20 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις μεταφορές, στις πρώην ΔΕΚΟ στις τράπεζες, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, τους εκπαιδευτικούς, το (ΜΑΣ), τους συνταξιούχους την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2 μμ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους που αποφασιστικά, μαχητικά πήραν μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ξεπέρασαν εμπόδια και τρομοκρατία και διλήμματα που έβαζαν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ακόμα τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την Ε.Ε., τους πολιτικούς τους εκφραστές.

    Η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη. Η ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρόσφατα απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Και τώρα καμώνεται ότι έτσι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καταγγέλλει τους τοκογλύφους δανειστές, την Τρόικα για τα μέτρα. Αθωώνει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως πολύτιμο δεκανίκι κυβέρνησης και εργοδοτών, ρόλο υπονόμευσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και παράλληλα διευκόλυνσης της υλοποίησης των σχεδίων κυβέρνησης - ΣΕΒ - Τρόικας με στάσεις εργασίας, εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού. Από κοντά και ο λεγόμενος «συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων» που από τη μια δήθεν καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά το χούι του δεν το κόβει. Μαζί με την ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού συγκεντρώθηκαν στην πρόσφατη απεργία στις 15 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη.


    Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα, να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας για την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία κατά κλάδο, κατά σωματείο και επιχείρηση της μάχης για την κλιμάκωση του αγώνα, μέσα στο Γενάρη, για την προοπτική. Μπροστά μας έχουμε την προετοιμασία για τον πόλεμο, τη σύγκρουση με τα μονοπώλια. Κανένας εργαζόμενος, κανένας συνδικαλιστής, κανένα σωματείο να μην αποδεχθεί την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και μειώνει μισθούς και μεροκάματα, σαρώνει τα εργατικά δικαιώματα. Παντού μαζικές διαδικασίες για τη συνέχιση του αγώνα. Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.