25 Σεπτεμβρίου 2013

Μην χάσεις άλλη μια ευκαιρία

Αυτός που, στο κατόπιν όσων συμβαίνουν, αναζητήσει ελπίδα στο "κράτος δικαίου" (που δεν ξέρει καν τι σημαίνει κι αν υπάρχει, μόνο ότι ακούγεται καλό), θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Θα δεχτεί το κράτος που θα του επιβληθεί.

Αυτός που αρκεστεί στην "καταγγελία της κυβέρνησης" νομίζοντας πως ξεμπερδεύει έτσι με το κράτος, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και καίει τα χέρια των ερασιτεχνών του θεάματος.

Αυτός που βρει παρηγοριά στην όποια "κάθαρση" του προσφέρουν όσοι έθρεψαν τον φασισμό, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Οι λύκοι δεν φυλάνε τα πρόβατα.

Αυτός που ικανοποιηθεί από το γεγονός και μόνο ότι "δεν τους ψήφισε", θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Τίποτε δεν αποκλείει να τους ψηφίσει στο μέλλον.

Αυτός που αναλωθεί στο να κριτικάρει "τον φασισμό μέσα του", θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός δεν είναι "μέσα μας". Δεν είναι συναίσθημα αλλά πολιτική τροπικότητα του αστικού κράτους.

Αυτός που βασιστεί στην εσωτερική του ανθρωπιά, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός είναι η αναγκαιότητα της απανθρωπιάς, η απανθρωπιά ως έλλογη κάτω από τις συνθήκες στάση. Το ζήτημα είναι το τσάκισμα των συνθηκών που υπαγορεύουν την αναγκαιότητα αυτή.

Αυτός που σηκώσει τα χέρια από απελπισία για τον "παραλογισμό", θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Γι αυτούς που τον έχουν ανάγκη για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, ο φασισμός δεν είναι καθόλου παράλογος.

Αυτός που ψάξει να τον εξολοθρεύσει ωσάν να είναι κάποια αυθύπαρκτη προδιάθεση, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός έχει αντικειμενικές προϋποθέσεις, που οδηγούν σ' αυτόν, όπως οδηγεί ένας δρόμος σ' έναν προορισμό.

Αυτός που τον αναγάγει σε ένα ζήτημα επικαιρότητας και επιχειρήσει να τον ξεχάσει, θα έχει χάσει άλλη μια ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του. Ο φασισμός δεν θα ξεχάσει τον ίδιο.

Μην χάσεις άλλη μια ευκαιρία να ανοίξεις τα μάτια σου.
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.