Είδα σήμερα το πρωί ότι οι New York Times είχαν εξώφυλλο σχετικό με το δράμα των μεταναστών της Συρίας. Το εξώφυλλο αυτό -σε συνδιασμό με την αυξημένο ενδιαφέρον που έχει δείξει και η Ε.Ε με όλα της τα Media αυτές τις μέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα- με έκανε να πονηρευτώ και να αναρωτηθώ γιατί τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος; Αργότερα ένας φίλος μου έστειλε το παρακάτω άρθρο από το Ριζοσπάστη που μάλλον εξηγεί το γιατί:
Ολόκληρο το άρθρο
και το επίμαχο απόσπασμα...
"Χερσαία επέμβαση από χώρες της Μ. Ανατολής βλέπει ο Κέρι...
Μιλώντας στο CNN, ο Κέρι προέβλεψε ότι το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος και κατά τη διάρκεια της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίζοντας: «Χρειάζεται να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις επί του πεδίου. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή...». Διόλου τυχαία ο Κέρι τα είπε αυτά μετά τη συνάντησή του με το Σαουδάραβα ομόλογό του, Αντελ αλ Τζουμπέιρ.
Υπό το βάρος των παραπάνω σχεδιασμών και κινήσεων, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «τουλάχιστον 2.000 Σύροι πρόσφυγες» πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να πλησιάσουν στην Ευρώπη από το 2011 και ότι δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» στον ορίζοντα για σύντομο τερματισμό του πολέμου. «Η παγκόσμια αποτυχία προστασίας των Σύρων προσφύγων μεταφράζεται πλέον σε κρίση στην νότια Ευρώπη», διαπιστώνει η έκθεση."
Διαμορφώνουν λοιπόν την κοινή γνώμη ώστε μετά, αν τελικά το αποφασίσουν να κάνουν επέμβαση, να πούνε το γνωστό πια "πάμε να τους πολεμήσουμε για να τους φέρουμε την ειρήνη, τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό".
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
και για να μην ξεχνιομαστε
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.youtube.com/watch?v=2_wfMrz9_mY
Τα τυμπανα ηχουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΠληροφορίες από το Παρίσι θέλουν τη γαλλική κυβέρνηση να εξετάζει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS με πλήγματα και στην συριακή επικράτεια. Γαλλικά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες από το Μέγαρο των Ηλυσίων, αναφέροντας πως στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος Ολάντ αναμένεται να δώσει μηνύματα για τις προθέσεις του.
Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή της γαλλικής αεροπορίας στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί εναντίον θέσεων της ISIS περιορίζεται στο Ιράκ (η λεγόμενη γαλλική «Επιχείρηση Καμήλα»).
Ωστόσο, επιχειρήσεις στη συριακή επικράτεια είναι πολύ πιο ευαίσθητο θέμα -σε αντίθεση με τη Βαγδάτη, που έχει ζητήσει τις επιχειρήσεις, η Δαμασκός του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει αρνηθεί κάθε συνεργασία με τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η συνήθως καλά πληροφορημένη Monde το Σάββατο, η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη εξετάσει επέκταση της συμμετοχής της και στο «συριακό σκέλος» των επιχειρήσεων και «δεν το αποκλείει».
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι λόγοι -πιθανής- αλλαγής στάσης του Παρισιού σχετίζονται με την ενίσχυση του προσφυγικού ρεύματος από τη Συρία στην Ευρώπη, η αδυναμία των μέχρι τώρα επιχειρήσεων να εξαλείψουν την ISIS αλλά και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.
Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι «θα ήταν παράλογο να μην συνεχιστεί η δράση μας», ενώ άλλες χαρακτηρίζουν «ειλημμένη την απόφαση».
http://news.in.gr/world/article/?aid=1500023306