27 Απριλίου 2013

Πελοπόννησος: Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη ρατσιστική δράση αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής ( 2 VIDEO )


Μαχητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Νοσοκομεία της Πάτρας (Ρίου και Αγ. Ανδρέα), στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο καθώς και στα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κορίνθου. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την απαράδεκτη ενέργεια της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει στα παραπάνω νοσοκομεία «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες». Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Σπάρτης για την προγραμματισμένη αιμοδοσία από τη Χρυσή Αυγή σήμερα Σάββατο.

Στην Πάτρα στο Νοσοκομείο του Ρίου δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους, πιεζόμενοι και από τη δυναμική παρουσία των δυνάμεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οποίοι μοίραζαν ανακοινώσεις του Κόμματος για το συμβάν και ενημέρωναν τον κόσμο. Η αιμοδοσία δεν πραγματοποιήθηκε. Στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα εμφανίστηκαν μερικά άτομα που απαιτούσαν να δώσουν αίμα μόνο για Έλληνες, ενώ όταν, μετά από την πίεση που δέχτηκε και από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ήταν συγκεντρωμένοι από το πρωί, η Διοίκηση τους ζήτησε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι το αίμα που θα δώσουν θα διατεθεί σε οποιονδήποτε το έχει ανάγκη, Έλληνα ή μετανάστη, αυτοί αρνήθηκαν να δώσουν αίμα και αποχώρησαν.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα εξωτερικά ιατρεία. Εκεί βρίσκονταν ταξικά σωματεία και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που χάρη στη μαζική παρουσία τους και την επέμβασή τους το νοσοκομείο αρνήθηκε να πάρει αίμα που θα προορίζεται μόνο για Έλληνες και όσοι προσήλθαν να δώσουν αίμα, αυτό θα προοριστεί για όποιον το έχει ανάγκη. Ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η παρουσία των ταξικών δυνάμεων ανάγκασε να δώσουν αίμα όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς να αναγράφεται τίποτα ιδιαίτερο στις φιάλες αίματος.


Παράλληλα, οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στον εικονολήπτη του Arcadiavoice.gr, πιάνοντάς τον από τον λαιμό, ενώ του πήραν το κινητό τηλέφωνο ζητώντας του να διαγράψει το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μη φαίνονται πρόσωπα.

Ο Νίκος Γόντικας κατήγγειλε την επίθεση, τονίζοντας: «Να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δωσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Έλληνες. Αν είναι παλικαράδες να βγουν με το πρόσωπό τους στην κοινωνία, όπως βγαίνει το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα». (Δείτε εδώ την δήλωση του Νίκου Γόντικα, απο το arcadiavoice).

Στο Νοσοκομείο της Σπάρτης πραγματοποίησε χτες, Παρασκευή, παράσταση αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας να μην επιτραπεί να διεξαχθεί η απαράδεκτη «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες». Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή της Λακωνίας του ΚΚΕ, αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου, καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Κανείς δεν εμφανίστηκε να δώσει αίμα μόνο για Έλληνες.

Διαβαστε επισης :

Λάρισα: Απέτυχε η ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής


902.gr

2 σχόλια:

  1. Ο Φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος....ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ !!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ....τον ΤΣΑΚΙΣΕ -τον Νίκησε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!!
    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ - ΠΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΛΙΚΙΩΝ ΤΗΣ "ΧΡΥΑΣΑΥΓΟΥΛΑΣ" (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ...)

      ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΤΣΙ, ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!


      ΜΠΑΜΠΗΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.