21 Απριλίου 2013

Μικρά και χαριτωμένα



Το καλό είναι ότι ο καπιταλισμός σήμερα, μην μπορώντας πια να πείσει τους λαούς ότι έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτόν, πλασάρεται ολοένα και περισσότερο ως αναγκαίο κακό και επιβάλει τον εαυτό του εκβιαστικά και δια της βίας.

Το κακό είναι ότι οι λαοί μέχρι σήμερα στο σύνολο τους , συμβιβάζονται με την ιδέα αυτή(του αναγκαίου κακού). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν υπάρχουν μέσα στους λαούς αυτούς και λαμπρές εξαιρέσεις, αλλά ούτε και ότι δεν γίνονται σταδιακά οι απαραίτητες ζυμώσεις που θα τους βοηθήσουν να ξεφύγουν από τις ιδεολογικές παγίδες του συστήματος, έτσι ώστε να αρχίσουν να συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της ανατροπής του.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

16 σχόλια:


  1. .."που θα τους βοηθήσουν να ξεφύγουν από τις ιδεολογικές παγίδες του συστήματος, έτσι ώστε να αρχίσουν να συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της ανατροπής του."
    Φραγκίσκο, με τι ασχολειται η οικογενεια σου, αν επιτρέπεται?
    Φραγκισκο νεαρε φιλόδοξε επαναστατη, άγουρο νιάτο που ζεις με το όνειρο της επαναστασης, τι θα συμβει, εχεις σκεφτει, όταν οι "φτερουγες" της ιδεολογιας, δεν ειναι φτιαγμένες για να πετάνε σε αυτον τον ουρανο?

    Η πολιτικη είναι μια τέχνη Φραγκισκο με την οποία πρέπει να πλησιαζεις τις μαζες να τις εκφράζεις, να τις οδηγεις..κλπ κλπ
    και τα δικά σου φτερα νεαρε μου, ειναι για να πετάς στο δικό σου ουρανο, σε κεινον που νομιζεις οτι θα "γινει" η επανασταση.. αλλά οι μαζες πετανε σε άλλον
    και δεν συναντιώνται με τον δικό σου.. δυστυχως..
    Sverdlov.J

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Πρώτον γιατί δεν ρωτάς με τι ασχολείται ο ίδιος?

      Δεύτερον προς τι η ανάκριση?

      Τρίτον εάν δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και την ανάγκη πλέον όσο ποτέ της ανατροπής του τότε είσαι πολύ λίγος για να κρίνεις εμάς τους 'ιδεολόγους' όπως λες.

      Και τέταρτον το που πάνε οι μάζες άστο να το αποφασίσουν αυτές και όχι εσύ. Είναι πολύ απλοϊκή η λογική σου. Η πολιτική είναι σύγκρουση τάξεων αγαπητέ και όχι τέχνη που προϋποθέτει ότι όσοι έχουν 'ταλέντο' δικαιούνται να έχουν άποψη γι' αυτήν και να ασχολούνται με αυτήν και ούτε μάρκετινγκ για να αλλάζεις πολιτική ανάλογα με τον εκάστοτε πολιτικό και κοινωνικό συσχετισμό και του που φυσάει ο άνεμος και τα γούστα του καθενός. Γκε γκε?

      Διαγραφή
  2. Μαζι με τις μαζες βρισκομαι και εγω καρφωμενος στη γη, πως να πεταξω στο συστημα αυτο πυο ζω;
    Ισως διαφερω ως προς το οτι εγω επιλεγω που και που να κοιταζω προς το βαθος, μπρος και πισω, και αλλοτε προς τα πανω χωρις αυτο το προς τα πανω να μου δημιουργει ψευδαισθησεις για το ποια ειναι η πραγματικοτητα σημερα.

    Ετσι κανω αυτο που νομιζω πιο σωστο, βασισμενος παντα "στο αν δεν μπορεσω να σε κανω να το δεις και εσυ ειναι σαν να μην το χω", του Ριτσου. Προσπαθω λοιπον να κανω και τους αλλους να κοιταξουν και πισω, και μπροστα, και λιγο πανω, αλλά χωρίς ψευδαισθησεις. Και να δουν αυτο το μπροστα και το πισω και το πανω, μεσα απο το πρίσμα του μαρξισμου λενινισμου, και μεσα απο τον διαλεκτικο υλισμο στην πραξη, μαθητης των οποιων, και αρχαριος κιολα, ειμαι και εγω.

    Και ολο αυτο δεν το θεωρω καθολου ματαιο, ούτε και ουτοπικο, οι σποροι δειχνουν τα μικρα τους κοτσανακια ακομη και σημερα, δεν ειναι τοσο ευκολο να τα δεις, ομως με την κατάλληλη φροντιδα αυτα τα κοτσανακια αυριο θα γινουν δεντρα, θα τα ποτισει ο ιδρωτας μας, θα τα ποτισει και το αιμα μας. Και εμεις, για να εμαστε αυτο που θα ήταν ωραίο να ειμαστε πρεπει να δωθουμε οσο το δυνατον περισσότερο σε αυτο το σκοπο, οχι με αυτοσκοπο το αντάλλαγμα, αλλά την γνωση οτι συμβάλουμε, εστω και ως μικροι κοκκοι άμμου μιας απεραντης παραλιας, σε αυτο που αποτελει την εξέλιξη.

    Και παρακατω σου παραθετω σχετικα αρθρα μου και ποιηματα επι του ζητηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νοημα του αγωνα 1

    http://poexania.wordpress.com/2011/10/08/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1/

    και 2

    http://poexania.wordpress.com/2012/05/31/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3/

    και για τις περιπτωσεις που χρειαζεται κουραγιο περαν της ψυχρης λογικης

    http://poexania.wordpress.com/2011/09/24/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για το τελος μερικα ποιηματακια ποχω γραψει κατα καιρους

    http://poexania.wordpress.com/2012/09/17/%CE%BC%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD/

    http://poexania.wordpress.com/2012/01/30/%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1/

    http://poexania.wordpress.com/2011/05/23/%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE/

    http://poexania.wordpress.com/2010/08/14/%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7/

    http://poexania.wordpress.com/2010/08/14/53/

    http://poexania.wordpress.com/2010/07/29/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85/

    http://poexania.wordpress.com/2010/07/24/%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF-%CF%87%CE%BB%CE%BF%CE%B5%CF%81%CF%8C/

    http://poexania.wordpress.com/2010/03/09/%CE%B3%CF%86/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο για το με τι ασχολειται η οικογενεια μου τι σχεση εχει;
    Και εγω και οι οικογενεια μου ζοριζομαστε οπως οι περισσοτεροι να τα βγαλουμε βολτα. Προσωπικα εδω και 3 χρονια εργαζομαι ως σερβιτορος στην οικογενειακη μας ταβερνα. Παλιοτερα δουλευα ως ιδιωτικος υπαλληλος σε διαφορες δουλειες. Δεν περιμενεις φανταζομαι να σου στειλω και βιογραφικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω νομιζω οτι αφου ο τιτανας μιλησε, πρεπει ολοι να σιωπησουμε.
    αφου ο ογκολιθος της επαναστατικης σκεψης σε ταπεινωσε και αποκαλυωε το ποιον σου πρεπει να σταματησουμε να σου μιλαμε και να τον ακολουθουμε οπως οι μαθητες τον χριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκωθειτε απο ντιβανια καρεκλες λουτροκαμπινεδες κρεβατια καναπεδες ταφους...

      Διαγραφή
  7. Και εγώ νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκατε με τον καραγκιόζη που επειδή είχε ύφος 1000 καρδιναλίων νομίζει ότι είπε και κάτι σοφό.

    Έχω την άποψη πως το ''Μικρά και Χαριτωμένα'' θα μπορούσε να γίνει και μόνιμη στήλη (once a week maybe). Τίτλος που τραβάει το μάτι, θέμα λακωνικό και to the point. Ξεκούραστο. Θα μπορούσε να τραβάει εδώ όλη την αντιπαράθεση (και τα τρολλ σαν τον παραγινωμένο από πάνω) και να μπορούν να σχολιαστούν τα υπόλοιπα άρθρα χωρίς να ασχολούμαστε με την μαλακία του κάθε περίεργου.

    Και για το θέμα: Η χρήση της ωμής βίας από την μεριά του καπιταλισμού (είτε αυτό είναι καταστολή στο εσωτερικό μιας χώρας, είτε πόλεμος) είναι όντως δείγμα αδυναμίας της αστικής τάξης. Στην ιμπεριαλιστική ειρήνη όλοι μαζί (με τις κόντρες τους βέβαια) μας πίνουν απερίσπαστα το αίμα, στον πόλεμο (που γίνεται όταν κάτι δεν πάει καλά και οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί) το δικό μας αίμα πάλι χύνεται αλλά και από τους αστούς λίγοι είναι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι. Το θέμα βέβαια είναι τι κάνουμε εμείς...

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα δηλαδη προτεινεις τα μικρα και χαριτωμενα να αποκτησουν το ρολο της λαμπας που τραβαει τα κουνουπια προς το ηλεκτρισμενο μεταλλο για να τα χτυπησει το ρευμα:)

      Διαγραφή
  8. Σωστή ηπαρομοίωση!!! Και έτσι θα ξεσπάμε και εμείς.
    Αλλά θα πρέπει να έχει ειδική απαλλάγή από κάποιους κανόνες σχολιασμού, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τον Modesto όπως τον αγαπήσαμε...

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Ο Φραγκίσκος αποτελεί εκείνο το υλικο από το οποίο γεννιούνται αυτοί που θυσιάζονται για τις ιδέες τους, ειναι εκείνος ο νεος που βαθεια πιστευει και θα εδινε και τη ζωη του ακόμα, ειναι ενας από τους πολλους εκείνους νεους που "τοχουν μέσα τους". Τη αυτοθυσία, την ανιδιοτέλεια, το συναίσθημα, την ποιητική σκεψη του Κομμουνιστή. Οι νέοι έλεγε ο Λενιν μπορουν να κανουν λάθη, και ειναι φυσιολογικό να κάνουν λάθη, αλανθαστος δεν ειναι κανένας. Το ζητημα ειναι ότι νεοι όπως ο Φραγκίσκος πρέπει να δουν και πέρα από το συναισθημα. Την "αντικειμενική πραγματικότητα" Φραγκίσκο, το κοινωνικό Είναι νεε και ενθουσιώδη ποιητή. Δες εκεί, ψαξε το λίγο παραπάνω.
    Θα παρακολουθω το μπλογκ σου νεαρε συντροφε.
    Σβερντλοφ Γιακομπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το απο τι υλικο ειναι ο καθενας κρινεται στα ζορικα
      εκει θα κριθω και εγω
      εκει αποδυκνειεται αν αυτο που λαμπει ειναι χρυσος η βαμμενος τενεκες

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.