4 Ιανουαρίου 2014

Καθαρά και ξάστερα και σφυροδρεπανάτα...

Ας εκληφθεί όπως θέλει κι απ' όποιον θέλει το σημερινό πατριδογνωμόνιο. Το πρώτο του 2014. Κατά τον τίτλο του, που δεν είναι γραμμένος με χάριν (clean) καθαρήν, αλλά τουναντίον με την ξεκάθαρη κι εντελώς χθόνια, όχι όμως και καταχθόνια, ελπίδα, να εκληφθεί και ως απειλή. Γιατί από ιδεολογικά μορμολύκια, από ψωνάρες που πάσχουν από σύνδρομο στέρησης δημοσιότητας, από μια διανόηση των απωθημένων και εντέλει αυτόν τον αφόρητο εσμό των μασκαρεμένων φασιστοειδών δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το... αλάθητον του παπατζή.

Λοιπόν ψευτόμαγκες δηλωσάκηδες και ερπετά του διαδικτύου η ταπεινότητά μου, αποφάσισα να συστρατευτώ με το ΚΚΕ εδώ και είκοσι δύο χρόνια. Το διέπραξα και το διαπράττω συνειδητά το ταξικόν αυτό αδίκημα, η γεννημένη και αναθρεμμένη μικραστή, που όμως δεν έστερξε να γοητευθεί από την κρυφή γοητεία της νεοελληνικής μπουρζουαζίας. Δεν σας ρώτησα ούτε όταν το παίζατε αφεντικά, ούτε όταν κομψευόσασταν ως μπάτλερ, ούτε όταν μασκαρευόσασταν αριστεροί από κούνια που ωρίμασαν χάρη στη δεξιά. Ξίδι.

Στο κόμμα δεν μου ζήτησαν μεταπτυχιακό στο μαρξισμό. Μήτε δήλωση μετανοίας και συντριβής για κάθε άνθρωπο που γνώρισα, συνεργάστηκα, αγάπησα, σεβάστηκα, δούλεψα κι ενδεχομένως ψώμισα κιόλας, αλλά δεν ήταν από κούνια κόκκινος. Ηρθα όπως ήμουν. Μένω όπως εξελίσσομαι. Μένω όμως εδώ. Στο ΚΚΕ. Γιατί και θέλω, και μπορώ να είμαι, όπως όλοι μας άλλωστε, οι επιλογές μου. Ελεύθερη να ακούω σειρήνες και να μην υπακούω. Η διαδρομή μου «αφύσικη», δε λέω. Απ' τα εν δυνάμει δεξιά της μιντιακής γκλαμουριάς να πας με τα κομμούνια, σ' αυτούς τους καιρούς δεν είναι κι ό,τι το συνηθέστερον. Ενώ απ' το αντίθετο πέρασμα απ' τα ζερβά στα δεξιά, κοπάδια ολόκληρα αμολύθηκαν στο λιβάδι των ανανηψάντων. Και, μέρες προεκλογικές που είναι, πέσαν να με θολώσουν «ως εικόνα» με την προσδοκία να πετύχουν τον αντικομμουνιστικό στόχο τους. Το σκεπτικό φτηνιάρικο, αφού είμαι εύκολος φατσικός και οικείος στόχος. Λοιπόν, ας το πάρουν απόφαση όσοι πάνω στη συγκυρία και τη σκοπιμότητα επιδίδονται σε πληροφοριακές κασιδιαριές.
Εχω, σαράντα και, χρόνια στο επικοινωνιακό κουρμπέτι.

Ξέρω και πότε και πώς μπορώ ν' ανοίξω το στόμα μου και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου με τα όπλα του εχθρού. Μπορώ να γράψω και μπεστ σέλερ άμα λάχει και να χαρίζω τα... πνευματικά δικαιώματα σε περιπεσούσες ιδεολογικές Μαγδαληνές. Αμ δε! Δεν πρόκειται να μοιάσω του οχτρού. Δηλαδή, σ' εκείνα τα δήθεν αριστερά ή και απλώς χρυσαυγίτικα επιπλέοντα φιλόδοξα φελιζόλ, που είτε γίνονται, είτε παραμένουν «διάσημα», παίρνοντας μέρος σε αντικουκουέδικες προσωπομαχίες. Μόνο μην έρθει η στιγμή που θα πειραχτεί και τρίχα απ' το κόμμα μ' αφορμή έστω εμένα. Μην έρθει... Δε μονομαχώ. Πολεμάω. Καθαρά και ξάστερα και σφυροδρεπανάτα. Και μόνο μόνη μου δεν είμαι εδώ δα, ωρέ τζιμάνια.

Της
Βλέπε ακόμη:

10 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και ξάστερα εύχομαι στην Λιάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καρφι στο ματι τους ειναι η Λιανα. Τους εφτυσε καταμουτρα και τους γυρισε την πλατη! Και αυτο τους τσουζει πολυ Συντροφισσα Λιανα και μόνο μόνη σου δεν είσαι εδώ δα. Το λεμε "Καθαρά και ξάστερα και σφυροδρεπανάτα!" . Καλοι αγωνες ΚΑΙ το 2014!

    Il popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΑΝΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ,ΣΕ ΑΥΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΟΥΛΗΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Α{ΡΙΣΤΕΡΟΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΩ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?( ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΚΛΠ ΤΣΟΓΛΙΑΝΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε μπροστά σε μια υποκινημένη και μεθοδευμένη επίθεση των "Μαγδαληνών", κάθε είδους.
    Αρχή έγινε πρό Χριστουγέννων από τα "βαρέα όπλα", Σταθηδοσκαμνάκιοχάγιαεργατοσπορίδια κλπ.
    Μετά ανέλαβαν οι δευτεροκλασσάτοι, Λαζόπουλοχαρικλύνια κλπ.
    Τώρα η τρίτη φάση, με το πεζικό:
    http://sfyrodrepano.blogspot.com/2013/12/blog-post_29.html?showComment=1388685449569#c5211026159179515365
    Το ξαναλέω: Για την Αντίδραση έχει μεγάλη σημασία, να μείνει καθηλωμένο το ΚΚΕ, αν δεν είναι δυνατόν να ζουπηχτεί κι άλλο. Γιατί επίκειται νέα μεγάλη επίθεση στο Λαό και δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες αντίστασης, δηλαδή η εξής μία, το κόμμα. Είναι η μάχη γύρω από το Κούγκι, η το Στάλινγκραντ, αν αγαπάτε, που πρέπει να πέσει πάσει θυσία. Γι αυτό και ρίχνονται στη μάχη και οι εφεδρείες, και καίγονται τόσα καλά χαρτιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "οπαδισμός" λέει σε μια φάση ο ΓΠ; Ιδεολογικό ρεύμα είναι τούτο; Δε λείπει και ο (κακοποιημένος) "Αριστερισμός" (σα να μην έχει άλλα βιβλία ο Λένιν...)βέβαια, η ηγεσία, ο Περισσός κτλ. Αυτός τώρα έχει αγωνία για το ΚΚΕ και το κίνημα...Κυκλοφορούν τρομερά νέα ρεύματα, "ανανεωτικός οπορτουνισμός", "ορθόδοξος οπορτουνισμός" και πολλά τέτοια φαιδρά, ποιότητας Ισκρα.
      Διαβάζοντας προσεκτικά τι γράφει ο ΓΠ, αποκαλύπτεται απόλυτα, έκανε το λάθος να γράψει κατεβατά και πιστεύω πως εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε όποιον καταλαβαίνει ανάμεσα και πίσω από τις γραμμές και τις "γραμμές". Η επιλεκτικότητά του επίσης τον εκθέτει. Η μελέτη αποτελεί επαναστατικό καθήκον, πάντα έτσι ήταν,τώρα ακόμα πιο πολύ επιτακτικό, χωρίς υπερβολή. Θετικό που έλαβε τις απαντήσεις που του έπρεπαν στην αναρτηση. Να ρεζιλεύονται όποτε πάνε να το παίξουν μάγκες και "αυθεντικοί" και να ξεβρακώνονται, όπως ο ΓΠ κι ας μη το παραδέχεται.Πλαγιοκόπηση λέγεται το πράγμα αυτό από τη μεριά τους, λυτοί και δεμένοι χτυπάνε το ΚΚΕ και αυτό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, με διάφορους τρόπους, είναι γεγονός.

      Διαγραφή
    2. οταν επαιρναν καποιοι "δημοσιογραφοι" του Ριζοσπαστη επι χρονια 5χιλιαρα σε ευρω, και τωρα το Κομμα αποφασιζει ολοι που εργαζονται στα ΜΜΕ του να αμοιβονται με το μεσο μισθο στον ιδιωτικο τομεα, αυτο τους "ξυνισε" και σηκωσαν μπαιρακι, καποιοι και "παντιερες" εναντια στο Κομμα μπας και βρουν αλλου κοτες που να γεναν χρυσα αυγα....στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.
      ΥΓ Ο Γ.Π τυχαινει να ηταν καποτε προσωπικος μου φιλος, τον ξερω σαν καλπικη δεκαρα, δεν θα δισταζε να γλυψει σημερα εκει που εφτυνε χθες, αρκει να επιβεβαιωνει το ρολο του ως "δημοσιογραφος".Τι να πω, απλα κριμα....

      Ταξικος

      Διαγραφή
  5. Σας πήραμε σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο! Μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο! [Αστική Τάξη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενα μεγαλο μπραβο συντροφισσα αξιζης πολλα συγχαρητηρια για την σταση σου. οταν εσυ ερχο σουν διπλα στο κομμα μας ητανε η πιο δυσκολη ωρα στην ιστορια του εχοντας χτυπηθη απο τα μεσα απο προδοτες τυπου ΦΑΡΑΚΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.