16 Ιουνίου 2013

Το προβοκατόρικο πουλάκι ξαναχτυπά

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και οι διαδηλώσεις των αλληλέγγυων, έχουν επίκεντρο την Αγία Παρασκευή και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζει τις δυνάμεις του (ποιές ?) προς Σύνταγμα μεριά, όπου ο Τσίπρας θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία φιέστα και θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τα υποψήφια ψηφαλάκια των τελευταίων ημερών. Και αυτό επειδή υπάρχουν και προτεραιότητες όσον αφορά τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει ρε παιδιά, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλληλεγγύη και τα σχετικά ... αλλά προηγούνται οι υπουργικές καρέκλες.

Και επειδή το ΠΑΜΕ τόλμησε να καλέσει το ίδιο απόγευμα για διαδήλωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ (που αλλού) στην Αγία Παρασκευή, ο πασόκους πασόκους κυρ Παπαδημούλης, έριξε τα παρακάτω, άκρως προβοκατόρικα, σχόλια στο Twitter, από οπου οι αστικοί προπαγανδιστικοί (απεργοσπαστικοί) μηχανισμοί το διοχέτευσαν σε ολόκληρο το διαδίκτυο (τουλάχιστον βγήκε και κάτι καλό απο αυτό, διαδώθηκε άθελά τους η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ).




Γιατί αναφωνεί λοιπόν κρίμα ο ποιητής ?

Επειδή θεωρούσε πως το ΠΑΜΕ θα κατηφόριζε προς Σύνταγμα, ώστε να στηρίξει τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, να παραμυθιάσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό ?

Ή μήπως επειδή πιστεύει πως το ΚΚΕ σταμάτησε τις τελευταίες μέρες να αξιολογεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον δεύτερο πόλο του συστήματος, αναθεώρησε την πολιτική συμμαχιών του, ανασκεύσε την πολιτική του ανάλυση και τις προτάσεις του περι λαϊκής εξουσίας, και αποφάσισε να προδώσει τον ελληνικό λαό με το να παραταχθεί στο πλάι της αστικής τάξης ?


Κανένα απο τα δυο φυσικά.

Αυτοί οι τύποι είναι πολύ καλά δασκαλεμένοι για τον ρόλο τους σε αυτην ιστορία και ακολουθούν τις "πετυχημένες" συνταγές του 2012. Εαν πάμε για εκλογές (τώρα ή τον Σεπτέμβρη ή όποτε το αποφασίσουν), η πολιτική πόλωση είναι η μόνη δυνατότητα για την αστική τάξη, να σταθεροποιήσει το πολιτικό της σύστημα. Και η πόλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί κάτω απο το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Απολυταρχία ή Δημοκρατία (φασισμός ή αντιφασισμός) που θα παραπέμεπει όμως στο γνωστό, παλαιό, δοκιμασμένο και μουχλιασμένο σύνθημα, Δεξιά ή Αριστερά.

Και σε αυτήν την μέγγενη των ψευτοδιλημμάτων, προσπαθούν να βάλουν τους κομμουνιστές.
"Θα πάτε με τους "Δημοκράτες" ή τους "Φασίστες" ?

Μόνο που για εμάς, και οι δυο τους αποτελούν υπηρέτες του ίδιου συστήματος, υπηρέτες των ίδιων αλλά και αντικρουόμενων κεφαλαιοκρατικών (πάντα) συμφερόντων και ουσιαστικά και οι δυο πόλοι οδηγούν την ελληνική κοινωνία, λόγω της ανικανότητας του συστήματος να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κρίσης, στον φασισμό. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ. Και εμείς είμαστε απέναντί τους. Απέναντι σε αυτούς που στο πραγματικό δίλημμα, κεφάλαιο ή εργάτης, γλύφουν την μπότα του κεφαλαίου.

Σαμπώς δεν τα έχουμε ξαναζήσει ?

Όσον αφορά τις συμμαχίες τα έχουμε ξαναπεί.  Οι συμμαχίες χτίζονται απο τους εργαζόμενους, απο τα κάτω και όχι απο τους πολιτικάντηδες στα άνω θεωρεία. Συμμαχίες που θα εκφράζουν κοινές ανησυχίες, κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και θα οδηγουν σε έναν και μοναδικό στόχο. Στην κατάληψη της εξουσίας απο τους εργαζόμενους αυτή της χώρας. Τελεία και παύλα.

21 σχόλια:

  1. θα μου επιτρεψεις την αντιγραφη του σχολιου μου και απο αλλο θεμα, ε;
    ο γιγαντας της αριστερης σκεψης, ο γκουρου του κινηματος (τυμπανα αγωνιας) ειναι κοντα μας ειναι μαζι μας Παααπαδημου'ληηηης καταγγελει το ΠΑΜΕ γιατι οργανωνει συγκεντρωση συμπαραστασης στην ερτ, στην αγια παρασκευη 12χλμ μακρια απο το συνταγμα οπου ο τσυριζα κανει συγκεντρωση κεφαλαιοποιησης ψηφων. με μια αφισα βγαλμενη απο το χρονοντουλαπο της ιστοριας του παλιου καλου πασοκ που ολοι αγαπησαμε.
    αυτος λοιπον και το κομμα του;; μαζεμα συνιστωσων που οι μισες αυτοδιαλυθηκαν;;; το κομμα που αποφασισε να αυτοδιαλυθει αλλα τελικα αποφασισε να το αναβαλει για την παραλη βδομαδα;;; αυτο τελος παντων το πραγμα, καταγγελει το ΠΑΜΕ γιατι; πιστευει οτι ο κοσμος που θα παει στο συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ θα μπει στο διλημα συνταγμα ή ερτ; μπααααα!!
    μηπως φοβαται οτι κοματι αυτων που περιμενε να πανε συνταγμα θα ανηφορισουν για αγια παρασκευη; πολυ πιθανο!
    και στο συνταγμα γιατι πανε; για να διωξουν την κυβερνηση, ωραια! μια συμβουλη, για να κανεις συγκεντρωση στο συνταγμα πρεπει να εχεις κοσμο αλλιως γινεσαι ρομπα. η σκηνοθεσια της ομονοιας του ιουνη δεν γινεται στο συνταγμα παλληκαρια και αν κανετε τα κολπα του μπιρσημ θα βγειτε στην σεντρα ασχημα.
    ας συνεχισουμε, αφου θελετε να την ριξετε πεδιο δοξης λαμπρον. ψηφιστε για ονομαστικη ψηφοφορια, βγειτε φορα παρτιδα και πειτε ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, μεχρι τωρα γενικολογια και ουσιαστικο τπτ. αντε λοιπον. οριστε η συνεργασια που θελετε, αλλα αρνειστε.
    συμφωνα λοιπον με τον γιγαντα παπαδημουλη επρεπε το ΠΑΜΕ να καλεσει για συγκεντρωση παρεα με τον τσυριζα στο συνταγμα.
    ρε σεις η πολυ παρεα στο αμερικα σας εκανε να νομιζετε οτι ειμαστε αμερικανακια;;;;
    ερωτηση τελευταια. προχθες στην απεργια ο κοσμος γυρω απο την ομαδουλα σας ηταν ΑΠΕΡΓΟΙ του ΠΑΜΕ και οχι τα παιδια του κοτσακα και του ραυτοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, αφού εδώ κολλάει καλύτερα.
      Εξάλλου πάντοτε φροντίζω για τις Λαικές αναγκες των αναγνωστών και δημιουργώ θέματα ώστε να βάλουν τα σχόλια τους :)

      Διαγραφή
    2. modesto ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
      Σε λίγο θα καταγγείλει το ΠΑΜΕ για... "λογική απομόνωσης" "μακρυά από το κίνημα"(!) γιατί δεν πάει να γίνει κλακαδόρος στην συγκέντρωση του Τσίπρα! Ilief

      Διαγραφή
    3. Στον ιστότοπο του Ίσκρα μέσω LR

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9908.html )

      (..) Ασημινα 16-06-2013 11:26
      Ο κόσμος και οι οργανώσεις που συρρέουν στην ΕΡΤ έχουν στόχο τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ και την υποστήριξη συνέχισης λειτουργίας του πολιτιστικού οργανισμού.

      Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν κατ΄επανάληψη τονίσει τις ευχαριστίες τους γι΄αυτή τη συμπαράταξη.

      Οταν όμως στέλεχος της ΠΟΣΠΕΡΤ ( πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ) αυτοανακηρύσεται "διαχειριστής" ποια πανώ θα αναρτηθούν και με δική του συμμετοχή κατεβάζει (για τρίτη συνεχή φορά) το πανώ του Σχεδίου Β΄, μου προκαλεί αίσθημα άποστροφής.

      Ξέρω θα πείτε ότι είναι ενέργεια μεμονωμένη κλπ, κλπ..

      Παρακαλώ διαγράψτε με από μέλος της ιστοσελίδας σας.

      Αντίο και ευχαριστώ.
      Σχόλιο σε άλλη ανάρτηση για την ΕΡΤ, ίδιος ιστότοπος (..)Ilief

      Διαγραφή
  2. Κακός διαμαρτύρεται ο κ. Παπαδημούλης άλλωστε δεν του πέφτει λόγος επειδή αποφάσισε το ΚΚΕ να κάνει την δική του κομματική συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ με τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Και οι φίλοι του ΚΚΕ να γνωρίζουν ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα έχει αποφασιστεί πριν από την κρίση στην ΕΡΤ. Marmaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βλέπω μαρμαράκο. Απέκτησες το χιούμορ του Φαήλου ?
      Δεν μας λες όμως κάτι άλλο ...

      Πως νοιώθεις για το γεγονός πως το κόμμα σου (και εσύ ως ψηφοφόρος του) θα είναι υπαίτιο για τον πλήρη εκφασισμό της χώρας ?

      ΥΓ
      Φυσικά και είναι προγραμματισμένη απο πριν. Είπαμε εμείς το αντίθετο ? Να κάνει όσες συγκεντρώσεις θέλει. Το ΠΑΜΕ όμως γιατί το θέλει ο Παπαδημούλης στο Σύνταγμα ? Δεν του φτάνει η λαοθάλασα που θα κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας ?

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ δεν κάνει κομματική συγκέντρωση. Κάνει παράσταση διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ, έξω από την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι το κέντρο του αγώνα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και η συμπαράσταση και όποιο συλλαλητήριο συμπαράστασης πρέπει να γίνει στο κέντρο του αγώνα. Αφού έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση στο Συνταγμά, σαν ΣΥΡΙΖΑ, ας πάει να το κάνει χωρίς το ΠΑΜΕ. Εξάλλου έχουμε διαχωρήσει τη θέση μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. RED

      Διαγραφή
    3. βρε βρε βρεεεεε σαν τα χιονιαααααα!
      τι νεα; ολα καλα;
      για πες μας ρε μαρμαρα, ποσο δυσκολο ειναι, παρολο που η συγκεντρωση εχει προγραμματιστει πριν τιν κριση, δλδ τουλαχιστον 7 μερες πριν, ποσο δυσκολο ειναι να κανει την συγκεντρωση αντι για το συνταγμα στην ερτ; πολυ ε; που να αλλαζεις τις αφισες που ετσι και αλλιως απο την παρασκευη εχει γινει το μεγαλο ντου στην αθηνα με τα επαγγελματικα συνεργεια αφισοκολητων;
      ασε μην απαντας ακατορθωτο. ειναι προφανες και οχι για τις αφισες, αλλωστε το συνθημα στις αφισες ειναι προφανες οτι εμπνευστικε απο την ερτ και την κριση. οποτε ασε τα σαπια περι αποφασισμενης συγκεντρωσης και μπλα μπλα μπλα!
      στην αλλη λαθροχειρια τωρα.
      το ΠΑΜΕ ειναι ακριβως οτι λεει ο τιτλος του. Πανεργατικο Αγωνιστικο Μετωπο. εργατικο μαρμαρα, οπως το ειδατε και στην απεργια. και ναι στο ΠΑΜΕ συμμετεχει το ΚΚΕ αλλα οχι μονο και επισης το ξερεις πολυ καλα. οι εργατες που συμμετεχουν στο ΠΑΜΕ δεν ειναι μονο το ΚΚΕδικο.
      το ΚΚΕ λοιπον οταν υπαρχει εργατικος αγωνας, ειτε ειναι απεργια ειτε αλλη κινητοποιηση συμμετεχει διακριτα με την ηγεσια του ή στελεχη στην κινητοποιηση αλλα δεν υπαρχει πουθενα ουτε μια σημαια του ΚΚΕ.
      ολοι ξερουν οτι το ΚΚΕ ειναι η ψυχη του ΠΑΜΕ, οπως το ΚΚΕ ηταν η ψυχη του ΕΑΜ αλλα μεχρι εκει.
      αλλοι ειναι αυτοι που σε απεργιακες κινητοποιησεις κατεβαζουν τις κομματικες σημαιες και προσπαθουν να καπελωσουν την απεργια. αλλοι καλουν σε διασπαση των συνδικατων μιλοντας για αριστερα σωματεια και δεξια.
      για μια φορα στην ζωη σας μιληστε λεγοντας την αληθεια χωρις πασοκιες.

      Διαγραφή
  3. ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΊΟΥ .......... ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ !!!!!!!! ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ.....

    στελλα νικ
    Πέμπτη
    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ
    Σάμος, 13 Ιούνη 2013
    Προς
    :
    κ. Μάνο Στεφανάκη και ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

    K
    οιν
    :
    Μ.Μ.Ε. Σάμου
    κ. Στεφανάκη,
    Πιστεύουμε ότι από απλούς λόγους δεοντολογίας και
    αμερόληπτης δημοσιογραφίας ένας δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ
    οφείλει να διασταυρώσει μια είδηση-πληροφορία που έχει και από την
    άλλη πλευρά. Εσείς δεν το κάνατε, επιβεβαιώνοντας ή όχι την
    πληροφορία, έστω και με ένα απλό τηλεφώνημα αλλά προτιμήσατε να
    κάνετε και δική σας άποψη την παραπληροφόρηση που είχατε.
    Επί της ουσίας τώρα.
    1)
    Ούτε με το Εργατικό Κέντρο Σάμου ούτε με το Νομαρχιακό Τμήμα
    Σάμου της ΑΔΕΔΥ επικοινώνησε κανένας από την ΕΡΑ ή άλλος
    δημοσιογράφος για να ρωτήσει έστω αν θα διοργανώσουμε ή θα
    κάνουμε κάτι.
    2)
    Το ίδιο τα ηλεκτρονικά μέσα των ντόπιων ΜΜΕ δεν ανακοίνωσαν
    (εκτός από ένα) έστω ότι η γραμματεία Σάμου πραγματοποιεί
    Συγκέντρωση την Τετάρτη 13/6 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Εργατικό
    Κέντρο.
    3)
    Κανένας επίσης εκπρόσωπος φορέα δεν είχε επικοινωνία με το
    Εργατικό Κέντρο παρά μόνο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Διαμαντίδης
    που πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος
    Σάμου της ΑΔΕΔΥ ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι η ΑΔΕΔΥ καλεί
    στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο.
    4)
    Από πού, λοιπόν, προκύπτει η προσυννενόηση ότι θα πάμε στην
    πλατεία που επικαλείσθε τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι. Από το
    μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ή από τον κ. Παπαβασιλείου που
    γνώριζε πολύ καλά ότι η ΑΔΕΔΥ της οποίας είναι μέλος της
    Εκτελεστικής Γραμματείας καλούσε σε συγκέντρωση στο ΕΚΣ?
    Δικαίωμά τους που εκείνος και το Δ.Σ. προτίμησαν να σύρουν την
    ΕΛΜΕ σε κοινή συγκέντρωση με Σύριζα και Ανταρσύα αλλά να μην
    μας λένε και ότι είχαμε προσυννενοηθεί.
    5)
    Στο Σαμιακό Βήμα αναρτήσατε την ανακοίνωση του εργατικού
    κέντρου και αποσιωπήσατε, έντεχνα, το κάλεσμα για την
    συγκέντρωση στις 7.30 στο εργατικό κέντρο. γεγονός που όπως
    έχουμε παρατηρήσει τόσο στην εφημερίδα σας όσο και στην
    εκπομπή σας μας αποσιωπείται και απουσιάζουμε σταθερά. Στο
    ίδιο άρθρο σας στο Σαμιακό Βήμα λέτε ότι στη πλατεία ήταν η
    συγκέντρωση των φορέων. Ποιοι φορείς αλήθεια καλούσαν? Ο
    Σύριζα, ο ανταρσυα και η ΕΛΜΕ. Δεν αξίζει νομίζουμε να κάνουμε
    κανένα σχολιασμό. Αναρωτηθείτε μόνο τι λέγεται και τι
    υπονοείται όταν κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ το οποίο είναι
    τμήμα του μαζικού εργατικού κινήματος.
    Παρακαλούμε η απάντησή μας να δημοσιευθεί στο ίδιο μέσο και ίδιο
    τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γνωστα βρώμικα κολπάκια ..!!!! ελάτε να γίνουμε πολλοί χάριν της " ενότητας" Ας το πάρουνε πια χαμπάρι δεν γινόμαστε ουρα κανενος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρακτηριστικά μανιαμούνιας και γλοιώδης, θα έχει πολύ ενδιαφέρον όταν θα φτάσει στο σημείο να εγκαταλείψει την "ευγένεια" και τον καθωσπρεπισμό του μόλις σφίξουν πραγματικά οι κώλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα μάλιστα. Θα πιάσει το ΠΑΜΕ στασίδι έξω από την Αγία Παρασκευή υπερασπιζόμενος τους συριζοπασόκους δημοσιογράφους της "δημόσιας" τηλεόρασης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους και ένας αυθεντικός οπαδός του Φαήλου που βγήκε εξω απο τον βόθρο του Antinews, να πάρει λίγο αέρα.

      Επιγραμματικά,
      η ΕΡΤ δεν ήταν δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική τηλεόραση. Δηλαδή ελεγχόταν (-εται) από το κράτος και όχι απο τον λαό. Και στην αστική δημοκρατία το κράτος μετρέπεται σε μηχανισμό της εκάστοτε κυβέρνησης. Άρα για να μην τα πολυλογούμε, η ΕΡΤ ήταν όργανο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα.

      Εμείς (το ΠΑΜΕ) θέλουμε δημόσια τηλεόραση, ελεγχόμενη από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με ενημέρωση για τους εργαζόμενους. Αυτό υπερασπιζόμαστε και αυτό επιζητούμε.

      Τέλος οι 2600 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν είναι μόνο οι 20 δημοσιογράφοι και παρουσιαστές που βλέπεις στο γυαλί.

      Εαν θες περισσότερες πληροφορίες για το ΠΑΜΕ, διάβασαμε την αρθρογραφία του blog ή κάνε μια επίσκεψη στο www.902.gr

      Καλή ανάγνωση

      Διαγραφή
    2. Αν έχουμε προσωπική άποψη διαφορετική από την επίσημη, γινόμαστε οπαδοί του Φαήλου που βγήκαμε από βόθρο;
      Δεν απαντώ σε αυτό το επίπεδο

      Διαγραφή
    3. Α συγγνώμη, ήθελες να μείνεις μέσα στο βόθρο ?
      Δικό μου το λάθος γιατί νόμιζα ότι ήθελες να βγεις και πήγα να σου δώσω το χέρι.

      Μου αρέσει πάντως που τα τρολ μιλάτε για επίπεδο.
      Επίπεδοι ναι είστε, επίπεδο πάντως δεν έχετε.
      Ειδικά η απάντηση στις 12.06.

      Βρε δεν ξέρετε να τρολάρετε, πάρτε το χαμπάρι.
      Μυρίζετε απο χιλιόμετρα.

      Διαγραφή
  7. Αν ήταν μόνο οι δημοσιογράφοι (και αυτοί συγκεκριμένοι) θα μιλάγαμε σε άλλη βάση αυτές τις μέρες. Σύνθετα τα πράγματα με φόντο την ΕΡΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σας πληρωνουν με το κομματι λη ειστε με μισθο;
    χρειαζεται λιγο παραπανω προσπαθεια ομως, για να γινεις καλο τρολ πρεπει να περασεις το σταδιο του γραφικου και εσεις ειστε ακομα ζαγοροχωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πως προβοκαρονται μονοι τους οι τσυριζαιοι http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/blog-post_17.html.
    ο ενας εκπροσωπος του τσυριζα υπερ της απεργιας ο αλλος κατα
    αντε παιδια και εις ανωτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέν καταλαβαίνω προς τι η φασαρία..
    Στο κάτω κάτω άς βάλουν με photoshop κανα δυό σημαίες του ΠΑΜΕ στις αυριανές φωτογραφίες και ουτε γάτα ουτε ζημιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να ρωτησω ρε μαρμαραδες και λοιποι τσυριζαιοι,κατι φημες οτι ψηφισατε να ληξει η απεργια της εσυεα για να μεταδοθει η ομιλια του τσιπρα αληθευουν;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν κοιτάμε το ημερολόγιο, γραφει 17/6 ρωτώ τι έγινε πέρσι 17/6? Αρα προφανής ο στόχος της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ένας χρόνο μετά θέλουμε να μας εμπιστευθειτε... και αναπαράγω ένα δημοσιευμα των ΝΕΩΝ, μια βδομάδα πριν που έχει ένα ενδιαφέρον αφού αφορά ρεπορτάζ για το ΣΥΡΙΖΑ

    Στο λουκέτο της ΕΡΤ ποντάρει ο Τσίπρας

    Εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να αναθερμάνει τη σχέση με τα κινήματα

    Μαρία Νταλιάνη | ΤΑ ΝΕΑ|

    «Ολο το βάρος στην ΕΡΤ», λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιτελείου της Κουμουνδούρου, μετά το δικό του φιάσκο με την απεργία των καθηγητών, οι κινητοποιήσεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προσφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τη χρυσή ευκαιρία να αναθερμάνει τη σχέση της με τα κινήματα, η οποία έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο. Μάλιστα, στη συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε χθες το πρωί με τη συμμετοχή του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Ν. Βούτσης, Δ. Παπαδημούλης, Π. Λαφαζάνης, Α. Φλαμπουράρης), ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα θα τα δώσει όλα «πρώτα στους δρόμους και μετά στους διαδρόμους», εννοώντας τους διαδρόμους της Βουλής και ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που μπορεί να ληφθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Σε αυτή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα αναλύθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, δεν αποκλείστηκε ο εκλογικός αιφνιδιασμός από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ενώ αποφασίστηκε το κόμμα «να τα δώσει όλα στον αγώνα για την ΕΡΤ». Ακόμα, σύμφωνα με ομόφωνες εκτιμήσεις, αποφασίστηκε να μη συμπορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και, αντιθέτως, να στηριχθεί η αυτόνομη πορεία του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην ΕΡΤ και τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις τρεις παρά το πρωί, για δεύτερη φορά. Το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής μένει ανοιχτό ως ένα «όπλο που έχουμε πάντα στη φαρέτρα μας», όπως υπογράμμιζαν κορυφαία στελέχη του κόμματος χθες το βράδυ. Τα ίδια στελέχη ωστόσο υπογράμμιζαν ότι «θέλουμε πρώτα να δούμε όλο τον τραχανά απλωμένο πριν αποφασίσουμε», ενώ επισήμαιναν ότι «εδώ δεν αποκλείεται να ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την εμπιστοσύνη της Βουλής, κάτι που μας διευκολύνει ακόμα περισσότερο». Σύμφωνα με άλλα στελέχη, πάντως, εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, τότε θα κατατεθεί πρόταση μομφής ακόμα και αύριο Παρασκευή. Η πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ «να τα δώσει στην ΕΡΤ» φάνηκε και από την εσωτερική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Βίτσας - πριν μάλιστα από τις ανακοινώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη - με την οποία αναβάλλονται επ' αόριστον όλες οι προσυνεδριακές συνελεύσεις ώστε όλες οι δυνάμεις του κόμματος να ριχτούν στην ΕΡΤ. Η προσπάθεια της Κουμουνδούρου τώρα εστιάζεται στη γεφύρωση των κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ με την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τις τελευταίες εκλογές.


    προφανώς η παρέμβαση του ΠΑΜΕ τους χαλά τη μανέστρα και για αυτό σκουζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.