12 Σεπτεμβρίου 2015

Τι θα ωφελήσει η ενίσχυση του ΚΚΕ το λαό αφού δε συνεργάζεται με κανέναν, ούτε για κυβέρνηση ούτε για αντιπολίτευση;

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τη συμμαχία που έχουν ανάγκη ο λαός, οι εργαζόμενοι. Παλεύει για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Αυτή η Λαϊκή Συμμαχία βασίζεται στην επίτευξη ενότητας δράσης ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα, μέσα από τις μαζικές τους οργανώσεις στον τόπο δουλειάς και τη λαϊκή γειτονιά, στο χωράφι, στο σωματείο, στην ομοσπονδία, στη Γενική Συνέλευση, στις Επιτροπές Αγώνα. Γι' αυτήν την ενότητα παλεύει το ΚΚΕ.

Η συμμαχία αυτή απευθύνεται σε όλους με κοινωνικο-ταξικά κριτήρια και όχι με κριτήρια που χρησιμοποιούν οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, π.χ. δεξιοί - αντιδεξιοί, μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί κ.λπ. Πρόκειται για συμμαχία με μαζικά χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μορφές της συμφωνίας πολιτικών κομμάτων και παραγόντων από τα πάνω, που υποκαθιστούν το ίδιο το κίνημα και τσακώνονται για την κατανομή των εδρών και των υπουργικών καρεκλών.

Πρόκειται για μια συμμαχία που θα δρα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την εξουσία τους.


Η Λαϊκή Συμμαχία θα παλεύει με κατεύθυνση την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό, τον εργατικό - κοινωνικό έλεγχο. Με κατεύθυνση την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, από κάθε μορφής σχέση με ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Η συνολική πάλη της κατευθύνεται στο στόχο της λαϊκής εξουσίας.

Σ' αυτή τη συμμαχία δεν θα μετέχουν κόμματα. Στην πορεία της πολιτικής πάλης είναι ενδεχόμενο να εμφανιστούν πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν θέσεις μικροαστικών στρωμάτων, συμφωνούν όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα του κοινωνικοπολιτικού αγώνα, στην αναγκαιότητα να κατευθύνεται αυτός προς την εργατική - λαϊκή εξουσία. Το ΚΚΕ, διατηρώντας την αυτοτέλειά του, θα επιδιώξει την κοινή δράση με αυτές τις δυνάμεις, τη στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας. Η συνεργασία εκφράζεται με τη συμπόρευση των μελών και οπαδών τους στις γραμμές των μαζικών οργανώσεων που συγκροτούν τη Συμμαχία ή στα όργανά της μέσω των εκλεγμένων μελών τους. Η συνεργασία αυτή δε διαμορφώνεται σε ενιαίο όργανο Συμμαχίας με κόμματα - συστατικά μέλη, με συγκροτημένη οργανωτική μορφή και δομές.

Η Λαϊκή Συμμαχία, ως συμμαχία των ριζοσπαστικών πολιτικοποιημένων τμημάτων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και του συνδικαλιστικού κινήματος των συμμάχων του, των οργανώσεων της νεολαίας και των γυναικών, ως συμμαχία που δρα στις γραμμές του κινήματος, με στόχο να προσελκύσει την ευρύτερη συσπείρωση νέων μαζών, δεν παίρνει μέρος στις εθνικές και τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, σε δημοψηφίσματα.

Η υπόθεση της Λαϊκής Συμμαχίας προωθείται από τα τώρα μέσα από το συντονισμό, την κοινή δράση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για τη διεκδίκηση ανάκτησης απωλειών, τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών. Στην πορεία θα αναπτύσσεται, θα μαζικοποιείται, θα βαθαίνει ο προσανατολισμός της.

Αυτή η συμμαχία θα συμβάλει ώστε ο λαός να αποκτήσει τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και θέληση ώστε να έρθει σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους, να πάρει ο ίδιος την εξουσία. Θα συμβάλει στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαού, των εργαζομένων.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη πολιτική συμμαχιών πολύ ουσιαστική και αναγκαία για το λαό, που όμως δε χωράει στο πλαίσιο των διαφόρων εκδοχών αστικής διαχείρισης, στις διάφορες εκδοχές αστικών κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διαφορά.

Η αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του ΚΚΕ και στην κάλπη της 20ής Σεπτέμβρη συνδέεται με την προώθηση αυτής της πολιτικής συμμαχιών, με την προσπάθεια συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας.

Πηγή : Ριζοσπάστης

6 σχόλια:

 1. Αυτά τα άθλια που είπανε για τους πρόσφυγες στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο Κουτσούμπας, η Γεννηματά
  και σε ένα βαθμό και ο Λαφαζάνης είναι μια ντροπή για όλο τον κόσμο των πορειών και ρωγμή στο συναίσθημα του λαού που είδε 2 τυχοδιώκτες να απαντούν τόσο βρώμικα σε 2 ερωτήσεις έκαστος(Κουτσούμπας και Λαφαζάνης).
  Ο Κουτσούμπας επίσης είπε ότι ακόμα και αν υπάρχουν ελλείψεις χεριών(σ.σ: ήταν η ερώτηση) σε ένα χωριό δεν πρέπει να δουλέψουν ξένοι!!!!.
  Η ερώτηση αφορούσε αυτούς που ήρθαν τώρα και έρχονται.
  Απο κοντά και ο πέρδας Θεοδωράκης.
  Η Γεννηματά υποννόησε ότι έπρεπε υπάρχουν πολύ πολύ δυναμικές κινήσεις εναντίον τους (πιθναόν να τους βουλιάξουν).

  Μάλιστα κάποια στιγμή ο Μειμαράκης ειρωνεύτηκε Κουτσούμπα, Γεννηματά και Λαφαζάνη λέγοντάς τους ότι με αυτά που λένε ανεβαίνει η χρυσή αυγή ενώ τους το έλεγε χαμογελώντας και κάνοντας πλάκα με το ρεζιλίκι τους!!!!!!!!.
  Ήτανε μια παγκόσμια ντροπή ενώ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εκπρόσωπος της δεξιάς να καλεί τον αρχηγό του κκε να μην λέει τόσα ενάντια στους ξένους διότι θα αυξηθεί το ναζιστικό κόμμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Μιλάμε για παρακμή που τείνει στο μείον μηδέν.

  Εκτός απο το ντιμπέιτ , στο μέγκα ο Κουτσούμπας επιτέθηκε στον Τσίπρα γι'αυτό που είπε
  για τα θαλάσσια σύνορα(ότι δεν υπάρχουν είπε ο Τσίπρας) ενώ είπε
  ότι αν η Ελλάδα δεν ήτανε μέλος της ε.ε δεν θα ερχόντουσαν οι ξένοι εδω!!!!!
  Δηλαδή να βγεί η Ελλάδα ώστε να μην έρχονται ξένοι!!!!!!!!!.
  Βέβαια ένας δημοσιογράφος του είπε ότι έρχονται απο εδώ επειδή είναι ο μόνος τρόπος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eσεις τι θελετε δηλαδη να δουλεουν οι ξενοι και να μην δουλεουν οι Ελληνες?? Το κομα μας λεγετε κουμουνιστικο κομα Ελλαδας και οχι κουμουνιστικο κομα Αλβανιας η Συριας για τους Ελληνες παλευουμε τι σας πειραξε δηλαδη???

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε, πρέπει να είσαι πολύ χαζός ή στημένος προβοκάρορας. Διαστρεβλώνεις και την ερώτηση και την απάντηση του Δ. Κουτσούμπα! Γιατί σε αυτό που απάντησε ο Δ. Κουτσούμπας ήταν στο δήθεν ανθρωπισμό των εκμεταλευτών Γερμανών Βιομηχάνων και άλλων στην Ελλάδα, που δήθεν καμώνονται ότι ενδιαφέρονται για τους πρόσφυγες, ενώ το μόνο που βλέπουν είναι φθηνό κρέας για να εκμεταλλευτούν...Και πάνω σε αυτό είναι φυσιλογικό το ερώτημα, αφού έχουν τόσο μεγάλη πρόθεση και αναζητούν εργατικά χέρια, γιατί δεν απευθύνονται στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους;
   Τελικά για απολογητής των πιο άθλιων και σάπιων θέσεων της αστικής τάξης (που μάλλον στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ), είσαι και πολύ λίγος...Δεν βάζουν καλύτερα στη θέση σου κάποιον τζιχαντιστή από αυτούς που έφτιαξε το ΝΑΤΟ και στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ...
   kk-1

   Διαγραφή
 2. Η δεύτερη ερώτηση -follow up στη θεματική του μεταναστευτικού προς τον Κουτσούμπα αφορούσε τους ξένους και τις ελλείψεις χεριών στα χωριά και είπε
  ''αυτό δεν είναι σωστό''!!!!!!!!!!!!! Και μάλιστα με έμφαση!!! Δεν είναι σωστό να δουλέψουν στα χωριά!!!.
  Καλά την πρώτη απάντηση δεν την σχολιάζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eσεις τι θελετε δηλαδη να δουλεουν οι ξενοι και να μην δουλεουν οι Ελληνες?? Το κομα μας λεγετε κουμουνιστικο κομα Ελλαδας και οχι κουμουνιστικο κομα Αλβανιας η Συριας για τους Ελληνες παλευουμε τι σας πειραξε δηλαδη???

   Διαγραφή
 3. Ξέχασα τον Καμμένο.
  Που μίλησε για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στα νησιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά