14 Δεκεμβρίου 2012

O ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον καπιταλισμό. Τέλος.-



Δεν ξέρω αν υπάρχουν αφελείς που διαβάζουν την «Αυγή» να γράφει για «κομμουνισμό» και την παίρνουν στα σοβαρά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι «τελικός στόχος» (σε καμιά 200αριά χρόνια) του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «σοσιαλισμός» (με δημοκρατία και ελευθερία).
Αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι λοιπόν, ας διαβάσουν παρακάτω. Οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν την ανάρτηση.

Έχουμε και λέμε. Προχθές ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταθάκης, (αυτός που θα μιλήσει σε λίγες μέρες μαζί με το Νώντα) στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Ρωτάει ο δημοσιογράφος: «Το οικονομικό μοντέλο που έχετε στο μυαλό σας για να εφαρμόσετε έχει κατεύθυνση ή είναι σοσιαλιστικής πορείας ή ενδοκαπιταλιστικής λειτουργίας;»

Και αρχίζει ο Σταθάκης να απαντά και του λέει: «Εξαρτάται που βάζετε τις τομές και πιο θεωρείται ότι είναι το πρόβλημα.»

Απαντά ο Αρβανίτης και του λέει: Ποιος θα διαχειριστεί τα μέσα παραγωγής και πως.

Τι απαντά ο Σταθάκης: Αρχίζει να μιλάει για την διαφθορά που είναι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας!!

Επιμένει ο Αρβανίτης και τον ρωτά αν όσα προτείνει είναι εντός του συστήματος, δηλαδή επιστρέφει στο αρχικό ερώτημα αν προτείνει σοσιαλιστική πορεία ή ενδοκαπιταλιστική λειτουργία.

Ο Σταθακής απαντά καθαρά και ξάστερα: Εντός του συστήματος προφανώς

Ανοιχτά υπέρ της διαχείρισης του καπιταλισμού δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια έχει και προτιμήσεις δεν θέλει όποιο και όποιο καπιταλισμό, προτιμά τον αμερικανικό.

Είπε ο Σταθάκης: «Μπορούμε να βάλουμε όσους ιδεολογικούς προσδιορισμούς θέλετε, μέσα στην κρίση όμως αυτό που υπονοείται σαν σοσιαλδημοκρατικό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό το να εφαρμόσεις μια κεϋνσιανή πολιτική αντί μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Είναι τόσο σημαντικό που φαίνεται απ' τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Τεράστια η διαφορά. Πείτε το σοσιαλδημοκρατικό, πείτε το όπως θέλετε»

ΥΓ. Φανταστείτε ότι ο ΓΑΠ έλεγε «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και μας «φόρεσε» 2 Μνημόνια. Αυτοί που είναι ανοιχτά με τη βαρβαρότητα τι θα κάνουν;;;



Πηγη

6 σχόλια:

  1. Ούτε να το σκέφτεσαι το υ.γ. yiok-yiok

    Ο Δραγασάκης αντί για αξιοπρεπείς μισθούς και για κοινωνικό κράτος, παλαιότερα αιτήματα της σοσιαλδημοκρατίας, μιλά για κοινωνικές εταιρίες ακόμα και ανέργων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κυρίως στο κράτος.

    Ξέχασε γιατρούς - νοσοκόμους - καθηγητές - δασκάλους παιδαγωγούς. Δουλοπαροική τύπου Σύμβαση με εταιρία(κατά προτίμηση ΜΚΟ) και πτώση βιοτικού επιπέδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αυτό το είδα και εγώ στη ΝΕΤ και έσκασα στα γέλια. Έρχεται ο συριζα με την επανάσταση... Τι να κάνουμε? Η εξουσία θέλει τον απόλυτο συμβιβασμό (αν ήταν και ποτέ ασυμβίβαστοι βέβαια...)Πάντως ακόμη και η ΝΔ πριν τις εκλογές πιο "αριστερή" ρητορική είχε.
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E, ρε ξύλο που θα πέσει αμα κυβερνήσουν οι σαλτιμπάγκοι....
    πρώτοι οι ψηφοφόροι τους θα τους κυνηγάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και μην ξανακουσω κανενα να λεει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ιδιος με τη δεξια και κατι τετοια γιατι θα ειναι το ιδιο υπονομευτης του κινηματος και της εργατικης ταξης... Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Και το λεω αυτο γιατι και η ΓΓ και διαφορα στελεχοι σε παλαιοτερες- πριν τις εκλογες- αλλα και προσφατες ομιλιες τους εξωραιζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τις προθεσεις του και τις πολιτικες του πεποιθησεις σε σχεση με την δεξια αλλα και γενικοτερα για τους καπιταΛΗΣΤΕΣ οτι ¨δεν ειναι κακοι που θελουν το κακο των εργατων αλλα οτι απλα εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους". Ναι αλλα η¨έξυπηρετηση" αυτη σπερνει φτωχια δυστυχια εξαθλιωση απογνωση πολεμους και θανατο στο 95% των ανθρωπων χωρις να αναλογιστουμε τις οικολογικες καταστροφες που εν γνωση τους και εξ αιτιας τους γινονται. Ο καπιταλισμος ειναι ανθρωπινο δημιουργημα δεν ειναι μια αφηρημενη εννοια κι εχει προσωπο ονομα διευθυνση κατοικιας τηλ. χερια ποδια κεφαλι. Εμεις αυτο το τελευταιο θελουμε να τους κοψουμε...και δεν ειναι κακο να κανουμε και ποτε-ποτε και καμια προσωπικη επιθεση σ αυτους και στα τσιρακια τους... Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.