29 Οκτωβρίου 2012

Τριπλασιάζει την δυναμή του το ΚΚ Ουκρανίας

Παρά το γεγονός πως τα κομμουνιστικά κόμματα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έχουν να λύσουν ακόμα πολλά ζητήματα σε "θεωρητικό και στρατηγικό επίπεδο" ... η αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΚΚ Ουκρανίας, αποτελεί ιδιατέρως ευχάριστη εξέλιξη. Αν αναλογιστούμε μάλιστα και το κλίμα που ακολούθησε την αστική "πορτοκαλί" επανάσταση, με την παρολίγο εξαφάνιση των κομμουνιστών απο τον εκλογικό χάρτη, το 14 με 15 % αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που σχεδίαζαν το μέλλον των Ουκρανών, χωρίς τους κομμουνιστές.

Βέβαια η καπιταλιστική κρίση και οι χειρισμοί των αστικών επιτελείων, φέρνουν στο προσκήνιο και σε αυτήν χώρα, τους φασίστες του κόμματος "Svoboda", που απ'οτι φαίνεται θα λάβει ποσοστό μεταξύ 8 και 9%.

Καθώς η καταμέτρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, υπάρχουν αρκετές αναφορές για περιπτώσεις νοθείας εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων.


Με καταγεγραμμένο το 61.07% των ψήφων, το "Κόμμα περιοχών" του προέδρου Viktor Yanukovich λαμβάνει το 34,21%, το κόμμα "Batkivshchyna" της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Yulia Tymoshenko λαμβάνει το 22,49%, το ΚΚ Ουκρανίας το 14,73%, το "UDAR" του μποξέρ Vitaliy Klychko to 13% και το φασιστικό "Svoboda" το 8,7%.


8 σχόλια:

  1. Μονο στην ελλαδα καταποντιζονται....


    αλλα εδω εχουν καταριψει τους νομους της φυσικης...


    οι μοναδικοι ξυλινοι που βουλιαζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μη το δένεις κόμπο... απλά εδώ ακόμα επιπλέουν οι φελλοί

      Διαγραφή
  2. Σημαντικές εκλογικές νίκες για τους Κομμουνιστές σε Τσεχία και Ουκρανία (Οκτώβρης 2012)

    http://erodotos.wordpress.com/2012/10/29/ekloges-kommounistes-oukrania-tsexia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aνωνυμε,οι μοναδικοι ξυλινοι που βουλιαζουν οπως λες,βουλιαζουν και το κεντρο της Αθηνας σε καθε απεργια.Κρατα λοιπον και μια πισινη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν: είτε ο ανώνυμος είναι εξαιρετικά ηλίθιος είτε εξαιρετικά κακόβουλος(διατεταγμένη υπηρεσία). Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να σταματήσεται να ασχολείσθε μαζί του . Εχει καταντήσει αηδειαστικό.Όσον αφορά την Ουκρανία επειδή ζούσα αρκετά χρόνια εκεί και συνεχίζω να έχω επαφές είμαι σε θέση να καταλάβω και να συγκρίνω τη είχαν και τη έχασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΟυ σημειωνει θεαματικη ανοδο απο το 5,6 του 2009 φαινεται να σταθεροποιειτε στο 13,5. Η τριτη θεση ακομα παιζεται (στο 86% των φμηματων, ακομα την διατηρει με διαφορα 0,5%). Αυτο που ηθελα να σημειωσω ειναι, οτι για πρωτη φορα στις εκλογες αυτες προβαλε πιο ταξικα συνθηματα. Με κεντρικο συνθημα της προεκλογικης του εκστρατιας « Να την χωρα στον λαο της», καλεσε σε κοινωνικοποιηση των κλεμενων απο τους ολιγαρχες μεσων παραγωγης, δωρεαν παιδεια και υγεια για ολους, την απαγορευση μεταπωλησης αγροτικης γης, την μεγαλη φορολογηση των ολιγαρχων. Απο την αλλη ομως δεν καλει τον κοσμκ σε μαζικους αγωνες, δεν οργανωνει απεργιες στους χωρους δουλειας, συμμετειχε, εστω και οριακα, στην κυβερνηση του μεγαλου κεφαλαιου (με το προσχημα της δυαλυσης της πορτοκαλης λαιλαπας και την απομακρυνση του φασισμου. Αυτο που κραταω απο τις εκλογες αυτες, ειναι οτι μεγαλο κομματι της κοινωνιας αναζηταει την σοσιαλιστικη αλλαγη, ειδικα στις βιομηχανικες περιοχες (οπου εφτασε και σε ποσοστα 20-25 και 30%). Οσο το ΚΚΟυ φλερταρε με την κυβερνηση του ενος κομματιου του μεγαλου κεφαλαιου καταποντιζοταν, τωρα που μιλησε με πιο ταξκκα συνθηματα εκανε το αλμα. Ελπιζω να συνεχιζει ετσι και να μην ανδιπλωθει μετα τις εκλογες. Το εδαφος υπαρχει, η επιθυμια τογ κοσμου για σοσθαλισμο ειναι δεδομενη, ας μην τον αποπροσανατολισουν για αλλη μια φορα. Θα επανελθω στο ζητημα αυριο με μεγαλυτερη αναφορα, αν ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΚΚΟυ σημειωνει θεαματικη ανοδο απο το 5,6 του 2009 φαινεται να σταθεροποιειτε στο 13,5. Η τριτη θεση ακομα παιζεται (στο 86% των φμηματων, ακομα την διατηρει με διαφορα 0,5%). Αυτο που ηθελα να σημειωσω ειναι, οτι για πρωτη φορα στις εκλογες αυτες προβαλε πιο ταξικα συνθηματα. Με κεντρικο συνθημα της προεκλογικης του εκστρατιας « Να την χωρα στον λαο της», καλεσε σε κοινωνικοποιηση των κλεμενων απο τους ολιγαρχες μεσων παραγωγης, δωρεαν παιδεια και υγεια για ολους, την απαγορευση μεταπωλησης αγροτικης γης, την μεγαλη φορολογηση των ολιγαρχων. Απο την αλλη ομως δεν καλει τον κοσμκ σε μαζικους αγωνες, δεν οργανωνει απεργιες στους χωρους δουλειας, συμμετειχε, εστω και οριακα, στην κυβερνηση του μεγαλου κεφαλαιου (με το προσχημα της δυαλυσης της πορτοκαλης λαιλαπας και την απομακρυνση του φασισμου. Αυτο που κραταω απο τις εκλογες αυτες, ειναι οτι μεγαλο κομματι της κοινωνιας αναζηταει την σοσιαλιστικη αλλαγη, ειδικα στις βιομηχανικες περιοχες (οπου εφτασε και σε ποσοστα 20-25 και 30%). Οσο το ΚΚΟυ φλερταρε με την κυβερνηση του ενος κομματιου του μεγαλου κεφαλαιου καταποντιζοταν, τωρα που μιλησε με πιο ταξκκα συνθηματα εκανε το αλμα. Ελπιζω να συνεχιζει ετσι και να μην ανδιπλωθει μετα τις εκλογες. Το εδαφος υπαρχει, η επιθυμια τογ κοσμου για σοσθαλισμο ειναι δεδομενη, ας μην τον αποπροσανατολισουν για αλλη μια φορα. Θα επανελθω στο ζητημα αυριο με μεγαλυτερη αναφορα, αν ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA
    XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA
    XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA
    XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA
    XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA
    XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA XA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.