7 Ιουνίου 2013

Προετοιμάζονται οι Ιταλοί βιομήχανοι για την όξυνση της ταξικής πάλης


Η ίδια ιστορία σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί εξουσιαστές των ευρωπαικών κρατών, "προειδοποιούν" για κοινωνικές αναταραχές, εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Το δικό μας ερώτημα δεν είναι φυσικά, ποιού τα συμφέροντα προσπαθούν να προασπίσουν με τις προειδοποιήσεις αυτές, καθώς θεωρούμε πως ακόμα και ο πιο αντιδραστικός εγκέφαλος, καταλαβαίνει πως προσπαθούν να καλύψουν τα νώτα τους. Το ερώτημα όμως είναι γιατί μοιράζονται μαζί μας, τις ιδιαίτερες "ανησυχίες" τους, αντι να τα συζητούν μεταξύ τους.  Αλλα για να δούμε λιγάκι την είδηση ... (σιγά τα νέα δηλαδή)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Βιομηχάνων, Γιάκοπο Μορέλι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έκανε λόγο για κίνδυνο να «υπάρξει εξέγερση λόγω της οικονομικής κρίσης».

«Χωρίς προοπτικές για το μέλλον, μετατρέπεται σε προοπτική μόνον η εξέγερση», επισήμανε ο Μορέλι στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης της οποίας προΐσταται, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Σάντα Μαργκερίτα Λίγκουρε του ιταλικού Βορρά.

«Το αύριο είναι κενό ελπίδας και το σήμερα γεμάτο αγωνία», πρόσθεσε ο Ιταλός επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση «μόνο οικοδομώντας και πάλι ένα κλίμα πραγματικής εμπιστοσύνης, χάρη στη διαφάνεια, στη συνοχή και σε μια νέα ηθική συμπεριφορά στη διαχείριση του δημοσίου συμφέροντος».

Ο Μορέλι στάθηκε στο γεγονός ότι η ανεργία των νέων στην Ιταλία βρίσκεται στο 40,8% -και ανεβαίνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες στις νότιες περιφέρειες της χώρας-, ενώ η βιομηχανική παραγωγή έχει συρρικνωθεί κατά 25%.


«Η οικονομική ανάπτυξη, η ελευθερία του επιχειρείν και η κοινωνική συνοχή πρέπει να καταφέρουν να συμβαδίσουν», σημείωσε ο επικεφαλής των νέων ιταλών βιομηχάνων.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη επιχειρηματίας έδωσε την Πέμπτη τέλος στην ζωή του στην πόλη Τρεβίζο, στη βορειοανατολική Ιταλία.

Ο Στέφανο Ντα Φιές, 62 ετών, ανέφερε σε σύντομη επιστολή προς τη σύζυγο και τα παιδιά του ότι η μικρή οικοδομική εταιρία του δεν κατάφερνε να εισπράξει τις οφειλές των πελατών του που ξεπερνούσαν τις εκατό χιλιάδες ευρώ και είχε περιέλθει σε αδιέξοδο. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Τι σημαίνει το γεγονός πως οι "νέοι" βιομήχανοι της Ιταλίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη εξέγερση ?
Σημαίνει άραγε πως οι βιομήχανοι ζητούν να καταπολεμηθούν οι παράγοντες που ενδεχομένως θα οδηγήσουν τους Ιταλούς σε εξέγερση ? Δηλαδή τα μέτρα λιτότητας, η μείωση τους εργατικού κόστους, οι ελαστικοποίηση της εργασίας, οι απολύσεις, οι μείωση των κοινωνικών δαπανών κλπ ?

Όχι βεβαίως, διότι όλα αυτά δεν αποτελούν κάποιο φυσικό φαινόμενο, κάποια φυσική καταστροφή, αλλά πραγματοποιούνται βάση των αναγκών "ανταγωνιστικότητας" των Ιταλών βιομηχάνων, νέων και παλαιών. Εαν ήθελαν να αποκλιμακώσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και να ελαττωθεί ο "κίνδυνος εξέγερσης" απλά δεν θα αύξαναν το επίπεδο εκμετάλλευσης των εργαζομένων και δεν θα προωθούσαν αυτήν την ακραία φιλομονοπωλιακή -ευρωενωσιακή και μνημονιακή- ατζέντα. Αλλά τότε θα μου πείτε, δεν θα μιλούσαμε για καπιταλιστές και Καπιταλισμό.

Άρα τι επιδιώκουν με την κρούση του κώδωνα ? Και σε ποιούς απευθύνονται, ώστε να λάβουν μέτρα, απο την στιγμή που οι ίδιοι κατέχουν την εξουσία και ελέγχουν το πολιτικό σύστημα της χώρας ? Δεν ξέρουν άραγε τι είναι η ταξική πάλη, πως οξύνεται και που οδηγεί ? Φυσικά και ξέρουν, όπως επίσης ξέρουν ή τουλάχιστον μελετούν, με ποιον τρόπο θα την αντιμετωπίσουν.

Τι πετυχαίνεις, όταν συνεχώς προειδοποιείς έναν ήδη ανήσυχο λαό πως έρχεται σύγκρουση, εξέγερση, επανάσταση, επιδρομές σε τράπεζες, σε σουπερ μάρκετ, χάος και κακό ?

Τον γεμίζεις με φόβο και αγωνία, οδηγώντας την ιταλική κοινωνία και τον ιταλικό λαό, σε πρόωρη συντηρητικοποίηση, ώστε απο την μια να αποφύγει την συμμετοχή του σε διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις εργαζομένων ... και απο την άλλη να δεχθεί με μεγαλύτερη ευκολία, τα μέτρα που διασφαλίζουν την τάξη, την ασφάλεια και την ηρεμία, πέρα πάσης θυσίας.

Δηλαδή περιορισμούς, απαγορεύσεις και καταστολή.

Και στο βάθος οι φασίστες. Όπως πριν 90 χρόνια.

Άρα για όσους βιάζονται να βγάλουν το συμπέρασμα πως οι Ιταλοί βιομήχανοι, δείχνουν με αυτήν την ανακοίνωση απλά τον φόβο τους για την δύναμη και τις δυνατότητες του λαού, παραβλέπουν και υποτιμούν την -ακόμα- εδραιωμένη κυριαρχία τους. Διότι όσοι γνωρίζουν ιστορία και πολιτική οικονομία, μαγειρεύουν πριν πεινάσουν. Και οι βιομήχανοι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των λαών, είναι ιδιατέρως διαβασμένοι.

1 σχόλιο:

  1. "Άρα τι επιδιώκουν με την κρούση του κώδωνα ? "
    Oι αστοί πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Επεξηγηματική ανάρτηση REDFLY για τον τρόπο σκέψης των αστών! Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.