1 Απριλίου 2014

Ανακοινώσεις Συνδικάτου μετάλλου για απαγόρευση διαδηλώσεων και δουλεμπόρους ναζιστές

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307
Email: metalo.peiraia@yahoo.com / http://metallergatis.blogspot.gr/
                                                                                                                               
Ανακοίνωση#1
________
Πειραιάς 31/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

Στόχος και της άτυπης συνεδρίασης του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα, στα πλαίσια της στρατηγικής που χαράζουν τα μονοπώλια στην Ε.Ε. είναι η μετατροπή των εργαζομένων στους σκλάβους του 21ου Αιώνα. Σ αυτή την προσπάθεια είναι ταγμένοι όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η κυβέρνηση ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ). Όλοι τους όμως ξέρουν ότι η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχουν μιλήσει ακόμη. Ξέρουν ότι το κίνημα δεν θα είναι πάντα αναντίστοιχο της επίθεσης που δέχεται και αργά η γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον «εχθρό» λαό και τον γίγαντα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Δεν μπορούν λοιπόν να επιλέξουν άλλο δρόμο από αυτόν του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και της καταστολής. 
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων. Καλούμε όλους τους ανέργους, όλους τους εργαζόμενους όλο τον λαό να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες με την μαζική του συμμέτοχη στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , στην Ομόνοια αύριο Τρίτη 1η Απρίλη 7μμ.
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ
  • Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων. 
  • Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου Μεταλλεργάτη, κάθε ανέργου Μεταλλεργάτη . Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη. 
  • Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τοίχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις. 
  • Ενιαία να απαντήσουμε στην διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. Ασφαλιστικό, φοροεπιδρομή, υγεία, πρόνοια , παιδεία. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση#2

_______
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΈΞΩ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Συνάδελφοι,

Ομάδα εργοδοτών σε συνεργασία με την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να ιδρύσουν δουλεμπορικό γραφείο με στόχο την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα Νταχάου, οπού θα βασιλεύει ο νομός των αφεντικών και δεν θα ισχύει κανένα μέτρο προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Θέλουν να μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω και να εξασφαλίσουν ότι με την τρομοκρατία μπράβων της νύχτας, οι εργάτες θα παίρνουν ότι τους δίνουν, όποτε τους το δίνουν και με όποιο τρόπο τους το δίνουν.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους έχουν επιστρατεύσει α) δυο- τρεις εργοδηγούς γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, β) την γνωστή «ακομμάτιστη» ομάδα που το 2010 επιχείρησε να διαλύσει το Συνδικάτο μας μέσω του αντισυνδέσμου, γ) ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με κυκλώματα της νύχτας και φυσικά μέσα σ αυτούς είναι όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα η έμμεσα στην εγκληματική ενέδρα θανάτου, εναντίον των στελεχών του Συνδικάτου μας στις 12/9/2013 και την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου ( και γιου συναδέλφου ) Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18/9/13.
Τα ονόματα όλων είναι στη διάθεση μας και σύντομα θα δημοσιευτούν προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων
Συνάδελφοι,

Και τώρα, και πάντα, οι φασίστες δούλευαν για τα συμφέροντα των βιομήχανων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ήταν και είναι πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, εχθροί του λαού και των αγώνων του, ικανοί για τα χειρότερα εγκλήματα, φτάνει να βγάλουν τη βρομοδουλειά των αφεντικών τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουν τους δουλεμπόρους, φασίστες, δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά. Η οργάνωση της πάλης μας είναι αυτή, και μόνο αυτή που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απογόνους των ναζί.
ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ
ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Όλοι μια γροθιά για ν’ ανατρέψουμε τα σχέδια εργοδοτών και φασιστών να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου Αιώνα.

Τώρα που το ένα μετά το άλλο τα σωματεία παίρνουν απόφαση συνένωσης μαζί μας και το ενιαίο συνδικάτο είναι πια πραγματικότητα κάποιοι έχουν θορυβηθεί… Καλούμε όλους τους Μεταλλεργάτες , ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή τον εργασιακό χώρο, να συσπειρωθούν στο «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» , αφού με την ύπαρξη εφ εξής ενός πανίσχυρου συνδικάτου, θα μας δοθεί η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να παρεμβαίνουμε και να οργανώνουμε με ενιαίο τρόπο και σχέδιο τις μάχες που έρχονται.
Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.