27 Απριλίου 2013

Σάμος: Μπλόκο στους φασίστες από εργαζόμενους του νοσοκομείου

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να δώσουν «αίμα μόνο για Έλληνες» όπως προκλητικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, είναι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου που με απόφαση του σωματείου τους και με τη συμπαράσταση συνδικάτων και φορέων του νησιού (Εργατικό Κέντρο Σάμου - Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ - Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου - Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου - Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών - Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη - Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου) έχουν αποκλείσει την είσοδο της αιμοδοσίας μόνο για τους χρυσαυγίτες που πήγαν στο Νοσοκομείο με τα γνωστά μαύρα μπλουζάκια με το σήμα της Χρυσής Αυγής. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι το ρατσιστικό κάλεσμά τους βρήκε ανταπόκριση σε 8 μόλις άτομα.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να τους υποχρεώσει να ανακαλέσουν τη ρατσιστική ανακοίνωσή τους και να δηλώσουν γραπτά ότι το αίμα που θα δώσουν δεν είναι μόνο για Έλληνες, διαφορετικά να τους αποπέμψει.
Η κινητοποίηση των εργαζομένων, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, έχει ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί όσο χρειαστεί, προκειμένου να μην περάσει η φασιστική πρόκληση.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των εργατικών συνδικάτων και των μαζικών φορέων: «Η προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής είναι προπομπός των φασιστικών επιδιώξεών τους, που σήμερα στρέφονται κατά των μεταναστών, πολύ σύντομα όμως, αν ο λαός δεν τους απομονώσει, θα στραφούν εναντίον του και θα τους βρίσκει απέναντί του σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.
Η δήθεν εθελοντική - ανθρωπιστική προσφορά αίματος είναι ο φερετζές που πίσω του θέλουν να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού, του μίσους και της βίας κατά της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι "τσιράκια" του εκμεταλλευτικού συστήματος και η φιλανθρωπία τους "Δούρειος Ίππος" για να αλωθούν συνειδήσεις. Στόχος τους η υποταγή των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού στις επιδιώξεις της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία είναι κυριολεκτικά χορηγός και εμπνευστής της δράσης τους.
Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να δώσει αποφασιστική απάντηση στις φασιστικές - ρατσιστικές προκλήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.