22 Απριλίου 2013

Βουλευτίνα ΣυΡιζΑ υπέρ "κόκκινου χρυσού" και δουλείας

Στο τέλος οι "δημοσιογράφοι" λένε
 ότι θα πρέπει οι σωστοί φραουλάδες να απομονώσουν τον κακό φραουλά 
και να υπερασπιστούν το προϊόν τους.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι και με τη δουλεία

Πριν λίγες μέρες (18 Απρίλη) στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Κόκκινο», παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαλτάρη-Γεωργοπούλου, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ένοπλη επίθεση ενάντια σε εργάτες από τα αφεντικά και τους μπράβους τους στη Μανωλάδα.

Σταχυολογούμε μερικά απ’ όσα ελεεινά είπε. Όποιος αντέχει ας το διαβάσει:

«…Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γενικεύσουμε έτσι το φαινόμενο, δηλαδή δε σημαίνει επειδή έχει περάσει έτσι γενικότερα στον τύπο, στα μέσα, στα blogs ότι όλοι εκεί εκμεταλλεύονται στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ότι όλοι εκμεταλλεύονται τους εργάτες και ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες, δεν τους πληρώνουν, κτλ. είναι μία συγκεκριμένη, μία μεμονωμένη εταιρεία, η οποία ακολουθεί αυτή τη πρακτική την άθλια, αυτό συμβαίνει δηλαδή... και τώρα πήρε τραγικές διαστάσεις, τώρα με τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων (…) σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να τους βάλουμε έτσι όλους σε ένα (σ.σ τσουβάλι εννοούσε…)



Εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν και νομοταγείς που πληρώνουν κανονικά και συνεργάζονται με τον κόσμο εκεί, αλλά επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό, είναι χιλιάδες δηλαδή, από 5-7.000 άτομα που δουλεύουν εκεί μετανάστες, ε, όπως καταλαβαίνετε φτηνά μεροκάματα.

(…) Είναι και αυτοί κάπως οργανωμένοι μεταξύ τους, οι αλλοδαποί, δηλ. κάποιοι που ξέρουν τη γλώσσα καλύτερα, μπορούν και τους διοχετεύουν σε παραγωγούς, αυτό δεν είναι κάτι μεμπτό (σ.σ. αν δεν καταλάβατε «δεν είναι κάτι μεμπτό» το δουλεμπόριο).

(…) Δεν υπάρχουν παράπονα (σ.σ των εργατών απέναντι στην εργοδοσία). Όχι. (…) Θα βγάλουνε και αυτοί μία ανακοίνωση διότι θίγονται και διασύρεται μαζί τους ένας ολόκληρος κλάδος και ένα προϊόν το οποίο φέρνει εισόδημα και συνάλλαγμα στην Ελλάδα, προσπαθεί να αντισταθμίσει ας πούμε και αυτό που χάνεται σαν συνάλλαγμα από την Ελλάδα με την εισαγωγή άλλων φρούτων και ιδιαίτερα της μπανάνας που δεν καλλιεργείται εδώ, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε .., εντάξει,

(…) Δηλαδή βλέπω ότι πρόκειται να γίνει μποϋκοτάζ απέναντι στη φράουλα, θέλω να πω μη το βάζουμε ότι είναι μια στυγνή εκμετάλλευση μιας συγκεκριμένης περιοχής ενάντια σε όλους, δεν είναι όλοι οι παραγωγοί έτσι. (…)

Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για την οποία πρέπει και η δικαιοσύνη να επέμβει και το κράτος με τις υπηρεσίες του και να βρεθεί λύση. Δηλαδή εναντίον αυτού του ανθρώπου που έχει γίνει αυτό το περιστατικό το καλοκαίρι εντάξει, εκκρεμεί μία δίκη, η οποία δε ξέρουμε πόσο χρόνο θα πάρει, μπορεί να κάνει και ενάμισι χρόνο, δεν έχει καταδικασθεί αυτός ο άνθρωπος και κυκλοφορεί ελεύθερος και προφανώς είναι τόσο ευέξαπτος που ότι γίνεται όταν πάνε να του ζητήσουνε χρήματα αντιδρά με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο.. (σ.σ. επί λέξει!!!)

(…) Εξάλλου και αυτοί (σ.σ. οι μεγαλοϊδιοκτήτες) έχουν δεχθεί τις επιπτώσεις της κρίσης αυτή τη χρονιά (…) Σας λέω πάντως ότι με την κρίση είχανε και αυτοί (σ.σ. οι μεγαλοϊδιοκτήτες) πολλές έτσι επιπτώσεις στη διάθεση της παραγωγής. ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν έχουν φτάσει σε κάποιο σημείο κάποιοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται σε τέτοιο βαθμό και να δίνουν χαμηλά μεροκάματα».

Εδώ τελειώνει η ελεεινή τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια, τι διαφορά έχουν τα παραπάνω από αυτά:

«Θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που καταφεύγουν σε αυτή τη μορφή βίας για να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα, είναι καταδικαστέο και φυσικά οι αρμόδιοι υπουργοί επιλαμβάνονται του θέματος»

Αθ. Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ποιοι άλλοι λένε τα ίδια με αυτά που ισχυρίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Οι μεγαλοϊδιοκτήτες της Μανωλάδας, οι υπουργοί της συγκυβέρνησης, όπως ο Δένδιας κτλ. Εδώ που τα λέμε γιατί να μην τα πουν και οι ίδιοι οι δράστες για να αθωωθούν;

Γιατί ταυτίζονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί πέρα απ’ τα συνθήματα και την φρασεολογία, υπερασπίζονται και οι δυο το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζει την «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα» του στην υπερεκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργατών, στις Μανωλάδες και τα άλλα κάτεργα της σύγχρονης σκλαβιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει και αυτός το δικό του χέρι ενάντια στους μετανάστες εργάτες της Μανωλάδας αφού νομιμοποιεί τη σύγχρονη σκλαβιά, τα παραπήγματα, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, το δουλεμπόριο, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και ζωής, την άγρια εργοδοτική τρομοκρατία!

Η χυδαιότητα της τοποθέτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε κανένα λαϊκό άνθρωπο. Εκεί καταλήγει οποιοσδήποτε προσπαθεί να συμφιλιώσει τους καταπιεστές με τους καταπιεσμένους. Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να τους κάνει πέρα. Να δυναμώσει τη λαϊκή συμμαχία, να παλέψει για να ανατρέψει τη βαρβαρότητα της εξουσίας των μονοπωλίων. Μόνο τότε θα σαρωθούν οι Μανωλάδες, τα αφεντικά και οι κολαούζοι τους.


***
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

"Κόκκινος χρυσός" λέει ο ΓΑΠ.
"Κόκκινος χρυσός" λέει κι ο ΣυΡιζΑ.

Η ιστορία είναι γνωστή, κάθε φορά που θα τεμαχίζουν οι φραουλάδες κάποιον υπαλληλό τους θα πηγαίνει το ΣΕΠΕ να κάνει ντα, θα απαγγέλονται κατηγορίες στον "κακό εργοδότη που δυσφημεί το προϊόν" και φτου κι απ' την αρχή.
Με ΠαΣοΚ τα ίδια, με Σαμαρά τα ίδια, με Συριζα τα ίδια.

5 σχόλια:

  1. κανενας μαρμαρας, χρηστακος; λοιπες αριστερες δυναμεις;;;; και καμενο δεχομαι, παρεακι ειστε ετσι και αλλιως!!!
    ελα τωρα που γυριζει και δηλωση σορος δεχομαι και Levy institute λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εχουν χωνεψει ακομα ...
      ...τις φραουλες

      Δ.

      Διαγραφή
  2. Οταν διαβασα το "Όποιος αντέχει ας το διαβάσει" το θεωρησα καπως υπερβολικο...
    Οταν ομως διαβασα την τοποθετηση της βουλευτου του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρησα απλα λιγο...
    Ειστε απιστευτοι... Ντροπη σας

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βουλευτής Ηλίας του Συριζα η κυρία. Κανένας ξάδερφος..κανένας μπατζανάκης..κανένας κουμπάρος..δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση, για τις φράουλες και για το μποικοτ ανησυχει..όχι για τίποτα άλλο. Δεν ψηφίζουν οι εργάτες τις φράουλας..τα αφεντικά και τα τσιράκια τους κόβουν και ράβουν στην Ηλία...είπαμε βουλευτής Ηλίας του ΣΥΡΙΖΑ η μανταμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλείας και ξανά Ηλείας..ουφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.