17 Αυγούστου 2011

Σχετικά με την ΠΓΔΜ και το Κομμουνιστικό Κόμμα της ΠΓΔΜ (και η σταση του υπερ της Ελλαδας)

Με αφορμή δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας των εργαζομένων του νομού Λέσβου για το ΚΚΜακεδονίας (ΠΓΔΜ), οι αντικομουνιστές χτύπησαν πάλι.Ρίχνουν τόνους λάσπης και βγάζουν δηλητήριο.Παραποιούν την θέση του Κ.Κ.Ε για το συγκεκριμένο θέμα της ονομασίας.Δεν αναφέρονται καν στις πολιτικές θέσεις του γειτονικού ΚΚΜακεδονίας (ΠΓΔΜ) που καμιά σχέση δεν έχουν με εθνικισμούς εις βάρος της Ελλάδας, σε αντίθεση με άλλα μεγάλα κόμματα των Σκοπίων (τυπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛαΟΣ και διαφορες εθνικιστικες-φασιστικες-ρατσικες ομαδες τυπου Χρυσης Αυγης* )

Βολικό αυτό για τους υποστηρικτές του Παπανδρέου και του Καρατζαφέρη ,που χέρι χέρι , δίνουν τα πάντα στους πλούσιους και τους τραπεζίτες (τους "πατριώτες"'),ξεπουλάνε την χώρα σε τιμή ευκαιρίας στους ξένους επενδυτές (προφανώς και οι ξένοι επενδυτές είναι Έλληνες "πατριώτες") και με την ψήφο τους στο πρώτο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ έφεραν την Τρόικα και το ΔΝΤ για να μας κυβερνά (Μεγάλη πατριωτική πράξη).


Σε όλους αυτούς τους δήθεν πατριώτες που στην πραγματικότητα έχουν μόνο το χρήμα ως πατρίδα, αντιστέκεται το πραγματικά πατριωτικό κόμμα το Κ.Κ.Ε, που νοιάζεται και αγωνίζεται για τον Ελληνικό λαό που υποφέρει.Που ξεσκεπάζει την υποχωρητική στάση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Αιγαίο.
Που είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ που μετά μανίας στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ν.Δ. 

Σε ένα ΝΑΤΟ που έχει ως μέλος του την Τουρκία που έκανε εισβολή στην Κύπρο το 1974.Σε ένα ΝΑΤΟ που επιτρέπει στην Τουρκία να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Όλα αυτά σε μια εποχή που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η επιρροή του Κ.Κ.Ε στον Ελληνικό λαό που αναγνωρίζει ότι το Κ.Κ.Ε είχε προειδοποιήσει και είχε προβλέψει την οικονομική κρίση.Η συκοφάντηση του Κ.Κ.Ε θα συνεχιστεί,αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να απαντάμε κατάλληλα σε αυτά τα ανθρωπάκια,τα πράσινα ,γαλάζια και μαύρα πιόνια του συστήματος.

Σε αυτούς τους ψεύτες αφιερώνω το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που είναι όργανο του Κ.Κ.Ε Ένα πρόσφατο δημοσίευμα για τις εκλογές στην γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ.Ας διαβάσουν οι υποκριτές κάθε γραμμή και να μας πουν πως αναφέρεται η χώρα αυτή.(Τρίτη 7 Ιούνη 2011)

Και η αναδημοσίευση του άρθρου παρακάτω:

ΠΓΔΜ
Πρώτο, αλλά με μεγάλες απώλειες, το κόμμα του Γκρούεφσκι
ΣΚΟΠΙΑ.-- Πρώτη δύναμη, αν και με μειωμένο ποσοστό κατά περίπου 10%, αναδείχθηκε πάλι στις προχτεσινές εκλογές της ΠΓΔΜ το κόμμα «VMRO - DPMNE» του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που θα πρέπει να αναζητήσει ισχυρές μετεκλογικές συνεργασίες προκειμένου να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το κόμμα του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι πήρε ποσοστό 38,98,% εκλέγοντας 56 βουλευτές (είχε 63). Στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης SDSM της Ράντμιλα Σεκερίνσκα με 32,78 % και 42 βουλευτές (είχε 22% και 27 βουλευτές).
Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων επικράτησε το DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 10,24% και 15 έδρες και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,90% και οκτώ έδρες. Το νεοσύστατο αλβανικό κόμμα του δημάρχου της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι, πήρε 2,67% και εξέλεξε δύο βουλευτές.
Το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε περίπου στο 63,5%.
Χτες βράδυ, η Αστυνομία συνέλαβε στα Σκόπια τον Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγό του μικρού κόμματος «Ενωμένοι για τη Μακεδονία», για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100.000 ευρώ.

* Σημ. yiokyiok

23 σχόλια:

  1. -Το ΚΚ Μακεδονίας έτσι λέγεται, και δεν μπορώ να καταλάβω ποια δυνατότητα θα είχαν οι έλληνες κομμουνιστές να το ξαναβαφτίσουν με όνομα της αρεσκείας τους.
    -Από την άλλη μεριά είναι ακριβώς οι ομοϊδεάτες των καρατζαφέρηδων, της γειτονικής χώρας που θέλουν να την φτάσουν στην ...Λάρισα, και όχι οι κομμουνιστές της. Αν μπουν στην ΕΕ, στην ίδια παράταξη με το ΛΑΟΣ θα είναι στο ευρωκοινοβούλιο! Για να ξέρουμε δηλαδή και τι λέμε!
    -Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, το ΚΚΕ μάλλον για έλειψη διεθνιστικής εγρήγορσης (αν και από άποψη τακτικής είναι απόλυτα κατανοητή) παρά για μη πατριωτισμό θα μπορούσε να κατηγορηθεί. Αν και έσωσε την διεθνιστική τιμή του, με την μη-συμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια της δεκαετίας του '90, ο όρος ΠΓΔΜ είναι τουλάχιστον αστείος. Δηλαδή οι κάτικοι της χώρας αυτής, πως λέγονται ΠΓΔΜιώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκατα στον σιαντο-ιωαννιδη-ζαχαριαδη.Μπορει να μην προδωσαν την μακεδονια τελικως αλλα προδωσαν το Λαικο κινημα (ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ).Ολα τα αλλα περιττα απορω πως υπαρχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Μακεδονια την ΠΡΟΔΩΣΑΝ οι Δεξιοι και το ΠΑΣΟΚ.

    Η πολιτικη που ακολουθησαν εως τωρα(μιας και αυτη κυβερνανε) επετρεψε να αναγνωριστουν Διεθνως εως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .(μιας και ολος ο υπολοιπος κοσμο τα αποκαλει Μακεδονια..επισημως οσωνουπο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ 3.33 ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ-ΣΙΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΖΗΛΟ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑΣΥΓΚΩΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΙΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΝ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΩΡΑ ΚΕΦΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΔΡΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΑΝΕΡΑ ΑΛΛΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΓΕΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ.

    ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΒΕΛΙΟΥΧΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΟΤΗΘΗ Η ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε 4:57 βλεπω η κατηχηση του κομματος πιανει τοπο.
    1ον Αν καποιος ξεκινησε ακαιρη επανασταση ηταν το ΚΚΕ με το ΔΣΕ
    2ον.Ο Αρης αυτο που ελεγε ηταν πως με τον ΕΛΑΣ θα μπορουσαν να γινουν ελευθερες εκλογες και δημοψηφισμα για τον βασιλια
    3ον.Δεν μιλησε ποτε για επανασταση.Αλλα δεν πιστεψε ποτε οτι οι Δεξιοι θα τηρησουν την Βαρκιζα
    4ον.Το ΚΚΕ επρεπε να ακολουθηθει την βουληση του λαου και οχι του Σταλιν
    5ον.Αν δεν κανω λαθος τωρα τελευταια τον δικαιωσε κιολας το μονο που του καταλογιζει ειναι πως δεν πειθαρχησε στην κομματικη γραμμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
    ΤΡΙΤΟΝ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΣΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.
    ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ:
    ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΣ,ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.
    ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ.
    ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.
    ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ ΜΕ 20 ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΚ ΤΑΚΗ ΦΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ.
    ΤΙ ΕΠΕΔΙΩΚΕ; ΗΛΠΙΖΕ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ.
    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΘΟΡΥΒΟ.
    Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΣΚΟΡΠΙΖΕ ΑΛΛΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΑΛΛΟΥ ΦΟΒΟ.
    ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ,ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Σ' ΑΥΤΟ ΕΠΠΕΡΙΠΤΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΠΕΛΥΕ ΠΥΚΝΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1941-1974
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΓΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
    ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΙΕ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΤΤΟΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΘΗ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΤΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΣΤΕ.
    ΠΡΟΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ, ΑΦΟΠΛΙΖΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΑ,ΚΥΝΗΦΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ,
    ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ . ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ:
    Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΤΥΜΩΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνεις δηλαδη με την συμφωνια της βαρκιζας.Οταν το ΚΚΕ εβλεπε στην κατοχη τα ταγματα ασφαλειας και την δραση της δεξιας δεν κατανοουσε πως μετα θα συνεχιζοταν.Ποιος ο λογος να παραδωσουν τα οπλα οταν θα μπορουσε ο ΕΛΑΣ να εγγυηθει την ελευθερια του λαου.Το ΕΑΜ ειχε 2000000 μελη και ισχυρο στρατο.Αλλα ομως ειχε συμφωνησει ο πατερουλης Σταλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΜΟΥ, ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΕΙΝΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ.
    Ο ΣΛΑΝΙΝ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ;
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΝΟΩ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o Σταλιν κολλαει στο οτι ειχε συμφωνησει με τους Αγγλους στον αφοπλισμο του ΕΛΑΣ και το κκε το ακολουθησε πιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ναι κ δεν στηριξε το λαικο κινημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δηλαδή στην Κίνα που επίσης η άποψη του Στάλιν ήταν..."αυτοσυγκράτηση" τι εμπόδισε το ΚΚΚίνας να πάρει την εξουσία; Μήπως τίποτε; Μήπως τελικά την πήρε πανηγυρικά παρά τις αντίθετες γνώμες;

    Μάλλον αλλού θα πρέπει να ψάξεις τις αιτίες κι όχι στο αν ο Στάλιν βοήθησε ή όχι. Μη γίνεσαι σαν το Φαράκο που όψιμα θυμήθηκε (αυτό, όπως και πολλά άλλα...) ότι τα πάντα ήταν χαμένα.

    Εγώ σε αυτά τα πράγματα είμαι περισσότερο της άποψης...Μητσοτάκη:
    "Και να υπήρχε μια καταρχήν συμφωνία, σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν ταμπού", είχε πει ο Μητσοτάκουλας και είχε και δίκιο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΕ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΛΟΓΟ ΠΟΛΕΜΟΕΦΩΔΙΩΝ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΜΑ ΕΙΧΕ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
    ΗΤΤΑ
    ΠΡΕΠΕΙ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φεουδαρχικό το ΚΚΚίνας;

    Πάρτο και ρίξτου μια ματιά, αν θέλεις:
    http://www.kapsimi.gr/modules.php?name=Asers_Shop&s_op=viewproductdetails&lid=105

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΤΖΑΜΠΑ;
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως πραγματικά και από τους δυο παιδιά, η συζήτηση διεξάγεται σε εντελώς λάθος έδαφος, η αντίληψη των γεγονότων είναι εκλεκτική, βλέπεται ότι θα θέλταε να δείτε και όχι το όλο κάδρο... Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις άλλο πράγμα η κριτική όπου χρειάζεται και άλλο η επιθετική-εχθρική στάση.

    Για το θέμα του Μακεδονικού, αν υπάρχει κάποια "κομμουνιστική" παρέμβαση πρέπει να δούμε τη στάση των οπορτουνιστών της Γιουγκοσλαβίας, που είναι ουσιώδης και σε σχέση με τις αστικές θεωρίες στην προπολεμική Γιουγκοσλαβία και αναφέρομαι τόσο στον μεγαλοσέρβικο εθνικισμό όσο και στον εθνικισμό των σλαβομακεδόνων...Μην ξεχνάμε ότι η τότε Γιουγκοσλαβία είχε συμμαχήσει ουσιαστικά με τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ

    Για το θέμα του εμφυλίου και τη λαθεμένη γραμμή του ΚΚΕ τότε, εκτός των ντόπιων συνθηκών ευθύνεται και η Κομμουνιστική διεθνής και η τότε γραμμή της. Φυσικά δεν εφταιγε ο Βελουχιώτης για ότι ακολούθησε, δυστηχώς και αυτός έβλεπε τα πράγματα μάλλον περιορισμένα και δεν ευθυνόταν αυτός. Αντιθέτως μετά τα Δεκεμβριανά θα έπρπε να συνεχιστεί η ένοπλη πάλη με στόχο τον σοσιαλισμό κάτι που ξεκαθαρίστηκε πολύ αργότερα...

    Για το ΚΚ Κίνας, ε όχι και φεουδαρχικό αλλά από ένα σημείο και πέρα διατηρούσε σοβαρά προβλήματα γραμμής...

    όλα αυτ΄λα δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το ΚΚ Μακεδονίας φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια μικρή παρατήρηση.

    Όταν ο Τίτο ονόμαστε την περιοχή Μακεδονία, τότε, κανένας από τους σημερινούς "Ελληνάρες" δεν αντέδρασε ...
    Σήμερα γιατί τόσος ... πόνος ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμείς εδώ πάνω στην Θεσσαλονίκη την εποχή των κρατικών καναλιών βλέπαμε και το τότε Γιουγκοσλαβικό(προφανώς της περιοχής των Σκοπίων) που η μακέτα έγραφε Δημοκρατία της Μακεδονίας και τότε κανείς δεν έλεγε τίποτα. Άλλα περίμεναν στην αγορά του βαρδάρη τα μανάβικα του Γιουγκοσλάβους τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. RED.Η ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΚΙΧ ΟΤΑΝ Ο ΤΙΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΕΙΤΑΝ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗΣ . ΔΕΙΞΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΦΕΡΩΝ ΔΥΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ -ΗΠΑ - ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.