30 Δεκεμβρίου 2010

Ο αντι-ΚΚΕ, αντικομμουνιστικός και αντισοβιετικός παροξυσμός στη μπλογκόσφαιρα


Άρθρο απο το Erodotos Weblog

Ο αντικομμουνισμός δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ούτε και ο τρόπος, οι μέθοδοι ή ακόμα και το περιεχόμενο με το οποίο “σερβίρεται” στον κόσμο. Βεβαίως σήμερα, υπάρχουν απείρως περισσότερα μέσα διοχέτευσής του στις μάζες. Στον πυρήνα του όμως, παραμένει ίδιος, μαύρος, αντιδραστικός, αποπνέων τη δυσοσμία και την σαπίλα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος που τον απεργάζεται.

Άλλοτε πιο εκλεπτυσμένη και άλλοτε πιο χυδαία (πάντοτε χυδαία είναι στην ουσία της), η αντικομμουνιστική προπαγάνδα βρίσκονταν πάντοτε στη μόδα, βρίσκοντας πολλούς και διάφορους καλοθελητές, φερέφωνα, ξεπουλημένους, κ.α. να γίνουν φορείς της για ένα κομμάτι ψωμί, μια δημοσίευση, μια θέση στο πανεπιστήμιο, κλπ κλπ.

Η αντι-ΚΚΕ και αντι-ΕΣΣΔ προπαγάνδα υπήρξε εξίσου πολύμορφη, πολυπλόκαμη και χυδαία…Εμφανιζόμενη ανά καιρούς με το προσωπείο της δήθεν καλοπροέραιτης κριτικής (που καμιά σχέση δεν είχε με αυτή – αυτή είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και σίγουρα απαραίτητη για το εργατικό-κομμουνιστικό κίνημα), αποδείχθηκε πολλαπλάσια πιο ύπουλη και από την ντόμπρα αστική, ακροδεξιά ή φασιστική προπαγάνδα.

Γιατί τα σημειώνουμε όλα αυτά;


Κάνοντας πρόσφατα μια τσάρκα στη μπλογκόσφαιρα θα παρατηρούσε κανείς αμέσως μια όξυνση της αντι-ΚΚΕ, αντικομμουνιστικής, αντισοβιετικής προπαγάνδας. Ε…δεν πρόκειται και για κάτι περίεργο, θα απαντούσε κάποιος που έχει έστω και μια στοιχειώδη επαφή με τα πράγματα. Άλλωστε, με αφορμή τους απεργιακούς αγώνες και τη δράση του ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες, υπήρξε μια σαφώς πιο συστηματική και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενη επίθεση στο ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα. ΣΚΑΙ, Καθημερινή, MEGA, ΛΑΟΣ, Παγκαλος…από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς…
Είναι απόλυτα φυσικό σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης της ταξικής πάλης, ο αντικομμουνισμός να αυξάνεται…Ναι, είναι…

…Αλλά δεν μπόρεσα πια…αυτές τις ημέρες αηδίασα κυριολεκτικά και απηύδησα!

Έπεσα λοιπόν πάνω στο μπλογκ Κανάλι , όπου δημοσιεύονταν άρθρο με τίτλο Τα ΚΝΑΤ σε ανέκδοτες φωτογραφίες του 1980

Πολύς λόγος πάλι για τους “τραμπούκους του κινήματος”, τους ανιστόρητους ΚΚΕδες, που τότε και τώρα τα ίδια κάνουνε, προσπαθώντας να “επιβληθούν” στο “κίνημα”, όντας μια ζωή προδότες, κλπ κλπ κλπ…Η περιφρούρηση των κινητοποιήσεων δεν τους λέει κάτι. Ένα κόμμα όμως, σαν το ΚΚΕ, που είναι έναν αιώνα τώρα μέσα και έξω στην παρανομία και δεν το παίζει τσάμπα μάγκας, αλλά έχει γράψει με το ΑΙΜΑ του την ιστορία του κινήματος της χώρας μας, ξέρει κάτι παραπάνω από ζητήματα περιφρούρησης (τα λεγόμενα ΚΝΑΤ, που τόσο ηλιθίως -ή ακόμα χειρότερα ενσυνειδήτως και σκοπίμως- τα συγχέουν με τα ΜΑΤ). Το ότι κάθε τόσο πιάνονται χαφιέδες στις πορείες, στις συνελεύσεις των σωματείων, κλπ κλπ πάλι δεν τους λέει τίποτε.

Περιφρούρηση σου λέει! Χα! Περιφρούρηση = περιχαράκωση, καταστολή! Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Αλλά άμα το κίνημα το βλέπεις απ’έξω ή μέσα από τον μικρόκοσμο των αμφιθεάτρων (όπου πολλοί από αυτούς εξαντλούν την “επαναστατικότητά” τους για να βολευτούν μια χαρά μετά σε κάποια θεσούλα αναπολώντας τις “αγωνιστικές” περγαμηνές τους), έτσι είναι…

Και διαβάζοντας λίγο πιο κάτω, να σου και τσουπ! οι γνωστοί γραφικοί πια αντικομμουνιστές του Πόντος και Αριστερά. Αυτοί πια έχουν φτάσει τον αντι-ΚΚΕδισμό σε επίπεδα απόλυτου παραλογισμού και σχιζοφρένειας!

Με αφορμή την παντελώς άκυρη, μικροπρεπή -και βλακώδη κατά την ταπεινή μου γνώμη- κίνηση των ΕΑΑΚ να κατεβάσουν από τον “χώρο τους” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την τιμητική πλακέτα που είχαν αναρτήσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη μνήμη της νεκρής κομμουνίστριας Σωτηρίας βασιλακοπούλου, ξεσάλωσαν (πάλι), μιλώντας για κήρυξη πολέμου του ΚΚΕ εναντίον της…”επαναστατικής αριστεράς” (εδώ γελάμε…) -πρόκειται για αναπαραγωγή της σχετικής ανακοίνωσης του ΝΑΡ-, για “καπήλευση των αγώνων του λαού μας” (κάπου θα τους έχουν ακουστά και αυτοί), κλπ κλπ κλπ, δεν έχει νόημα να τα πούμε όλα…(βλέπε -αν έχεις όρεξη και αντέχεις- -Τι συμβαίνει στην Αριστερά;)

Και για να δέσει το κερασάκι πετάνε και κάτι δικά τους (“δικά τους” τρόπος του λέγειν) ποντιακά-μικρασιατικά μετά (-Το ΚΚΕ, τα Μικρασιατικά και ο νόμος 815), λέγοντας λίγο πολύ ότι οι απόψεις του Μεταξά και του ΚΚΕ ταυτίζονταν στο θέμα της Μικρασιαστικής Εκστρατείας, η οποία ήταν κατά τη γνώμη τους “προοδευτική”…Μάλιστα. Και όλα αυτά μέσα από μια παρανοϊκών διαστάσεων διαστρέβλωση της ιστορίας του ΚΚΕ, των θέσεων και απόψεών του, των προσώπων και πραγμάτων της περιόδου…Αλλά σε αυτά είναι μανούλες οι συγκεκριμένοι…

Τέλως πάντων, πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος… 
Όλους αυτούς θα τους ξεράσει το κίνημα και η ιστορία…όπως έκανε πάντοτε. 

Ο εργαζόμενος, που όταν δοκιμάζεται, διώκεται ή απολύεται έχει δίπλα του τον κομμουνιστή ξέρει τι είναι το ΚΚΕ. Ο λαός μας, που έχει ταυτίσει το ΚΚΕ με τους αγώνες του για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιώματα εδώ και 90 κάτι χρόνια ξέρει καλύτερα από ορισμένους που ονειρεύονται το κίνημα μέσα από μυθοπλασίες και αυτάρεσκους εγωκεντρισμούς άνευ ουσίας.

“Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει” κύριοι…

42 σχόλια:

  1. Θα ήθελα αντί για αόριστη καταγγελία, μια συγκεκριμένη απάντηση για το τι έγινε το 1979 - 80 στα Πανεπιστήμια και για τη στάση της ΚΝΕ - Πσκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι είναι ρε παιδιά κανένα τοτέμ και πρέπει να το προσκυνάμε;Μου θυμίζετε τους Εβραίους που αν τους κάνει κανείς κριτική αρχίζουν τα περι αντισημιτισμού.
    Όπως εσείς είστε αντικαπιταλιστές άλλοι είναι αντικομμουνιστές.Είναι αμαρτία αυτό...Ήμαρτον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ http://www.pare-dose.net/?p=3544

    ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΜΑΡΙΑ. ΥΜΝΟΥΝ ΧΟΥΝΤΕΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΚΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΑΙΞΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά είστε απίστευτοι!

    Μπερδεύετε την κριτική και την ιστορική γνώση που μπορεί να ενοχλεί τους πιστούς οπαδούς του ΚΚΕ αλλά προέρχεται απ' την Αριστερά και από συντρόφουν που βρίσκονται ΚΑΙ στο κινημα ΚΑΙ σε αγώνες συμμετέχουν, με τους αντιδραστικούς;

    Με τίποτα δε δικαιολογείται η ανελαστική αυτή στάση του ΚΚΕ. Αν βέβαια γνωρίζεις τις απίστευτες ιδεολογικές μεταμορφώσεις του από την 6η Ολομέλεια έως το 18ο Συνέδριο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δουλειά έχει ο αντικομμουνισμός, κίνηση της ΕΕ για να "προστατέψει" τις πρώην Ανατολικές Χώρες, από αναμνήσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου που πίστευε πως τότε ζούσε καλύτερα
    με τις φωτογραφίες των ΚΝΑΤ του 1980;

    Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν αρκετοί από τους κυρίους των φωτογραφιών του πολυτεχνείου του 1980 είναι σημερινά μέλη - στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚ(μαζί με την τότε ΕΑΡ) δεν συμμετείχε στις αστικές συγκυβερνήσεις Τζανετάκη(με ΝΔ) - Ζολώτα(με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ); Για αυτές τις συγκυβερνήσεις έχετε κάνει αυτοκριτική σύντροφοι; ή η ηγεσία έχει σκοπό την "επανάληψη" των "βρώμικων" 1989 και 1990 λίαν συντόμως;

    Μία διευκρίνηση παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύντροφε Redfly

    Είμαι με το κομμουνιστικό κίνημα.Άσχετα αν αυτό βρίσκεται σε ΚΚ, ΑΝΤ.ΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές ψηφίζω ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ.
    Παρατηρώ πως την ποιο δύσκολη εποχή για την εργατική τάξη, την ολοένα και μεγαλύτερη προλεταριοποίηση μεγάλης μερίδας της μικροαστικής τάξης, η ηγεσία του ΚΚ βρήκε τον «υπαίτιο».
    Δεν είναι η αστική τάξη με τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Με τους οποίους η ηγεσία του τιμημένου έχει συγκυβερνήσει το 1989- 1990. Με τους οποίους εκπροσώπους της αστικής τάξης η συντρόφισσα Αλέκα συναντιέται παραμονές ή μετά τις μεγάλες πορείες - απεργίες.
    Δεν είναι τα διαρκώς πεσμένα ποσοστά κέρδους των καπιταλιστών. Δεν είναι η αποβιομηχάνιση ως συμφέρουσα λύση για την αστική τάξη
    Δεν είναι ο ταξικός αντίπαλος που πάνω από 20 χρόνια οργανώνει την επίθεση πολιτική-ιδεολογική απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.
    Δεν είναι το δημόσιο χρέος που δρα ακόμα και ως μηχανισμός συσσώρευσης που θα έλεγε και ο Μαρξ. Και για αυτό το λόγο η θέση επί του δημόσιου χρέους είναι η «διαχωριστική γραμμή».

    Ευτυχώς αρκετοί συναγωνιστές του ΚΚ έχουν δει αυτή την «άλλη αριστερά» μαζί τους. Και στην γειτονιά και στους εργατικούς αγώνες. Με τους όποιους αγώνες της, παρά τις αντιφάσεις της. Συντρόφους μου θεωρούνται αυτοί που παλεύουν - μετέχουν στους κοινούς εργατικούς αγώνες, στο σφυρί και στο αμόνι της ταξικής πάλης. Δεν χρειάζεται να ανήκουν πρώτα σε «κόμμα» ή στο ίδιο «κόμμα» για να αποκτήσουν το copyright του συντρόφου.

    Αν η ηγεσία του κόμματος πιστεύει πως είναι μικρότερη των περιστάσεων(αυτό δείχνει το φταίξιμο σε συντρόφους) της μένουν δύο απλά πράγματα. Ή να το παραδεχτεί και να αποσυρθεί, ή να γίνει αντάξιά των όντως δύσκολων καταστάσεων. Αν η ηγεσία θέλει να πείσει για την αγνότητα των προθέσεων της χρειάζονται δύο απλά πράγματα, Να καταδικάσει τις αστικές συγκυβερνήσεις Τζανετάκη - Ζολώτα στις οποίες μετείχε και να πάρει επιτέλους θέση επί του δημόσιου χρέους. Οι επιθέσεις ενάντια σε συντρόφους που αγωνίζονται – παλεύουν, με τις όποιες δυνάμεις τους, για κοινό όραμα χαρακτηρίζονται το λιγότερο αήθεις. Και δεν αποτελούν υποκατάσταση των συγκεκριμένων αριστερών προτάσεων που είναι τόσο επίκαιρες όσο και αναγκαίες.

    Ο ιδεολογικός - ταξικός μας αντίπαλος είναι απέναντι. Και απολαμβάνει το να μας βλέπει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Που πιστοποιεί την αδυναμία μας. Η εργατική τάξη, τα φτωχά μικροαστικά στρώματα όπως αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι περιμένουν μία αριστερά που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.
    Μια αριστερά που δεν θα περιορίζεται να καταγγείλει.
    Μία αριστερά που δίνει λύσεις και όραμα πατώντας στην πραγματικότητα.
    Μια αριστερά που θα έχει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης
    Με δύο λόγια η αριστερά ή θα γίνει χρήσιμη ή θα διαλυθεί. Θα μεταλλαχθεί σε αριστερά τύπου Τσόμσκι και θα περιοριστεί σε πανεπιστημιακούς – διανοητές εκτός της εργατικής τάξη. Αυτό ακριβώς προσδοκά ο ταξικός αντίπαλός μας


    Ντροπή λοιπόν σε όποιο σύντροφο που επενδύει στην ενδοαριστερή εσωστρέφεια αντί να προσπαθεί να διαμορφώσει μαρξιστική πρόταση που να αποτελεί παράγοντα εξόδου από την κρίση και ενότητας για τα φτωχά αγροτικά στρώματα, τους φτωχούς μετανάστες, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, τους χαμηλοσυνταξιούχους.

    Ντροπή και πάλι σε όποιο σύντροφο που αντί να προτείνει συγκεκριμένη πολιτική αριστερή πρόταση, που να ενώνει το σύνολο της εργατικής τάξης, τόσο πολιτικά όσο και στους αγώνες, προσπαθεί με τις μικροψυχίες του, της ex-cathedra «αλάνθαστη» γνώμη, να διασπάσει επειδή ακριβώς δεν αντιλαμβάνεται την δική του πολιτική ανεπάρκεια.

    Ή όπως έλεγε ο Λένιν «Δεν είμαστε αδύναμοι γιατί είμαστε διασπασμένοι. Είμαστε διασπασμένοι γιατί είμαστε αδύναμοι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Είμαι με το κομμουνιστικό κίνημα.Άσχετα αν αυτό βρίσκεται σε ΚΚ, ΑΝΤ.ΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές ψηφίζω ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ."

    Εαν φίλε μου είσαι με το κομμουνιστικό κίνημα, τότε γιατί δεν αναρωτιέσαι για τους πολιτικαντισμούς του κάθε διασπαστή σαλαμέμπορα της "ευρύτερης αριστεράς", ο οποίος κρύβεται πίσω απο κεϋνσιανικές προτάσεις επίλυσης της καπιταλιστικής κρίσης ?

    Δεν αντιλαμβάνεσαι άραγε, πως οι ντροπές που μας παραθέτεις στο τέλος του σχολίου σου, απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς που πολιτικά στηρίζεις ???

    Ποιός είναι ο διασπαστής άραγε ? Ποιός είναι ο κομπλεξικός αντιΚΚΕς, που η ύπαρξή του προσδιορίζεται μονάχα, μέσα απο την αντίθεσή του προς το ΚΚΕ ??

    Δεν θα μπορούσαν όλοι αυτοί οι τάχα μου κομμουνιστές, εαν νοιάζονταν τόσο για την ενότητα της "Αριστεράς", να βρίσκονται εντός κινήματος και εντός ΚΚΕ, ή εντός ΠΑΜΕ, ως εσωτερική αντιπολίτευση ... ?

    Αλλά όχι ... αυτό δεν γίνεται ...
    Διότι η ύπαρξή τους, στηρίζεται στην αντιΚΚΕδίλα ... και η φωνή τους καταπνίγεται απο τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό του ΚΚΕ !

    Ε, να στο πω και ξεκάθαρα ... Ας είχατε σοβαρές απόψεις και προτάσεις, οι οποίες θα συγκινούσαν την πλειοψηφία των κομμουνιστών ... Έτσι γίνεται ο πολιτικός αγώνας !

    Και κάτι ακόμα ...

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ?

    Ο μόνος δρόμος, επιβίωσης της ελληνικής και πανανθρώπινης κοινωνίας, περνά πρωτίστως απο την ανατροπή και την υπέρβαση των καπιταλιστικών σχέσεων ... όχι από μεσοβέζικες λύσεις που σχετίζονται με κάποιο χρέος.

    ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ταμπέλα ΚΚΕ ώστε να αναγνωριστεί η αγνότητα των προθέσεών του. Όσοι το αναγνωρίζουν θα συμπορευθούν μαζί με το ΚΚΕ (διότι χωρίς ΚΚΕ, κίνημα δεν θα υπάρξει) σε ένα κοινό λαϊκό μέτωπο, όσοι δεν το αναγνωρίζουν, δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα αυτό , για αυτό και θα τους ξεβράσει ...

    Άλλες απαντήσεις για αυτό το θέμα δεν θα υπάρξουν εκ μέρους του μπλόγκ, αλλά θα υπάρξει πλούσια αρθρογραφία για τον οπουρτουνισμό και τις αριστερές παραφυάδες του συστήματος, αργότερα μεσα στο Γενάρη ...

    Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους ... και καλή αγωνιστική και πνευματικά εποικοδομητική χρονιά σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EXEIΣ ΔΙΚΙΟ

    RED FLY PLANET

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ.

    ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΥΠΟΥ ΜΛ, ΟΑΚΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΘΑΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΑΝΑ ΕΛΕΟΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ 40 ΣΙΝΙΣΤΩΣΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ ΠΙΣΩ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!

    ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ!!

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΜΑΘΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΝ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΕΒΗ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ RED FLY PLANET.

    ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΛΕΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΕΩΣ;
    ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. REDFLY είπε:

    "Δεν θα μπορούσαν όλοι αυτοί οι τάχα μου κομμουνιστές, εαν νοιάζονταν τόσο για την ενότητα της "Αριστεράς", να βρίσκονται εντός κινήματος και εντός ΚΚΕ, ή εντός ΠΑΜΕ, ως εσωτερική αντιπολίτευση ... ?"

    Αγαπητέ μου REDFLY πόσο λίγο ξέριες το ΚΚΕ και τηνιστορία του!!!!!!!


    Καλή και αγωνιστική χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε των 10:15 μ.μ,
    αν έχεις στοιχεία για το ΚΚΕ και την ιστορία του τεκμηριωμένα οφείλεις τουλάχιστον να τα παραθέσεις πριν κάνεις το προβοκατόρικο σχόλιο σου.Αν όντως μπορείς να τεκμηριώσεις κατηγορίες για την ιστορία,τη δράση και τους αγώνες του ΚΚΕ οφείλεις να παρουσιάσεις τεκμηριωμένες απόψεις για συζήτηση.Επειδή όμως τέτοιες τεκμηριωμένες απόψεις,αντικειμενικά δεν μπορείς να βρείς γιατί ιστορικά δέν υπάρχουν,απλά κατατάσεσαι στην κατηγορία των προβοκατώρων,αντι-κουμουνιστών και δή κουκουλοφόρων(ανώνυμων), που γενικά το κίνημα διαχρονικά τους έχει αποβάλει.Μάλλον λάθος Μπλόγκ και ιδεολογικό χώρο αντιπαράθεσης διάλεξες,σύντροφε του Άδωνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τάσο, αυτό να το πεις και στον RED FLY και στον Ηρόδοτο, απ' όπου πήρε το κείμενο ο RF, ξεκίνησαν μια συζήτηση χωρίς όμως να μας λένε τι ακριβώς έγινε το '79-'80 και με τους αγώνες για τον ν. 815. Είναι μια συζήτηση που εν πολλοίς αποφεύγει και η ηγεσία του ΝΑΡ, που τότε αποτελούσε το κύριο κορμό της καθοδήγησης της ΚΝΕ. Περιμένω μια απάντηση λοιπόν.
    Όσο για τα αποκόμματα τα ΜΛ να πληροφορήσω το φίλο που τα λέει αυτά ότι το μ-λ κίνημα στην Ελλάδα είναι συνέχεια αυτών που και στις σοσιαλιστικές χώρες και στην Ελλάδα αρνήθηκαν τις αποφάσεις του 20ου συνέδριου, που η ουσία τους δεν είχε να κάνει με τον Στάλιν, και της "αδερφικής" επέμβασης για αλλαγή ηγεσίας και πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ στη λεγόμενη 6η ολομέλεια της οποίας τα πρακτικά κυκλοφορούν από την Σύγχρονη Εποχή. Και εντελώς πληροφοριακά αυτοί που αρνήθηκαν την αναθεωρητική στροφή του '56 ήταν η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ στην εξορία. (Δες π.χ. τα βιβλία του Μπαρτζώτα που κυκλοφόρησαν επίσης από την Σύγχρονη Εποχή) Αυτά που μισολέει το 18ο συνέδριο δηλαδή και μισολένε τα βιβλία που εκδίδονται με αφορμή τη συζήτηση για την ιστορία του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2011 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Σύντροφους του ΚΚΕ

    Το κόμμα του Πλεύρη σας έδωσε συγχαρητήρια για την στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ στον Δεκέμβρη του 2008.
    Το ΚΚΕ αποθέωνε τον Γκορμπατσώφ,σημερινό διαφημιστή της Pizza Hut και Louis Button

    Το ΚΚΕ συνεργάστηκε με τους αστούς τόσο το 1989 όσο και το 1990.Αφου λοιπόν αποδείχτηκαν λανθασμένες αυτές οι συγκυβερνήσεις(που έγιναν για το καλό του Ελληνικού λαού όπως είπαν) γιατί η σημερινή ηγεσία δεν τις καταδικάζει;
    Αφού πιστεύεται πως οι απόψεις σας είναι οι σωστές, αυτές που υποστηρίζω οι λάθος, τότε γιατί δεν προτείνετε συγκεκριμμένα πράγματα πάνω σε μεταβατικό πρόγραμμα; Γιατί αποτελεί αντιφατικό το να λέγονται περί "λαϊκής εξουσίας" και πεαράλληλα το κόμμα πρωτοπόρία να μην λέει το πως θα πάμε σε αυτή έστω και ακαθόριστξ λαϊκή εξουσία. Εκτός αν η ηγεσία σκέφτεται "λαϊκή εξουσία" με τους αστούς.Όπως το 1989(με ΝΔ) και το 1990(με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Πάντως την έννοια "ελεύθερο λαϊκό κράτος", την θεωρούσε αυταπάτη ο Μαρξ στο περίφημο "Κριτική του προγράμματος της Γκότα"

    ----------------
    Είπες REDFLY."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ?"
    Αυτό δείχνει πως δεν έχεις μελετήσει ούτε απλά Μαρξ.
    Με βάση την λογική σου, οι Μαρξ και Λένιν που πρότειναν είτε εστερνίστηκαν αιτήματα της εργατικής τάξης ήταν "οπορτουνιστές";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και συνεχίζω REDFLY

    Η Ευδαιμονία της 20ετίας έστω και στηριγμένη σε φούσκες-προσδοκίες. Η επίθεση της αστικής τάξης απέναντι στα εργατικά δικαιώματα όντως κρατά όχι μόνο 20 αλλά 30+ χρόνια, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς. Και αυτό γιατί ο Κενσυανισμός από τα μέσα περίπου του 1970 αποδείχτηκε αναποτελεσματικός για τα ποσοστά κέρδους του κεφαλαίου.

    Τον "σκόπελο"(όχι μόνο εδώ αλλά παγκοσμίως) τον πέρασαν με τον μονεταρισμό, τα φτηνά δάνεια, τα φτηνά μεροκάματα των μεταναστών και την ενίσχυση μέσω παράλληλων εισοδημάτων της μικροαστικοποίησης της εργατικής τάξης με "κοινωνικά συμβόλαια". Η διαφορά είναι πως η μικροαστική τύπου ευδαιμονία της εργατικής τάξης στηρίχθηκε σε μελλοντικές- όπως αποδείχτηκε- οικονομικές φούσκες.

    Η κρίση είναι πραγματική και όχι "φτιαχτή" ούτε πρόφαση. Δεν είναι δικαιολογία. Τα ποσοστά κέρδους του κατεξοχήν επιθετικού-μονοπωλιακου τραπεζικού τομέα πέφτουν. Το κεφάλαιο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αναπαραγωγή. Απλές Μαρξιστικές αλήθειες που στηρίζονται πάνω στην πραγματικότητα. Και με βάση αυτό καθορίζεται η μαρξιστική θέση απέναντι στο δημόσιο χρέος. Αν δεν έχεις θέση είσαι εκτός πραγματικότητας. Άρα και εκτός μαρξιστικής θεωρίας σύντροφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΟΙΠΟΝ

    ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ 1989 ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ.
    ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.
    ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. Η ΣΥΓΚΥΒΕΝΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕ ΝΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΛ ΟΑΚΚΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 9 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ
    ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΙΚΟ ΟΠΩΣ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΚΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΝΩΝΤΑΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΔΩΣΕΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΤΟ ΛΑΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗΣ.
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΠΗΠΩΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΕΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ;

    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ, ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.

    ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γράφεις:

    "ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΠΗΠΩΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΕΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ; "

    Μήπως όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και δεν μπορείτε να τη δείτε γιατί προέρχεται από ένα λαό που δεν το ελέγχετε ούτε εσείς ούτε κανείς. Να τι γράφουν οι Αναρχικοί "επισήμως" στο μπλογκ τους:



    "Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 120.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, Η ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ"

    Θεωρούν ότι προβοκάτορες που καταγγέλει το ΚΚΕ δεν ήταν τίποτα άλλο από :

    "...Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές επιχειρούσαν να σπάσουν τον κλοιό των κατασταλτικών δυνάμεων, ενώ το σύνολο της διαδήλωσης και επικροτούσε και στήριζε το εγχείρημα μη απομακρυνόμενο από την περιοχή που πνιγόταν στα δακρυγόνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας είτε με ακάλυπτο πρόσωπο είτε με καλυμμένο, δονούσαν την ατμόσφαιρα με το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βούλη», που πριν χρόνια και καιρούς φωναζόταν μόνο από τα χείλη αναρχικών. Όσο για τους αναρχικούς, ναι βρίσκονταν ανάμεσα σ’ όλους αυτούς που έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα στους ντόπιους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. αλλά και στα περιώνυμα αφεντικά τους...."


    http://anarchypress.wordpress.com/2010/05/06/%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83-120-000-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%cf%86%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΥΡΑΚΙ!

    Αυτή η άποψη του νώντα είναι και δική σου απόψη redfly? Αν ναι, να έχετε το θάρρος να το πείτε όχι σε εμένα αλλά στον κόσμο που στηρίζει την ηγεσία.

    Και για αυτό τον λόγο KKE&ΕΑΡ πήραν τότε υπουργεία; Γίνατε ουρά του Κύρκου και παλιοί ΚΚΕδες πήραν "καρέκλα"; Και μετά έφυγαν για το ΠΑΣΟΚ; Για να μην παραγραφεί το σκάνδαλο "Κοσκωτά";

    Με την ίδια λογική to KKE μπορεί να κάνει π.χ. και τώρα συγκυβέρνηση με αστούς για κάποιο "λόγο" π.χ. για να μην παραγραφούν και άλλα σκάνδαλα,ή για "εθνικούς" λόγους(π.χ. με ) REDFLY.

    Αυτή λοιπόν είναι η "λαϊκή εξουσία" σύντροφοι του ΚΚΕ;

    Συμμετοχή του ΚΚΕ σε νέα αστική κυβέρνηση χωρίς ταξικά κριτήρια και με αστείες προφάσεις; Αρκεί να πάρει υπουργείο; Aυτές οι αστείες δικαιολογίες δείχνουν πως η ηγεσία είναι αμετανόητη. Και άρα να το επαναλάβει!

    Διαφώτισέ μας σύντροφοι.

    Αυτό σημαίνει "λαϊκη εξουσία";

    Και μετά η ηγεσία σας κατηγορεί άλλους για δικές της πιθανόν ενδώμυχες αντικομμουνιστικές σκέψεις;

    Γιατί αποτελεί αστείο να θεωρείται παλαιό αίτημα της Λίγκας, των Σοβιετ του 1905 όπως η διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους των τραπεζών "αστική διαχείρηση", και να θεωρείται "λαϊκή εξουσία" η συγκυβέρνηση με τους αστούς αρκεί να είναι μέσα το ΚΚΕ!

    Τι θα απαντήσουμε στους αναρχικούς όταν θα λένε "Αυτοί θα σε πουλήσουν στην Βάρκιζα και πάλι"; θυμόσαστε το τι έγινε τότε στην Βάρκιζα; Kαι κυρίως το τι υπογράφηκε;

    Και από πότε το ΚΚ νοιάζεται να αποδωθεί η "αστική" δικαιοσύνη στα σκάνδαλα; Είδαμε πόσοι πήγαν στη φυλακή από τις "εξεταστικές".

    Έχουμε περάσει σε νέα "ποιότητα" δεν το
    έχετε καταλάβει; 'H να το πω αλλιώς. Μεταβατικό πρόγραμμα έχετε; Ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Τρότσκι και διάφορα άλλα "αριστερίστικα" παιδάκια, προτίμησαν να συμμαχήσουν με ακροδεξιούς για να ανατρέψουν τους μπολσεβίκους και να πάρουν την εξουσία. Μέχρι το 1917, ήταν πολέμιος των μπολσεβίκων και μετά, όταν μετά το Λένιν ανέλαβε καθήκοντα ο Στάλιν, πάλι ξεκίνησε "κριτική" και την έκανε. Μετά, στην εξορία συμμάχησε με ακροδεξιούς και άλλους αστούς για να ανατρέψουν την ΕΣΣΔ. Κατηγόρησε και το Λένιν για τυχοδιώκτη κτλ. Κάπως έτσι λειτουργούν σήμερα οι "αριστερούληδες" παντώς τύπου. Τώρα, το ποιος έχει διαβάσει ιστορία, Μαρξ ή Λένιν φαίνεται από τις τοποθετήσεις. Επειδή, όμως, η ώρα κοντοζυγώνει, να ξέρουμε όλοι πως η ιστορία φυλάει ειδική θέση, τόσο για τους αστούς, όσο και για τους "αριστερούς" βοηθούς τους. ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΙΒΤ στην "προδωμένη" ο Τρότσκι υπερασπίζεραι την ΕΣΣΔ. Και δεν είμαι τροτσκιστής

    το ΚΚΕ τον Δεκέμβρη του 2008 - Video με τα "εύσημα" του Νικήτα και της Αυριανής για το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. IBT
    Στους "αστούς βοηθούς" συγκαταλέγεται και η ηγεσία των τότε ΚΚΕ και ΕΑΡ που συγκυβέρνησαν με ΝΔ(1989)και ΠΑΣΟΚ -ΝΔ(1990);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι νοημα εχει αυτη η συζητηση ρε παιδια?
    Δηλαδη το κινημα στην Ελλαδα θα ηταν καλυτερο χωρις το ΚΚΕ? Θα ειχε κανει πολλα βηματα? Καλη η κριτικη αν ειναι καλοπροαιρετη (τυπου Bulgakov
    :]]]) στους υπολοιπους καλη χρονια : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. MA TI ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ;

    ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΝΩΝΤΑΣ. ΟΧΙ ΤΟ RE FLY PLANET.

    TI ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΡΟΣΤΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

    ΤΙ ΘΑ ΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΡΧΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΣΤΙΣ ΟΜΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ. ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

    ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΠΕΤΡΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ. ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΛΙΓΟ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΦΤΑΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.

    ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΣΟΚΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ.

    ΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΜΑΣ; ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΙΕ Ο ΜΑΡΞ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΒΓΑΛΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ

    ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ;

    ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΠΟΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Manny Calavera
    Αρκεί να μην ξαναγίνει συγκυβέρνηση 1989 - 1990. Αλλά ο Νώντας (1 Ιανουαρίου 2011 6:33 μ.μ. ) "έβγαλε ΛΑΥΡΑΚΙ"


    Το ΚΚΕ δεν καταδικάζει τις αστικές συγκυβερνήσεις του 1989 1990(Tζανετάλη-Ζολώτα).
    Γιατί στο μυαλό του έχει νέα "λαϊκή εξουσία"...με τους αστούς.

    Θα βρεθεί η δικαιολογία.
    "Εθνικοί λόγοι" όπως και τότε. Ή μία τεχνητή όξυνση με την Τουρκία για το θέμα της υφαλοκρηπίδας-συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο λέω καχύποπτα εγώ.

    Μέσα στους όρους με τους αστούς είναι το να το παίξει το ΚΚΕ "αριστερός χωροφύλακας"; Γι αυτό και οι συναντήσεις της Αλέκας με τους αστούς πολιτικούς εκπροσώπους παραμονές απεργιών ή λίγο μετά; Και οι πορείες προς το...θησείο; Τι συζήτησε η Αλέκα με τον τότε υπουργό αστυνομίας το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου;

    Σύντροφοι του ΚΚΕ μερικές διευκρίνησεις παρακαλώ για να μην χάνετε την καλή πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η πλειοψηφία των παραπάνω τοποθετήσεων δε δείχνει κριτική απέναντι στο ΚΚΕ με σκοπό τη "διόρθωση λαθών" για ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην αστική τάξη, αλλά πόλεμο ενάντια στο ΚΚΕ. Πόλεμος που ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο ρόλος των οπορτουνιστών. Για να υπερασπιστεί την ΕΣΣΔ συμμάχησε ο Τρότσκι με τους αστούς; Ή μήπως δεν έγινε και αυτό; Και δεν είπα ότι κάποιος είναι ή δεν είναι τροτσκιστής. Απλώς, οι οπορτουνιστές έχουν πολλά ονόματα. ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΟΚΕ

    Και από πότε το ΚΚ νοιάζεται να αποδωθεί η "αστική" δικαιοσύνη στα σκάνδαλα; Είδαμε πόσοι πήγαν στη φυλακή από τις "εξεταστικές".

    ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ"

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΟΙΕ.

    ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

    ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια, οι χαρακτηρισμοι ειναι ασχημο πραγμα γιατι χανετε το δικιο σας. Ειδικα σε μια συζητηση στο νετ που δεν ξερετε ποιος ειναι ο συνομιλητης σας (για να ειστε σιγουροι αν αποδιδεται δικαιοσυνη με τους χαρακτηρισμους ή οχι).
    Cheers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ibt μιλάς για τον τότε αρχηγό "του κόκκινου στρατού".Που ψήφισε ναι στις 10 οκτ.1917 τότε που ο "μουστάκιας" το έριξε λευκό. Πονηρός από τότε ο Στάλιν. Και αυτά από ένα μην τροτσκιστή. όσο για τους τυχοδιώκτες κοιτάξτε να μαξέψετε τα ΜΛ απολιθώματα που υπάρχουν μέσα στον Περισσό.

    Αν ερμηνεύεις τον μαρξισμό-λενινισμό μονολιθικά και αποδέχεσαι την εξίσωση κόμμα = τάξη, εξίσωση που δεν αποδέχονταν ούτε ο ΄διος ο ΛΈΝΙΝ(οι απόψεις του Λένινήταν αρκετές φορές μειοψηφία) τότε δεν σου ταιριάζει να είσαι κομμουνιστής αλλά θεολόγος(διάλεξε εσύ το δόγμα)


    Να στο πως με απλά λόγια. η Μεγάλη κρίση του Καπιταλισμού που η αριστερά διατυμπάνιζε ήρθε.

    Τι συγκεκριμένα προτείνεται; Λαϊκή εξουσία; Με ποιούς; Mε ποιες τάξεις-στρώματα τάξεων;

    Λαϊκή εξουσία;
    Αν ναι, τότε γιατί δεν καταδικάζεται τις αστικές συγκυβερνήσεις με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ του 1989 -1990;
    Επίσης μιας και μιλάτε για λαϊκή εξουσία έχετε πρόγραμμα εξουσίας;

    Aυτές είναι απλές λογικές απορίες, Στην λογική στην πραγματικότητα και στην διαλεκτική βασίστηκαν οι Μαρξ-Έγγελς-Λένιν. Και αυτοί "τυχοδιώκτες"(αυτό σημαίνει οπορτουνισμός στα ελληνικά);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @1 Ιανουαρίου 2011 8:02 μ.μ.
    Ακριβώς γιατί δεν είμαι υπεραριστερός. Ακριβώς γιατί διάβασα τον "αριστερισμό" του Λένιν και έβγαλα τα συμπεράσματά μου.

    Οι μόνοι που φοβήθηκαν από την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ και του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ήταν το Λάος!
    Κάτι μου λέει πως έχουμε και ντροπαλούς ακροδεξιούς στην "παρέα". Πείτε το παιδιά γιατί ντρέπεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο redfly ανάρτησε καινούργιο κείμενο. Κάντε σχόλια γι αυτό υπερεπαναστάτες. Ή δε σχολιάζετε απόψεις των συνοδοιπόρων σας στις πορείες; ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Manny Calavera
    Δεν βρίζω. Άλλοι βρίζουν

    Όσο δεν δίνονται απαντήσεις και δεν γίνονται καταδίκες στο ζήτημα της συγκυβέρνησης με ΝΔ(ΤΖΑΝΕΤΆΚΗΣ 1989) ΠΑΣΟΚ -ΝΔ(ΖΟΛΩΤΑΣ 1990)
    τα πάντα χωρούν περι "λαϊκής" εξουσίας. Άλλωστε η λέξη λαός είναι υπερταξική. Χωρά και ο εργάτης και ο αγρότης. Χωρά όμως και ο βιομήχανος και ο εφοπλιστής και ο μεγαλέμπορας. Δηλαδή και αυτοί που βλέπουν την κρίση ως "ευκαιρία".

    Και η δικαιολογία έχει βρεθεί."Εθνικοί" λόγοι.

    Εκτός αν το ΚΚΕ καταδικάσει ρητά τις συγκυβερνήσεις 1989 - 1990. Τότε εγώ θα έχω άδικο.

    Ας τις καταδικάσει η ηγεσία σας σύντροφοι του ΚΚΕ. Τώρα πριν τις εκλογές του 2011. Για να δείξετε πως δεν θα ξανακυβερνήσετε με τους αστούς. Απλά πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάλλον τα υπουργεία και η βουλή είναι στο θησείο. Ίσως για αυτό κάποιοι πάνε εκεί για πορεία IBT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @σύντροφο IBT

    Μάλλον τα υπουργεία και η βουλή είναι στο θησείο. Ίσως για αυτό κάποιοι πάνε εκεί για πορεία. Αν καταφέρεις να δικαιολογήσεις τέτοιες πορείες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το σχόλιο 8.49 δεν έχει γραφτεί από εμένα. ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Nai για αυτό το ξαναδημοσίευσα(1 Ιανουαρίου 2011 8:58 μ.μ. ).

    Στην νέα ανάρτηση του redfly άφησα σχόλιο μετά από "πρόσκλησή" σου. Και κυρίως το link για άρθρο της "Καθημερινής". Οι αστοί ώρες - ώρες είναι ξεκάθαροι στο τι εννοούν για το μέλλον.

    Το ΚΚ; "Λαϊκή" εξουσία; Νομίζεις πως αυτό το γενικό και αόριστο αρκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. .. μερικές σκέψεις μου πάνω στην συζήτηση:
    1. Το ΚΚΕ οφείλει να καταδικάσει την συγκυβέρνηση του 89-90 ως επιζήμια για το κίνημα, ανεξάρτητα απο τους λόγους που το έκανε.
    2. Η λαίκη εξουσία, ορίζεται αφενός πάντα με το θέμα της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και αφετέρου με το Δημοκρατικο Αντιμονοπωλιακο Αντιμπιεραλιστικο Μέτωπο που απευθύνεται σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενος και φτωχους αγρότες. Φαίνεται να χωράνε κάπου οι βιομήχανοι?
    3. Αν καποιος θέλει περαιτέρω στοιχεία παραπέμπω στην ομιλία στο πανελλαδικό συλαλλητηριο του Μαιου που αναφερθηκαν πληθώρα θεμάτων (μπροστα σε 100.000 κόσμο, όχι σε μια ελιτ υπεραγωνιστών..)
    4. Με έχει κουράσει η κόντρα κκε-ανταρσύας και θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη διάθεση εκατέρωθεν (και κυρίως απο το ΚΚΕ που είναι αντικειμενικά πιο ωριμο και πιο συγκροτημένο)
    5. Η διαρκη αναφορά στο 89-90, ακόμα και αν είναι σωστη, μου επαναφέρει μια σκέψη που είχα κάνει και παλιότερα. Ομάδες όπως το ΝΑΡ, το ΚΚΕ-μλ κτλ μπορεί να εκκινούν απο σωστες αφετηρίες αλλά δεν εξελίσσονται..δεν μπολιάζονται ούτε απο την εμπειρία του απλού εργαζόμενου ούτε απο την "εκθεση" στον πραγματικο κόσμο (πχ στους χώρους εργασίας) μένοντας στον δοκιμαστικο σωλήνα των αμφιθεάτρων και των εκτονώσεων στο Συνταγμα.. καταλήγουν να επαναλαμβανουν διαρκως τις αφετηρίες τους και τελικά είτε απονεκρώνονται όπως το μ-λ, είτε παρασύρονται στο γήπεδο της αστικής ιδεολογίας όπως το ΝΑΡ (άρνηση της εργατικής τάξης, στειρο αντιμπατσικο αίσθημα, καμιά αναφορά στο θέμα της ιδιοκτησίας των μέσω παραγωγής, άρνηση της πειθαρχίας υπέρ της "ελευθεριότητας", αναγνώριση του χρέους ως γενεσιουργού αιτία της κρίσης, αίτημα για δημόσιες επενδύσεις κτλ) ..τουλάχιστον όπως φαίνεται στις διακηρύξεις της ανταρσυας.. Ωστόσο επιμένω ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προδότες, αντιθέτως οι επισημάνσεις τους πρέπει να αξιοποιούνται για επανεξέταση της τακτικης του ΚΚ.

    Καλή Χρονιά σε όλο τον εργαζόμενο λαό, Μανουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ..κι ενα τελευταιο:
    Δεν πρέπει να υποτιμούμε την αστική τάξη. Είναι πολύ έμπειρη και είμαι σίγουρος ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ο λαός αρχισει να αντιδρά μαζικα. Οι ανησυχίες των αστικών ΜΜΕ για "κοινωνική έκρηξη" και η διαρκης προβολή των επεισοδίων στις πορείες (αντιθέτως η πλήρη αποσιώπηση των απεργιών, των περιφρουρήσεων των εργοστασίων κτλ) δείχνουν τι βαλβίδα διαφυγής που σχεδιάζουν. Οι σύντροφοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι κρίμα να ωθήσουν την οργή και την δύναμη του λαού είτε σε αδιέξοδες εκρήξεις είτε να παλεύει για την μερίδα της αστικής τάξης που για το συμφέρον της θα επιδιώξει διαγραφή του χρέους ή ακόμα κι έξοδο απο το ευρώ και διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για τον ελληνικο καπιταλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκεται όλες τις ατιμίες που έκανε,κάνει και θα κάνει το ΚΚΕ, είστε τόσο απαιτητικοι και στην αυτοκριτικη σας?


    Διερωτηθήκατε ποτέ (με ανάλογο πχ ύφος):

    - Πόσες φορές βγάλατε ανακοίνωση ή πήγατε στις απεργίες στο λιμάνι, τσιράκια των εφοπλιστών?
    -Πόσες φορές βγάλατε ανακοίνωση ή πήγατε στις απεργίες των οικοδόμων,έστω στα μεγάλα εργοτάξια? Γλείφτες του Μπόμπολα και του Έθνους, ούτε για τους νεκρούς εργάτες δεν λέτε τίποτα!!!
    - Συμπαρασταθήκατε ποτέ στις πορείες του Συνδικάτου Μετάλλου? Που είναι και πιο "συγκρουσιακο"? Βγάλατε ανακοίνωση,έστω για το κατάπτυστο αφιέρωμα του ΣΚΑΙ ενάντια σε ένα δυναμικό σωματείο?
    - Στις εργατικές διεκδικήσεις των Μεταναστών, εκεί που πέφτει ξύλο με τους ντόπιους εκμεταλλέυτες γιατι αφήνετε το ΠΑΜΕ μόνο του? Υποστηρίζετε το ντόπιο κεφάλαιο? Για αυτό κι υποστηρίζετε και διαγραφή του χρέους ,χωρίς να αναφέρετε τους ντόπιους εκμεταλλευτες? Οι Μετανάστες είναι ζωάκια χαριτωμένα, τους προστατευετε απο φιλανθρωπία, σαν τους αστούς?
    - Ποια είναι η θέση και η στάση σας για τα ναρκωτικά, πρεζάκια των μεγαλεμπόρων?
    - Για το ΝΑΤΟ πότε είπατε ή κάνατε κάτι? Μόνο για τις μακρινες χωρες είστε φιλειρηνιστές?
    - Που είναι τα 29 σωματεία? Γιατι με την καθοδήγηση σας δεν διοργανώνουν μόνα τους απεργία? Διαρκειας δεν θέλατε τόσα χρόνια? Κάντε την! Αλλα ακόμα και την 48ωρη του ΠΑΜΕ την σαμποτάρατε για να κωλογλύψετε την ΑΔΕΔΥ!!
    - Πότε θα περιφρουρήσετε εργασιακούς χώρους πριν απο απεργία? Αλλά είστε παιδιά του μπαμπα, δεν μπορείτε να ξυπνήσετε πρωί!!!
    - Η στήριξη της "Ελευθεροτυπίας" είναι τυχαία? Τι υπόγεια συμφωνία παίζει και μια μεγάλη αστικη εφημερίδα σας γουστάρει τόσο? Και το "Ποντίκι" με τα άρθρα του Καζάκη, τί είναι?
    - Γιατί έχετε ελάχιστη δύναμη στα σωματεία, μικρή στα ΤΕΙ και μεγάλη σε σχολές Γιατρών, Δικηγόρων κτλ εκεί που είναι τα φέουδα του μικροαστισμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φιλε Μανουελ -4 Ιανουαρίου 2011 12:28 μ.μ.-(αν σε λενε ετσι) εμενα προσωπικα με καλυψες!
    Σχολιαζε πιο συχνα : ]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φυσικά, θα συμφωνήσω και εγώ με την σειρά μου, με την απάντηση σου σύντροφε Μανουέλ ... και θεωρώ πως κάλυψες με πολύ λίγα λόγια, το νόημα ολόκληρης της συζήτησης-αντιπαράθεσης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.