25 Απριλίου 2013

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για τις απειλές σε βάρος μεταναστών



Παρέμβαση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την Τέταρτη, ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως για την κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων σε βάρος μεταναστών που βρίσκονται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά – το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης- και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε μετανάστης από αστυνομικό του Τμήματος. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος. Μαζί τους ήταν και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Ασλάμ Τζαβέντ.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες 9 μετανάστες από το Πακιστάν και 3 από το Μπαγκλαντές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, από τις 18 Απρίλη. Την συγκεκριμένη μέρα, αστυνομικός διέκοψε την ώρα της προσευχής της ομάδας, πήρε έναν από τους μετανάστες ο οποίος θρηνούσε τον θάνατο της μητέρας του και τον ξυλοκόπησε μπροστά σε όλους. Στις 22 Απρίλη, δεύτερος αστυνομικός επιδόθηκε σε ύβρεις και απειλές σε έναν ακόμα μετανάστη της ομάδας.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον ταξίαρχο, κ.Διαμαντόπουλο, και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Στη διάρκεια της συνάντησης καταγγέλθηκε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το γεγονός ότι οι μετανάστες κρατούνται ως εγκληματίες και κάτω από άθλιες συνθήκες, επειδή δεν διαθέτουν τα ανάλογα έγγραφα και αναδείχτηκε η αντιμεταναστευτική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον μετανάστη που σύμφωνα με τις καταγγελίες δέχτηκε τον ξυλοδαρμό. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην αντιπροσωπεία: «Είχε πεθάνει η μητέρα μου και πάνω στην απελπισία μου είχα αυτοτραυματιστεί με κάρτα τηλεφώνου. Την ώρα της προσευχής ένας αστυνομικός με έβγαλε έξω από το κελί και αφού μου είπε ότι αυτά (δηλαδή τα τραύματα) μπορώ να στα κάνω και εγώ άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια, μπροστά στα μάτια των υπολοίπων».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον μετανάστη που δέχτηκε τις απειλές αστυνομικού. Όπως ανέφερε: «Μου είπε ο αστυνομικός ότι θα σου βάλω κατηγορίες που δεν πρόκειται να βγεις ποτέ από δω μέσα» και πρόσθεσε ότι ήταν «παρών» όταν είδε τον ξυλοδαρμό του συμπατριώτη του. «Δεν είμαστε ζώα, άνθρωποι είμαστε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης ένα στοιχείο που αναδείχτηκε από τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης τα λέει όλα: «Η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι 140 άτομα τίγκα και έχουμε 315»!

Από την Διαμάντω Μανωλάκου επισημάνθηκε ότι δεν φτάνει που η αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και οι συνεχείς επιχειρήσεις - σκούπα έχουν μετατρέψει τα αστυνομικά τμήματα σε φυλακές, με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, έρχονται να προστεθούν και τα κρούσματα της παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των μεταναστών και των βάρβαρων συμπεριφορών. Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους, έχει αναδείξει αυτά τα προβλήματα και στη βουλή, ενώ πρωτοστατεί για να δυναμώσει η συμπαράσταση από την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.