24 Απριλίου 2013

"ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ" ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Προωθήστε την παράσταση με όποιον τρόπο έχετε, στο blog , σε φίλους, σε άλλα blogs, παντού.

Η προσπάθεια των παιδιών της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ βγαίνει για πρώτη φορά με στήριξη Λαικής Επιτροπής και χρειάζονται, για ηθική ικανοποίηση, να δουν πολύ κόσμο στο θέατρο.
Θέλουν ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα και ένα μεγάλο μπράβο, όσο το δυνατό από περισσότερους ανθρώπους, για την επίπονη προσπάθεια που κάνουν. 
Η Λαϊκη Επιτροπή Ηλιούπολης και το Συνδικάτο ΟΤΑ στα πλαίσια της πρωτομαγιάς, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ “Τρόμος και αθλιότητα του Γ’ Ραιχ” με το θεατρικό τμήμα του ΠΑΜΕ την Τρίτη 30 Απρίλη 8 μ.μ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ δημαρχείου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Σοφ. Βενιζέλου και Κουντουριώτου).

Η παράσταση περιλαμβάνει το σύνολο των 24 ανεξάρτητων σκηνών της ομώνυμης συλλογής του Μπρεχτ, που αποδίδουν στη σκηνή ισάριθμοι ερασιτέχνες ηθοποιοί, νέοι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι, που με αγάπη και μεράκι για το θέατρο και με επίμονη προσπάθεια κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προέκυπταν από την έλλειψη τεχνικής κατάρτισης, αξιοποιώντας και τη δική τους πείρα από τους ταξικούς αγώνες για να κατανοήσουν και να αποδώσουν στη συνέχεια στη σκηνή όσα ο Μπρεχτ έχει να μας πει.

Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και σε δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, που αφορούν πραγματικά περιστατικά της καθημερινής ζωής στη Γερμανία της περιόδου 1933 – 1938, όταν δηλαδή δεν είχε αποκαλυφθεί στο σύνολό του το μέγεθος της φρίκης της φασιστικής εξουσίας, αλλά ήταν ήδη εμφανής η επίδρασή του στη δημόσια και ιδιωτική ζωή, στις σχέσεις των ανθρώπων ακόμα και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Όπου ο γιος κατέδιδε τον πατέρα, ο μαθητής το δάσκαλο, ο γείτονας το γείτονα. Όπου η καχυποψία δηλητηρίαζε τις σχέσεις τους και η υποκρισία και ο φόβος έδινε ανοχή στα εγκλήματα του ναζισμού.

Όμως ο Μπρεχτ δεν περιγράφει απλά τον Τρόμο και την Αθλιότητα του φασισμού. Τον αποκαλύπτει μεθοδικά. Δεν μένει στο ολοφάνερο. Τo αξιοποιεί για να εμβαθύνει στην ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν στην άνοδο του φασισμού. Γνωρίζοντας ότι κανείς δεν ανεβαίνει ποτέ τα σκαλοπάτια της εξουσίας τυχαία, αξιοποιεί γεγονότα, άλλα πολύ κραυγαλέα και άλλα φαινομενικά ασήμαντα, για να φτάσει να μας εξηγήσει ότι ο φασισμός δεν είναι ένα φαινόμενο αυτοτελές. Είναι πραγματικό δημιούργημα της κρίσης του καπιταλισμού.

Η Θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ αποτελείται από τους:
Γιάννη Λιόκαρη, Δήμο Καλύβα, Γιώργο Γκούβα, Ναντίμ Μίρζα, Δημήτρη Πασχάλη, Πλάτωνα Κανατά, Γιώργο Μπούτζα, Κώστα Κόγιο, Κώστα Σαρδέλη, Μιχάλη Νταλανίκα, Μιχαήλ Γιαννικάκη, Ασπασία Μηλιαράκη, Λεναρέτα Ρουμπάκη, Κατερίνα Αμυγδαλά, Κατερίνα Καραντάνη, Μένια Βαζούκη, Γιώτα Σκαπέτη, Έλλη Σινάνη, Νάση Σακιώτη, Ελένη Τσαγανού, Εύα Παπαϊωάννου, Ρίτα Παναγοπούλου, Δέσποινα Ζώχου.Από το "γερανίζοντας"

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.