22 Δεκεμβρίου 2012

Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του(Intermezzo στο άρθρο για τον αντικομμουνισμό)




Μια μικρή αλλά σημαντική διαπίστωση που έκανα χθες...



Υπάρχει ενας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που πιστεύει ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι οι έλληνες μαζί για να τα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να βάλουμε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Καλά όλα αυτά τα ρομαντικά, όμως το τραγικό είναι ότι αυτοί που τα αναπαράγουν είναι οι ίδιοι που όποτε απεργεί ένας οποιοσδήποτε κλάδος τα βάζουν μαζί του, επειδή όπως λένε κλείνει τον δρόμο και δεν αφήνει τους ανθρώπους να πάνε στις δουλειές τους, τα λιμάνια, παρεμποδίζει τις συγκοινωνίες, πλήττει τον τουρισμό, ακόμα και ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται αιτία να κλείσουν οι επιχειρήσεις, να πάνε στο εξωτερικό, και έτσι να αυξηθεί η ανεργία. Υπάρχουν βέβαια και όλοι εκείνοι, που παρότι δεν τα λένε αυτά, επιμένουν να σνομπάρουν όλες ανεξαιρέτως τις ευκαιρίες που τους δίνονται καθημερινά να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους δίπλα στο αγωνιζόμενο κομμάτι του ελληνικού λαού.

Όλα τα παραπάνω, στα πλαίσια της συνειδησιακής πολτοποίησης και της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας της αστικής ιδεολογίας πάνω στις λαϊκές μάζες.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

2 σχόλια:

  1. Φυσικα και υπαρχει ενα αρκετα σημαντικο τετοιο κομματι του λαου, ειναι ολοι εκεινοι που επι χρονια ειχαν μαθει αλλοι να τους "λυνουν" τα προβληματα τους, ολοι εκεινοι που θεωρουσαν αυτονοητο οτι καποιος αστος πολιτευτης, καποιος μεσαζον, καποιο "μεσο" θα εκανε για αυτους τη "δουλεια".
    Ειναι ολοι εκεινοι που συνηθισαν να λενε "κοροιδα" οσους εβγαιναν στους δρομους για το δικιο και την αξιοπρεπεια, ειναι ολοι εκεινοι που ποτε δεν διεκδικησαν στη ζωη του ουτε το καθισμα να καθισουν ξεθεωμενοι στο λεωφορειο γυρνωντας απο τη δουλεια και ας τους το χαν πιασει τιποτα καλοπαιδα που σαχλαμαριζαν για ωρα με τιποτα ανοητα αστεια.
    Για ολους αυτους που λενε σημερα " να παμε ολοι μαζι" ποτε δεν σημαινε τιποτα η εννοια ταξικη παλη, ποτε δεν υπηρχαν διαφορες εργατη και αφεντικου, ποτε δεν καταδεχτηκαν να επεφημησουν μια εργατικη διαδηλωση, αλλα παντα θα υψωναν το χερι να χειροκροτησουν κανα υποψηφιο βουλευτη του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ για να εξασφαλισουν καμια βολικη θεσουλα στο δημοσιο η την μεταγραφη του φοιτητη γιου η της κορης τους.
    Εινα πολλοι αγαπητε Φραγκισκο ολοι αυτοι που σημερα στρουθοκαμιλιζουν ακριβως επειδη δεν εχουν τα κοτσια να αποδεχτουν και την δικη τους ευθυνη για την δικη τους συμπεριφορα, και ναι υπαρχει και η κυριαρχια της αστικης ιδεολογιας, αλλα η αξιοπρεπεια που ειναι?Αυτο αναρωτιεμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον, μην κοιτας που δεν το ανελυσα παραπανω, αλλα το ολοι μαζι οπως ξερουμε, σημαινει "ολοι μαζι υπερ των υποθεσεων της πλουτοκρατιας", για αυτο και η έλλειψη ταξικου διαχωρισμού που θετει τα πραγματα στη σωστη τους βαση. Το θεμα μας εδω βεβαια ειναι πολλυπλευρο, γιατι αυτο ακριβως το "ολοι μαζι" ειναι μεγαλο αλοθι για εκεινους που δεν θελουν να κουνησουν απο τον καναπε(στον οποιο καθονται τωρα που εχουν μπει στην "εργασιακη εφεδρια" με την πιο ευρεια εννοια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.