29 Οκτωβρίου 2012

Λιποτάκτες !

Έλεγχο και τιμωρία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Πρέπει να υπάρξει έλεγχος και τιμωρία στους "λιποτάκτες", που εν καιρώ οικονομικού πολέμου φυγάδευσαν τα χρήματά τους σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι «ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αρκεί να υπάρχει η αίσθηση της δικαιοσύνης στις θυσίες που καλείται ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Πηγή : Newsit

Μιλάμε οι άνθρωποι χτυπούν ρεκόρ γελοιότητας κάθε μέρα πλέον. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται απλά για κωμωδία, ώστε να αράξουμε αναπαυτικά και να απολαύσουμε με μπόλικο ποπ κορν, τις παπαριές που λέει ο ένας ή ο άλλος αστός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ... αλλά πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ξεκάθαρη πολεμική τακτική, στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται. Για αυτό και μην μας παραξενεύουν οι πολεμικοί όροι ... πχ λιποταξία.


Έλεγχος και τιμωρία λέει, για αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ! Πράγμα το οποίο εάν γινόταν, θα παραβίαζε μια απο τις βασικές αρχές της Ευρωζώνης, της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Gatt, και όποιας άλλης σύγχρονης καπιταλιστικής συνθήκης, δηλαδή αυτήν την ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων. Υπάρχει περίπτωση, υπουργός αστικής κυβέρνησης, να αμφισβητούσε ποτέ, τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις, της ίδιας της αστικής τάξης ? Όχι βέβαια, διότι απλά δεν θα ήταν υπουργός.

Κι όμως, η δήλωση αυτή για εμάς, πιθανόν να υποκρύπτει κάτι άλλο, κάτι που φυσικά δεν σχετίζεται με την μετακίνηση κεφαλαίων, αλλά με την μετακίνηση άχρηστου κεφαλαίου, κεφαλαίου που μόνο σκοπό έχει να παραμείνει σε έναν λογαριασμό τράπεζας με την μορφή αποταμίευσης. Και αυτό αφορά μονάχα τους μικροκαταθέτες που προσπαθούν να διαφυλάξουν μερικές δεκάρες στο εξωτερικό (καθώς στο εσωτερικό οι μικρο-καταθέσεις έχουν γίνει ήδη φύλλο φτερό απο τα μέτρα) και όχι φυσικά τα γιγαντιαία κεφάλαια που εξαφανίζονται απο την χώρα, μέσω off shore και "νόμιμων" κερδών προς "επένδυση" σε κάποια άλλη χώρα.

Για να δούμε που το πάνε ...

Υ.Γ. 1
Η τράπεζα Hong Kong & Shanghai Banking Corporation, δηλαδή η HSBC, έχει και στην Ελλάδα περίπου 20 υποκαταστήματα. Αν αποταμιεύσει κάποιος σε αυτά τα υποκαταστήματα μερικές δεκάρες, θεωρείται λιποτάκτης ή όχι ?

Υ.Γ. 2
Τα είπαμε για αυτούς που μετακινούν χρήματα. Αυτοί που μετακινούν επιχειρήσεις, που κατασκευάζουν πλοία στην Κίνα κλπ, άραγε θεωρούνται λιποτάκτες ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.