24 Απριλίου 2013

Η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο «Τρίτση»

Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αγ. Αναργύρων Καματερού του ΚΚΕ, με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Στη συνεδρίαση τόσο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου» τάχθηκαν ενάντια στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης έχει ως εξής:

«Στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πάρκο "Αντ. Τρίτσης".

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρευρίσκονταν και μέλη της αποκαλούμενης "Επιτροπής για τη σωτηρία του πάρκου Α. Τρίτσης" η οποία σταθερά αντιδρά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο στο όνομα της "οικολογίας".
Τοποθετούμενοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στη θέση του Κόμματος ότι το πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και η περιφρούρησή του είναι ζήτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Συμπλήρωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές θα πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το πάρκο και τόνισαν ότι η διοργάνωση του κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο στο χώρο έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του πάρκου και στη συνειδητοποίηση του διεκδικητικού δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων του.
Στο άκουσμα της αναφοράς στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής προσπάθησαν να διακόψουν τη συζήτηση φωνάζοντας "αίσχος", απόλυτα συνεπή με τη στάση της Επιτροπής το προηγούμενο διάστημα.
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούμενος για το περιστατικό, δήλωσε ότι διαφωνεί και αυτός με την παραχώρηση του πάρκου στην ΚΝΕ. Αλλωστε, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η σύμπλευση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη Επιτροπή, με συγκολλητικό στοιχείο την επίθεση στο ΚΚΕ.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, είναι αποκαλυπτική για τον αντικομμουνισμό στον οποίο καθημερινά επιδίδονται τα στελέχη του. Είναι επίσης αποκαλυπτική για την επιλεκτική "ευαισθησία" τους για το περιβάλλον. Διατυμπανίζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου, την ίδια στιγμή που σφυρίζουν αδιάφορα για τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις που αλωνίζουν στο πάρκο, και παρά την "οικολογική" ρητορεία, αντιμετωπίζουν το πάρκο και το περιβάλλον συνολικά ως πεδίο δόξης λαμπρό για την "υγιή επιχειρηματικότητα".
Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει συμπεράσματα από τις συνταγές διαχείρισης του καπιταλισμού που προτείνει. Να πάρει στα χέρια του την περιφρούρηση του πάρκου ως λαϊκή περιουσία. Να συνειδητοποιήσει ότι ο μοναδικός δρόμος για τη λύση των προβλημάτων του είναι να βάλει ρότα για τη δική του εξουσία, όπου θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

26 σχόλια:

  1. Αρκετοί από τους ψηφοφόρους του Σύριζα όμως το θέλουν... και είτε τσαμπέ είτε πληρώνοντας έρχονται κάθε χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είχαν πρόβλημα όμως τα ΣΥΡΙΖΑκια να συμμετέχουν στα ναρκωφεστιβαλ που κατακαιρούς έχουν γίνει! Δεν είχαν πρόβλημα να μιλήσουν για την απελευθέρωση των ουσιών και το διαχωρισμό τους ανάμεσα σε μαστουρωμένους νέους που κοντεψαν να πέσουν στα βαλτόνερα του πάρκου και να πνιγούν! Η αριστεροσίνη τους φρενάρει μπροστα σ' ένα καλόοοο μπάφο φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε θα πάψουμε να μπερδεύουμε τα στελέχη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους του. Πότε θα συνειδητοποιήσουμε πως πολλοί από εμάς δεν ήμασταν πάντα φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ ή και κομουνιστές; Πότε θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον υστερόβουλο από τον παραπλανημένο; πότε θα μάθουμε πως τον παραπλανημένο πρέπει να τον πάρουμε από το χέρι και όχι να τον εγκαλούμε; Ο Γιώργος μίλησε για ψηφοφόρους δεν μίλησε για διοργανωτές των φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε την άποψη ότι ο ναρκομανής πρέπει να απεξαρτηθεί και δεν θα έχουμε την άποψη ότι ο εργαζόμενος πρέπει να απεξαρτηθεί από της αυταπάτες των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων. Κριτική ανελέητη στο ΣΥΡΙΖΑ όχι στους απλούς ψηφοφόρους. Στους ψηφοφόρους η κριτική είναι σε προσωπικό επίπεδο για τις προσωπικές τους επιλογές, όχι για την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λες Γιάννη, αλλά ο απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον αποκαλείς, συνήθως είναι πρώην κλεφτοπασόκος, κάργα αντικομμουνιστής, που θεωρεί ότι ο ιστορικός ρόλος του ΚΚΕ είναι να αποτελεί συμπλήρωμα, και παντού οι θέσεις του είναι μαζί με τα σαπάκια του συστήματος και πάντοτε, ναι πάντοτε, εναντίον του ΚΚΕ και ενάντια στο κίνημα. Σιγουρατζής και συμφεροντολόγος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, πάντοτε στην απέξω, Δεν έχω κανένα λόγο, Γιάννη, "να τον πάρω από το χέρι" για να του δείξω "το φως το αληθινό", δεν είμαι μπαμπάς ούτε καθοδηγητής κανενός. Εάν μέχρι τώρα δεν τον πείθει αυτό που ζει ώστε να το αλλάξει του φταίει ο εαυτός του, που τη μία πιστεύει το βλακογιώργο και το "λεφτά υπάρχουν" και την άλλη τις παπαρες του Τσίπρα και του Πάντζα. Δεν μπορώ να τον παίσω εγώ διότι δεν θέλει, αυτή είναι η διαφορά. Εγώ δεν είμαι γενικά υπέρ όλου του λαού, αυτό δεν μου λέει τίποτε, είμαι υπέρ και θέλω να αγωνίζομαι μαζί με εκείνους που παλεύουν οργανωμένα και είναι αποφασισμένοι να βάλουν τα πράγματα σε άλλη ρότα, δεν θα γίνω δίαυλος να ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλ. το ΠΑΣΟΚ) από άλλη πόρτα.

      Διαγραφή
    3. Aνώνυμε ευτυχώς τα πράματα δεν είναι τόσο απόλυτα και γενικευμένα όσο περιγράφεις... και θα δεις μελλοντικά πολλούς ψηφοφόρους του Σύριζα όταν ταρακουνηθούν και αντιληφθούν τι στήριζαν αρκετά μάχιμους ενάντια στον οπορτουνισμό και στο αστικό σύστημα... μην τους παίρνεις από το χέρι απλά πέτα τους στα μούτρα την ωμή αλήθεια...

      Ένας πρώην ψηφοφόρος του Σύριζα

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμε στο 3:10 εισαι ολοκληρωτικα λαθος και συμφωνω απολυτα με τον Γιωργο
      Αυτα που λες ειναι γενικευσεις και λαθος συμπερασματα για τους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ αλλα και για καθε απλο ψηφοφορο καθε κομματος.
      Λες:"δεν είμαι μπαμπάς ούτε καθοδηγητής κανενός", αν εισαι ΚΚΕς τοτε αρνησε τον ρολο του κομμουνιστικου κομματος. Οχι δεν εισαι μπαμπας κανενος, εισαι ομως η πρωτοπορια που θα δειξει τον δρομο στον καθε ψηφοφορο καθε αλλου κομματος, τον δρομο που εμεις προτεινουμε. Νομιζεις αλλωστε οτι οι απλοι επαναστατες εργατες του 1917, το 1905 κατω απο την σημαια του παπα-Γκαπον δεν διαδηλωναν παρακαλωντας το Τσαρο να τους βοηθησει; Οι μπολσεβικοι ομως κατω απο την ασταλενια υπομονη τους, τους ενσωματωσαν κατω απο την κοκκινη σημαια 12 χρονια αργοτερα.
      Φυσικα και πρεπει να παρεις καθε απλο ψηφοφορο του ΣΥΡΙΖΑ απο το χερι και να τον βοηθησεις. Καλα τα λεει ο Γιωργος

      kagemusha

      Διαγραφή
    5. kagemusha συμφωνούμε αλλά είμαι ο Γιάννης:)
      Ανόνημε των 3:10 το ότι είναι αντιΚΚΕ δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα αντιΚΚΕ. Έτσι τον έχουν μάθει να είναι αντιΚ. Η συνείδηση στο αστικό κράτος νοθεύετε. Συνεπώς όλοι οι αντιΚ δεν είναι συνειδητά αντιΚ αλλά νοθευμένα συνειδητά αντιΚΚΕ. Λες ότι είναι συμφεροντολόγοι. Πάντως συμφεροντολόγος είμαι και εγώ. Ξέρω ότι είμαι μισθωτός και πως ποτέ δεν θα γίνω αστός, διαπιστώνοντας ότι το συμφέρον μου είναι να είμαι με τους κομουνιστές και το σοσιαλισμό. Αν όλοι οι άλλοι, πλην κομουνιστών, ήταν σιγουραντζήδες σημαίνει ότι μια χαρά είναι ο καπιταλισμός και να σου πω, σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε και εμείς να γίνουμε σιγουραντζήδες. Αλλά νομίζω ότι αναφέρεσαι σε μία ελίτ και το γενικεύεις για όλο το λαό που ψήφιζε αλλότρια από τα συμφέροντά του κόμματα. Άσε που μεγαλύτερος σιγουραντζής από τον άνθρωπο του σοσιαλισμού δεν υπάρχει. Όταν όλοι αυτοί διαπιστώσουν ότι το αστικό κράτος δεν είναι το συμφέρον τους και δεν μπορεί ούτε αυτή την ελίτ να εξαγοράσει, πρέπει να είμαστε εμείς εκεί για να τους πιάσουμε από το χέρι και να τους δείξουμε ποιό είναι, γιατί είναι και δικό μας συμφέρον να καταλάβουν, αφού ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Τώρα αν κάποιος πειθόταν μόνο από αυτό που ζούσε όπως λες, τότε ένα ΚΚ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και μη ξεχνάς ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θέλει να γίνει μία αλλαγή αλλά δεν ξέρει τι είδους αλλαγή, πολλοί μάλιστα θέλουν να συμμετέχουν σε μία αλλαγή, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ή έχουν στρεβλή εντύπωση για το τι πρέπει να κάνουν και εκεί πρέπει πάλη να βάλουμε ένα χεράκι.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    6. στον ανωνυμο 3:10 απαντησα
      εχω μπερδεψει ποιος ειναι ο Γιωργος και ποιος ο Γιαννης!
      Μεινε στο οτι απανταω στον ανωνυμο 3:10!

      kagemusha

      Διαγραφή
  3. εγω παντως καταλαβα οτι μιλαει για τα στελεχη προφανως που πανε και μιλανε και εκπροσωπουν το μορφωμα σε δημους/σωματεια κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά το άρθρο μιλάει για την ηγεσία αλλά το σχόλιο του ανωνύμου ήταν για τους ψηφοφόρους. Το σχόλιο που έκανα δεν ήταν για το άρθρο αλλά ήταν απάντηση στον ανώνυμο της 09:05
      Γιάννης

      Διαγραφή
    2. Μιας και γράφει ο modesto για στελέχη,
      οι συγκλίσεις - συνεργασίες και οι συμμαχίες του συριζα.
      Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.

      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7408099&publDate=24/4/2013 )
      (..)ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ)
      Δεν προκήρυξε απεργία για την Πρωτομαγιά

      Συντάχθηκε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, απορρίπτοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία

      Την απαράδεκτη απόφαση της συνασπισμένης πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) να απορρίψει την πρόταση του ΠΑΜΕ να προκηρύξει πανθεσσαλονίκια απεργία για την 1η Μάη, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

      Το ΠΑΜΕ πρότεινε την προκήρυξη απεργίας (όπως κάνουν πολλά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Α/βάθμια σωματεία), με σκοπό να προσθέσουν το «ειδικό βάρος» του ΕΚΘ σε μια πρωτομαγιάτικη απεργία που αντιμετωπίζει την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να «μεταφέρει» την Πρωτομαγιά μετά το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να την υπονομεύσει.

      Ομως, η συγκεκριμένη πλειοψηφία όχι μόνο κρύφθηκε πίσω από το γεγονός ότι έχει προκηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ, αλλά ήδη επέλεξε να μεταφέρει και το χώρο της συγκέντρωσης από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, με την αιτιολογία «να μην ενοχληθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς που θα είναι ανοικτή εκείνη την ημέρα».

      Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚΘ για «πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική απόφαση για εκφυλισμό της μέρας της εργατικής τάξης και παρεμπόδιση του γιορτασμού της από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με την εργοδοσία υπονομεύουν την πρωτομαγιάτικη απεργία.

      Αλλωστε, οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις υποστήριξαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μείωση μισθών, εφαρμόζοντας οι ίδιες τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.

      Οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που παρενέβησαν για να καταγγείλουν τη νοθεία στις αρχαιρεσίες του σωματείου προπονητών, την οποία καθοδηγούσε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, και δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ "πιάστηκαν στα πράσα" έτοιμα να ψηφίσουν χωρίς καν να είναι μέλη του εν λόγω σωματείου.

      "Μνημονιακές" και "αντιμνημονιακές" δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας. Η μόνη διαφορά τους είναι το ποια κυβέρνηση (τρικομματική ή της «κυβερνώσας αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, θα συνεχίσει το σφαγιασμό των εργαζομένων. Κοινός τόπος τους, το αντι-ΠΑΜΕ παραλήρημα».

      Η Γραμματεία καλεί κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει αυτά τα εργοδοτικά «βαρίδια» μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ και στα ταξικά συνδικάτα. Να δώσει μαζικό, μαχητικό, ταξικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη, 1η Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.(..)Ilief

      Διαγραφή
    3. Για να μην υπάρχουν "αυταπάτες"

      ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=24/4/2013&id=14555&columnId=161 )
      (..) «Αποκαλυπτήρια» για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

      Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα, που πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στη δίωξη της εκπαιδευτικού Σοφίας Ποταμιάνου, αιρετής στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην «αξιολόγηση».

      Συγκεκριμένα, στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψηφίων κι έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει το σωματείο της, δηλαδή η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η εκπαιδευτικός, με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας και υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά στις εν λόγω κρίσεις.

      Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ, αφού ζήτησαν χρόνο να ενημερωθούν και ζήτησαν το θέμα να μετατεθεί για επόμενο ΔΣ, χτες, δήλωσαν πως ...καλό είναι η ΕΛΜΕ να περιμένει απόφαση της ΟΛΜΕ για το θέμα! Πρόκειται για δικαιολογίες, που αποκαλύπτουν τη στάση των δυνάμεων αυτών στο θέμα της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών: Δεν θέλουν την παρεμπόδιση της «αξιολόγησης», ό,τι κι αν λένε στα λόγια, δεν παίρνουν πρακτικά μέτρα για την παρεμπόδισή της και ακόμα κι όταν βρίσκονται εκπαιδευτικοί που σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται και μάλιστα με τον κίνδυνο διώξεων δεν τους στηρίζουν καν συνδικαλιστικά. (..)Ilief

      Διαγραφή
    4. ( http://rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=24/4/2013&id=14555&columnId=1763 )
      (..) Η οφθαλμαπάτη

      «"Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γενικεύσουμε έτσι το φαινόμενο, δηλαδή δε σημαίνει επειδή έχει περάσει έτσι γενικότερα στον Τύπο, στα Μέσα, στα blogs ότι όλοι εκεί εκμεταλλεύονται στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ότι όλοι εκμεταλλεύονται τους εργάτες και ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες, δεν τους πληρώνουν κ.λπ.". Τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν ούτε στον υπουργό Εργασίας, ούτε σε κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης (...) Είναι το "διά ταύτα" της άποψης που διατυπώνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, όπως εκφράστηκαν από τη βουλευτή Ηλείας του κόμματος Εφη Σαλτάρη. Οπως μάλιστα τόνισε, πρόκειται για κουτσομπολιά στον Τύπο πως εκμεταλλεύονται άθλια τους μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα και όχι για μια πραγματικότητα.

      Η "αριστερή" νομιμοποίηση της εκμετάλλευσης

      Μιλώντας στο ρ/σ "Κόκκινο" στις 18/4/2013 ελάχιστα ασχολήθηκε με την... επιχείρηση (σ.σ. έτσι αποκάλεσε το μακελειό) κατά των μεταναστών εργατών γης, αλλά αφιέρωσε το βήμα που της δόθηκε για να δηλώσει την αγανάκτησή της για το διασυρμό του κλάδου των φραουλοπαραγωγών: "Εν πάση περιπτώσει υπάρχουν και νομοταγείς που πληρώνουν κανονικά και συνεργάζονται άψογα με τους εργαζόμενους εκεί". Σε ερώτηση ακροατή για το ύψος του μεροκάματου στα φραουλοχώραφα αποκαλύφθηκε τι εννοεί «άψογη συνεργασία» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: "Τα μεροκάματα ήταν σε καλές εποχές 20 ευρώ αλλά κατεβαίνουν και στα 15"... Για τα μεροκάματα των 5 και 6 ευρώ που έχουν ακουστεί, έσπευσε να εκφράσει τη συμπόνοια της για τους φραουλοπαραγωγούς: "Πάντως με την κρίση είχανε και αυτοί πολλές επιπτώσεις στη διάθεση της παραγωγής".

      Η «υγιής επιχειρηματικότητα»

      (...) Τι καρπώνονται οι εργάτες γης από το προϊόν που παράγουν ολημερίς και αν οι τιμές της φράουλας είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των οικογενειών, άλλη συζήτηση και προφανώς άσχετη με την εκμετάλλευση, την κερδοφορία, την Ευρωπαϊκή Ενωση... Αλλωστε, τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει η ..."υγιής επιχειρηματικότητα". Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές εκφράζονται από τα διάφορα στελέχη του και τους βουλευτές του, δεν προκαλούν εντύπωση. Εκεί καταλήγει οποιοσδήποτε προσπαθεί να συμφιλιώσει τους καταπιεστές με τους καταπιεσμένους» (η καταγραφή και το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).
      (..)

      Περισσότερα
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html )
      Συνέντευξη Έφης Σαλτάρη-Γεωργοπούλου, Βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ, για την Ν. Μανωλάδα

      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406405&publDate=23/4/2013 )
      Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Μανωλάδα;Ilief

      Διαγραφή
  4. Πάντως το κείμενο, που πολλές φορές το ξεχνάμε μες στα μαλιοτραβήγματα που γίνονται λόγω των τρολλ ή παρανοήσεων (όπως εδώ), καλεί τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Σοσιαλδημοκρατίας. Δείχνει τον δρόμο, καθοδηγεί, παίρνει και από το χέρι αν χρειαστεί, αλλά πετάει και στα μούτρα την ωμή αλήθεια... 15 σε 1 το ΚΚΕ. Και σαμπουάν και μαλακτικό. Και κόντρα στους αστούς και στους οπορτουνιστές, τους ναζί και τα λοιπά τσιράκια τους...

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βάζετε ένα ψευδώνυμο...

      Αυτόκλητος υπερασπιστής των κανόνων του ιστολογίου

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    2. Δίκιο έχεις αλλά καμιά φορά με αφορμή το άρθρο ξεκινά διάλογος που μπορεί να έχει και νόημα. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο: με το μένος που έχουμε για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει η μπάλα και τον απλό ψηφοφόρο του, που είναι παραπλανημένος. Άλλωστε το Κόμμα μιλά για κοινωνική συμμαχία και όχι πολιτική. Δηλαδή με το ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργαζόμαστε αλλά με τον αυτοαπασχολούμενο ή εργαζόμενο ή..., απλό ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόμαστε ή προσπαθούμε τουλάχιστον για αυτό.
      Γιάννης

      Διαγραφή
  5. από "Ρ"
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7408298&publDate=24/4/2013 )

    Τετάρτη 24 Απρίλη 2013

    (..)Το «πάρκο Τρίτση» είναι λαϊκή περιουσία

    Πλήθος διεκδικητικών παρεμβάσεων και δράσεων για το πάρκο από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια

    Με προχτεσινή ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στον «Ρ» με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» επισημαίνονταν ότι στη συνεδρίαση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου» τάχθηκαν ενάντια στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο επικαλούμενοι οικολογικές «ευαισθησίες». Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αποκαλούμενη «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου Α. Τρίτσης» αντιδρά σταθερά στη διοργάνωση (3 χρόνια τώρα) του Φεστιβάλ.

    Επίσης και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική για την επιλεκτική «ευαισθησία» για το περιβάλλον. Από τη μία διατυμπανίζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου, ενώ την ίδια στιγμή σφυρίζουν αδιάφορα για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αλωνίζουν στο πάρκο, και παρά την «οικολογική» ρητορεία, αντιμετωπίζουν το πάρκο και το περιβάλλον συνολικά ως πεδίον δόξης λαμπρό για την «υγιή επιχειρηματικότητα»...

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στη θέση του Κόμματος ότι το πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και η περιφρούρησή του είναι ζήτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Επισημαίνοντας επίσης ότι η διοργάνωση του κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του και στη συνειδητοποίηση του διεκδικητικού δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων του.

    Για του λόγου το αληθές, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις σελίδες του «Ρ» έχουν προβληθεί οι κατά καιρούς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα του πάρκου και γενικά των ελεύθερων χώρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πικετοφορίες σαν αυτή που έγινε στις 6/9/2012 με σύνθημα «Το πάρκο Τρίτση ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». Μία ιδιαίτερα μαζική πικετοφορία που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ. Απαιτούσαν την αποκλειστική χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τη συντήρησή του και αξιοποίηση του πάρκου από το λαό, από τις μαζικές και αθλητικές οργανώσεις της περιοχής.

    Παρεμβάσεις της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών για την άμεση επανασύνδεση ηλεκτροδότησης του πάρκου, διαμαρτυρίες, εξορμήσεις, συνεντεύξεις των δημοτικών συμβούλων της περιοχής αλλά και Ερωτήσεις στη Βουλή.

    Δεν είναι επίσης μακρινό το καλοκαίρι του 2007, που καιγόταν η Ελλάδα και τα μέλη της ΚΝΕ με φρουρές, οργανωμένα, φύλαγαν το πάρκο, έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στη Δυτική Αττική. Το ίδιο το Φεστιβάλ έχει αναδείξει με τις εκδηλώσεις του, που έχουν δημοσιευτεί στο «Ρ», ότι το πάρκο μπορεί να αξιοποιηθεί για οργανωμένες δραστηριότητες όλο το καλοκαίρι για τη νεολαία της περιοχής, να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στο χώρο έχει και διεκδικητικό χαρακτήρα, χαρακτήρα υπεράσπισης του πάρκου από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι ψηφοφοροι του τσυριζα βγαινουν σε πολλες κατηγοριες
    α) οι παλιοι του ψηφοφοροι γυρω στο 4 - 4,5
    β) καποιοι ψηφοφοροι που εφυγαν στις εκλογες απο το ΚΚΕ και ψηφισαν τσυριζα τον ιουνη περιπου 4%, μεχρι τωρα μιλαμε για βαρια 9%. το υπολοιπο μεχρι το 27 το 18% προερχεται απο την μεγαλη πασοκικη δεξαμενη των ραυτοπουλων και των κοτσακαδων.
    βεβαια εμεις παντα μιλαμε για τις συνειδησεις των εργαζομενων, αλλα lets face it που λεμε και στο χωριο μου, ποιο ευκολα θα βγει ο ηλιος απο την δυση παρα να πεισεις την φαρα των κοτσακαδων/μητροπουλων και λοιπων πασοκων του βαθεως πασοκ.
    αν δεν το εχετε παρει χαμπαρι αυτη την στιγμη ο τσυριζα ειναι ενα ερμαφροδιτο πραγμα που περνει την εκλογικη του πελατεια απο τον μηχανισμο της πασκε και προβαλετε με τα "παλια" του στελεχη και αυτο θα γινετε μεχρι να παγιωσει την εκλογικη του πελατεια. για αυτο θελει χοντρο ξεβρακωμα παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το γεγονος επισης οτι λυσομανανε για το παρκο τριτση δειχνει το μισος τους. δεν μπορουν να καταλαβουν πως γινεται το "τελειωμενο" ΚΚΕ η ΚΝΕ που "βυθιζεται" στα αει/τει να δημιουργει αυτες τις 3 μερες μια οαση απο ολες τις αποψεις.
    για να μην εχουμε και αυταπατες στο τι θα γινει στο παρκο οταν φυγει η ΚΝΕ απο κει ας ριξουμε μια ματια στο αλσος του περιστεριου, που παρθηκε αποφαση απο το δημοτικο συμβουλιο με πρωτεργατες πασοκοσυνασπισμενους -παλιους και οψιμους- να μην παρουμε ξανα τον χωρο και πλεον το παρκο εχει γινει μια συσταδα δεντρων με ενα αναψυκτηριο/υπερκαφετερια που το νοικιαζει σε χρυσαυγιτη, τολ για εκθεσιακο κεντρο και μια 5ετια προσπαθεια να το σαλαμοποιησει για να γινει εμπορικο κεντρο.
    επειδη η κυβερνωσα αριστερα δεν μπορει να μαζεψει νεολαια ουτε οταν μοιραζει τσαμπα μπαφο προσπαθει να βαλει προσκοματα. ε, δεν θα σας περασει!
    για αυτο λοιπον τον σεπτεμβρη, επειδη ειναι τοσο βουτηγμενοι μεσα στην πουστια εγω ειμαι σιγουρος οτι θα δοκιμασουν προβοκατσια το νου μας ολοι, εκτος απο την περιφρουριση.
    περισυ εμαθα οτι ειχε παει ενας σε μια πυλη και απειλουσε οτι θα φερει αστυνομια γιατι λεει ειχαν κλεψει το παιδι/α του.
    ηταν αστειο βεβαια, αλλα δειχνει πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. modesto
      μιας και είπες για το Περιστέρι

      (..) ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406270&publDate=23/4/2013 )

      ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
      Κλιμακώνει τις αντιΚΚΕ προκλήσεις

      Συνεχίζει να καταστρέφει προπαγανδιστικό υλικό του Κόμματος και της ΚΝΕ

      Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση καταστροφής υλικών του Κόμματος από τη διοίκηση Παχατουρίδη του Δήμου, που προπαγάνδιζαν τη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, όπως και υλικών της ΚΝΕ για το Μαθητικό Φεστιβάλ. Σε ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων:

      «Ενοχλήθηκε για άλλη μια φορά ο Παχατουρίδης και το ακροδεξιό συνονθύλευμα που έχει γύρω του, από τη δράση του ΚΚΕ, από το σύνθημα που λέει: "Θυμόμαστε - Διδασκόμαστε - Αγωνιζόμαστε, με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία, το λαό στην εξουσία, το σοσιαλισμό". Ενοχλήθηκε από το σύνθημα της ΚΝΕ: "Αλλαξε τον κόσμο. Το έχει ανάγκη".

      Τους πληροφορούμε άλλη μια αφορά. Μάταιος ο κόπος τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν όλο και περισσότερο, να προβάλλουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πολιτική του ΚΚΕ στους εργάτες, τη φτωχολογιά και τη νεολαία του Περιστερίου». (..)Ilief

      Διαγραφή
  8. Είμαι ο ανώνυμος 3:10. Αντιλαμβάνομαι τις αγαθές προθέσεις σας, αλλά θυμηθείτε ότι θα λέτε τα ίδια όταν η μόδα-ανάχωμα στο ΚΚΕ, αστικής διαχείρισης και της παρόλας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ γίνει νέα μόδα-ανάχωμα Αλαβάνου με ολίγο από διαγραμμένο αριστερό Λαφαζάνη κλπ συγγενείς. Πώς να σας το πώς διαφορετικά, δεν τους γουστάρω καθόλου τους μεταλλαγμένους-μεταμφιεσμένους πασόκους σε συριζαίους και δημαρίτες, δεν τους θέλω μαζί μου πουθενά, σέβομαι όποιον δεν θέλει να θυμάται τον οχετό τους αλλά εγώ δεν ξεχνάω ότι μέχρι προχθές όλοι αυτοί ψήφιζαν μπατσοκ για να διοριστούν, έβριζαν το ΚΚΕ και έκαναν κωλοτούμπες στους Πάγκαλους. Πράσινοι καραδεξιοί είναι και αυτό ήταν πάντοτε. Αν θέλουν ας έλθουν στο κίνημα μόνοι τους, όρους πάντως δεν μου βάζουν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mέχρι πριν λίγα χρόνια Πασοκ-ΝΔ μάζευαν 90%... πώς το βλέπεις το 10% να κάνει επανάσταση και να οικοδομεί σοσιαλισμό? Η συνείδηση αυτού του κόσμου πλάθηκε μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα (δεν φαντάζομαι να περίμενες κάτι καλύτερο) και κύρια δουλειά των κομμουνιστών είναι να αλλάξουν αυτή την συνείδηση στην πλειοψηφία του κόσμου... οι αυταπάτες και τα αναχώματα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν... τι θα κάνουμε θα σταυρώσουμε τα χέρια και θα περιμένουμε να μας στείλει κόσμο το Μέγκα και η Καθημερινή...? και φυσικά δεν εννοώ να αλλάξεις ραυτόπουλους και σια και κάθε άλλον γλίτσα... αυτούς δεν τους αλλάζεις τους ξεσκεπάζεις... αλλά ανθρώπους που δεν έχουν κανένα συμφέρον και καμία τύχη στο παρόν οικονομικό σύστημα... ανθρώπους σαν κι εσένα που μέχρι σήμερα όμως δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τι πραγματικά εστί ΚΚΕ και κομμουνισμός ...
      Στην τελική αυτόν τον κόσμο έχουμε και αυτόν πρέπει να αλλάξουμε... εύκολο δεν είναι θέλει στομάχι, υπομονή κι επιμονή να ανεβούμε τον ανήφορο... όταν όμως τον ανεβούμε θα σαρώσουμε τα πάντα αλλιώς μαζί με αυτούς θα χαθούμε και εμείς...
      μη νομίζεις ούτε και σε εμένα προσωπικά μου είναι ευχάριστο να σπάω τα τέτοια μου για να εξηγώ σε αυτούς τους ανθρώπους αυτά που για μένα είναι αυτονόητα και λυμένα... όμως άλλος δρόμος δεν υπάρχει και μην ξεχνάς υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτούς που περιγράφεις που βρήκαν τον σωστό δρόμο όμως χρειάστηκαν τουλάχιστον ένα "σκούντημα", μια χείρα βοηθείας και τώρα είναι δίπλα στο ΚΚΕ...
      κι επαναλαμβάνω άνθρωποι που στήριξαν όλες τις ελπίδες τους στον οπορτουνισμό θα τους δεις μελλοντικά πρώτα μαχίμια απέναντί του γιατί εκτός από εξαθλιωμένοι θα αισθάνονται πουλημένοι και αηδιασμένοι...
      Φαντάζομαι μπορείς να κατανοήσεις ότι σε αυτό το σύστημα δεν μπορείς να γεννηθείς κομμουνιστής μόνο να γίνεις... και για να γίνεις χρειάζεσαι βοήθεια

      Διαγραφή
  9. A και που ΄σαι.. το Κόμμα που όπως λες στηρίζεις πριν λίγες μέρες είχε συνέδριο... σε αυτό το συνέδριο υπερψήφισε τις Θέσεις για την Λαϊκή Συμμαχία τις οποίες έχει δημοσιευμένες εδώ και 4 μήνες... κάτσε και διάβασέ τες... και την Κυριακή αγόρασε τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη για να διαβάσεις και το νέο πρόγραμμα του Κόμματος... αυτό στο λέω γιατί από τα συμφραζόμενά σου βλέπω ότι διαφωνείς και με το ΚΚΕ αλλά και γενικότερα με το κομμουνιστικό πνεύμα... ίσως να παρανόησα εγώ κάτι... αλλά αυτό το "Αν θέλουν ας έλθουν στο κίνημα μόνοι τους" δεν μου γεμίζει το μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φανταζομαι οτι εννοει οτι δεν θα τους δεχτουμε ως κομμα στην λαικη συμμαχια και φυσικα και εγω δεν θα μπορεσω να δεχτω πουθενα διπλα μου ενα γνωστο κωλοπαιδαρα (γραμματεα της τοπικης του τσυριζα) πουθενα διπλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό το λόγο αφήνω ένα παραθυράκι ότι ίσως παρανόησα κάτι και επιμένω όταν μιλάω για απλούς ψηφοφόρους... νομίζω ότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα γλυώδη όργανα των οπορτουνιστών δεν έχουν θέση πουθενά... άλλωστε και οι σημερινοί "υποστηρικτές" τους αύριο ούτε να τους φτύσουν δεν θα θέλουν...

      Διαγραφή
    2. Kαι ο αποκλεισμός αυτών των οργάνων γίνεται όχι απλά λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος τους αλλά πρωτίστως γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα κάνουν ζημιά στο κίνημα που θα έχει θέσει στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.