29 Απριλίου 2013

 Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ: «Άλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη»


Με επιτυχία έγιναν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που "ταξίδεψαν" σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Γύρω από το κεντρικό σύνθημα των Φεστιβάλ «Άλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη...», οι μαθητές έχτισαν το πρόγραμμα των Φεστιβάλ, με συλλογική δουλειά, επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους για να αναδείξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να δείξουν τη διέξοδο της ανατροπής αυτού του συστήματος η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Σήμερα Δευτέρα 29 Απρίλη θα γίνει στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο λαϊκής αγοράς στις 10.00 και 20:30.

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν τα εξής φεστιβάλ (κάνετε κλικ στα γαλάζια γράμματα για να διαβάσετε τα ρεπορτάζ, να δείτε φωτογραφίες κλπ):
Στην Αττική
Το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Απρίλη: Πειραιάς, Περιστέρι, Σεπόλια, Μενίδι, Καισαριανή, Μαρούσι, Λαύριο, Κοκκινιά, Μπραχάμι, Καλλιθέα, Νέα Φιλαδέλφεια, Πετρούπολη, Πέραμα,Γκράβα, Ηλιούπολη, και Νέα Ιωνία.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα μαθητικά φεστιβάλ σε άλλες πόλεις.

Οι μαθητές τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

«Αυτός ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει και θ’ αλλάξει!
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και τα παιδιά του μπορούμε τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρουμε!

Έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και να το ανατρέψουμε!
Με τη θέληση και την πάλη για μόρφωση, δουλειά, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Έχει το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλει.

Δύναμη μας δίνουν αξίες και ιδανικά που καμία σχέση δεν έχουν με τις σάπιες αξίες του συστήματος. Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πρωτοπόρα, αγωνιστική, ανυπότακτη στάση ζωής.
Είμαστε ρεαλιστές, γι’ αυτό και τολμάμε αυτό που φαίνεται αδύνατο…».
Στα Φεστιβάλ οι μαθητές μιλούν μέσα από το θέατρο, τα γκράφιτι, τη φωτογραφία, διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια. Μιλούν για την ιδεολογική διαπάλη στο σχολείο μέσα από τα δικά τους πρότζεκτ, συζητούν με εκπαιδευτικούς και γονείς για τις κοινές τους ανάγκες. Η επιτυχία των Μαθητικών Φεστιβάλ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες δείχνει ότι πρόκειται για διοργάνωση ζωντανή, φτιαγμένη με μεράκι, που αγγίζει τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους δούλεψαν στο πλευρό των μελών της ΚΝΕ για το στήσιμό τους.

Αναλυτικά μπορείτε να βρίσκετε ότι ψάχνετε για τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητικών φεστιβάλ στην Αττική και ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητικών φεστιβάλ σε άλλες πόλεις.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.