21 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια με τη τρόικα…



Ποιος «σεχταριστής» του ΚΚΕ λασπολογεί πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος «γραφειοκράτης» του Περισσού ταυτίζει την «ριζοσπαστική αριστερά» με την τρόικα;;;
Κανένας;;; Ακριβώς, γιατί τα λένε μόνοι τους και οι ΣΥΡΙΖΑιοι. Διαβάστε παρακάτω όσα γράφει ο Πάνος Κοσμάς, μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαιοι αυτοί τα λένε, γιατί έχουν και τις καρεκλομαχίες σε εξέλιξη, αλλά η ουσία παραμένει ίδια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα… ίσα ίσα βρίσκεται απέναντι…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Οι αντιφατικές γενικότητες της τελευταίας περιόδου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει υπό «δημόσιο έλεγχο» τις τράπεζες αλλά ταυτόχρονα θα ιδρύσει και δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα βρήκαν τη διευκρίνισή τους στη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο «Βήμα», που προτείνει το σουηδικό πρότυπο της δεκαετίας του ’90: κρατικοποίηση, εξυγίανση και επάνοδος σε ιδιωτικά χέρια! Δύσκολα θα βρει κανείς ουσιαστική διαφορά με αυτό που προβλέπει το σχέδιο της τρόικας για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: ανακεφαλαιοποίηση, εξυγίανση, πέρασμα των μετοχών στον EFSF ή στο ΤΧΣ και επιστροφή τους στους ιδιώτες. Να γιατί, παρά τον εξαγγελλόμενο «δημόσιο έλεγχο», μας χρειάζεται και η ίδρυση δημόσιας επενδυτικής τράπεζας…»



3 σχόλια:

  1. Που ειναι αυτα που λεει ο Κοσμας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... η βρωμεροτερη η σιχαμεροτερη και η πιο ελεεινη πολιτικη συμμορια που συγκροτηται αυτη τη στιγμη στην ελλαδα απ το καπιταλιστικο συστημα ειναι η λεγομενη ΛΗΣΤΡΟσοσιαλδημοκρατια -το παλιο-νεο φρουτο παγκοσμιως που με το ενα χερι σου χαιδευει χαμογελοντας τη πλατη και με το αλλο σου μαχαιρωνει τα σωθικα- με κυριο εκφραστη της τον ΣΥΡΙΖΑ που με πληρη συνειδηση του ρολου που του εχουν αναθεσει προχωραει με γοργους ρυθμους-αλλα Δογματος Σοκ- στη καραΔΕΞΙΑ του στροφη αφηνοντας αναυδο καθε πολιτικα σκεφτομενους στους οποιους ενα εχω να πω- " Μακρια απ αυτη τη ΣΥΜΜΟΡΙΑ, Μ Α Κ Ρ Ι Α!!!. ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο...είναι επικίνδυνοι. Είναι απίστευτο πως με περίσσια ελαφρότητα μιλάνε ακόμα και για κομμουνισμό από το ντόμινο (δήθεν) που θα προκαλέσει η εκλογή τσίπρα και από την άλλη στηρίζουν με πλήρη πειθαρχία όλες τις δεξιές μετατοπίσεις αυτού του χώρου...Σκατάδες με όλη την σημασία της λέξεως...Κάνουν το άσπρο μαύρο στην όποια κριτική....Πρέπει να πάνε στον κάλαθο της ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.