24 Απριλίου 2013

 Επιδιώξεις και ενδόμυχες σκέψεις αστών αρθρογράφων

Ο κ. Δημήτρης Μητρόπουλος στα ΝΕΑ γράφει: «Το ΚΚΕ είναι σε αντίθετη τροχιά (σ.σ. εννοεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ) – δηλαδή σε συρρίκνωση. Ο Περισσός δεν έχει καμία αναπτυξιακή αντίληψη. Αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της Αριστεράς που μεγάλωσε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί λοιπόν να επαναπατρίσει ή να αποσπάσει ψηφοφόρους που στράφηκαν στην Κουμουνδούρου».

Οι πολιτικοί στόχοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετικοί, είναι η μέρα με τη νύχτα. Σε αυτό δεν πέφτει έξω ο κ. Μητρόπουλος. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να παίξει το ρόλο του ενός πόλου στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μετεξελίσσεται σε φορέα σοσιαλδημοκρατίας που θέλει να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στην εναλλαγή διαχειριστών του καπιταλιστικού συστήματος. Από την άλλη, το ΚΚΕ παλεύει για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την αστική ιδεολογία, για τη συσπείρωση των εργαζομένων και του λαού ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους (που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαχειριστεί) για την τελική ανατροπή τους και την εργατική λαϊκή εξουσία, την αλλαγή τάξης στην εξουσία, την κατάργηση της ταξικής σκλαβιάς. Έτσι προχωράει η κοινωνία προς τα μπρος και όχι με ιδέες βγαλμένες από τα ιδεολογικά μπαούλα ενός σαπισμένου καπιταλιστικού συστήματος, που μασκαρεύονται και πλασάρονται σαν «φρέσκιες» και «μοντέρνες».
Το ΚΚΕ βεβαίως και παλεύει για να συσπειρώνονται οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες στη γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια και για να εκφραστεί η αλλαγή των συσχετισμών και στο πολιτικό επίπεδο. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση και ψήφο, αλλά απευθύνεται σε όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν την εξουσία τους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης. Η πλουτοκρατία και οι εφημερίδες της ελπίζουν ότι αφού δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ, θα μπορέσουν να μειώσουν τη δυναμική της γραμμής του στα λαϊκά στρώματα και να το περιθωριοποιήσουν, αλλά ο ίδιος ο λαός θα τους διαψεύσει. Γιατί το ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο λαό. Είναι παρόν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, εκεί που ζει και πονά η φτωχολογιά. Γιατί με αυτοθυσία πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ενάντια στα μονοπώλια και στην ΕΕ. Δεν ακολούθησε το δρόμο των άλλων κομμάτων που λιβανίζουν την ΕΕ, τις καπιταλιστικές χώρες του Νότου και τις συμμαχίες με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Οι συσχετισμοί αλλάζουν, δεν είναι αιώνιοι. Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και ένας κόσμος που σκέφτεται ριζοσπαστικά, αισθάνεται αριστερός και πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί φιλολαϊκή λύση, είναι ώρα να σκεφτεί και να μην εγκλωβιστεί στο νέο δίπολο κυβέρνησης ΝΔ κεντροδεξιάς – ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, βρίσκεται στον αντίποδα των αντιλαϊκών συμμαχιών που προτείνουν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η Λαϊκή Συμμαχία εκφράζει το σήμερα και το μέλλον του λαϊκού κόσμου. Δίνει δυναμική και προοπτική νίκης για το λαό. Αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Μητρόπουλο και όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

902.gr

4 σχόλια:

 1. Συνταγή ΣΥΡΙΖΑ: Πως να γίνεις «ΠΑΣΟΚ» στη θέση του ΠΑΣΟΚ

  Μεθοδολογία για να μετατραπείς από (δήθεν) ριζοσπαστικό κόμμα με αναφορές στην κομμουνιστική αριστερά σε σοσιαλδημοκρατικό κολαούζο της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας. Με λίγα λόγια πως να μετατραπείς από ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ μέσα σε μόνο 5 βήματα:

  1. Μπερδεύεις σκόπιμα το λαό σπέρνοντας αυταπάτες.

  π.χ. Δεν έχεις ξεκάθαρη θέση για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως του χρέους, της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Επιχειρείς να θολώσεις τα νερά με αντιφατικές δηλώσεις που άλλοτε κάνουν λόγο για "διαγραφή του χρέους" και "σκίσιμο του μνημονίου" και άλλοτε για "επαναδιαπραγμάτευση" και "μορατόριουμ στις πληρωμές". Εκμεταλλεύεσαι την απογοήτευση του κόσμου και αφήνεις να πλανάται ένα ερώτημα περί των προθέσεων σου: Μπορείς να εξαπατήσεις εργατική τάξη και ταυτόχρονα να γίνεις ανάρπαστος στο μικροαστικό κοινό.

  2. Αποπροσανατολίζεις τη δημόσια συζήτηση απ' την ουσία του προβλήματος.

  π.χ. Προτάσεις «αντιμνημονιακό» και όχι «αντικαπιταλιστικό-αντιμονοπωλιακό» μέτωπο. Ρίχνεις τα βέλη σου προς τους κακούς τραπεζίτες αλλά δεν αγγίζεις το ζήτημα των μέσων παραγωγής και ποιός τα κατέχει, δηλαδή την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Μιλάς περισσότερο για τραπεζοπιστωτική κρίση και όχι για κρίση του καπιταλισμού. Έτσι, είσαι αρεστός και στο οικονομικό κατεστημένο (με το οποίο θέλεις να συνεργαστείς) και επενδύεις στην οργή του λαού. Πετάς κι' ένα "θα επαναφέρω τους μισθούς με ένα νόμο" και μπαίνεις σφήνα στο μυαλό του ψηφοφόρου που περιμένει εύκολες, άμεσες και ανώδυνες λύσεις.

  3. Μαζεύεις στις τάξεις σου παλιά στελέχη του κόμματος που επιθυμείς να αντικαταστήσεις.

  Με λίγα λόγια, μαζεύεις στους κόλπους σου το μισό ΠΑΣΟΚ. Συνεργάζεσαι με τη Λούκα Κατσέλη, συζητάς με τον Χάρη Καστανίδη και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκλέγεις βουλευτές σου πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον Παναγιώτη Κουρουπλή και τη Σοφία Σακοράφα. Ακόμη σημαντικότερα, ενσωματώνεις στις συνδικαλιστικές σου παρατάξεις τους πρώην πράσινους συνδικαλιστές που είχαν στηρίξει παλαιότερα τις αντιδραστικές πολιτικές Σημίτη και Παπανδρέου, γίνεσαι «ένα και το αυτό» με την παλιά εξουσία. Έχεις πλέον μέσα σου το κατάλληλο πασοκικό dna που χρειάζεται για τη μετατροπή σου σε καθεστωτική σοσιαλδημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 4. Αναζητάς συμμαχίες στη δεξιά για να δείχνεις περισσότερο «κεντρώος».

  π.χ. Διαπραγματεύσαι με εθνικιστικά-λαϊκίστικα κόμματα τύπου «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και πρώην υπουργούς κεντροδεξιάς, καραμανλικής κυβέρνησης (Π.Καμμένος). Προκειμένου να γίνεις κυβέρνηση φτάνεις και στο να μοιράζεις υπουργεία στο όνομα του «αντιμνημονιακού μπλοκ». Τι κι' αν σε ιδεολογικό επίπεδο υποτίθεται πως σας χωρίζει άβυσσος; Τι κι' αν στους ΑΝΕΛ έχουν προσχωρήσει ένα σωρό ακροδεξιών πεποιθήσεων τέως νεοδημοκράτες, φιλοβασιλικοί ή καρατζαφερικοί (βλέπε Ροντούλης); Στο «αντιμνημονιακό μέτωπο» χίλιοι καλοί χωράνε, αρκεί να μη θιχτεί ο καπιταλισμός και οι πυλώνες του.

  5. Προσεταιρίζεσαι το μεγάλο Κεφάλαιο κάνοντας το να σε συμπαθήσει.

  π.χ. Αφιερώνεις στην εφημερίδα σου ("Αυγή") σελίδες για την «υγιή επιχειρηματικότητα» προβάλλοντας μάλιστα και τις καινοτόμες ιδέες της... συντρόφισας Μαριάννας Λάτση. Δίνεις ρεσιτάλ δουλικότητας στην επιχειρηματική ελίτ λέγοντας πως στηρίζεσαι πάνω της για την ανοικοδόμηση της χώρας. Μιλάς τη γλώσσα των καπιταλιστών χωρίς να γίνεσαι αντιληπτός απο μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και έτσι είσαι και με το θύτη και με το θύμα. Παίζεις σε δύο ταμπλό και επιπλέον έχεις όλα τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα αστικό κόμμα εξουσίας απ' το μεγάλο Κεφάλαιο. Σε περίπτωση που κάποιοι γκρινιάζουν αμολάς έναν Λαφαζάνη, κουρδισμένο καλά μην ξεφύγει και με φορτισμένη τη μπαταρία, να παίξει την κασέτα του «αριστερού ρεύματος» περί εξόδου απ' το ευρώ και κοινωνικοποίηση των τραπεζών και καθάρισες. Αν ο Λαφαζάνης παρακουρδιστεί και βγει εκτός ελέγχου βάζεις Παπαδημούλη και Σταθάκη να σώσουν τα προσχήματα με ΔΗΜΑΡική πολιτική ορθότητα.

  Μην ξεχνάς, κατα τη διάρκεια των παραπάνω πέντε βημάτων είναι απαραίτητο να πετάς λάσπη προς το ΚΚΕ. Συνδίαζε αρμονικά τον ωμό αντικομμουνισμό με το politically-correct σαβουάρ βιβρ της ευρωπαϊκής αριστεράς, ζήτα συμμαχία και ταυτόχρονα υπονόμευε.

  "Του ΣΥΡΙΖΑ ο ήλιος, ο ήλιος π' ανατέλλει...".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βάλε και το λινκ των 5 βημάτων
   ( http://revol-now.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5694.html )
   Πως να γίνεις «χαλίφης» στη θέση του χαλίφη.Ιlief

   Διαγραφή
 3. Κυριε μητρόπουλε,το ποσοστό λίγο με ενδιαφέρει,σας το χαρίζω(δεν ενδιαφέρομαι να κυβερνήσω σε αστικό κοινοβούλιο-με καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής).
  Το κίνημα με κόφτεί κινείται με αργα βήματα και σείς του βάζεται όλο τρικλοποδιές,συντηρητικοποιείται μεγάλες μάζες και δεν βοηθάτε να αναπτυχθεί,προς την σωστη κατεύθυνση!!!
  Δεν αυταπατάμαι την εξουσία δεν θα την πάρω με την ψήφο,γιατί δεν την θέλω πρώτον και δεύτερον αυτοι που βγάζουν κυβέρνηση ξενα κέντρα-ξενη και ντόπια ολιγαρχία,δεν θα ήθελαν ούτε στα πιο ασχημα ονειρά τους να δουν το ΚΚΕ στην εξουσία,αντε γιατι μας ζαλίσατε.

  Γιοζεφ Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.