3 Αυγούστου 2011

16 τρις δολάρια στις Τράπεζες τα τελευταία 3 χρόνια από την Fed

Σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Κογκρέσου (GAO) -  η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου -  για τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκαν τα έκτακτα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης, από την 1η Δεκέμβρη 2007 μέχρι και την 21η Ιούλη 2010 η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) διένειμε 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε «έκτακτη βοήθεια» (μετάφραση : ατοκα δάνεια, εγγυήσεις) σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις παγκοσμίως!

Για την διάσωση των Τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, η Fed δημιουργεί χρήμα οδηγώντας σταδιακά το δολάριο στο μουσείο της οικονομικής ιστορίας, ενώ απο την άλλη δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικές παροχές, για μισθούς και για συντάξεις.

Πίνακας με τις "βοήθειες" ανα Τράπεζα
(κλικ για μεγέθυνση)

6 σχόλια:

  1. Είναι η μηχανή που κόβει κατοσταδόλλαρα, ε; εμάς γιατί ρε γαμώτ δεν μας μοιράζουν κάνα τρισεκατομμυριάκι να ξοδέψουμε, να κινηθεί και η αγορά; (ερώτηση παγίδα, χεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α δεν έχει ...
    Μόνο με δανεισμό θα τα πάρεις εσύ !

    Οι μεγάλες Τράπεζες, όμως που αποτελούν στηρίγματα του συστήματος, θα τα πάρουν τσάμπα (άτοκα δηλαδη) ώστε να βουλώσουν τις τρύπες των ισολογισμών τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι, και εν μέσω κρίσης, με όχημα τις τράπεζες, που κατά τον Λένιν αποτελούν " τα κέντρα της σύγχρονης οικονομικής ζωής, τα πρωταρχικά νευρικά κέντρα του συνολικού καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος", $18 τρις αφαιρέθηκαν από τα σύνηθη υποζύγια (εργάτες, συνταξιούχοι)και κατευθύνθηκαν στους απανταχού Γης Κεφαλαιοκράτες.
    Το ίδιο σενάριο παίχτηκε και στην χώρα μας, όπου προ και μετά μνημονίου οι τράπεζες "ενισχύθηκαν" στο όνομα του ανταγωνισμού και της συνακόλουθης ενίσχυσης της ρευστότητας τους με το ιλιγγιώδες ποσό των 108 δις €. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2010 "τσίμπησαν" οι κακομοίρηδες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της πατρίδας μας 78 δις €. Από αυτά τα 28 δις € είναι ευγενική συνεισφορά της ΝΔ και τα υπόλοιπα 50 δις € προέρχονται από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ πατρώνες της Σοσιαλιστικής αναγέννησης της Ελλάδος. Για να πετύχουν δε αυτό τον στόχο τσόνταραν άλλα 30 δις € υπέρ φτωχών και απόρων τραπεζιτών το σωτήριων έτος 2011 που διανύουμε...Το ποσό αυτό (βλ. 108 δις €) είναι τριπλάσιο του ελλείμματος των 36 δις € του προϋπολογισμού του 2009. Υπενθυμίζουμε, πως αυτή η μαύρη τρύπα (λίγη αστρονομία δεν έβλαψε κανέναν, ούτε τα οικονομικά των κρατούντων) αποτέλεσε την αφορμή για να μειωθούν μισθοί, συντάξεις, να περικοπούν επιδόματα, να καταργηθούν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, να τεθεί επί τάπητος το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις €, και έπονται και άλλα.
    Όταν σε κάποιον δίνεις χρήματα και προνόμια, από κάποιον άλλον πρέπει με την ίδια αναγκαιότητα να τα αφαίρεσης. Στο εκμεταλλευτικό σύστημα που διαβιούμε, τον καπιταλισμό δηλ., όλες οι πολιτικές αποφάσεις συντείνουν πάντοτε σε μια συντεταγμένη: την οικονομική αφαίμαξη των πολλών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, για τον ευτροφισμό των λίγων κηφήνων που παρασιτούν διαβιώντας ξετσίπωτα και πλουσιοπάροχα εις βάρος της εργασίας των υποζυγίων.

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο απόφθεγμα του Λένιν, είναι ορθότερο η λέξη "πρωταρχικά" να αντικατασταθεί με την λέξη "κύρια"...
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΞΕΙ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΙΧΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΧΑΝΕΤΕ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχει χειροτερο γκραν μπουρδελο απο την χωρα μας.

    Νατο.

    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231122774

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.