17 Σεπτεμβρίου 2013

Ζάκυνθος: Συνεχίζουν να τρομοκρατούν συλλαμβάνοντας μαθητές Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου

Πηγή 902.gr


Στη σύλληψη 6 μαθητών έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία, η οποία κλήθηκε από το διευθυντή του σχολείου με την δικαιολογία της «αποτροπής κατάληψης». Οι μαθητές όλο το βράδυ κρατήθηκαν στην Αστυνομία και το πρωί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία. Κάτω από τη μαζική και δυναμική παρέμβαση του ΠΑΜΕ, εργατικών σωματείων, φορέων και μαθητών τόσο έξω από την Αστυνομία όσο και έξω από τα Δικαστήρια, οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια των αστυνομικών του νησιού μας που με βίαιο τρόπο συνέλαβαν 6 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου και τους οδήγησαν, μετά από ολονύκτια κράτηση, στην Εισαγγελία, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τη μαζική παρουσία εργαζομένων και μαθητών έξω από τα Δικαστήρια.

Δεν είναι τυχαίο, ιδιαίτερα τώρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η κυβέρνηση ότι εφαρμόζει το δόγμα "νόμος και τάξη" που φτάνει σε σημείο να συλλαμβάνει μέχρι και μαθητές.

Το νέο σχολείο πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Τα σπρώχνουν βίαια και γρήγορα-γρήγορα για να γίνουν το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Υποτάσσουν έτσι το σχολείο και τις αλλαγές που γίνονται σ' αυτό στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, στη στρατηγική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Απάντηση σε όλους αυτούς, που θέλουν τα παιδιά μας με σκυμμένο το κεφάλι, πρέπει να είναι η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας εργαζομένων – αγροτών - αυτοαπασχολουμένων που θα βάλει φρένο στα σχέδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.