10 Σεπτεμβρίου 2015

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί είπε έγκαιρα την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του


Πηγή : 902.gr

Λίγο πριν τις εκλογές, δίνουν και παίρνουν κάτι απίστευτες «αναλύσεις» για το «τι πήγε στραβά» στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φορτώθηκε ο λαός με ένα ακόμα βάρβαρο μνημόνιο: Από την «αυτοκριτική» του ίδιου του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την «απειρία» τους και τις «λάθος επιλογές προσώπων», μέχρι την «κριτική» της ΝΔ για... τα πουκάμισα που φοριόντουσαν έξω από τα παντελόνια, όλοι κρύβουν επιμελώς ότι το νέο μνημόνιο ήταν ακριβώς το προδιαγεγραμμένο αντιλαϊκό αποτέλεσμα της πολιτικής που στοχεύει στην ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.
Μπροστά στην 20ή Σεπτέμβρη και στη νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό το γεγονός ότι μόνο το ΚΚΕ είπε έγκαιρα την αλήθεια, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ήταν από γεννησιμιού του αντιλαϊκό, ντυμένο με κάποια αριστερά συνθήματα, προεξοφλούσε εξαρχής την πορεία προς το συμβιβασμό και το νέο επαίσχυντο μνημόνιο: 

- Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σαν «βήμα» τάχα για την ανάκτηση των απωλειών του λαού και όταν άλλοι του έκαναν «κριτική» μιλώντας για «παροχολογία», το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο με το εν λόγω πρόγραμμα -για τη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας», για τη διασφάλιση «ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος»- ήταν τόσο πολλές και τόσο σοβαρές που ακύρωναν στην πράξη ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που υποσχόταν στο λαό για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε γρήγορα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τις πρώτες μέρες της και πριν καλά - καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πετσόκοψε» ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματός της για την «ανθρωπιστική κρίση», με κριτήριο τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά και τις εξίσου προδιαγεγραμμένες «ενστάσεις» των εργοδοτικών φορέων στους «κοινωνικούς διαλόγους» που εκείνη έστησε...


- Όταν διάφοροι -άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα- με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ., ρωτούσαν το ΚΚΕ «γιατί δεν συνεργάζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω για να κατοχυρωθούν αυτά σε πρώτη φάση», σαν να ήταν αυτές οι εξαγγελίες κάποιο «σκαλοπάτι» για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού στα χρόνια της κρίσης και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι, ανεξαρτήτως εξαγγελιών και συνθημάτων, ο ίδιος ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι στην αντίπερα όχθη από το δρόμο της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων του λαού. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι καμιά ουσιαστική βελτίωση δεν πρόκειται να δει στη ζωή του ο λαός, όσο μένουν στη θέση τους ο καπιταλιστικός δρόμος, το κεφάλαιο και οι λυκοσυμμαχίες του. Οι εξελίξεις και το νέο βάρβαρο μνημόνιο επιβεβαίωσαν ότι κανένα φιλολαϊκό «σκαλοπάτι» δεν υπάρχει σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα κατρακύλα για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. 

- Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν «πραγματική διαπραγμάτευση» και «αξιοπρέπεια» σε αντίθεση με τους «μερκελιστές» και τη «συμμαχία του ΝΑΙ σε όλα», όπως χαρακτήριζε τους προκατόχους του, το ΚΚΕ αποκάλυπτε τον πραγματικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποκάλυπτε ότι τα εν λόγω παζάρια, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης, γίνονται για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, για τη στήριξη της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του. Η πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνεται εμφατικά, όχι μόνο από το γεγονός ότι «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, ψήφισαν παρέα το νέο μνημόνιο, αλλά και από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των φορέων του εγχώριου κεφαλαίου ενόψει των εκλογών, στις οποίες επισημαίνεται ως ζητούμενο από τη νέα κυβέρνηση η «πλήρης στοίχιση» και η «έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή» του μνημονίου, καθώς αυτό χαρακτηρίζεται ως «τελευταία προσπάθεια» και «εφαλτήριο» για την ανόρθωση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων... 

- Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξοικείωνε προεκλογικά το λαό με την ιδέα ότι δεν πρέπει να παλέψει για την πλήρη ανάκτηση των απωλειών του, αλλά να περιμένει τις εκλογές και την κυβερνητική εναλλαγή προκειμένου να δοθούν ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, όταν και μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε κινητοποιήσεις στήριξης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησής του με τους «εταίρους», το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι καμιά φιλολαϊκή αλλαγή δεν έρχεται με την ανάθεση, με μια ψήφο, ή με τη στήριξη των αντιλαϊκών παζαριών, χωρίς να θιχτούν ούτε στο ελάχιστο οι πραγματικοί ένοχοι για τα δεινά του λαού, χωρίς να θιχτούν το κεφάλαιο, η εξουσία του και οι λυκοσυμμαχίες του. 

Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα δεν είναι χρήσιμα μόνο και μόνο για να πούμε «δικαιωθήκαμε», αν και η πείρα του λαού πρέπει να γίνει και αυτή όχι μόνο κριτήριο ψήφου, αλλά και εφαλτήριο αγωνιστικής δράσης ήδη από την επομένη των εκλογών. Τα συμπεράσματα αυτά είναι χρήσιμα και γιατί τα ίδια ακριβώς «αφηγήματα» σήμερα «λουστράρονται» και ξαναλανσάρονται από τον ΣΥΡΙΖΑ: Όπου πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπαίνει το «παράλληλο πρόγραμμα», όπου «περήφανη διαπραγμάτευση» μπαίνει η νέα απάτη της «συνεχούς διαπραγμάτευσης» πάνω στα «ανοιχτά ζητήματα» του νέου μνημονίου, όπου «η Ευρώπη αλλάζει» μπαίνει το αφήγημα των «ρωγμών» που δημιούργησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου «παραγωγική ανασυγκρότηση» μπαίνει το «νέο αναπτυξιακό σχέδιο»... Τα ίδια αναπαράγονται άλλωστε και από τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη Λαϊκή Ενότητα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Γενάρη του 2015.

Ζητάνε μια «δεύτερη ευκαιρία» για να συνεχίσουν να κρατάνε αυτοί το τιμόνι της αντιλαϊκής πολιτικής, όμως ο λαός έχει την πείρα να μην «ξανατσιμπήσει», ούτε σε αυτούς ούτε στις υπόλοιπες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης που ζητάνε να το αναλάβουν ξανά!

5 σχόλια:

 1. Ισχυρό ΚΚΕ γιατί είπε έγκαιρα την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του= ετεροκαθορισμός.

  Με την ίδια λογική: Δυναμώστε τον Λεβέντη γιατί είχε προβλέψει τις κλεψιές, τις απατεωνιές και την πολιτική χρεωκοπία των κομμάτων της βουλής. Το ότι ο Λεβέντης είναι ένας μέτριος γραφικός ανίκανος να κυβερνήσει δεν μας νοιάζει, μας πείθει όμως γιατί πρόβλεψε πράγματα. Μάλιστα...

  Παρεμπιπτόντως, την Νεα Δημοκρατία που έλεγε εδω και χρόνια απατεώνα, λαϊκιστή τον Τσίπα και την παρέα του, να την εμπιστευτώ ή οχι;

  γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξεκινώντας απ' το τέλος, τη Νεα Δημοκρατία (και το ΠΑΣΟΚ, αυτό το ξέχασες;) που έλεγε εδω και χρόνια απατεώνα τον Τσίπρα και την παρέα του, να μην την εμπιστευτείς, επειδή ΜΑΖΙ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Να μην εμπιστευτείς τη ΝΔ επειδή ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως άλλα κόμματα. Οι ρεβεράντζες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με δηλώσεις περί κυβερνήσεων συνεργασίας, ξεκίνησαν ακριβώς τη μέρα που ο προεκλογικός ανταγωνισμός τους εντάθηκε σε κρεσέντο χυδαιότητας.

   Σε ότι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, σημασία δεν έχει μόνο η πρόβλεψη του ΚΚΕ για την κατάληξή του. Έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία το ΣΚΕΠΤΙΚΟ της, που το αγνοείς εντελώς. Είναι ετεροκαθορισμός να χρησιμοποιεί ένα ΚΚ τα δικά του αναλυτικά εργαλεία για να καταλήξει σε συμπεράσματα, που μετά επαληθεύονται από την πραγματικότητα; Και δεν είναι ετεροκαθορισμός οι απίθανες και αντιφατικές αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛαΕν πλέον, βασισμένες στις απίθανες και αντιφατικές θεωρίες κάθε εγχώριου και ξένου αστού οικονομολόγου, πολιτικού, δημοσιολόγου, ακτιβιστή, διαφημιστή, think tank ή μέντιουμ;

   Αυτοκαθορισμός είναι η πίστη του εργατικού κινήματος στον εαυτό του και στις δυνάμεις του. Αυτή είναι η πίστη του ΚΚΕ, μ' αυτή πορεύεται κι αυτή προσπαθεί να ενδυναμώσει.

   Το να μιλούν για ετεροκαθορισμό ακριβώς εκείνοι που περιστρέφονται γύρω απ' τη μια ή την άλλη αστική μερίδα, αυτό λέγεται θράσος. Το να μιλούν για ετεροκαθορισμό όσοι είναι δέσμιοι σχεδιασμών της αστικής τάξης συνολικά, αυτό λέγεται θράσος. Αλλά και το θράσος αυτό, το ξέρουμε εδώ και καιρό.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Toν τρελο του χωριου τον Λεβεντη θα ψηφισεις εσυ δηλαδη??? Στα τρελοκομεια ο Λεβεντης στις δημοσκοπησεις περνει 100% απο τους τρελους λενε οι φημες!!!

   Διαγραφή
 2. αν κάποιος υποπέσει στο επίπεδο της αμοιβάδας για να φτάσει στο νοητικό σου επίπεδο, αυτό είναι ετεροπροσδιορισμός.
  λωτοφάγε

  β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πάντως διασκεδαστική η αγωνία κάποιων να θέσουν ως μέτρο πολιτικής σοβαρότητας το Λεβέντη. Και όταν δεν έχουν απέναντί τους το Λεβέντη, πάλι Λεβέντη θέλουν να βλέπουν. Ομολογούν ότι μόνο Λεβέντη αξίζουν για αντίπαλο.

   Εξίσου διασκεδαστική είναι η αγωνία τους για το "ποιος θα κυβερνήσει", δηλαδή τι χρώμα φερετζέ θα φοράει η αστική δικτατορία που θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο και θα φέρει το 4ο. Κατά τ' άλλα, ανακάλυψαν τον... ετεροκαθορισμό στην επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, ποιοι; Το εξαχρειωμένο πολιτικό προσωπικό των αστών και η γελοία ουρά του.

   gdmn1973

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά