29 Οκτωβρίου 2012

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, για τα φαινόμενα λογοκρισίας


Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και κινηματικές δράσεις από τις 30 Οκτωβρίου για την απόφαση καρατόμηση των συναδέλφων, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, διαμαρτυρόμενοι για πολλαπλά κρούσματα λογοκρισίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημοσιογράφων:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ


Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από τις 30 Οκτωβρίου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κινηματικές δράσεις μέχρι την ανάκληση της απόφασης καρατόμησης των συναδέλφων Κ.Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη , διαμαρτυρόμενοι για τα πολλαπλά κρούσματα λογοκρισίας ,αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η ''αναστολή μέχρι νεωτέρας '' της παρουσίασης της εκπομπής ''Πρωινή Ενημέρωση'' από τους συναδέλφους.

Υπενθυμίζουμε και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων για την προθεσμία που θέσαμε σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν».


Σχόλιο Redfly Planet

Όλα ωραία και καλά ... Αλλά απ' όσο θυμάμαι, η ΕΡΤ λειτουργεί ως προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και - κατ'επέκταση - της κοινωνικής τάξης που ελέγχει την κυβέρνηση, από τα χρόνια της ίδρυσής της. Η "καρατόμηση" των Αρβανίτη - Κατσίμη, σας θύμισε ότι δέχεστε λογοκρισία καθημερινά, και πιο έντονα τα τελευταία 2-3 χρόνια ? Ο αποκλεισμός πολιτικών κομμάτων και αντίθετων πολιτικών απόψεων, περιέχεται στα φαινόμενα λογοκρισίας που αναφέρετε ? 

Ή μήπως η διαμαρτυρία σας σχετίζεται μονάχα με τους άμεσους προϊστάμενους σας (βλέπε Λιάτσο) και όχι με τους πολιτικούς και κοινωνικούς υπευθύνους, που χρησιμοποιούν την ΝΕΤ, όπως ακριβώς χρησιμοποιούν και τα ιδιωτικά τους κανάλια ? Δηλαδή σαν μοχλούς λαϊκής αποδοχής μιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.