2 Απριλίου 2014

Μαζική διαδήλωση στο σιδερόφραχτο κέντρο της Αθήνας

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Για την απεργία, την επόμενη Τετάρτη, ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού


Τα μέτρα, που για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων φορτώνουν στο λαό η κυβέρνηση και οι «εταίροι» της στην ΕΕ, αλλά και τον κρατικό αυταρχισμό, που κλιμακώνεται παράλληλα με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, κατήγγειλαν χτες χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση, που έγινε στην Ομόνοια, καλούσαν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ. Συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την ώρα της κινητοποίησης, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και το Ζάππειο, όπου διεξάγονταν οι εργασίες του ΕΚΟΦΙΝ, ήταν αποκλεισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση για χτες και σήμερα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου
«Με τη σημερινή μαχητική συγκέντρωση, με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία στις 9 του Απρίλη, με το δυνάμωμα των αγώνων και την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, απαντάμε στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει, για άλλη μια φορά, τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε στην κεντρική ομιλία η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, και ο Γιάννης Τόλης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου. Ακολούθησε πειθαρχημένη και καλά συγκροτημένη πορεία προς την οδό Πανεπιστημίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η κεφαλή έφτασε στα Προπύλαια, ένα μεγάλο μέρος της πορείας βρισκόταν ακόμα στην Ομόνοια.

Σχέδια καταστολής

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιχειρούσαν
με τις μηχανές ακόμα και ανάμεσα σε διαδηλωτές
Με στόχο να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές, οι μηχανισμοί του κράτους επιχείρησαν με διάφορους τρόπους να στήσουν προβοκάτσιες σε βάρος και της συγκέντρωσης και διαδήλωσης του ΠΑΜΕ. Με πρόσχημα μάλιστα τα μικροεπεισόδια που έγιναν κάποια στιγμή στην Πανεπιστημίου, λίγο πάνω από τα Προπύλαια, αστυνομικοί με μηχανές κατευθύνθηκαν πάνω σε διαδηλωτές, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στο ύψος που βρισκόταν η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ. Η αποφασιστική, πειθαρχημένη και ψύχραιμη στάση των διαδηλωτών που βρίσκονταν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ απέτρεψε κάθε προσπάθεια και κάθε σχέδιο χτυπήματος της διαδήλωσης.

Οταν μετά από ώρα η πορεία επέστρεψε στην Ομόνοια, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε ένταση των προσπαθειών για να έχει επιτυχία η απεργία στις 9 Απρίλη.
Νωρίτερα, το μπλοκ της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, με επικεφαλής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (!) πορεύτηκε στη Σταδίου και μέσω των οδών Ομήρου και Ακαδημίας κατέληξε στην Ομόνοια. Αργότερα, στη Σταδίου, η αστυνομία επιτέθηκε σε μπλοκ διαδηλωτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επόμενος σταθμός η απεργία στις 9 Απρίλη

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Μετά τη χτεσινή συγκέντρωση, επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη. Οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για την επιτυχία της, κόντρα στις δυσκολίες, αλλά και στα εμπόδια που βάζει η υπονομευτική στάση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα,θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚ Θεσσαλονίκης. Σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων προγραμματίζει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την Πέμπτη 3/4, στις 7.30 μ.μ.


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλει τον κρατικό αυταρχισμό


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που για δεύτερη φορά σε ένα μήνα απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της συνεδρίασης του ΕΚΟΦΙΝ, επεσήμανε τα εξής: «Η κρατική βία και καταστολή είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της αντιλαϊκής λαίλαπας που εξαπολύουν κεφάλαιο - ΕΕ και συγκυβέρνηση ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με την τρομοκρατία, τις αστυνομικές απαγορεύσεις, τον αυταρχισμό θα επιβάλει "σιγή νεκροταφείου" στον εργαζόμενο λαό, θα αλυσοδέσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίες».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.