16 Δεκεμβρίου 2012

Ο μεσούντας και ο πλακούντας με τη σοσιαλδημοκρατία

Νέο χτύπημα του «Άρη Μεσούντα» (αλήθεια που τα σκέφτονται;;) στην «Ίσκρα» που απαντά σε άρθρο του Ριζοσπάστη.

Παρακάτω, δίνω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα – με το δικό μου σχόλιο (με bold).


«Κάποτε στην Αριστερά πρέπει να θητεύσουμε στο διάλογο και την κριτική των επιχειρημάτων αντί των εύκολωνκακόηχων χαρακτηρισμών.»

Έχει θητεύσει ο χώρος σας στο φραξιονισμό, στους καρεκλοκενταυρισμούς, στη «ρεμούλα», στη λιστομαχία και «στις μακαρονάδες». Ξέρει ο Λαφαζάνης. . .

«Αυτό που ισχυρίστηκα είναι ότι σε αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ αντί να ενώνει πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, περιχαρακώνεται και διχάζει με τυφλά μέτωπα ενάντια σε όλους τους άλλους που τους χαρακτηρίζει συλλήβδην σε ρεφορμιστές, οπορτουνιστές κα.»

Άρα ξαναγυρνάς στο εξής ένα: το ΚΚΕ να μην αποκαλύπτει ον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων, να μη δείχνει τι πραγματικά είναι η καπιταλιστική και να λέει τι; Αυτό που λένε οι ρεφορμιστές, οπορτουνιστές ότι: επανάσταση στη Δευτέρα Παρουσία, τώρα κυβέρνηση αριστερή ακόμα και με τον Καμμένο (από πότε οι αριστεροί νταραβερίζονται με εθνικιστές το ξέρει μόνο το Αριστερό Ρεύμα και ο Συριζα και ο Δελαστίκ)

«Ισχυρίστηκα, επίσης, ότι αυτούς τους αγώνες, που κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι ελάχιστα αποτελεσματικοί, το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν μπορούν να αναδείξουν μεταβατικές κυβερνήσεις και μεταβατικές εξουσίες που θα υλοποιούν προοδευτικά προγράμματα μετάβασης στο σοσιαλισμό»

Με μεγάλη ευκολία μας λες τα μεταβατικά, τα σκαλοπάτια, τις γέφυρες και τα λοιπά αλλά δε μας λες: αυτές οι μεταβατικές θα είναι αστικές ή όχι; Μπορεί να είναι κάτι άλλο αν την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής την έχουν τα μονοπώλια; και τελικά τι είναι Δευτέρα παρουσία; Η Επανάσταση και ο Σοσιαλισμός που λέει το ΚΚΕ ή οι αγώνες από τους οποίους μπορεί να προκύψουν μεταβατικές εξουσίες που μπορεί να καταλήξουν κάποια στιγμή στο σοσιαλισμό;;; που έχει γίνει αυτό που λες εσύ;

«Δεν προτείνω να διαμορφώσουμε μια πολιτική σταδίων προς το σοσιαλισμό.»

Το στάδιο όπως και αν θες να το πεις είναι στάδιο πάντως

«Άλλο, όμως, αυτό και άλλο η μετάβαση στο σοσιαλισμό με εκείνο ή το άλλο προτσές, το οποίο μπορεί να παραπέμπει σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σε σκληρούς ενωτικούς ταξικούς αγώνες και σε μεταβατικά προοδευτικά προγράμματα που φέρνουν πιο κοντά το στόχο της νέας σοσιαλιστικής εξουσίας και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.»

Εσύ που έχεις δώσει καλέ μου Μεσούντα ταξικό αγώνα; Εδώ το ονοματάκι σου φοβάσαι να πεις, θα δώσεις και ταξικό αγώνα; Από τέτοιους άλλο τίποτα

«Αυτά ήταν μέσα στη λογική του προγράμματος του 16ου Συνεδρίου, που παραμερίζεται οριστικά με τις θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ».

Μάθε σε ποιο συνέδριο ψηφίστηκε το Πρόγραμμα και μετά πες μας τι κάνει το 19οσυνέδριο. Επίσης θέλω να γράψεις ποιο κομμάτι του προγράμματος υπερασπίζεσαι; Έχεις θητεύσει στον αντικομμουνισμό και στην ερμηνεία των αποφάσεων κατά το δοκούν

«Όμως, πέραν αυτών, έχουμε γύρω μας έναν εφιάλτη και μια τραγωδία».

Πήγαινε πες τα στο Σταθάκη τον Ομπαμιστή αυτά και όχι στο ΚΚΕ, χαφιεδάκο της κακιάς ώρας.

«Είναι έγκλημα ιστορικών διαστάσεων, σε μια τέτοια συγκυρία»

Το να λες ότι η αριστερή κυβέρνηση θα λύσει τα προβλήματα δεν είναι έγκλημα δηλαδή;;;; Τι να έλεγε το ΚΚΕ ότι θα το κάνει όπως ο Ομπάμα;;; είσαι καθόλου με τα καλά σου;;;

«οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς με στρατηγική αναφορά το σοσιαλισμό, να αλληλοϋποβλέπονται, να αλληλοεξοντώνονται και να διεξάγουν ένα τυφλό, με όλα σχεδόν τα μέσα, από το μίσος έως τη συκοφαντία, εμφύλιο πόλεμο!!»!

Εκεί εσύ. . . . . ποιος εμφύλιος;;;;; αλλού είσαι εσύ, αλλού είναι το ΚΚΕ. Εμφύλιο έχετε με τον Κοτσακά, το Ραυτόπουλο και τον Κουρουμπλή για τις καρέκλες όχι με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σας πολεμάει όπως πρέπει να πολεμάει η εμπροσθοφυλακή των εργατών ένα οπορτουνιστικό κόμμα που μετεξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατικό με θέα την καρέκλα και με το δάχτυλο ένα κλικ από το μέλι


ΕΛΕΟΣ, λοιπόν.

ΥΓ: ο Χαρίλαος απάντησε εν ζωή σε σένα. Είχε πει ότι παινεύουν τους νεκρούς για να θάψουν τους ζωντανούς. Εσύ το κάνεις αυτό.

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.