λιγο απο παστιτσο και τσουπ, να το σχολιακι. Μεχρι εκει εισαστε, για παραπανω δεν μπορειτε.

      Διαγραφή
  14. Και λες παραπανω ανωνυμε(μπορω να σε λεω Χατζηχρηστο;)

    "αλλά βέβαια εσείς στέκεστε μακριά από το μαζικό κίνημα κρυμμένοι πίσω από την υπερεπαναστατική φρασεολογία σας (δήθεν) "

    Μακρυα απο το μαζικο κινημα; Ας γελασω...
    Εκτος και αν με τον ορο μαζικο κινημα απο πισω εχεις στο μυαλο σου κινημα πατατας και κινημα κρεμ μπρυλε...τοτε παω πασο

    ...κατα τα αλλα, βρες μου καποιο κομμα που να οργανωνει αγωνιστικα τοσο κοσμο σε χωρους δουλειας, σε κινητοποιήσεις, σε δρασεις και να εχει προσφερει οτι εχει προσφερει το ΚΚΕ τιμια και με ψηλα το κεφαλι εδω και τοσες δεκαετιες στην εργατικη ταξη της χωρας.
    Ποιο κομμα δεν κολωνει να τα βαλει με τα αφεντικα, οχι στα λογια, αλλα στους τοπους δουλειας, στην περιφρουρηση των απεργιων, στην διεκδικηση των δεδουλευμενων, στις απολυσεις.

    Οχι πως περιμενω να αναγνωρισεις τιποτα Χατζηχρηστο, ή μήπως να πω Χατζιαβατη;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ήρεμα κατ αρχάς Poe...Δεν έχει κανένα νόημα να βριζόμαστε...Αμα δεις το πρώτο σχολιό μου θα δεις οτι ήδη έχω αναγνωρίσει οτι το κκε έχει προσφέρει τα πλείστα στην ταξική συνειδητοποίηση και στην οργάνωση των εργαζομένων..Παρ ολ αυτά ενιαία υπερδεκαετής ιστορία του κόμματος δεν υπάρχει...Επίσης είναι και το κόμμα που κράτησε σε απομονωτισμό τον αγώνα των χαλυβουργών απο το υπόλοιπο κίνημα με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία τελικά παρουσιάστηκαν και ως νίκη (έλεος)...Γενικά οποιονδήποτε αγώνα καπελώνει το κκε και το π.α.με του βάζει ημερομηνία λήξης προκειμένου να μην οξύνει την κατάσταση...Κλασσικό δείγμα ρεφορμισμού...Δεν είναι τυχαίο οτι ο Σπίρτζης υπέγραψε πρώτος την πρόταση νόμου ούτε οτι αυτή περιέχει αιτήματα τα οποία πρόβαλλε ο συ.ριζ.α και εσείς προεκλογικά τα καταγγέλατε ως διαχειριστικά....Το συμπέρασμα είναι οτι δεν απέχετε πολύ από το συριζα στην ουσία και στο τελικό αποτέλεσμα...την προσμονή δηλαδή οτι με εκλογές και κοινοβουλευτικά θα λυθούν τα προβλήματα του λαού και της εργατικής τάξης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός Χατζιαβάτης βρε Ποε.
      Ο τύπος είναι Mιρικόγκος, και μάλιστα σε σουρεάλ έκδοση.

      Διαγραφή
    2. Μα εσεις λεγατε οτι ηταν τοσο ανοιχτος ο αγωνας των χαλυβουργων που μεχρι και τη χρυση αυγη αφηναμε να αλωνιζει, τωρα το αλλαζεις;
      Δηλαδη το ΠΑΜΕ εμποδισε τους χαλυβουργους του βολου να συμπαρασταθουν στους συναδελφους τους, γιατι εγω νομιζω το αντιθετο, η μηπως το παμε εβαλε μεσα τους φορτηγατζηδες να μεταφερουν πραγματα απο το εργοστασιο; Θα μας τρελανεις!!!
      Αν δεν ηταν το ΠΑΜΕ οι χαλυβουργοι κακα τα ψεματα δεν θα ειχαν αντεξει τοσο.
      Οσο για την ενιαια ιστορια, η ιστορια ειναι ενιαια και μαλλιστα το κομμα μαθαινει απο τα λαθη του, δεν αφηνει την ιστορια του φτερο στον ανεμο, διδασκεται απο αυτη!!! Δες και τους 2 τομους ιστοριας πυο εχουν κυκλοφορησει.
      Για τους υπολοιπους αγωνες εργαζομενων που στηρηξε το παμε να σου θυμησω οτι πολλοι δικαιωθηκαν, πρεπει να φυγω αλλα πιο μετα θα σου ποσταρω αρθρο που εγραψα ειδικα για αυτο το ζητημα.

      Απο εκει και περα με ατομο που λεει οτι οι καπιταλιστες θελουν το παμε για να μην τους ριξει απο το θρονο τους το ανοργανωτο και το τυχαιο δεν εχω και πολλα να πω ουτε και να απολογηθω.

      Και δεν σε εβρισα σου προσεδωσα ιδιοτητα που ταιριαζει γαντι στα οσα λες
      μπακαλογατος κανονικος, απλα η κουτοπονηρια να ξερεις ειναι περισσοτερο κουταμαρα παρα πονηρια...

      Διαγραφή
    3. εγω ψηφιζω νεα σπορα - εργατικο αγωνα με αρωμα α-συριζα και λιγο απο οακκε -αν και δεν εχει πει ακομη κατι για "ψευτοκκε", ωστοσο μπορει κανεις να το συναγει απο τα λεγομενα του

      Διαγραφή
    4. Εγραψα
      "Απο εκει και περα με ατομο που λεει οτι οι καπιταλιστες θελουν το παμε"

      το ΚΚΕ ηθελα να γραψω

      Διαγραφή
    5. εγω δεν τραβαω κανενα ζορι να τραβηξω μπινελικι.
      ποιος ρε πανιβλακα κρατησε τον αγωνα των χαλυβουργων σε απομονοτισμο;
      εμεις ρε ελεηνε και τρισαθλιε προβοκατορα απευθυνθηκαμε σε χιλιαδες κοσμο και του ζητησαμε να ενισχυσει οικονομικα τον αγωνα τους και ταυτοχρονα να ειναι εκει και με την φυσικη τους παρουσια.
      ξερεις ποσος κοσμος ειδικα τον τελευταιο μηνα ηταν τα βραδια εκει και αχαραγα για να βοηθησει την περιφρουριση και περα απο την "επιροη" του ΚΚΕ.
      εμεις καλουσαμε ολα τα συνδικατα, τους φορεις, τους δημους, τα εργατικα κεντρα, την γσεε, την αδεδυ, ολους. ποιος συμπαρασταθηκε.
      ηταν συμπαρασταση οι μηχανοπορειες καποιες κυριακες;
      θα τολμησεις ρε τρισαθλιε προβοκατορα να ξεστομισεις τετοιο πραγμα;
      βλακα στην χαλυβουργια ηταν 1 οργανωμενος ΚΚΕς, ο σιφωνιος. χωρις το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ο αγωνας τους δεν θα ειχε κρατησει τοσο, εσεις (ολοι απο ολους τους χωρους) που εισασταν ρε καραγκιοζη που θα πεις οτι εμεις τον σταματησαμε, θρασιμι. ησουνα στον βολο ρε ανυπρκτε; που ησουνα;
      την πρωτομαγια καναμε συγκεντρωση εκει ρε αλητη, ενω εσεις γλυφατε την γσεε και προσπαθουσατε να της κανετε μπουγιο.

      ποια αιτηματα του συριζα βαζουμε ρε ανεγκεφαλε αναλφαβητε; εχεις διαβασει την προταση νομου ή απλα ετσι σου ειπαν και το μυρικαζεις; τοι ΚΚΕ βαζει αμεσα αιτηματα και επισης ζηταει την αποδεσμευση απο την ΕΕ και βαζει πολιτικα το τι προτεινει, τι σχεση εχει ρε βλαμενε με τις μπουρδολογιες του συριζα;
      ο σπριντζης εβαλε την υπογραφη του κατω απο συγκεκριμενο πραγμα και οταν υπογραφεις εισαι και υπευθυνος για το αν θα την τιμησεις.
      το 95% του λαου ψηφισε τους αστους στις εκλογες, αυτους δεν θα προσπαθησεις να κερδισεις; ή θα κανεις μεταγραφες τον δεκεμβρη καινουργιο λαο;
      και το τελευταιο για να σου αποδειξω ποσο παπαγαλακι και τρωκτικο εισαι;
      που ειδες πουθενα γραμμενο οτι το ΚΚΕ τα περιμενει απο τις εκλογες; ισα ισα που ολα τα κειμενα που αναφερονται στο θεμα στηλιτευουν αυτη την σταση.
      βλαμενε, αναλφαβητε, καθυστερημενε, που αναμασας οτι σου λενε και δεν εχεις καν περιεργια να δεις αν οντως αυτα που σου λενε ειναι ετσι.
      αιντε τσουτσεκι που θα τολμησεις να κριτικαρεις το ΚΚΕ για την δραση του και την πολιτικη του
      που ησουνα μωρη κοτα στο λιμανι στην απεργια; που ακουγες απο την τηλεοραση για ματ/ουκ/navy seals και τα εκανες απανω σου, ποτε ξυπνησες για να υπερασπιστεις εργατη στην εργασια του και το μερακαματο του;
      αληταρα, ε αληταρα
      Υ.Γ. ξερεις που θα λιωσω στο γελιο; οταν βρεις τα κοτσια να παραδεχτεις τι εισαι και πεις τιποτα για οακκε, πραγματικα αν πεις τετοιο πραγμα περνω πισω οτι σου εσουρα πριν, εισαι μια κατηγορια μονος σου πολυ πανω απο ολα αυτα :) :) :) :) :)

      Διαγραφή
    6. γιατι αν πεις για οακκε, θα σου πω να κανεις παρεα με τους χρυσαυγιτες και τους εργοδοτικους που προσπαθειτε να στησετε σωματειο, μαζι με ολο το υπολοιπο συνοθυλευμα συν-ανταρσυα κτλ, εναντια στο ταξικο

      Διαγραφή
  16. τον κατηγορείτε για συριζα τον Ανωνυμο... εγώ μάλλον τον κόβω της ΑΝΤΑΡΥΑΣ το παιδί. από δαύτους που όταν τελείωσαν το πολυτεχνείο και την νομική φτιάξαν συσπειρώσεις και οργανώσεις για να μην χαθεί η παρέα τους με μόνο κοινό παρανομαστή το αντι-ΚΚΕ, και προτωστάτες του θεάτρου τα ναυάγια της ταξικής πάλης που στην ήττα και τις ανατροπές σκιάχτηκαν τόσο που κρύψαν τα σφυροδρέπανα και αναζήτησαν νέες θεωρίες και νέα επαναστατικά υποκείμενα.

    άιντε σαν πολύ ασχοληθήκαμε....

    ΥΓ: η πλειοψηφία των οργανώσεων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΑΣ,ΝΑΡ,ΚΟΕ κτλ) έχουν ως καταστατικό άρθρο την έλλειψη επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης και την αναγκαιότητα της δημιούργιας του εδώ και 20 χρόνια! 20 χρόνια στα χαρτιά! Αλλά αριστερές κυβερνήσεις οταν τους πει η αστική τάξη θα φτιάξουν στο πιτς φυτίλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι νικόλα ακριβώς...πάνω απ ολα η παρέα και οι μπύρες στο θησείο μετά την πορεία στους στύλους του ολυμπίου διός σε ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ...Όσο για τα άλλα που μου καταλογίζει ο ποε δεν ήταν αυτά τα επιχειρήματά μου...επιχείρημά μου ήταν οτι κράτησαν απομονωμένο τον αγώνα από το υπόλοιπο κίνημα... για το γλύψιμο στην βάση της χρυσής αυγής τοποθετήθηκα σε άλλο τοπικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν μου λες Μπακαλογατε, θα απαντησεις εσυ σε αυτα που ρωτησα; Τους Χαλυβουργους του Βολου το ΚΚΕ τους κρατησε μακρυα; Τους φορτηγατζηδες;

      Και πες μου θα αντεχαν τοσο οι χαλυβουργοι χωρις το παμε και την στηριξη των μελων και φιλων του ΚΚΕ;

      Ρωταω ρε παιδι μου γιατι καιρος ειναι και εσεις οι μπουρζουαζοτσολιαδες να αρχισετε να απαντατε σε καμια ερωτησουλα επιτελους.

      Διαγραφή
  18. ΚΑι αυτα απο εδω

    http://poexania.wordpress.com/2012/07/26/do-it-like-reagan/

    Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι αγώνες των απεργών της “Ανακύκλωσης” στο Ηράκλειο Κρήτης, των οποίων οι 118 μέρες απεργίας τους εξασφάλισαν ότι η μείωση 22% επί του μισθού τους για την οποία πίεζε η εργοδοσία, δεν θα περάσει, και οι μισθοί τους θα επιστρέψουν στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τις περικοπές. Με τον ίδιο τρόπο είχαν δικαιωθεί μετά από 114 μέρες απεργίας και οι εργαζόμενοι της “Phone Marketing“, ενώ αντίστοιχο ήταν και το επίτευγμα της πανελλήνιας ομοσπονδίας γάλακτος-τροφίμων-ποτών, που τα μέλη της κατάφεραν, κόντρα στις επιταγές των καιρών, να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις και να μην έχουν μειώσεις στους μισθούς τους μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, και οι εργαζόμενοι στην Coca Cola-3Ε, μετά από 43 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, όχι μόνο συγκράτησαν τους μισθούς τους, αλλά κατάφεραν να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συναδέλφοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παντως ανωνυμε δεν κερδιζεις τον διαγωνισμο ουτε για το πιο συντομο ανεκδοτο γιατι υπαρχει και πιο συντομο απο το "οι καπιταλιστες φοβουνται τις ανωργανωτες ακεφαλες λαικες αντιδρασεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. poe said " μπουρζουαζοτσολιαδες"
    αψογος χαρακτηρισμος μπορω να τον χρησιμοποιω και για αλλους σαν τον αποπανω;;;;;; :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ελευθερα, κοινωνικοποιηση των μεσων καζουρας του αντιπαλου

      Διαγραφή
  21. Η απάντηση του "μοντεστο" ειναι απαράδεκτή με μια ματιά που έρριξα στις απαντησεις.

    Η ουσια του Άρθρου ειναι ότι η αστική ταξη προσπαθεί να σβησει το ΚΚΕ.
    και εδω δεν δόθηκε καμία απάντηση.
    Ερωτώ τον Αρθρογράφο: πότε η αστική τάξη δεν προσπάθησε να σβησει το ΚΚΕ? η απάντηση ειναι προφανής: ΠΟΤΕ !! άρα προς τι η σπουδή για τις δολοπλοκίες των αστών? τι περιμένεις Αρθρογραφε? να σου στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλλα οι αστοί?
    Πάντα αυτη ηταν η επιδίωξη της όπως και του ιμπεριαλισμού. Αν η αστική τάξη δεν "ενοχλούσε " το ΚΚΕ τότε θα έπρεπε να προβληματιστούμε!!.
    Το Κόμμα μας άντεξε εκτελέσεις, εξορίες φυλακες, βασανιστηρια και ΔΥΝΑΜΩΝΕ!!
    πάλεψε και όχι μόνο έσβησε αλλά δυνάμωσε και κράτησε την ιδέα ζωντανή και το κόμμα πρωτοπορεία.
    Οι καπιταλιστες κανουν τη δουλειά τους!!!
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
    και μην περιμένουμε - ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ- να μας στρώσει το χαλί!!!
    όλα τα υπόλοιπα ειναι ..λόγια
    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
    gribiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ερωτώ τον Αρθρογράφο: πότε η αστική τάξη δεν προσπάθησε να σβησει το ΚΚΕ? η απάντηση ειναι προφανής: ΠΟΤΕ !! άρα προς τι η σπουδή για τις δολοπλοκίες των αστών? τι περιμένεις Αρθρογραφε? να σου στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλλα οι αστοί?"

      Άλλα αντ' άλλα, της Παρασκευής το γάλα. Γύρνα απ' την άλλη, πιάστηκες.

      Είναι το ίδιο επικίνδυνο λοιπόν το ΚΚΕ για την αστική τάξη σε καιρούς άνετης εξασφάλισης από την αστική τάξη της "αυθόρμητης" συναίνεσης της εργατικής τάξης, και σε καιρούς όπου η εργατική τάξη είναι στόχος γυμνής και εξαναγκαστικής υπερεκμετάλλευσης και που πρέπει να γονατίσει.

      Καληνύχτα.

      Διαγραφή
  22. σε πειραξε το μπινελικι;
    αν ακουγες και εσυ καποιον με εμετικο τροπο να προσπαθει να μειωσει και να σε βγαλει πουληταρι να δω τι θα εκανες.
    δεν ειμαι πολιτικαλι κορεκτ με πολιτικα λαμογια, αλητες και καναγιες.
    του ειπα και λιγα, δλδ αν αποσυρω τα μπινελικια δεν θα σε πειραξει;
    ωραια λοιπον επειδη βαριεμαι να το ξαναποσταρω διαβασε το χωρις τα μπινελικια και απαντα
    και ασε τους καθωςπρεπισμους
    οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο ανώνυμος είμαι...τώρα είδα τα εμετικά που ανέβασε ο modesto....Πήγαινε σε κανα γήπεδο αγορίνα μου να βρεις τον εαυτό σου....Κι άσε τους seals και τους navy...Κι αμα θες να ξέρεις προσωπικά εκεί ήμουν..εγώ δεν είχα πρόβλημα να ακολουθήσω και το π.α.με όπου έπρεπε...εσύ ακούς για το υπόλοιπο κίνημα και αντιδράς γηπεδικά γιατί έτσι σε μάθανε...επίσης δεν είπα οτι το π.α.με δεν έχει κάνει τίποτα αλλά έχω βγάλει και συμπεράσματα...όσο για την οακκε τι να πω? μάλλον δεν έχεις επιχειρήματα και το πετάς για να συσπειρώσεις τους δικούς σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρε παιδια και ο ανωνυμος την δουλεια του κανει απο το μεσημερι....
    μην του τα χωνεται ενα μισθουλακο περνει....
    του εχουν γινει 300 ερωτησεις και αυτος μοκο...
    ουτε σε μια απαντηση....
    δεν πειραζει και εγω καφεδες κανω...
    ο καθενας την δουλεια του....

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν ειπα οτι εισαι οακκε, ειπα οτι θα γουσταρα τρελα να πεις οακκε.
    αλλα για παμε να δουμε,
    δεν εχεις απαντησει σε τπτ, καταρχην στο βασικο, τι καπνο φουμαρεις; εδω εχουμε ταυτοτητα, εστω και δικτυακη, εσυ λες τον εμετο σου, και θα εξηγησω γιατι τον λεω εμετο, χωρις να λες απο ποια σκοπια το κανεις.
    αγαπητε εγω σε γηπεδα δεν πηγαινω, πηγαινω αλλου, εκει που λεγοντας ΨΕΜΜΑΤΑ αναφερες οτι ησουν και το λεω με πληρη γνωση οτι εισαι ΨΕΥΤΗΣ.
    το υπολοιποπου λες μαστορα ΔΕΝ ειναι κινημα, ειναι ενα ματσο απο αστους και μικροαστους που τους ενωνει ενα πραγμα το αντικκε.
    παρε παραδειγμα που εμαθα χθες βραδυ. στο ΣωματειοΜισθωτωνΤεχνικων, παρθηκε μια αποφαση που την στηριξαν ολοι, απο οτι καταλαβα και εκτος του ΝΑΡ. πηγαν οι σ/φοι στους αρχιτεκτονες να κατεβασουν την αποφαση και διαφωνησαν οι ιδιοι οι ναριτες και βαζανε ζητημητα για να την αλλαξουν στην ουσια. θα μου πεις γιατι δεν το φεραν οι ναριτες; καταρχην γιατι εχουν την λογικη του μαγαζιου σε καθε χωρο και δεν εχουν εννιαια "γραμμη" και β) ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα οχι της παρουσης.

    μαστορα το εχεις παρει αλλιως το γραμμα, αν περιμενα να συσπειρωθει το ΚΚΕ με αναφορα στην οακκε....απλα αυτοι (εσυ;) ειναι απο τους πλεον γραφικους.

    οσο για τα συμπερασματα που βγαζεις σε αφηνω στην χλευη των υπολοιπων, αν και με τρωει να σου πω τι αξιας ειναι τα συμπερασματα που βγαζει η αυθεντια σου αλλα εχε χαρη.

    τελος, ναι ειμαι πολυ οργισμενος ειδικα με αυτο το κομματι του "κινηματος", γιατι ξερω απ'εξω και ανακατοτα το πως λειτουργει, ολες τις προβοκατσιες εναντιον μας, το πως οργανωνανε τους χουλιγκανους των γηπεδων για να μας την πεφτουν, οταν παιζανε κρυφτουλι με την περιφρουριση στις στοες της σταδιου, πως την επεσαν στις προσυγκεντρωσεις στην πατησιων σε γερους και παιδια, ποιοι τους εκαναν πλατες, ολα τα ψεματα που εχουν πει κατα καιρους.
    οταν βλεπω λοιπον ρεταλια σαν και του λογου σου, με απυθμενο θρασος να μας λενε μλκς, τοτε φορτωνω ασχημα και αν το 95 ο κυριακιδης την γλιτωσε εστω οπως την γλιτωσε, πριν ενα χρονο ειχαμε νεκρο και απο τον "χωρο" δεν ανεχομαι τπτ.
    ειστε δολοφονοι, ειτε ηθικοι ειτε φυσικοι αυτουργοι, δεν με ενδιαφερει το ειδος και ετσι σας απανταω.
    οταν θα ειστε σεμνοι και θα αμολατε την παπαρια σας συνεσταλμενα θα περνετε και ηρεμη απαντηση, στα θρασιμια θα απανταω ετσι... και αν δεν γουσταρεις ξυδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1) Ο ανώνυμος (χωρίς χωρίς διακριτή υπογραφή) σχολιασμός είναι ο ορισμός του τρόλινγκ, καθώς γίνεται προκειμένου να σπείρει σύγχυση στο ποιός μιλάει ή απαντάει σε ποιόν, και απέναντι σε τι (φανταστήτε μόλις τρεις ανώνυμους σε μία κουβέντα και το μπάχαλο που θα επακολουθήσει). Εμποδίζει εν ολίγοις την ομαλή διεξαγωγή μίας συζήτησης. Από αυτό συμπερένουμε πως οι ανώνυμοι σχολιαστές είναι κατά κανόνα χαφιέδες ή τους αρέσει ο ρόλος του χαφιέ.
    2)Ο ανώνυμος σχολιασμός είναι η ύψιστη αγένεια, καθώς υποδηλώνει ευθαρσώς πως ο φορέας του δεν έχει πρόθεση να συζητήσει (αφού δεν υπάρχει χρηστικός τρόπος να του απευθηνθεί αντίλογος αν οι ανώνυμοι είναι πάνω από ένας), αλλά να προκαλέσει.
    3)Λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω, η λογική αντίδραση στον ανώνυμο σχολιασμό είναι:
    α)απαντήσεις ανάλογης αγένειας με αυτήν που πρεσβεύει η "ανωνυμία" από μόνη της.
    β)Ψαλίδι και να πάνε να γαμηθούν.
    Ερωτήσεις τώρα:
    4)Από ποιο ακριβώς "κίνημα" ήταν απομονωμένοι οι χαλυβουργοί;
    5)Ποιά είναι η "διαχειριστική" πρόταση του ΚΚΕ, που πετροβλείται συστηματικά ακριβώς λόγω της έλειψης τέτοιας;
    6)Που ακριβώς "βόλεψαν" οι "πλατείες" το ΚΚΕ; (εδώ μας έστειλε για κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων το τρολι)
    7)Ποιό ακριβώς είναι το μαζικό κίνημα από το οποίο είναι απομωνομένο το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ; Πες να μάθουμε και εμείς...
    8)Τι πρεσβεύει πολιτικά ο κύριος ανώνυμος και γιατί το κρύβει επιμελώς;
    9)Ποιόν λαϊκό αγώνα "φρενάρησε" το ΚΚΕ;
    10)Δεν μας γαμιέσαι λέω εγώ... (η αγένεια μου δικαιολογείται από την παρ.2) αρ.α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  27. Αντώνη, μιλάμε για το ΚΚΕ (τον υποκειμενικό παράγοντα) και τι πρέπει να κάνει και οχι για την εργατική Ταξη (τον αντικειμενικό παράγοντα).
    Κάνεις τεράστιο λάθος, είτε από άγνοια, είτε από πρόθεση.

    Μοντέστο,
    σε καταλαβαινω βρε, αλλά έχεις και λόγο και επιχειρήματα, κάνε και λίγο υπομονή, σε διαβάζουν εδω πολλοί, δεν χρειάζεται εκνευρισμός (εγω σου δινω δικιο για αυτο) αλλά ο μη Κομμουνιστής που μπαίνει και διαβάζει εδω ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και αφού τα έχεις (όπως απαντας παρακάτω με ψυχή) γράψτα τοτε κάνοντας υπομονή και μην απαντας με αγανάκτηση (δικαιολογημένη για μενα) αλλά στο είπα (ότι δεν απάντησες σωστά) γιατί θεώρησα ότι έπρεπε να στο πω ως μια απλή κουβέντα γιατί θα "πιαστούν" από εκεί (τη συμπεριφορά). Οι Κομμουνιστες ακόμα και μπροστά στα δυσκολα πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας.
    gribiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αντώνη, μιλάμε για το ΚΚΕ (τον υποκειμενικό παράγοντα) και τι πρέπει να κάνει και οχι για την εργατική Ταξη (τον αντικειμενικό παράγοντα).
      Κάνεις τεράστιο λάθος, είτε από άγνοια, είτε από πρόθεση."

      Από πότε "μιλάμε" για το τι "πρέπει να κάνει το ΚΚΕ";

      Και από πότε μπορεί να αποσυνδεθεί το ΚΚΕ ως "υποκειμενικός παράγοντας" από την εργατική τάξη ως "αντικειμενικό";

      Πού τα είδες αυτά;

      Έχεις ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς;

      Διαγραφή
    2. To κόμμα της εργατικής τάξης είναι "υποκειμενικός παράγοντας";;;;;;;;;;;:!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Και η τάξη, έτσι, ξερά, χωρίς να μπαίνει καν το θέμα της ταξικής της συνείδησης, είναι "αντικειμενικός";;;;;;!!!!

      Έχεις διαβάσει ποτέ βιβλίο μαρξισμού στη ζωή σου;

      Διαγραφή

  28. Αντώνη.
    Το άρθρο σου αναφέρεται στο ΚΚΕ και στην προσπάθεια της αστικής τάξης να το εξαλείψει, ΣΩΣΤΆ μέχρι εδώ?
    και σου απαντώ ότι αυτός ήταν και είναι ο σκοπός του εχθρού, της αστικής τάξης δηλαδή, αλλά ΠΑΝΤΑ και παρά τις αφάνταστα δυσκολες συνθήκες το ΚΚΕ οχι μονο εξαφανίστηκε, αλλά στάθηκε όρθιο και απάντησε στον αντίπαλο ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ δυό φορές !!.
    Δηλαδή πήρε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και δεν στάθηκε στις μεθοδεύσεις της αστικης Ταξης και του ιμπεριαλισμού να εξαρτά την πολιτική του αναλογα με το τι κάνει εναντίον του η αστική ταξη!!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕ , ουτε δικαιολογήθηκε ποτέ ότι η αστικη Ταξη μεθοδεύει την "εξαφανισή μας" για να στηριξει την πολιτική του πάνω σε αυτό το επιχείρημα"!!!.

    Γιατί λοιπόν αντί να εξηγήσεις την πολιτική του ΚΚΕ (τι κάνει για να ανατρέψει τα σχέδια της αστικης ταξης, ώστε να σωθεί ο λαός), απαντάς για τις συνέπειες της αστικής πολιτικής στην ζωή της εργατικής τάξης
    λέγοντας..

    .."Είναι το ίδιο επικίνδυνο λοιπόν το ΚΚΕ για την αστική τάξη σε καιρούς άνετης εξασφάλισης από την αστική τάξη της "αυθόρμητης" συναίνεσης της εργατικής τάξης, και σε καιρούς όπου η εργατική τάξη είναι στόχος γυμνής και εξαναγκαστικής υπερεκμετάλλευσης και που πρέπει να γονατίσει."

    είναι αυτό απάντηση που εξηγεί την πολιτική του ΚΚΕ ??
    Με απλά λόγια ρωτάω, χωρίς "περικοκλάδες".
    Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ?
    gribiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βεβαίως να σου εξηγήσω.

    Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απλό να καταλάβει κανείς ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στα περιθώρια άνεσης της αστικής τάξης, την ικανότητά της να "εξαγοράσει" τμήματα της εργατικής, και τον βαθμό επιθετικότητάς της σε ένα κόμμα που εκπροσωπεί την ικανότητα αυτο-οργάνωσης αυτής της τάξης. Η παραμικρή γνώση της ιστορίας δείχνει ότι όταν η αστική τάξη ένιωσε απειλημένη από την ανικανότητά της να εξαγοράσει συναίνεση προχώρησε σε σχέδια εξάλειψης των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

    ΚΑΙ στις τέσσερις βασικότερες ευρωπαϊκές χώρες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, και Γερμανία, τα ΚΚ έχουν είτε απαγορευτεί, είτε αυτοδιαλυθεί είτε σπρωχτεί σε συμμαχίες με την σοσιαδλημοκρατία που τα απονομιμοποιούν.

    Στην Κύπρο βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη παράδοση του ΑΚΕΛ, της πολιτικής μετεξέλιξης του ΚΚ Κύπρου στο Μνημόνιο.

    Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις λοιπόν από την θέση ότι όταν η αστική τάξη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εξαγοράσει την εργατική ψήφο πρέπει είτε να κάνει δικτατορία είτε να εξαλείψει την δυνατότητα της εργατικής τάξης να οργανωθεί ως τάξη;

    Πού ακριβώς μπερδεύεσαι και αρχίζεις τα "το ΚΚΕ πάντα είχε την έχθρα της αστικής τάξης;" Ε όχι, φίλε μου, άλλο η έχθρα της εργατικής τάξης όταν σε πυροβολεί στο κεφάλι ή σε βασανίζει σε κελιά, άλλο όταν σπρώχνει το ΠΑΣΟΚ και άλλο όταν επιχειρεί να σε διαλύσει στα εξ ων συνετέθεις φτιάχνοντας μια τανάλια φασισμού και σοσιαλδημοκρατίας και βάζοντάς σε μέσα να σε συνθλίψει. Εκτός κι αν στο δικό σου μυαλό είναι όλα αυτά ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ, οπότε πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τρικυμια εν κρανιο, απο που προκυπτει οτι οι 3 γραμμες που αναφερεις ειναι η απαντηση που εξηγει την πολιτικη του ΚΚΕ;
    τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και δεν καταλβαινω γιατι το πλεκεις;
    οσο για τα "συντακτικα", αντικειμενικος παραγοντας ειναι η εκπληρωση των αναγκαιων ορων για να γινει η επανασταση. υποκειμενικος ειναι η συνηδητοποιηση της εργατικης ταξης. σε πολυ απλα λογια. το καθε ΚΚ ωφειλει να συμβαλει σε αυτο, τελεια.

    οσο για την οργισμενη αντιδραση. οταν βλεπω τετοιες αναρτησεις φαινεται απο μακρια τι ακριβως θελει να κανει και με τετοιους δεν εχεω καθολου υπομονη και δεν χρειαζεται να εχεις υπομονη. τι να καθησω να συζητησω; καθε φορα που θα λεει κατι και θα αποστομονεται, θα το γυρναει αλλου μεχρι να το βουλωνει κ.ο.κ. και ετσι ξεκινοντας απο κουβεντα για τα εργασιακα θα φτανουμε στην ατλαντιδα και θα χανεται η μπαλα.
    επειδη λοιπον υπαρχουν πολλοι που δεν ξερουν το ποιοι ειναι ολοι αυτοι πρεπει να μαθαινουν.
    π.χ. ο θανος, που ειναι στην/στον ανταρσυα αλλα για οτι του εχω αναφερει για τα ξεπουληματα τους χαφιεδισμους και τις απεργοσπασιες μου λεει δεν ξερω δεν απαντω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να εκφραστεί ολοκληρωμένα και με σαφήνεια στο διαδίκτυο, γι ’αυτό και περιορίζομαι να καταθέτω ενίοτε κάποιες σκέψεις μου και τίποτε περισσότερο. Δε φιλοδοξώ να πείσω κανέναν, απλά περιμένω να δω τι έχουν να πουν άλλοι γι ‘αυτές, αν συμφωνούν ή διαφωνούν, αν κάτι δε σκέφτηκα εγώ, να τις εμπλουτίσουν ενδεχομένως με πράγματα που δεν ξέρω. Δεν είναι όλα πόλεμος!

    Πάντως, την πρώτη παράγραφο, που τη βρήκες μνημείο ασχετοσύνης ή δεν ξέρω και γω τι, την συγκράτησα από το νέο βιβλίο του Π. Παπακωσταντίνου. Στο κεφάλαιο για τις τρείς εποχές του κομμουνισμού, αναλύει κάποιες σκέψεις του για ένα κομμουνιστικό κίνημα ανάλογο των προκλήσεων που ο συγγραφέας θεωρεί ότι έχει να αντιμετωπίσει, μια και τον καπιταλισμό, δεν τον θεωρεί στατικό, αλλά κάτι που εξελίσσεται.

    Φτάνει μάλιστα στο σημείο να πει ότι ποτέ ιστορικά κανένα κόμμα δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει μια τάξη ολόκληρη.
    Εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί του και θεώρησα σκόπιμο να το αναφέρω, μια και μου φάνηκε συναφές με το θέμα.

    Μην είστε τόσο επιθετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ αυτά παθαίνεις Θάνο,
      όταν διαβάζεις βιβλία του Πι-Πι.

      Βιβλία δηλαδή που γράφουν Πί-Πες.

      Μου θύμισες τώρα πως πρέπει να γράψω ένα άρθρο για τις αρλούμπες που έλεγε πριν κανα δεκαημερο σε εκπομπή της ΝΕΤ.

      Διαγραφή
  32. ρε θανο πραγματικα ξερεις τι με εκνευριζει παρα πολυ σε παιδια του "χωρου" σου; διαβαζουν ανθρωπους οι οποιοι πλεον ειναι τοσο ξεπεσμενοι που προσπαθουν να κανουν τον ξεπεσμο τος ιδεολογια για να δικαιολογηθουν, καταπινουν αμασιτα οτι διαβαζουν και το αναπαραγουν.
    αν θες να καταλαβεις τιλεει και να διαμορφωσεις αποψη διαβασε και κατι που λεει και την αλλη αποψη και αποφασισε, αλλα διαβασε τα μονος σου βαλτα διπλα διπλα δες και την συμπηκνωμενη εμπειρια σχεδον ενος αιωνα επαναστατικου κομμουνιστικου κινηματος και μετα κρινε.
    η αληθεια ειναι οτι διαβαζοντας το χωρις να ξερω οτι ειναι σοφιστια του Π.Π. (και σκεφτομενος αυτα που εχεις γραψει παλιοτερα οτι δεν εχεις εμπειρια και τωρα "ψαχνεσαι") οτι κατι διαβασες ειναι μπερδεμενα μεσα στο κεφαλι σου με αυτα που ακους και στην ανταρσυα και τα εχεις κανει στο κεφαλι σου ομελετα.
    ομως τυποι σαν τον Π.Π. βασιζονται για να κανουν καριερα οτι καποτε ηταν στο ΚΚΕ.
    αν μπορεις να το βρεις βρες την συνεντευξη που του ειχαν παρει πριν τις πρωτες εκλογες στην ελληνοφρενεια, οπου ολη του η συνεντευξη ηταν ενας ποταμος απο ψεμματα και διαστρεβλωσεις. ηταν και η πρωτη και τελευταια φορα που πηρα τηλ και παρακαλαγα να με βγαλουν στον αερα ή και να με αφησουν να μιλησω μαζι του και εκτος αερα να του μεταφερω τα γαλλικα Live.φυσικα η σταγονα που ξεχιλισε το ποτηρι ηταν η αναφορα του στην 48ωρη αλλα και τα ψεμματα για την πολιτικη γραμμη του ΚΚΕ.
    αν θυμαμαι καλα γραφει ακομα στην καθημερινη ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.