17 Δεκεμβρίου 2010

Δικαστής διέταξε τη σύλληψη στελέχους του ΠΑΜΕ

Η πρωτοφανής απόφαση δικαστή να διατάξει τη σύλληψη και κράτηση του στελέχους του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου επειδή υπερασπίστηκε το ΠΑΜΕ από την συκοφαντική επίθεση της εργοδοσίας στη διάρκεια δίκης, χθες το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η δικαιοσύνη, χέρι χέρι με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους, κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων για να στηρίξουν την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ, συνελήφθη, κρατήθηκε επί τρεις ώρες στο ΑΤ του δικαστικού μεγάρου και τελικά αφέθηκε ελεύθερος αφού κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, δεν σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία.



Ο Σ. Ζαριανόπουλος ήταν μάρτυρας σε δίκη εναντίον του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ηλεκτρολογικού υλικού «PILUX» που έγινε μετά από μήνυση της επιθεώρησης εργασίας για τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους από το Γενάρη του 2009. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση από τον Οκτώβρη του 2009. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Σ. Ζαριανόπουλου και ενώ αποχωρούσε από το βήμα, ο δικηγόρος της εργοδοτικής πλευράς, κ. Βασιλακάκης, στέλεχος του ΣΥΝ (???), τον προκάλεσε λέγοντας πως είναι γνωστή η τακτική του ΠΑΜΕ, το οποίο προσπαθεί να κλείνει τις επιχειρήσεις.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος αντέδρασε καταγγέλλοντάς τον ότι προσπαθεί να επηρεάσει το δικαστήριο δημιουργώντας εντυπώσεις. Εκείνη την ώρα η δικαστής διέταξε τη σύλληψη και κράτηση του στελέχους του ΠΑΜΕ.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για το Μάρτη του 2011 καθώς η εργοδοσία δεσμεύθηκε ότι θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, κάτι που στο μεταξύ δεν έχει κάνει επί δύο χρόνια. Δηλαδή, το δικαστήριο, αποφάσισε να μείνουν απλήρωτοι οι εργάτες για άλλους 4 μήνες.

Ετσι ήρθε άλλη μια απόφαση των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, να προστεθεί στις πολλές άλλες που έχουν προηγηθεί, με τις οποίες βγάζουν λάδι τους πάμπλουτους εργοδότες που χρωστάνε εκατομμύρια σε χιλιάδες πάμφτωχους εργαζόμενους.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τη σύλληψη του Σ. Ζαριανόπουλου.

Απο τον Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.