23 Δεκεμβρίου 2012

Ευτυχισμένο το 2060 ρε πατρίδα !!!


Γράφει η
Λιάνα Κανέλλη.

Γράφω παραμονή της καταστροφής του κόσμου για να προλάβω μην και δε διαβαστώ στον άλλον κόσμο τον ωραίο, τον αγγελικά πλασμένο. Με έπεισαν τόσα και τόσα εκατομμύρια εξυπνότερων από μένα πολιτών στον κόσμο, που έσπευσαν να αγοράσουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με ειδικά υλικά φτιαγμένα, τα οποία θα λειτουργούν και μετά την καταστροφή. Με έπεισε κι εκείνος ο επιφανής Σουηδός χρυσαυγίτης ακροδεξιός, που έπαιρνε χρόνια επίδομα παχυλό διανοητικής αναπηρίας... Διατεινόταν ότι ήταν απλώς καλός εθνικιστής - κάτι σας θυμίζει, δεν μπορεί, μέρες που είναι - κι είχε αναλάβει μάλιστα φέτος και την εισήγηση του κόμματός του επί του προϋπολογισμού.Είπε ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Εκανε απλώς χρήση των προνοιών του νόμου και του κοινοβουλίου! Οπότε χωρίς ανοχές διακτινίζω τις ευχές μου στο μέγα, το απελευθερωτικόν, το γιγάντιον κι εθνοσωτήριον έτος 2060.

Εχω όμως πληρεστάτη τεκμηρίωση της αυθαιρεσίας μου. Βασισμένη σε μια άλλη σημαδιακή ημερομηνία, που πέρασε και θα ξαναεμφανιστεί μετά από σχεδόν χίλια χρόνια.

Αναφέρομαι στην 12-12-2012 ημέρα. Κατά την οποία εξεδόθη και το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως υπ' αριθμόν 240 (το 3-3-3003 αργεί κομματάκι). Σ' αυτό το ιστορικό ΦΕΚ λοιπόν, της ιστορικής ημερολογιακής σύμπτωσης (χα!χα! να γελάσει και το χειλάκι μας τώρα που ξαμολήθηκαν οι εμποράκοι των μεταφυσικών παζαριών και κονομάνε τρελά από αφελείς κι απελπισμένους, θύματα του επίσημου κι ανεπίσημου τζόγου της ζωής, φύση και χόμπι του καπιτάλα) οπότε και τυπώνεται η δανειακή σύμβαση, έχουμε, πατριώτες, άρση της εθνικής κυριαρχίας ως το 2060! Κι επειδή ακούγεται οξύμωρα βαρύγδουπο το ξεκαθαρίζω. Δεν εξαιρείται τίποτα από τη δυνατότητα των πιστωτών, αν δεν ξοφλάμε εγκαίρως τα μαλλιά της κεφαλής μας, να προσφύγουν στα δικαστήρια του Λονδίνου και του Λουξεμβούργου, και με το αγγλικό δίκαιο στο οποίο υπαγόμαστε από τούδε και στο εξής ως δανεισθέντες, να κατάσχουν το κράτος το ίδιο, ως περιουσιακό στοιχείο, την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Παρθενώνα, τα βουνά, τα ποτάμια, τη θάλασσα, τα νοσοκομεία, τα σχολεία κλπ. κλπ. Δυνατότητα ανοιχτή και εφαρμοστέα ως το 2060!!!


Ως τότε πρακτικώς και επισήμως, κατά το ΦΕΚ 240/12-12-2012, κι όχι κατά κανέναν αστρολογικό, μαντικό, θεολογίζοντα τσελεμεντέ (να με συγχωρνάει ο άνθρωπος κι είναι κι αξεπέραστο το βιβλίο του με τις συνταγές) δεν μας ανήκει εμάς του ελληνικού λαού - παρά τις ψεύτικες μεγαλοστομίες για αναστροφή του κλίματος - μήτε το χώμα που πατάμε. Είναι υποθηκευμένο. Και ως χώμα και ως διαδικασία. Δεν πάει να ξεσηκωθεί όλος ο Αρειος Πάγος κι όλα τα δικαστήρια της χώρας και να λένε, λόγου χάριν, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθεί το δείνα χαράτσι... Θα χρωστάμε. Οπότε θα έρθει ο πιστωτής, θα πάει στο λονδρέζικο ή στο λουξεμβούργιο δικαστήριο και θα βγάλει μιαν απόφαση για τους αλήτες ελληναράδες και θα πάρει τον Αρειο Πάγο και θα τον κάνει ξενοδοχείο, γηροκομείο για πλούσιους δικαστικούς, χώρο εγγυημένων από πλευράς υγιεινής, μοδέρνων βασανιστηρίων φοροφυγάδων, θα τον αξιοποιήσει τέλος πάντων ως περιουσιακό του στοιχείο.


Τέτοιοι ωραίοι μποναμάδες απορώ γιατί δεν είδαν το φως της μείζονος δημοσιότητος ωρέ πατριώτες. Απορώ πώς δεν πήραμε εμείς και πήρε το βρυξελλιώτικο κατεστημένο, το Νόμπελ Ειρήνης. (Νόμπελ εθελοντικής υποδούλωσης δεν έχει ακόμη καθιερωθεί). Κάθε φάπα που θα τρώει ο λαός από δω και τώρα, θα αιτιολογείται ως πατριωτική πράξη. Θα στη δίνουν και θα σου λένε πως αν δεν τη φας στο μουγγό και να λες κι ένα ευχαριστώ από πάνω, θα είσαι προδότης του έθνους, της πατρίδας, των ιερών χωμάτων, που θα τ΄αφήσεις στα χέρια των διεθνών κλητήρων με το κατασχετήριο στο χέρι. Υπομονή κάνεις μέχρι το 2060. Σκας και πατριωτεύεις. Μετά θα είσαι ελεύθερος...


Χρόνια πολλά και καλά δουλικά να είναι τα επόμενα 48 ελληναράδες μου. Σπολάτη δεσποτάδες μου. Για όλους τους υπόλοιπους εμάς κάτι «απομονωμένα» κομμούνια, κάτι ριζοσπάστες τέως μικροαστούς, κάτι ψυχωμένους νέους και γέρους και γυναίκες που επιμένουν ν' αντιστέκονται και να διεκδικούν το συλλογικό μέλλον και να μη βολεύονται και να μη δειλιάζουν, καλή ξεκούραση με αγαπητική συντροφική καρδιά. Εδώ και τώρα. Για τωρινούς συνεχείς αγώνες.

Υ.Γ. Στο ΦΕΚ, αγγλιστί κι αμετάφραστες, δημοσιεύονται πάνω από ενενήντα σελίδες που αφορούν σ' αυτά κι άλλα τόσα, στη δανειακή σύμβαση, άλλως και μνημόνιο αποκαλούμενη. Οποιος σας μιλάει για την καθημερινότητα και μόνον, ψέματα λέει χωρίς τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις όλων αυτών πάνω της...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.