18 Σεπτεμβρίου 2013

N. Kαραθανασόπουλος: Μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή (VIDEO)


Από τον 902.gr

Δολοφονικό χέρι του κεφαλαίου και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι από φασίστες δολοφόνους του ναζιστικού μορφώματος.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, υπογράμμισε ότι η δολοφονική επίθεση αποτελεί συνέχεια της επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, τονίζοντας ότι στόχος των ναζιστών είναι να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στη βάρβαρη πολιτική  που φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι ναζιστές αποθρασύνονται από την πολύμορφη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος που τους γέννησε και τους θρέφει για να επιτίθενται στο εργατικό λαϊκό κίνημα, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι η μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε σε μαζική παλλαϊκή συμμετοχή στο συλλαλητήριο σωματείων και μαζικών φορέων σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ζαρντέν, στην Αμφιάλη. 

Στο απυρόβλητο από τα άλλα κόμματα το σύστημα που γεννά το ναζισμό

Το κράτος με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, καταδικάζοντας τη βία της Χρυσής Αυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας και χαρακτήρισε το κόμμα του δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας.

Τις ποινικές ευθύνες των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντάς την εγκληματική οργάνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος, ο οποίος υπεραμύνθηκε την πρόταση του κόμματός του για ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τέτοιες συμμορίες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ, διά στόματος Νίκου Τσούκαλη, υποστήριξε ότι χρειάζεται πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας τις «σοβαρές ευθύνες των τεχνοκρατών που έρχονται απ' έξω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος υποστήριξε ότι βάλλεται η δημοκρατία που και το κόμμα του υπηρετεί.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θρασύδειλη στάση των φασιστοειδών, λέγοντας πως ...η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν το οποίο μάλιστα ...καταδίκασε!

2 σχόλια:

  1. Η μαζική λα'ι'κή κινητοποίηση ενάντια στον φασισμό Νίκο μου δεν γίνεται όταν οι μισοί είναι στην Ομόνοια και οι άλλοι μισοί στην Κλαυθμώνος. 'Η όταν στην Πάτρα οι μισοί είναι στην πλατεία συμμάχων και οι άλλοι μισοί στην πλατεία Αντίστασης![Ολγας] W

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @W:
      Ενώ γίνεται παρέα με αυτούς τους "αντιφασίστες" που μία εβδομάδα πριν άνοιγαν σαμπάνιες γιατί θεωρούσαν πως "μας ξυλοφόρτωσαν οι χρυσαυγίτες";
      Πρώτο βήμα για την "ενότητα" λοιπόν. Ξεφορτωθήτε πρώτα τα φασιστοϊδή αυτά (που και χθες στο Κερατσίνι ξυνόνταν να την πεσουν στο ...ΠΑΜΕ!), και ξανακουβεντιάζουμε...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.