7 Απριλίου 2014

ΚΝΕ: Ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια στο ΠΑΜΑΚ και τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Σε ανακοίνωση, με αφορμή τα επεισόδια στο ΠΑΜΑΚ και τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο ΠΑΜΑΚ που λειτούργησαν προβοκατόρικα, η ΟΝΝΕΔ, λειτουργώντας ως λαγός, βρήκε την ευκαιρία να ξαναφέρει στην επιφάνεια τις αντιδραστικές της προτάσεις για τη λειτουργία των ΑΕΙ - ΤΕΙ, όπως τη "σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των Πανεπιστημίων", δηλαδή "Πανεπιστημιακής Αστυνομίας". Στόχος της κυβέρνησης είναι διά πυρός και σιδήρου να υλοποιηθεί η πολιτική που μετατρέπει τα ΑΕΙ - ΤΕΙ σε επιχειρήσεις, με τους φοιτητές να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουν και την έρευνα να υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αυτή η πολιτική πηγαίνει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων.

Το τελευταίο διάστημα, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας πληθαίνουν περιστατικά που εντάσσονται στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως οιπειθαρχικές διώξεις ενάντια σε φοιτητές που αγωνίζονται, η εισβολή δυνάμεων καταστολής σε ιδρύματα κ.ά.

Ταυτόχρονα προβοκατόρικες και τυχοδιωκτικές ενέργειες στρώνουν το έδαφος και έρχονται να νομιμοποιήσουν τα σχέδια καταστολής και ποινικοποίησης ενάντια στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα. Ενώ και η ίδια η ΔΑΠ έχει "πτυχίο" στους τραμπουκισμούς. Σήμερα τραμπούκοι της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λαμίας προσπάθησαν να διαλύσουν εκδήλωση και επιτέθηκαν σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οι χιλιάδες σπουδαστές και φοιτητές με συλλογικό αγώνα να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων και την προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης. Να απομονώσουν προβοκατόρικες ομάδες και τυχοδιωκτικές ενέργειες. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να μετατρέψουν σε όργανα πάλης τους συλλόγους τους, για δημόσια και δωρεάν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για τις σπουδές και το μέλλον που δικαιούνται, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.