12 Σεπτεμβρίου 2015

Συλλογική εκτίμηση ποσοστών

Μετά την επιτυχία που είχαμε ως μπλογκ και αναγνώστες τον Γενάρη, με την συλλογική μας πρόβλεψη, η οποία πέτυχε πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση, έρευνα, ανάλυση κλπ το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, προσπαθούμε εκ νέου να διαψεύσουμε όλες τις στημένες δημοσκοπήσεις και τους αναλυτές που επιθυμούν να επηρρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα ... (or not).

Στην πλάγια στήλη διαλέξτε κόμμα και ... "εκτιμήστε",
μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, 14ης Σεπτεμβρίου.

12 σχόλια:

  1. ΣΥΡ 32
    ΝΔ 30
    ΧΑ 7
    ΚΚΕ 6,3
    ΠΟΤ 5,5
    ΛΑΕ 4,5
    ΕΚ 4
    0ΑΣΟΚ 4
    ΑΝΕΛ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡ 27%
    ΝΔ 25%
    ΧΑ 7
    ΚΚΕ 7,5
    ΠΟΤ 5,5
    ΛΑΕ 4,5
    ΕΚ 4
    ΠΑΣΟΚ 4
    ΑΝΕΛ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥ.ΡΙΖ.Α 33%
    Ν.Δ. 30%
    Κ.Κ.Ε. 7%
    Χ.Α. 7%
    ΠΟΤΑΜΙ 6%
    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 6%
    ΕΝ ΚΕΝΤΡ 3%
    ΛΑ.ΕΝ 3%
    ΑΝ.ΕΛ. 3%
    ΛΟΙΠΑ 4%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως το Γενάρη η συλλογική πρόβλεψη μας έδινε την τρίτη θέση αλλά βγήκαμε στην 5η!
    Εκτιμώ πως θα είμαστε πάλι την ίδια σειρά καθώς θα μας περάσει η ΧΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά θα περάσουμε το Ποτάμι.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά πέτυχε το ποσοστό με απόκλιση μόλις 0,2%.
      Εκτιμήσαμε χαμηλότερα Ποτάμι και ΧΑ

      Την δική μου πρόβλεψη θα την δώσω αύριο, αν και βλέπω πως οι περισσότεροι λαμβάνετε πιο σοβαρά υποψιν την πρόθεση ψήφου των δημοσκοπήσεων (ούτε καν την αναγωγή), απ'οτι τα μάτια και αυτιά σας.

      Διαγραφή
  5. ΣΥΡΙΖΑ 27%
    ΝΔ 23%
    ΚΚΕ8,5%
    ΧΑ7.5%
    ΠΟΤΑΜΙ 5,5%
    ΠΑΣΟΚ 5%
    Ε.Κ 3.2%
    ΛΑ.ΕΝ 4%
    ΑΝΕΛ 2,8%
    ΛΟΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΤΑΞΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΡΙΖΑ 30%
    ΝΔ 28%
    ΧΑ 7.5%
    ΚΚΕ 6.5%
    ΠΟΤΑΜΙ 5.5%
    ΠΑΣΟΚ 5.5%
    ΛΕΒΕΝΤΗΣ 3.7%
    ΑΝΕΛ 3%
    ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ 10%

    DemetrioX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα τον Λαφαζάνη...!!!

      ΛΑΕΝ 4% και εκτός βουλής 6% κι αν μείνουν έξω οριακά οι ΑΝΕΛ πάμε στο 9%

      DemetrioX

      Διαγραφή
    2. Το εκτός βουλής 6%, για ανελυσέ το !

      Διαγραφή
  7. Αν μπουν όλοι αυτοί στη βουλή (δεν λέω ότι είναι απίθανο, τα μαθηματικά ψάχνω να μου βγουν) δεν μένει και κανένα κόμμα εκτός βουλής για να μοιραστεί το 6%...
    Τα κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές είναι:
    1) ΣΥΡΙΖΑ, 2) ΝΔ, 3) ΚΚΕ, 4) ΧΑ, 5) ΠΟΤΑΜΙ, 6) ΑΝΕΛ, 7) Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), 8) Ένωση Κεντρώων, 9) ΛΑΕΝ και...
    ...10) ΕΛΛΑΔΑ, 11) Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια, 12) ΟΑΚΚΕ, 13) ΕΠΑΜ, 14) ΟΚΔΕ, 15) Δημιουργία, ξανά! (Όχι ξανά ρε πούστη μου...σε τι φταίξαμε???), 16) ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ (και μετά μας κατηγορούν για τροτσκιστές!!!), 17) ΚΚΕ (μ-λ) και μ-Λ ΚΚΕ (και Μ ΚΚΕ Λ, Λ ΚΚΕ Μ, Ζ Λ ΚΚΕ...), 18) Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, 19) Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «ΕΛΑΣ» (Εθνεγερσία-Ανατολή της Ρωμιοσύνης-Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – ΕΛΑΣ)
    Αν είναι σε αυτά τα "Λοιπά" (10-19) να παιχτεί ένα 6% αυτό σημαίνει ότι αν δεν δούμε τον Τζήμερο (θου κύριε) ή τον Καζάκη (οκ, δεν λέω άλλες μαλακίες) στην βουλή, τοτε έχουμε την ΟΑΚΚΕ και την ΕΛΛΑΔΑ στο 1 και 1,5% (ασχολίαστο...) Τρέμετε τσιράκια του Πούτιν... :-)

    Εκτίμηση δική μου (ποτέ δεν μου αρέσαν οι εκτιμήσεις αλλά το μπάσκετ τέλειωσε, ύπνος δεν μου κολλάει, ας παίξουμε και εμείς λιγάκι):

    ΣΥΡΙΖΑ 31% +/- 1 (γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει ποτέ, ρε!!!!!!!!!!!!!)
    ΝΔ 30% +/- 1 (γιατί ούτε αυτοί πεθαίνουν, Μητσοτάκη αρχηγέ!)
    ΧΑ 7,5% +/-0,5 (πιο κοντά στο συν οι φασίστες. Σπρώχνονται υπόγεια όσο δεν πάει)
    ΚΚΕ 7% +/- 0,5 (όλα θετικά (επιβεβαίωση, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος, σωστή προπαγάνδα, φαίνεται ένα ρεύμα, ο Πιλάφ δεν πιάνει, κ.λπ) αλλά η κακομοιριά και απογοήτευση του κόσμου (που τον στέλνουν στην αποχή) δύσκολα σπάνε και ακόμα πιο δύσκολα παραδέχεται ο άλλος ότι έκανε μαλακία μια ζωή και τώρα κάνει το βήμα...)
    ΠΑΣΟΚ 5,5% +/-0,5) (Χρειάζονται τέτοια κόμματα που θα στηρίξουν οποιαδήποτε κυβέρνηση (θυμηθείτε την αντοχή της ΔΗΜΑΡ τον Ιούνη του '12) αλλά υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες...)
    Ποτάμι 5% (+/-0.5) (το ίδιο σχόλιο όπως με ΠΑΣΟΚ, χωρίς στελέχη αλλά λιγότερο καμμένο. Ίσως και πιο κάτω)
    Ενωση Κεντρώων 3,5 (-0.5)% (δεν έχω εικόνα από τον κύκλο μου, αλλά λογικά (ποιά λογική ρε μεγάλε, τι πίνεις???) πολλοί από αυτούς που λένε πως θα ψηφίσουν για χαβαλέ δεν παίζει να ξωδέψουν 1-2 ώρες και 2-3 ευρώ σε μεταφορές για να το κάνουν. Παίζει και μπασκετάκι εκείνη τη μέρα, που να τρέχεις...)
    ΛΑ.ΕΝ 3,0 (+0,5)% (δεν πείθει ούτε για ζήτω, δεν μας κόβει ούτε με βαλέ... Τον χρειάζονται όμως για την επόμενη μέρα και έτσι θα τον έβαζαν στην βουλή ακόμη κι αν δεν κατέβαινε στις εκλογές :-) Ένα γερό ανάχωμα τώρα που έρχονται οι βροχές και οι πλημμύρες που θα βρούμε ρε παιδιά???)
    ΑΝΕΛ 3,0 (-0,5)% (Πολιτικά πέθανε, αλλά όσο κι αν είναι άγνωστο στον πολύ κόσμο, έχει (κάποιες) οργανώσεις βάσεις και άκρες σε πρώην ΝΔες συνδικαλιστές και σώματα ασφαλείας (στους πιο δημοκράτες που δεν θέλουν απ’ ευθείας ΧΑ). Δεν τους βλέπω...
    Λοιπά: Δεν Έχω ιδέα αλλά για να βγουν τα μαθηματικά (μου λείπει ένα 4,5%) θα έδινα ένα 1,5% σε ΕΠΑΜ, 1% σε Τζήμερο, 0,5+ σε Ανταρσύα και 0,5-Πειρατές και άλλο 1% στους υπόλοιπους. Άλλωστε, με τέτοια αποχή, το 1% είναι πλέον 50-60 χιλιάδες ψήφοι και όχι 70-80 που ήταν κάποια χρόνια πριν...
    Σόρρυ αν σας κούρασα. Όχι άλλος χαμένος χρόνος. Φτάνουμε παντού και βάζουμεστη μάχη και αυτούς που φτάνουμε ωστε να φτάσουν παραπέρα...

    Καλή δύναμη
    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι κάτω από 25% ο καθένας, με την ΝΔ να περνάει μπροστά. Υπάρχουν αναποφάσιστοι, αλλά το μεγάλο κομμάτι την τελευταία εβδομάδα δεν θα πάει στα 2 μεγάλα κόμματα με την ένταση της πόλωσης, διότι είναι πολύ φθαρμένοι και λένε τα ίδια ανεξαρτήτως κοκορομαχιών για το θεαθήναι, ενώ είναι σίγουρο και το γνωρίζουν όλοι ή ότι θα σχηματίσουν Μεγάλο Κυβερνητικό Συνασπισμό, ή ότι εάν κάνει κυβέρνηση ο ένας από τους δύο με κάποια "μικρά κόμματα" τότε ο άλλος θα κάνει "μαιμού" αντιπολίτευση που θα φωνάζει και θα καταγγέλει σκάνδαλα και θα σηκώνει τους τόνους σε δευτερεύοντα θέματα αλλά θα ψηφίζει τα νομοσχέδια και θα βάζει "πλάτη" όπου κλονίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, άρα στην ουσία και πάλι Μεγάλο Κυβερνητικό Συνασπισμό με φερετζέ θα έχουμε. Το ΚΚΕ θα είναι τρίτο κόμμα, νομίζω ότι θα πιάσει το ποσοστό των εκλογών Μαϊου 2012 (8,5%), όχι από εκείνους που έφυγαν τότε αλλά κυρίως από νέους ψήφους, όπως το Γενάρη. Η Χρυσή Αυγή θα είναι 4η στο 7,5%, η ΛΑ.Ε. 5η στο 5% (λίγο παραπάνω απ' όσο είχε πάντα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πριν το 2012), το ΠΟΤΑΜΙ 4% όσο και η ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡ, Λεβέντης (είναι ίδια δεξαμενή με ΠΟΤΑΜΙ) και ΑΝΕΛ θα είναι εκτός Βουλής. Η συμμετοχή θα είναι λίγο μεγαλύτερη από τις εκλογές του Γενάρη (και ας μιλάνε πολλοί για αποχή μέχρι τώρα), γι' αυτό θεωρώ ότι εκτός του ποσοστού το ΚΚΕ θα πάρει σημαντικό μέρος σε αύξηση ψήφων που είναι και πιο σημαντικό από το ποσοστό. Φυσικά το πιο σημαντικό από όλα είναι από Δευτέρα 21/8 αυτός λαός να πιστέψει στην ύπαρξη εναλλακτικού δρόμου, να μπει στο κίνημα και να οργανωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.