5 Απριλίου 2013

Είναι ο καπιταλισμός ρεεεε…..


Θυμάστε τους μύδρους που εξαπέλυε η άρχουσα τάξη της Ολλανδίας κατά του ελληνικού λαού με χλευαστικές εκφράσεις για «τεμπέληδες της εύφορης ελληνικής κοιλάδας» που καταχρέωσαν τη χώρα; Δυστυχώς κάποιοι απλοί Ολλανδοί νόμισαν πως αυτοί ανήκαν στους προνομιούχους και αφ υψηλού κριτικούς που η κρίση δεν θα εύρισκε ποτέ και μπήκαν στον χορό του χλευασμού.

Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση δεν είχα καμία διάθεση εκδίκησης ή χλευασμού της ανεγκεφαλίτιδας κάποιων Ολλανδών. Απλώς θυμήθηκα την πάγια θέση των κομμουνιστών για όλους αυτούς: Είναι ο καπιταλισμός ρεεεε…..

Η είδηση λέει:
«ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ; …Από την άλλη πλευρά, η γενική συνέλευση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, της ABN AMRO, αποφάσισε να απαγορεύσει στους πελάτες της να παίρνουν σε φυσική μορφή τον χρυσό, τον οποίο διατηρούσαν σε αυτήν - υποχρεώνοντας τους να τον μετατρέπουν σε χαρτονομίσματα, εφ όσον θέλουν να προβούν σε αναλήψεις.


Την ίδια στιγμή, οι πελάτες της επίσης ολλανδικής ING βρέθηκαν αντιμέτωποι με πιστωτικές κάρτες που δεν λειτουργούν, με λανθασμένα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, με "πεσμένο" on-line σύστημα και με διάφορα άλλα προβλήματα, τα οποία τους ανησύχησαν στο έπακρο.

Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τα μεγάλα προβλήματα των ενυπόθηκων δανείων (φούσκα ακινήτων), καθώς επίσης την αύξηση των τραπεζικών επισφαλειών, την υπερχρέωση των νοικοκυριών (650 δις €) και την ύφεση, σε συνδυασμό με την τραπεζική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της ΕΕ, είναι φυσικό να αναρωτηθεί, μήπως ήλθε η ώρα της Ολλανδίας να βυθιστεί στην κρίση».

Θα τα μάθατε φυσικά και για τους τίμιους πλην πλούσιους και ηθικούς έως ηθικολογίας Γερμανούς και Γάλλους πλουτοκράτες. Δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια «μαύρα» και αφορολόγητα στις ίδιες… «παρθένες» τράπεζες του παγκόσμιου κλεμμένου πλούτου των λαών ως κεφάλαια κατατιθέμενα μαζί με τα κεφάλαια κάποιων πλούσιων Ελλήνων που χύνουν και δάκρυ για το χαμό του… έθνους από τα υψηλά μεροκάματα, τις συντάξεις και τα φάρμακα των καρκινοπαθών απαιτώντας λιτότητα και υποταγή στην τρόικα….




Αλήθεια η τρόικα δεν θα βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του Στουρνάρα και του Σόιμπλε απειλώντας τους ότι αν δεν φέρουν πίσω τα «παρθένα» κεφάλαια θα τους κλείσουν φυλακή για συνέργεια; Να μια καλή κίνηση της τρόικας για τη… σωτηρία των λαών και όχι των κεφαλαίων… Σιγά τώρα μη κάνουμε όνειρα να βγάλει ο ένας κόρακας το μάτι του άλλου. Απλώς θα βγάλουν όλοι μαζί τα μάτια των λαών.


Όμορφος κόσμος μαγικός καπιταλιστικά πλασμένος!

Κι έτσι εμείς θα καταλήξουμε και πάλι: Είναι ο καπιταλισμός ρεεεε…..



Πηγη: Aριστερα και πολιτικη

1 σχόλιο:

  1. Εγω συντροφε αντιθετως εχω διαθεση εκδικησης και χλευασμου και οτι αλλο θελεις.Οταν τα ζωα κυλιουνται με την μουρη στο χωμα πολυ το φχαριστιεμαι.Δεν γινεται αλλιως.Οσο τα ζωα εχουν να φανε δεν ξεσηκωνονται.Περαν αυτου ασ'τους να την φανε τωρα ωστε την επομενη φορα να ειναι πιο ταπεινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.