23 Δεκεμβρίου 2010

Απόγνωση και στην Ρουμανία - Απόπειρα αυτοκτονίας εντός της ρουμανικής βουλής.

Τεσσερα χρονια συμμετοχής της Ρουμανίας στον "ευρωπαϊκό παράδεισο" της ΕΕ, 2 χρόνια απο την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και συνολικά 20 χρόνια "δημοκρατίας" και "καπιταλιστικής ευημερίας", ήταν αρκετά για έναν άνδρα απο την Ρουμανία, ο οποίος απο απόγνωση έπεσε από τον εξώστη του ρουμανικού κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ (στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα). Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από το βήμα, για να διαπιστώσει τι συνέβη.


Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει, πριν πέσει από το μπαλκόνι: «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου»...

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ενώ στη διάρκεια της μεταφοράς του φώναζε «Ελευθερία», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Η μπλούζα που φορούσε ο άνδρας έγραφε: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε».

Λίγο αργότερα, η συζήτηση στο κοινοβούλιο συνεχίστηκε και απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του ρουμάνου πρωθυπουργού, η τέταρτη τη χρονιά αυτή. Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού θα προχωρήσει με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.