11 Δεκεμβρίου 2010

Η παρέλαση των ανόητων προπαγανδιστών ...

Το ΚΚΕ απέλυσε 6 εργαζόμενους από τον 902 !!! Με μεγάλα γράμματα κυκλοφορεί η είδηση παντού, φρόντισε το κατεστημένο για αυτό ... Και όπου δεν φρόντισαν οι αστοί και οι παρατρεχάμενοί τους, φροντίζουν καθημερινά οι ανόητοι παπαγάλοι ελευθέρας βοσκής ....

Λες και το ΚΚΕ μίλησε ποτέ, για κομμουνιστικές νησίδες εντός συστήματος ...
Λες και οι κομμουνιστές ισχυρίζονται, πως με μια διαφορετική διαχείριση, το σύστημα μπορεί να δουλέψει ...
Λες και ο μαρξισμός είναι εργαλείο απονομής δικαιοσύνης, και όχι εργαλείο λογικής οργάνωσης της κοινωνίας ...

Ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να δημιουργηθούν κομμουνιστικές νησίδες εντός Καπιταλισμού, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ με βάση την ηθική, να διαχειριστεί διαφορετικά τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής, ... οι κομμουνιστές μιλούν για ανατροπή του Καπιταλισμού, ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής ! Δεν ισχυρίστηκε ποτέ το ΚΚΕ πως θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις κεφαλαιοκρατικές σχέσεις ... ούτε να εξαφανίσει τις εγγενείς κρίσεις του συστήματος ... ούτε φυσικά πως είναι φιλανθρωπικός οργανισμός, ώστε να διασφαλίζει στον λαό, αυτά που δεν του παρέχει η πολιτεία !

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι "ανεξάρτητοι" τάχα μου σχολιαστές και οι "αριστερούληδες" χωρίς ιδεολογική σφραγίδα, να καταλάβουν πως οι απολύσεις εργαζομένων, οι μειώσεις αποδοχών, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ της καπιταλιστικής κρίσης, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής !

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ...
και για τον κεφαλαιοκράτη, ο οποίος βλέπει το ποσοστό του κέρδους του να πέφτει ... με κίνδυνο να εξαγοραστεί ή να χάσει μερίδιο της αγοράς και να καταστραφεί σταδιακά απο τον ανταγωνισμό ...
και για αυτόν που δεν έχει πλέον πηγές εσόδων ώστε να πληρώνει τους εργαζόμενούς του .... ασχέτως εαν πρόκειται για το όργανο του κομμουνιστικού κόμματος ...

9 σχόλια:

  1. υποθέτω η ίδια πάνω κάτω δικαιολογία ισχύει για τό ότι για χρόνια ο ριζοσπάστης διαφημιζει αυτοκίνητα!..

    Μπορεί να έχουν κάποια λογική αυτά που λές αλλά είναι πολύ αδύναμη.

    Γιατί ονομάζετε κουμουνιστικό κόμμα μετά;
    Ίσως το Θεωρητικό Κουμουνιστικό Κόμμα να ήταν σημασιολογικά ποιό ορθό. Συγνώμη για το σκοπτικό ύφος αλλά υπάρχει θέμα όταν έχουμε πλεον μια κοινοβουλευτική μεντιοκρατικό-τραπεζική χουντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζητούμενο είναι γιατί να έχει ένα ΚΚ δικές του επιχειρήσεις και μάλιστα τέτοιας εμβέλειας. Είναι άλλο η ανάγκη ύπαρξης επαγγεγματικών στελεχών, που θα πρέπει να προσλαμβάνονται με αυτηρά κριτήρια, και άλλο η ύπαρξη μεγάλων επιχειρήσεων,οι οποίες μάλιστα δραστηριοποιούνται σε ευρύτερης κλίμακας δραστηριότητες πέραν της κομματικής έκφρασης, που αντικειμενικά σε μετατρέπουν σε κεφαλαιοκράτη με την ανάλογη νοοτροπία. Ένα άλλο ζήτημα, από την άλλη είναι τελικά το τι συνείδηση δημιουργείς στα μέλη σου. Όταν η σχέση κόμματος - μέλους συγχέεται με τη σχέση εργοδότη - υπάλληλου όσο συνείδηση και νά 'χουν και οι δύο πλευρές τότε κάποια στιγμή τα πράγματα θα έρθουν στη τριβή και τη σύγκρουση.
    Να δεχτώ ότι υπάρχει η ανάγκη πόρων. Ότι υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης κάποιων μέσων για την εξασφάλιση διάδοσης της άποψης του ΚΚΕ. Από αυτό όμως μέχρι την ανάπτυξη ολόκληρης επιχειρηματικής δραστηριότητας υπάρχει μεγάλη απόσταση.
    Άλλωστε ποτέ και πουθενά όπου ανδρώθηκαν και έφτασαν μέχρι την επανάσταση, ιστορικά αλλά και σύγχρονα, τα ΚΚ δεν στηρίχτηκαν στην ύπαρξη ιδιόκτητων επιχειρήσεων για να έχουν οικονομικούς πόρους ή για να διαδίδουν τις απόψεις τους αλλά στη δουλειά και την αυτοθυσία των μελών τους και των οπαδών τους. Άλλοι είναι οι τρόποι που εκικοινωνεί ένα ΚΚ με το λαό και την εργατική τάξη. Νομίζω σύντροφοι ότι υπερβάλλετε και πρέπει να κατανοήσετε ότι περισσότερο ζημιά κάνουν οι επιχειρήσεις και τα όποια εκμεταλλέυσιμα περιουσιακά στοιχεία στο ΚΚΕ παρά καλό.
    Δεν καθαρίζουμε με το να λέμε ότι είναι επιχειρήσεις που δρουν στο καπιταλισμό και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Τότε λογικά θα σου απαντήσει ο άλλος τότε γιατί απαιτείς άλλα από τους κανονικούς κεφαλαιοκράτες; Εκτός και αν είναι δικαιολογημένες οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών οπότε καλώς γίνεται ότι γίνεται και θεωρούμε ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν μόνο στο σοσιαλισμό και λάθος παλεύουμε για ωράρια, δουλειά, αυξήσεις κ.λπ. στα πλαίσια του καπιταλισμού. Ακόμη και σήμερα δεν είμαστε αντίθετοι στις απολύσεις και στις μειώσεις των μισθών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σα συνέχεια από το προηγούμενο. Γιατί δε μπορεί να πάεο κόντρα το ΚΚΕ; Στα μέσα της δεκαετίας του '80 (δε θυμάμαι ακριβώς χρονιά) δεν ήταν όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαγόρευσε τις αυξήσεις και ο Ριζοσπάστης παρ' όλα αυτά έδωσε και μάλιστα τιμωρήθηκε με τσουχτερό πρόστιμο; Θα μου πείτε άλλη εμβέλεια έχουν τα γεγονότα. Πράγματι. Αλλά όταν διαλέγεις να ανακατευτείς με πράγματα που είναι, ή θα έπρεπε να είναι, έξω από τα χωράφια σου τότε θα πρέπει να λουστείς και τις συνέπειες. Είναι πολύ άσχημο σύντροφοι μια γραμματέας ενός ΚΚ να βγαίνει στα αστικά ΜΜΕ ή στη βουλή και να απαντάει με τα ίδια επιχειρήματα που απαντάει το σύστημα. Χρειάζεται να έχουμε και το θάρρος της αυτοκριτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "οι μειώσεις αποδοχών, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ της καπιταλιστικής κρίσης, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής !"
    Κατάλαβες τι έγραψες; Ξαναδιάβασέ το σε παρακαλώ!
    Κατάλαβες τι έγραψες; Μάλλον δεν κατάλαβες, αλλιώς δεν θα το έγραφες!.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ κατανοώ απόλυτα τι γράφω ...
    Γιατί, αμφισβητείς το ότι είναι αναγκαίο μέτρο ? Υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους και να ξεπεραστεί η κρίση, εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή του Καπιταλισμού ? Αν γνωρίζεται κάποιον τρόπο, τότε καταρρίπτεται τον Μάρξ αγαπητε, και πάτε για νόμπελ οικονομίας ....

    Όσο για τις απορίες των υπολοίπων ανωνύμων, θεωρώ πως το κείμενο είναι πλήρες και απαντά στις ερωτήσεις τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το Μνημονιο,το ΔΝΤ,οι απολυσεις.............είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ της καπιταλιστικής κρίσης, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής !"
    Προτεινω στο ΣΕΒ σε καθε αγωνιωδη και δακρυβρεχτη ανακοινωση του να
    κλεινει με την παραπανω δικη σου φραση.επισης προτεινω στην αυριανη απεργιακη συγκεντρωση να ανεβεις στο βημα και να πεις οτι δεν υπαρχειΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής .
    κωστας θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα σου είπε κανένας , φίλε Κώστα, πως οι καπιταλιστές δεν έχουν δίκιο σε αυτά που λένε ? Φυσικά και έχουν δίκιο, μόνο που οι καπιταλιστές υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα ....

    Ενώ απο την άλλη ο εργαζόμενος λαός, έχει και αυτός δίκιο, απο την δικιά του σκοπιά ...

    Το ζήτημα είναι ποιά κοινωνική τάξη απο τις δυο, θα επιβάλλει το δίκιο της, και αυτό συνδέεται άμεσα με το ποιά κοινωνικής τάξη θα έχει και την εξουσία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητη κοκκινομυγα για να μη συνεχιστει αυτος ο παραλληλος μονολογος, οταν βρεις λιγο χρονο γραψε κατι,κατω απο τον τιτλο "ταξικη παλη και μεσα παραγωγης ιδιοκτησιας ΚΚΕ,στον καπιταλισμο"

    Κωστας Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ειναι ωρα για εμφυλιους ρε συντροφια....
    Εχουμε πολεμο.....Μαινα γκρινα....Βαθυα ψυχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.