8 Δεκεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη 9-12-2010

Όλοι και όλες την Πέμπτη στις 6:30 μ.μ στην Ομόνοια να ματαιώσουμε τώρα το έγκλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.

       Στο υπουργικό συμβούλιο στις 9/12/2010 αποφασίζουν και επίσημα τη σφαγή των Συλλογικών Συμβάσεων. 

Αυτό θα σημάνει γενικευμένη μείωση μισθών.
Αυτό θα σημάνει την ουσιαστική μείωση των μισθών λόγω αυξήσεων στους λογαριασμούς των  πρώην ΔΕΚΟ, των αυξήσεων του ΦΠΑ, των αυξήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, λόγω της πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας.
Να εμποδίσουμε τώρα τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Τα μέτρα που ετοιμάζουν προσφέρουν επιπλέον λαϊκό μόχθο για τον κουμπαρά της πλουτοκρατίας.
Εκεί στοχεύουν, και όχι στην αποτροπή των απολύσεων. 

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις απολύσεις τις επιβάλλουν ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η γιγάντωση των μονοπωλίων η δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.
Η επιχείρηση καθολικής μείωσης του μεροκάματου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού οι καπιταλιστές αξιώνουν πλήρη κατάργηση ωραρίων, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών κ.ά. 


Τα δεκανίκια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στην ΓΣΕΕ (πλειοψηφία ΓΣΕΕ) για μια ακόμα φορά απέρριψαν της προτάσεις του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων. Ο ξεπεσμός τους είναι τέτοιος που δηλώνουν υπερήφανοι που παζαρεύουν τους όρους κατάργησης των ΣΣΕ. Συνειδητά βάζουν πλάτη για την ισοπέδωση ενός «οχυρού» της εργατικής τάξης, αυτού των ΣΣΕ.
«Οχυρό» που χρόνια ήθελαν τα μονοπώλια να το καταχτήσουν ικανοποιώντας την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη. 

Για: Να μη τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν να συνθλίβουν τα δικαιώματα μας.
Οργάνωση και λαϊκή αντεπίθεση να φρενάρουμε τώρα οποιαδήποτε μείωση μισθών ή απόλυση. Στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές παντού.
Να αποσυρθεί τώρα οποιοδήποτε σχέδιο που κατακρεουργεί μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις.

Όλοι και όλες μαχητικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9/12/2010 στην ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

1 σχόλιο:

  1. Κάλεσμα για ΑΓΩΝΑ!

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

    Η ζωή σου είναι ένας αριθμός στις στατιστικές τους ... Η δουλειά σου στο στόχαστρο κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΔΝΤ, συκοφαντών «δημοσιογράφων».... Ο μισθός σου εικονική πραγματικότητα ... Η σύνταξή σου επιστημονική φαντασία ... Η υγεία κι η περίθαλψη ... μη σου τύχει ... Το μέλλον στοίχημα ... Και των παιδιών σου το μέλλον πολύ ακριβό ... Τα παιδιά σου θα δουλεύουν σε γαλέρα ... Το σχολείο σου γίνεται έδεσμα στο τσιμπούσι που προγραμματίζουν επιχειρηματικά συμφέροντα ... Οι συμβιβασμένοι υπάλληλοι της κυβέρνησης, της τρόϊκας και της ΕΕ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) παίρνουν επάξια τον τίτλο του «Δούρειου Ίππου» ... Οι κολαούζοι τους (ΣΥΝ – Παρεμβάσεις) ξέρουν να βγάζουν μόνο φωνή ενάντια στο --->>>
    ΠΑΜΕ, διευκολύνοντας το πέρασμα της πολιτικής τους.
     Τι περιμένεις ; Όποιος δε μοιράζεται τον αγώνα, είναι υπεύθυνος για την ενδεχόμενη ήττα.
     Τι τους κοιτάς ; Η ζωή σου περνά υποχρεωτικά πάνω απ΄ τα πολιτικά τους πτώματα.
     Μη στέκεσαι διστακτικός ! Το μπόι σου είναι μεγαλύτερο απ΄ το δικό τους.
     Μην τους φοβάσαι ! Σου φαίνονται «τεράστιοι» γιατί δεν έχεις σηκωθεί ακόμα όρθιος. Γιατί δεν έχεις πάρει την υπόθεση στα χέρια σου.
     Μην απελπίζεσαι ! Το ομορφότερο χάραμα έρχεται λίγο μετά απ΄ την πιο μαύρη νύχτα. Τις πιο όμορφες μέρες μας θα τις φέρει ο αγώνας μας.
     Μη σταματάς να ελπίζεις ! Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα σου για να υπερασπιστεί τη ζωή και τα όνειρά σου. Για να γίνουμε μαζί το Αντίπαλο Δέος. Μόνο εσείς οι δυο μπορείτε : Εσύ και το ΠΑΜΕ. Εσύ με το ΠΑΜΕ.
     Γράψου στο σωματείο σου. Πάρε το λόγο.
     Κατέβα στο δρόμο με το ΠΑΜΕ.
     Πάρε μέρος στην Πανεργατική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη. Έλα στην απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια μέρα, στις 11π.μ. στον Πολύγυρο μπροστά στο Δημαρχείο και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου..

     Άλλαξε την πραγματικότητα. Το έχεις ανάγκη κι εσύ κι εκείνη.
     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β. ΧΑΛΚ/ΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.