23 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα η συγκέντρωση των σωματείων της Ζώνης

Σε συγκέντρωση στις 10 π.μ.στην Ομόνοια και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ.στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Η ανεργία στους κλάδους μας έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ανέργους στο σπίτι. Αρκετές οικογένειες συναδέλφων μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς πετρέλαιο, την ώρα που το κρύο θερίζει. Δεν πάει άλλο.

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους άνεργους σε κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Γενάρη, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 π.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, με τα παρακάτω αιτήματα:
-Έκτακτο "βοήθημα" για όλους τους άνεργους 1000 ευρώ.

-Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος.

-Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας.

-Καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί.

-Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

-Καμιά δήμευση ή πλειστηριασμό 1ης κατοικίας. Να παραγραφούν, να παγώσουν και να κουρευτούν δραστικά τα δάνεια των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην κλείσουν τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ. Να παρθούν πίσω τα χαράτσια στα ιατρεία και τα νοσοκομεία.

-Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Την Κυριακή 26 Γενάρη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των σωματείων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με σκοπό την ενημέρωση του κλάδου, μετά από τις τελευταίες συναντήσεις - επαφές με υπουργεία - φορείς - εργοδότες και καθορισμός της στάσης μας το επόμενο διάστημα».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά