21 Απριλίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967



Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 τονίζει:

«Σαράντα επτά χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, διδασκόμαστε, θυμόμαστε, είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες. Τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της δικτατορίας.

Δυναμώνουμε σήμερα τον αγώνα για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, για τη ζωή που αξίζει στους εργαζόμενους και τη νεολαία, για το σοσιαλισμό. Για να αποτελέσει παρελθόν το σύστημα που γεννά την καταπίεση, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.


Η δικτατορία στη χώρα μας επιβλήθηκε έχοντας τη στήριξη τμημάτων της πλουτοκρατίας, κέντρων της αστικής εξουσίας, των ΗΠΑ. Η επιλογή της αστικής τάξης να αξιοποιήσει ως διαχειριστή της εξουσίας της τους συνταγματάρχες αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, πως η δικτατορία του κεφαλαίου μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές. Η στρατιωτική δικτατορία αποτελεί "λύση" για την πλουτοκρατία, όταν δεν μπορεί με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια, όταν έχει δυσκολίες λόγω και εσωτερικών αντιθέσεων.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης για την εξυπηρέτηση των σκοπών του μπορεί να αξιοποιεί και φασιστικές ομάδες, να τους αμολά και να τους μαζεύει καταπώς βολεύει, όπως σήμερα γίνεται με τους νοσταλγούς της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Το πραξικόπημα μπόρεσε να επιβληθεί και επειδή δεν βρήκε απέναντί του ένα λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Αντίθετα, κυριαρχούσαν οι αυταπάτες, η αναμονή των εκλογών, ο εγκλωβισμός του αγώνα του λαού στις στοχεύσεις των αστικών κομμάτων.

Αποδεικνύεται ότι σε κάθε εποχή και ιστορική περίοδο είναι κρίσιμος παράγοντας η ισχυροποίηση και ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος, της πρωτοπορίας του, για να μπορεί ο λαός να καθορίζει τις εξελίξεις προς όφελός του.

Απ' τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η χούντα για να βάλει το λαό στο "γύψο" ήταν ο λεγόμενος "κομμουνιστικός κίνδυνος". Αποδείχθηκε έτσι ότι ο αντικομμουνισμός - που και σήμερα καλλιεργείται από το σύστημα, τους μηχανισμούς του, κυβερνητικούς παράγοντες, την ΕΕ - οι διώξεις των κομμουνιστών και των πρωτοπόρων αγωνιστών, είναι πάντα ο προπομπός γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, του λαού.

Η εξέλιξη του αντιδικτατορικού αγώνα στη συνέχεια έδειξε πως, παρά το αρχικό "μούδιασμα" του λαού, η αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στις φυλακές, στις εξορίες, η παράνομη πρωτοπόρα δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε μέσα στη δικτατορία, έδωσαν κουράγιο, ενέπνευσαν τον αγώνα του λαού.

Οσο δυνάμωνε το ΚΚΕ, τόσο δυνάμωνε και ο αντιδικτατορικός αγώνας, έπαιρνε πιο ανεβασμένες μορφές πάλης. Η ανάπτυξη του αγώνα προέκυψε και από την ήττα των απόψεων - που εξέφραζε και ο οπορτουνισμός - που ήθελαν συμβιβασμό με τη χούντα και τις μεταμφιέσεις της, στη λογική του μικρότερου κακού, του ρεαλισμού της υποταγής.

Ισχυρό - δυνατό ΚΚΕ πάντα και παντού είναι εγγύηση και δύναμη για τον αγώνα του λαού.

Τέλος, αποδείχθηκε ότι κανένας αντιδραστικός μηχανισμός, όσο δυνατός και ακατανίκητος και αν εμφανίζεται, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ετσι και σήμερα, όσο και αν η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ προπαγανδίζουν πως "δεν αλλάζει τίποτα", την υποταγή στο "ρεαλισμό" και το "εφικτό", για το λαό ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, έξω απ' τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, και έχει τη δύναμη να τον επιβάλει.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες να βαδίσουν σ' αυτό το δρόμο. Να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για τα σύγχρονα δικαιώματα, για την ικανοποίηση των αναγκών του. Να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, να οργανωθεί παντού, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού - και στις εκλογές, για να ανοίξουμε το δρόμο στη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για να μην ανακάμψει το κεφάλαιο πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων του λαού. Για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

4 σχόλια:

  1. ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ..ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΚΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ... ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΑΕΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΙΚΩΝ ..

    ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ...ΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οπορτουνιστικό με το προβοκατόρικο τίτλο "ΚΚΕεσωτερικού", με μέλη του τα διάφορα κανίς που σιτίζονταν ανέκαθεν στα σαλόνια της πλουτοκρατίας ως "υπεύθυνοι" αριστεροί όπως σήμερα ο Κουβέλης, ήταν η πραγματική ασπίδα της χούντας, πολλοί από δαύτους ήταν ρουφιάνοι της ασφάλιεας και εκεί άνηκαν όσοι ήθελαν να νομιμοποιήσουν το πείραμα της "φιλελευθεροποίησης" του χουντικού καθεστώτος του Μαρκεζίνη με συμμετοχή στις εκλογές, δες τί έλεγε τότε ο αλήστου μνήμης Λ. Κύρκος, το λαμπραντόρ των αφεντικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτημα το πρακατο κειμενο είναι αληθές το πιρα απο β κοκκινο
    @Ανώνυμο 1.42
    Πιστεύω να βγάλεις νόημα από τα παρακάτω: Στην διαπαραταξιακή συνεδρίαση του Δήμου Αθήνας εχθές, οι: ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, πρόταση του Ν. Σοφιανού, να μην δοθεί καμμία διευκόλυνση και παροχή στην ΧΑ και τον ναζιστή Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα:"Τα μεγάλα λόγια ενάντια στην ΧΑ, οι ψηφοθηρικές καταγγελίες για την εγκληματική της δράση, πήγαν περίπατο, στη σημερινή διαπαραταξιακή συνεδρίαση του Δήμου της Αθήνας.
    ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μην δοθεί καμμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή, σε μια οργάνωση που με απόφαση του Βουλής, της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στην Ασυνέπεια του κόμματός του, από την μια καταγγέλλει την "ατζέντα Κασιδιάρη" κι από την άλλη προωθεί στην ουσία την ναζιστική εγκληματική οργάνωση, ενώ ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης, από "διώκτης της ΧΑ", όπως διαφημίζεται, παρέχει κάθε διευκόλυνση." Δήλωση του Ν. Σοφιανού.
    Οποιος έχει αμφιβολία για τα παραπάνω, μπορεί να απευθυνθεί στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.
    Κι επειδή φίλε μου, η παραπάνω ανάρτηση, κάτι έλεγε για παλινωδίες, σου έδωσα ένα δείγμα παλινωδίας, του βασιλιά της παλινωδίας του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην τρελλαθούμε κιόλας. Καλή η απόπειρά σας για την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, αλλά όλα έχουν και ένα όριο. Αμα το ξεπεράσεις αρχίζεις και γελοιοποιείσαι πλέον.
    ΥΓ: Να λοιπόν που τα λεγόμενά μας, σήμερα το πρωϊ, βγάζουν μια χαρά νόημα. Δεν πιστεύω να διαφωνήσεις πάνω σε αυτό? Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι απόλυτα αληθές. Κοίτα και το portal 902. Το ανέφερε και ο Κατσιώτης εχθές το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.
      Δέσποινα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.