23 Απριλίου 2013

Ο Μάκης Παπαδόπουλος στο MEGA (22/04/2013)


«Η ταξικότητα μιας πολιτικής κρίνεται από τα συμφέροντα που υπηρετεί», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA, το βράδυ της Δευτέρας.

Κρίνεται, πρόσθεσε, «από το ότι κατεδαφίζει εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή όχι απλά αφήνει στο απυρόβλητο, αλλά ενισχύει την πιο επικίνδυνη συντεχνία εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών και αυτό φαίνεται στο πέρασμα του χρόνου με μονοκομματική, με τρικομματική κυβέρνηση, με κυβέρνηση τεχνοκρατών, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία».

Από αυτή την άποψη, σημείωσε, αν πρέπει κάτι να πούμε για την επόμενη μέρα είναι ότι «χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας. Εμείς αυτό έχουμε να πούμε στον ελληνικό λαό. Αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».


Το μέτρο υπογράμμισε, «δεν είναι “ο νόμος είναι νόμος”, αλλά είναι ποια ταξικά συμφέροντα υπηρετεί ο νόμος. Δεν υπάρχει μια νομιμότητα υπεράνω ταξικών συμφερόντων και αυτό φαίνεται στην κάθε Μανωλάδα και στον κάθε Τσοχατζόπουλο».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της διαφθοράς, υπογράμμισε ότι «η παρανομία και η διαφθορά ανθεί πάνω σε ένα συγκεκριμένο έδαφος μίας νόμιμης αποστολής του κράτους, η οποία υπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα του κεφαλαίου, φοροαπαλλάσει, φοροελαφρύνει ομίλους».

Επισήμανε ακόμα ότι «ο Τσοχατζόπουλος είναι το δέντρο ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που είναι το δάσος».

Έχουμε, τόνισε ο Μ. Παπαδόπουλος, «ένα κράτος αναποτελεσματικό ακόμα και όταν ψάχνει τις ευθύνες του Τσοχατζόπουλου και τις περιορίζει μόνο στο αν ξέπλυνε μαύρο χρήμα, αλλά δεν στέκεται στις αναθέσεις απευθείας υποβρυχίων, δεν στέκεται στο τι έγινε με τα ΚΥΣΕΑ για την εφαρμογή των συμβάσεων στη συνέχεια. Έχουμε ένα κράτος το οποίο είναι αναποτελεσματικότατο για να ελέγχει συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας ή δικαιωμάτων μεταναστών εργατών και είναι πολύ αποτελεσματικό για να καταργεί ωράρια εμπορικών καταστημάτων, είναι πολύ αποτελεσματικό όταν θέλει να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις ή να επιστρατεύσει απεργούς».

Πηγή : 902.gr

4 σχόλια:

  1. πολυ, πολυ, μα πολυ δυνατος
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον εχω ακουσει πολλες φορες και ποτε δεν τον χορταινω.Ειναι τρομερα καταρτισμενος,τρομερα ετοιμολογος και δεν αιφνιδιαζεται ποτε οτι κι αν του
    εκσφενδονισουν.Πολυ απλα δεν παιζεται ο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ( http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo )
    Μάκης - Πάγκαλος

    Στο 3:20: "Kατα βάση υποστηρίζεται ότι η Ν.Δημοκρατία. γιατί σας αρέσει η δυστυχία του λαού, σας αρέσει να κλείνουν οι επιχειρήσεις.."

    Στο 5:10: "Είστε μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ."

    Ποιοί τα λένε; Αυτοί που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την Ν.Δ.

    Γεννιούνται και άλλα ερωτήματα.
    Τι διαφορετικό, τι παραπάνω λένε τώρα οι φασίστες, για το ΚΚΕ από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;
    Τι παραπάνω που γράφονται κατα καιρούς σε εφημερίδες του αστικού τύπου και της αντικκεδικης "αριστεράς" από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπιζω κι κουτσουμπας να βγει εξισου δυνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.