28 Απριλίου 2013

Θ. Παφίλης : Το αστικό κοινοβούλιο δε διστάζει να κάνει λάστιχο τις διαδικασίες του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου


Θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου τέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της συζήτησής του σήμερα στη Βουλή, η οποία απορρίφθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το θέμα αυτό  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως οι κυβερνήσεις κάνουν κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, να χρησιμοποιούν το κατεπείγον και άλλες διαδικασίες αμφιλεγόμενες.


Υποστήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση φέρνει σε ένα άρθρο 10 διατάξεις άσχετες μεταξύ τους, που αφορούν σε 4 διαφορετικούς νόμους. «Ε, αυτό είναι παράλογο. Τι συνταγματικό και μη συνταγματικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως η μόνη ενότητα που έχουν τα άρθρα, είναι πως έχουν στόχο να φορτώσουν την κρίση στο λαό. Αποδεικνύεται, τόνισε, ο χαρακτήρας της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου, που δε διστάζει να παραβιάζει και να κάνει λάστιχο, όσα θεωρεί ως ελευθερίες για να επιβάλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της αστικής τάξης.

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε πως τα Συντάγματα δεν είναι οι 10 εντολές του Μωυσή, αλλάζουν, ανατρέπονται και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψει το ΚΚΕ.

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.