10 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου και Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης

Δελτίο τύπου και παράλληλο κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 12 Σεπτέμβρη,  έβγαλε tο Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης
Δείτε το Δελτίο Τύπου και το κάλεσμα :


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρά τα ευχολόγια και τις αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων (σχ. Φυλάκων, δημ. Αστυν., και όλων των εργαζομένων) απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης από την Δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο, που υποκρίνομενη έλεγε και διατυμπανίζε ότι είναι στο ίδιο μέτωπο με τους εργαζόμενους, αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η διαπιστωτική πράξη με ΑΔΑ: ΒΛΩΕΩΡΥ στις 8/8/2013, όπου καταργούνται και εκπαραθυρώνονται ως ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, οι 22 σχολικοί φύλακες του Δήμου μας
Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων “διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους” μήνες τώρα ότι δεν θα υπογράψουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ…
Κι όμως οι υπογραφές άρχισαν να μπαίνουν !…και έπεται συνέχεια στις 23 Σεπτεμβρίου για τους Δημοτικούς αστυνόμους.
Επιβεβαιωνόμαστε όπως και πλήθος εργαζομένων (που δεν “τσιμπούσαν”) όταν λέγαμε ότι η ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι θα συμμορφωθούν ”προς τας υποδείξεις” της κυβέρνησης στηρίζοντας τις αποφάσεις της και θα υπογράψουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ… (Κατάργηση θέσεων – Διαθεσιμότητες – Κινητικότητες – Απολύσεις)…
Λέγαμε …την αλήθεια στους εργαζόμενους ότι δηλαδή. κυβέρνηση – δήμαρχοι υλοποιούν από κοινού την πολιτική του “Καλλικράτη”, της Ε.Ε.- ΔΝΤ που σκοπό έχουν να συμπιέσουν τους μισθούς σε εξευτελιστικά επίπεδα, με μοχλό τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΜΚΟ, τις «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» κλπ).
Το επόμενο διάστημα θα δούμε την συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και την ΚΕΔΕ, να γίνονται “Πόντιοι Πιλάτοι νίπτοντας τας χείρας των” και να υπογράφουν απολύσεις …επί απολύσεων, άλλωστε είναι αυτοί που στρώνουν το χαλί ζητώντας την αξιολόγηση των δομών και διατυμπανίζουν ότι είναι υπέρ της κινητικότητας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ποτέ δεν είναι αργά να δούμε τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους που καταδυναστεύουν και τσακίζουν τα δικαιώματά μας και όλων των εργαζομένων και του λαού.
Έχουν όνομα αυτές οι αιτίες!
Είναι η ανταγωνιστικότητα που επιβάλλουν τα μονοπώλια και η ΕΕ με μισθούς πείνας και στρατιές ανέργων για να κρατιούνται χαμηλά τα μεροκάματα για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Έχουν πρόσωπο αυτοί οι ένοχοι!
Είναι οι μεγάλοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.
Είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν και προωθούν τα συμφέροντά τους ακόμα και από θέσεις αντιπολίτευσης. Είναι οι τοπικοί «άρχοντες» σε δήμους και περιφέρειες.
Αυτοί οι ένοχοι δε μπορεί να είναι μαζί μας.
Ανήκουν σ’ άλλη τάξη,
ξένη με τα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων και του λαού…
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ)
Πατηστε εδω για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση: http://www.scribd.com/doc/166798390/Έκτακτη-Γενική-Συνέλευση-12-9-13
Πηγή: geranista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.