22 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Στουρνάρα και το ζήτημα των πλειστηριασμών


«Η κυβέρνηση καταφεύγει σε ψεύτικες ελπίδες και απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι», αναφέρει το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα

«Η κυβέρνηση καταφεύγει στις χιλιοειπωμένες ψεύτικες ελπίδες και τρομοκρατικά διλήμματα και με θράσος απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι και, κυριολεκτικά, να πεινάσει για να μην ζημιωθούν από την κρίση αυτοί που τον ληστεύουν, το ελληνικό και ξένο μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρει, σε σχόλιό του, του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Και επισημαίνει: «η απάντηση του λαού, όμως, για να το αποτρέψει πρέπει να αποκτήσει νέα στοιχεία, αυτά της οργάνωσης σε όλους τους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, διεκδικώντας, μαζί με τα άμεσα αιτήματα, με θάρρος την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων».


Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και να διαγραφούν τα χρέη από δάνεια πρώτης κατοικίας

«Να σταματήσουν τώρα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις που αφορούν λαϊκές οικογένειες, βιοτέχνες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους λόγω κρίσης και βαριάς φορολογίας και έχουν χρέη στην εφορία και στις τράπεζες», υπογραμμίζει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του για το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με διεκδίκηση της διαγραφής εδώ και τώρα των χρεών από δάνεια «που αφορούν την απόκτηση πρώτης κατοικίας για τις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

Το ΚΚΕ θέτει επίσης ως στόχους του αγώνα για το ζήτημα αυτό, τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ.

Πηγή : ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.